Dodaj do ulubionych

FORD MUSTANG

02.09.05, 14:07
Witam, znacie jakies polskie strony internetowe, godne polecenia i odwiedzane
przez zaznajomionych z tymi pieknymi autami ludzi? Chodzi mi glownie o modele
z lat 60 i 70 i jakies internetowe fora, na ktorych mozna sie podzielic
wiadomosciami i wiedza na temat tych cudów techniki. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • 1adarek Re: FORD MUSTANG 03.09.05, 09:37
      kprmx napisał:

> Witam, znacie jakies polskie strony internetowe, godne polecenia i odwiedzane
      > przez zaznajomionych z tymi pieknymi autami ludzi? Chodzi mi glownie o modele
      > z lat 60 i 70 i jakies internetowe fora, na ktorych mozna sie podzielic
      > wiadomosciami i wiedza na temat tych cudów techniki. Pozdrawiam
      Chyba dlatego nazywasz je cudami techniki bo widziales je tylko na obrazkach (jak do drzwi od stodoly przylepisz dobry silnik to tez lepiej beda latac nawet od F-16)
      • kprmx Re: FORD MUSTANG 05.09.05, 14:48
        Chyba buraku sam latasz na takich drzwiach, a jezdzisz hulajnoga z elektrycznym
        silniczkiem. Po tym wlasnie mozna poznac jakiego czlowiek jest charakteru, nie
        zna odpowiedzi to chociaz sie wymadrzy i nawrzuca. Kurde, polska mentalnosc.
        • hmp_inc Re: FORD MUSTANG 05.09.05, 15:39
          kprmx napisał:

> Chyba buraku sam latasz na takich drzwiach, a jezdzisz hulajnoga z
          elektrycznym
          >
          > silniczkiem. Po tym wlasnie mozna poznac jakiego czlowiek jest charakteru,
          nie
          > zna odpowiedzi to chociaz sie wymadrzy i nawrzuca. Kurde, polska mentalnosc.

Buraka to zrobiles wlasmnie z siebie samego. Myślałem ze mieszkam w "Polsce" a
          nie polsce... "Kurde" , "polska" menatalnosc...
          Trochę kultury panowie.
          • plawski Re: FORD MUSTANG 05.09.05, 15:54
            hmp_inc napisał:

> kprmx napisał:
            >
            > > Chyba buraku sam latasz na takich drzwiach, a jezdzisz hulajnoga z
            > elektrycznym
            > >
            > > silniczkiem. Po tym wlasnie mozna poznac jakiego czlowiek jest charakteru
            > ,
            > nie
            > > zna odpowiedzi to chociaz sie wymadrzy i nawrzuca. Kurde, polska mentalno
            > sc.
            >
            >
            > Buraka to zrobiles wlasmnie z siebie samego. Myślałem ze mieszkam w "Polsce"
            a
            > nie polsce... "Kurde" , "polska" menatalnosc...
            > Trochę kultury panowie.

Buraka zrobił, owszem, ale w tