Dodaj do ulubionych

STOP MOTORYZACYJNYM WARIATOM pirat z ww.stolica.pl

26.07.05, 16:55
Witam, Drodzy uczestnicy Forum dzis jadac przez Gdansk natknalem sie
na "wariata drogowego" - poruszal sie bialym sluzbowym samochodem na ktorym
mial wielkie napisy www.stolica.pl Oczywiscie auto sluzbowe.... i oczywiscie
interesujacy styl jazdy - na przelotowej ulicy przez Trojmiasto (ul.
Grunwaldzka) na mokrej nawierzchni kwadrans po 16ej w duzym ruchu kierowca
tegoz cuda (bodajze o nr rej.GSP E840 ) w ciagu kilku minut dostalby (gdyby
zatrzymala go policja) z 10 mandatow - mianowicie 8 razy (!!!!) zmienil pas
ruchu bez kierunkowskazu (w tym na przejsciu!!!!), zajezdzal droge i zmuszal
do ostrego hamowania powodujac ogromne zagrozenie na drodze. Rozumiem, ze nie
kazdy musi byc mistrzem kierownicy, ale na Boga dosc tolerowania chamstwa i
glupoty! Wyslalem maila do firmy Stolica, ktora zajmuje sie transportem i
logistyka. Ale jesli ma wiecej takich kierowcow to radze unikac jej uslug.
Tego typu dzialania (reagowanie na lamanie przepisow) jest bardzo popularne w
krajach skandynawskich i przynosi bardzo dobrbe rezultaty. Moze i u nas to
sie przyjmie. Ja w kazdym razie naprawde mam juz dosc idiotow na drodze,
ktorzy mysla tylko o sobie. Pozdrawiam i zycze Wam milego dnia.
Obserwuj wątek
    • typson Re: STOP MOTORYZACYJNYM WARIATOM pirat z ww.stoli 26.07.05, 17:08
      przykro pisac ale ze swieca szukac kurierow jezdzacych kulturalnie, a co dopiero
      przepisowo. Taka praca. Placa za jezdzenie i zaja wiecej roboty niz miesci sie w
      8 godzinach wiec kierowcy zapie..laja, by przed polnoca zdazyc do domu. Nie
      bronie ich, po prostu podejrzewam, ze w ich mniemaniu to im z ww powodow wolno
      tak jezdzic
    • wujaszek_joe Re: STOP MOTORYZACYJNYM WARIATOM pirat z ww.stoli 26.07.05, 22:47
      dobry pomysł z tym mailem.
      dzis wyprzedzał mnie na zakręcie p309, pięciu dzieciaków w srodku. powinienem
      chyba zadzwonic na policje ale wiem że nic by nie zrobili
      • kszyrztow Re: STOP MOTORYZACYJNYM WARIATOM pirat z ww.stoli 27.07.05, 10:16
        wujaszek_joe napisał:

> dobry pomysł z tym mailem.
        > dzis wyprzedzał mnie na zakręcie p309, pięciu dzieciaków w srodku. powinienem
        > chyba zadzwonic na policje ale wiem że nic by nie zrobili

No właśnie, i na tym etapie dyskusji powinniśmy dać sobie spokój... :(
    • pp17 Re: STOP MOTORYZACYJNYM WARIATOM pirat z ww.stoli 27.07.05, 10:12
      Drogi Panie

Raczył Pan podac moje nr rejestracyjne.Oswiadczam ,że nie posiadam białego
      słuzbowego samochodu z wielkimi napisami www.Stolica pl.
      I do tego matołku podajesz mój numer rej.do pubicznej wiadomości.Chyba zgłoszę
      naruszenie dóbr osobistych do prokuratury lub czekam na publiczne przeprosiny

z pirackim pozdrowieniem
      • typson Re: STOP MOTORYZACYJNYM WARIATOM pirat z ww.stoli 27.07.05, 10:56
        > I do tego matołku podajesz mój numer rej.do pubicznej wiadomości.

a jak jezdzisz po ulicy to co? Zakrywasz blachy tektura czy jezdzisz autem w
        pokrowcu?
        • pp17 Re: STOP MOTORYZACYJNYM WARIATOM pirat z ww.stoli 27.07.05, 11:58
          ....jak jeżdżę to nikt o mnie głupot nie wypisuje na publicznym forum
          • marasowicz Re: STOP POMÓWIENIOM 27.07.05, 21:55
            Jako ,że sprawa dotyczy mnie bezpośrednio , pragnę się ustosunkować do
            wypowiedzi p.Petasza. Najpierw jednak należałoby ustalić dokładnie faktologię
            wczorajszego zdarzenia. Samochód ,którym się poruszałem nie jest samochodem
            służbowym , lecz prywatnym , i to , co z nim robię po pracy nie pozostaje w
            żaden sposób w spektrum zainteresowań firmy Stolica, notabene podejrzewam ,że
            to właśnie jego kolor i napisy zwróciły Pańską uwagę nań, sposród wielu innych
            aut poruszających się w podobny sposób.Nieprawdą jest również to , jakobym nie
            używał migacza ,co poświadczyć mogą osoby znajdujące się ze mna wczoraj w
            samochodzie.Panie drogi, choćbym złamał jakikolwiek przepis ruchu drogowego( o
            ile oczywiście bym go złamał) nawet i sto razy , nie ma takiej możliwości abym
            otrzymał za to osiem mandatów. Za jedno wykroczenie jeden mandat- to prosta
            zasada regulująca system sankcjonowania kierowców.Nikogo nie zmuszałem również
            do ostrego hamowania, nie zajeżdzałem drogi ani nie tworzyłem żadnego
            zagrożenia dla przechodniów. Pan doskonale zdaje sobie sprawę że podanie
            numerów rejestracyjnych(bardziej lub mniej poprawnych) nie jest naruszeniem
            ustawy o ochronie danych osobowych , ale już użycie epitetu "idiota na drodze"
            wyczerpuje niektóre znamiona przepisów o naruszeniu dóbr osobistych ,toteż
            kolejnym razem proszę o ostrożniejszy dobór słów, tym bardziej ,że większość
            zarzutów przez Pana postawionych jest nieprawdziwa. Na koniec swojego postu
            przywołuje Pan przykład skandynawów. Sugerowałbym aby brał Pan raczej przykład
            z ich umiejętności prowadzenia(zresztą świetnych) niż techniki donosicielstwa.
            Życzę Panu i Panstwu miłego dnia.
            • petasz Pirat z www.stolica.pl 27.07.05, 23:29
              Niestety Panie M.(?) dokladnie widzialem co wyprawial pan jadac przede mna... i
              niestety musze jeszcze raz podkreslic: TAK NIE WOLNO JEZDZIC!!!! Mam juz dosc
              bezmyslnosci za kierownica. Co do osob znajdujacych sie razem z panem w
              samochodzie to byla tylko jedna - plci zenskiej... Tak czy owak niezbyt dobra
              reklame robisz pan firmie www.stolica.pl i jesli ma ona wiecej takich kierowcow
              to moze swiadczyc tylko o jej kiepskim poziomie... Wnoszac po pana wypowiedzi
              mysle, ze moj mail dotarl do osoby od PR z tej firmy i zwrocono juz panu uwage.
              Powtarzam raz jeszcze: DOSC WARIATOW ZA KIEROWNICA. Dlaczego? z prostej
              przyczyny - sa egoistami i traktuja droge jakby byla tylko ich - do glowy im
              nie przyjdzie ze prowadzac niebezpiecznie moga spowodowac wypadek, w ktorym
              albo ktos zginie, albo ktos zostanie kaleka. ZACHECAM INNYCH FORUMOWICZOW DO
              NAGLASNIANIA BEZMYSLONOSCI I CHAMSTWA NA DRODZE ORAZ DO POWIADAMIANIA POLICJI
              (znajac z autopsji nasze realia pewnie bez zlapania za reke policja nic nie
              zrobi, ale jesli dostanie kilka zgloszen dot. jednego osobnika to bedzie sie
              musiala tym zainteresowac). Pozdrawiam Drogich Forumowiczow.
              • marasowicz Re: Pirat ??? 28.07.05, 17:59
                Jeszcze raz zwracam Panu uwaę na to, co Pan tu wypisuje. Jako prawnik powinien
                Pan dobrze wiedzieć,że od mówienia , co można robić na drodze nie jest pan ,
                ani żaden inny użytkownik drogi , ale instytucja do tego powołana , w tym
                wypadku policja , której opinii zresztą już na temat Pańskiej publikacji
                zasięgnąłem.Oprócz podanego przez Pana świadectwa (wątpliwej zresztą wagi)nie
                dysponuje pan żadnymi dowodami na to , że naruszyłem jakiekolwiek przepisy
                ruchu drogowego. O Pańskim mailu, i owszem , powiadomiono mnie, ale jak już
                mówiłem nie jestem w tej firmie zatrudniony , a jedynie świadczę dla niej
                określone usługi.Grzecznie zwracam Panu uwagę ,ze je w odróżnieniu od Pana nie
                wyciągam wniosków ,co do poziomu nauczania na UG jedynie po Pańskim takim , czy
                innym stylu jazdy.Jednocześnie informuję , iż dalsze nieprawdziwe publikacje na
                mój temat mogą spowodować skierowanie sprawy na drogę postępowania cywilnego.
                Życzę wszystkim miłego dnia
            • marasowicz Faktologia 29.07.05, 20:33
              faktycznie popełniłem błąd używając ww. słowa w danym kontekście. Oczywiście
              miałem na myśli faktografię. Uważam jednak, że łapanie za słówka nie przystaje
              osobom , uczestniczącym w poważnej dyskusji , zwłaszcza tym ,które uważają się
              się za obyte i inteligentne.
              Życzę miłego dnia
              • mobile5 Re: Faktologia 29.07.05, 22:19
                marasowicz napisał:
                Uważam jednak, że łapanie za słówka nie przystaje
                > osobom , uczestniczącym w poważnej dyskusji , zwłaszcza tym ,które uważają
                się
                > się za obyte i inteligentne.

Osoby obyte i inteligentne, znają znaczenia słów których używają.
                • marasowicz Re:Re: Faktologia 30.07.05, 17:44
                  osoby obyte potrafią się przyznać do błędu , nawet , jeżeli to było
                  przejęzyczenie.Natomiast zarówno słowo w liczbie pojedynczej jak i mnogiej ma
                  jakieś znaczenie(może być wielorakie) a nie znaczenia , skoro już sprowadzamy
                  dyskusję do tego poziomu
                  Życzę miłego dnia
                  • mobile5 Re:Re: Faktologia 30.07.05, 22:46
                    Paradoksalność języka polega właśnie na tym, że chociaż istnieją jego dosyć
                    wyraźne kryteria syntaktyczne, to nie ma jednoznacznych kryteriów
                    semantycznych. Nie może w związku z tym istnieć jakiś autorytet, który wyznacza
                    jedno znaczenie dla jednego słowa oraz narzuca jego rozumienie. Oczywiście nie
                    kwestionuję tym samym zasług np. profesora Miodka i innych lingwistycznych
                    ekspertów w osiąganiu intersubiektywnego postępu w dookreślaniu
                    znaczenia słów, mam tylko wątpliwości, czy zawsze ekspercki logos poprzedza
                    pospolity etos.
                    • marasowicz Re:Re:Re: Faktologia 31.07.05, 19:30
                      Przypuszczam ,ze się najzwyczajniej w świecie nie zrozumieliśmy.Zwracałem
                      jedynie Twoją uwagę na fakt , jak nieelegancko jest wychwytywać cudze błedy ,
                      wynikających najczęściej z pośpiechu, i je nagłaśniać, nie zajmując się
                      jednocześnie warstwą merytoryczną wypowiedzi.Co do Twojego postu , w związku z
                      tym , muszę niestety z przykrością stwierdzić , że jest nie na temat.W tym
                      przypadku chodzi o prostą, ogólnie przyjętą zasadę językową: nie zna znaczenia
                      słowa , tak samo , jak:nie zna znaczenia słow (a nie:znaczeń)
                      Pozdrawiam.
      • zaq26 Re: STOP MOTORYZACYJNYM WARIATOM pirat z ww.stoli 27.07.05, 13:23
        hehe prowokator

a se idź do prokuratora, niewiele zdziałasz. musiałbyś go cywilnie pozwac :)
        • marasowicz Re: STOP MOTORYZACYJNYM WARIATOM pirat z ww.stoli 27.07.05, 21:49
          Jako ,że sprawa dotyczy mnie bezpośrednio , pragnę się ustosunkować do
          wypowiedzi p.Petasza. Najpierw jednak należałoby ustalić dokładnie faktologię
          wczorajszego zdarzenia. Samochód ,którym się poruszałem nie jest samochodem
          służbowym , lecz prywatnym , i to , co z nim robię po pracy nie pozostaje w
          żaden sposób w spektrum zainteresowań firmy Stolica, notabene podejrzewam ,że
          to właśnie jego kolor i napisy zwróciły Pańską uwagę nań, sposród wielu innych
          aut poruszających się w podobny sposób.Nieprawdą jest również to , jakobym nie
          używał migacza ,co poświadczyć mogą osoby znajdujące się ze mna wczoraj w
          samochodzie.Panie drogi, choćbym złamał jakikolwiek przepis ruchu drogowego( o
          ile oczywiście bym go złamał) nawet i sto razy , nie ma takiej możliwości abym
          otrzymał za to osiem mandatów. Za jedno wykroczenie jeden mandat- to prosta
          zasada regulująca system sankcjonowania kierowców.Nikogo nie zmuszałem również
          do ostrego hamowania, nie zajeżdzałem drogi ani nie tworzyłem żadnego
          zagrożenia dla przechodniów. Pan doskonale zdaje sobie sprawę że podanie
          numerów rejestracyjnych(bardziej lub mniej poprawnych) nie jest naruszeniem
          ustawy o ochronie danych osobowych , ale już użycie epitetu "idiota na drodze"
          wyczerpuje niektóre znamiona przepisów o naruszeniu dóbr osobistych ,toteż
          kolejnym razem proszę o ostrożniejszy dobór słów, tym bardziej ,że większość
          zarzutów przez Pana postawionych jest nieprawdziwa. Na koniec swojego postu
          przywołuje Pan przykład skandynawów. Sugerowałbym aby brał Pan raczej przykład
          z ich umiejętności prowadzenia(zresztą świetnych) niż techniki donosicielstwa.
          Życzę Panu i Panstwu miłego dnia.
          • wujaszek_joe Re: STOP MOTORYZACYJNYM WARIATOM pirat z ww.stoli 28.07.05, 00:24
            faktologia -skąd wziąłes takie słowo?
            nie pisz tak oficjalnie bo śmiesznie wychodzi
            • satisfied Re: STOP MOTORYZACYJNYM WARIATOM pirat z ww.stoli 28.07.05, 18:26
              "Faktologia" - też mnie to rozbawiło! Ktoś udaje mądrzejszego niż jest.
              • etom Re: STOP MOTORYZACYJNYM WARIATOM pirat z ww.stoli 28.07.05, 19:14
                "Czym jest faktologia? Jest to nauka zajmująca się teorią i praktyką
                systematycznej REJESTRACJI wszelkich danych zwanych faktami bez względu na ich
                rodzaj i znaczenie w celu osiągnięcia masy krytycznej informacji zawartej w
                tych faktach. "
                zbigkurzawa.tripod.com/fakt.htm
                • pocieszne Re: STOP MOTORYZACYJNYM WARIATOM pirat z ww.stoli 28.07.05, 19:19
                  utozsamia faktologie - nauke o gromadzeniu danych - ze "stanem faktycznym" !!
                  ni pies ni wydra :-)
              • bozenka22 Re: STOP MOTORYZACYJNYM WARIATOM pirat z ww.stoli 28.07.05, 20:24
                Bardzo prosze nie!! obrazac ludzi i o koniec tej glupiej dyskusji,ktora zostala
                sprowokowana przez pana ktory ma kompleksy,spowodowane kiepskim autem lub
                brakie umiejetnosci jazdy!! zegnam!!!
                • primerasri nie obrazac obrazajac???? 30.07.05, 23:02
                  Intrygujacy post - jak mozna apelowac o zaprzestanie obrazania ludzi i w tym
                  samym poscie obrazac kogos?

bozenka22 napisała:

> Bardzo prosze nie!! obrazac ludzi i o koniec tej glupiej dyskusji,ktora
                  zostala
                  >
                  > sprowokowana przez pana ktory ma kompleksy,spowodowane kiepskim autem lub
                  > brakie umiejetnosci jazdy!! zegnam!!!
    • habudzik Re: STOP MOTORYZACYJNYM WARIATOM pirat z ww.stoli 27.07.05, 11:28
      Rewelacyjny pomysł z tym mailem. Zawalmy im skrzynki żeby mieli swiadomość
      dlaczego wole przenieś paczke na plecach . U mnie w pracy po parkingu VIPoskim
      jakis wariat DHLem zapiiiiii...ł od budynku do budynku i męczył Kangu jak się
      patrzy.
    • mar_elx firma stolica ma to w d u p i e 27.07.05, 12:03
      Jakieś dwa lata temu w radiu puszczali ich reklamę, z której wynikało, że "nasi
      kurierzy znają sposoby na najszybsze pokonanie miejskich korków" - wręcz
      szczycili się tym, że umieją robić w wała frajerów (resztę kierowców). Z
      obserwacji moich na warszawskich ulicach, że w chamstwie prowadzą exequo
      kierowcy BAYER TAXI i kurierzy STOLICA
      • ensignxx Stolica jeździ najgorzej !! 27.07.05, 13:17
        Z moich obserwacji również wynika, że kurierzy Stolicy jeżdżą najgorzej.

Kiedyś kurier w białym matizie obtrąbił mnie, bo czekałem aż ktoś mnie wpuści na
        główną zamiast się wepchnąć na pas.
        Zagotowałem się wtedy. Miał szczęście, że zwolniło się miejsce, bo bym go
        wyciągnął przez okno ... i pouczył.
        • bartmax ZMIEŃCIE FIRMĘ KURIERSKĄ... 28.07.05, 21:17
          Jeśli nie odpowiadają Wam usługi wykonywane przez firmę kurierską STOLICA,
          zmieńcie na GLS !!!!!!!!! Tam jeżdzi sie na tyle, na ile warunki pozwalają, a
          przesyłki docierają na czas i w sposób bezpieczny!!!!!!!!
          Pozdrawiam wszystkich Kurierów....
          • bozenka22 Re: ZMIEŃCIE FIRMĘ KURIERSKĄ... 29.07.05, 08:37
            Jestes bezczelny gls nie jest konkurencja dla ups-stolica bo czas sie
            liczy .kurier miejski czyli express ,wy tego nie macie(trojmiasto tego samego
            dnia-w nie cala godzine).To jest duza presja jak do ciebie co chwile klijet
            dzwoni kiedy bedziesz!!!
    • pp17 Re: STOP MOTORYZACYJNYM WARIATOM pirat z ww.stoli 28.07.05, 10:00
      Petasz czekam na przeprosiny
      • kajtan Re: STOP MOTORYZACYJNYM WARIATOM pirat z ww.stoli 28.07.05, 20:22
        Zycze owocnego oczekiwania ;))

Swego czasu zajechal mi bardzo powaznie droge (takze w Gdansku na ul.
        Grunwladzkiej) Mercedes Vito z reklamami Salonu MB Zuranskiego. Jako ze
        kierowca wspomnianego na najblizszych swiatlach na grzeczne pytanie, czy zawsze
        lamie przepsiy i spycha slabszych na margines (jechalem zabytkowym autem),
        uslyszalem lawine wulgaryzmow razem z podejrzeniami, czy prawo jazdy nabylem na
        bazarze.

Zdenerwowalo mnie to troszke, i pojechalem do ww. salonu - MB bylo szybsze z
        racji roznicy wieku aut, wiec na kierownika salonu nie musialem dlugo czekac.
        Pan kierowca juz siedzial naburmuszony, jego pierwsze slowa - zaraz sie zacznie.

Niby przyjeto moja obawe, czy taki sposob jazdy powoduje reklame salonu, ale
        wyszedlem z mieszanymi uczuciami.
        Jednak okazalo sie, ze Panu chyba auto sluzbowe zabrano, bo w nastepny tydzien
        machal do mnie zlowrogo pala w reku z .. UAZa. Oczywistym chyba jest fakt, ze
        ponownie nawolywal do okolicy lacinskie sentencje ;)

Czasami slowo skruchy lepsze, niz zaperzanie i zatwardziale zaprzeczanie, co
        widac bylo na 'moim' przypadku ;) Jedno slowo przepraszam od kierowcy Vito i
        usmiechnalbym sie, bo kazdemu sie zdarza popelniac bledy...

--
        ryzykanci żyją krócej - i dodał gazu...
    • wetton Re: STOP MOTORYZACYJNYM WARIATOM pirat z ww.stoli 31.07.05, 21:36
      No prosze - ja podobnie STOLICA - tylko ze w wydaniu TIRA.
      Trasa Gdansk- Wawa.
      Wyprzedzal 2 tira na podwojnej ciągłej! Gazowal srednio z 50 ponad ograniczenia
      predkosci, swiecil dlugimi gdy zbyt dlugo (kilka sek) siedzial z metr za
      samochodem.
      Spisalem numery, byc moze puszcze kapo do firmy, bo to bandyta jakis.
      wet

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka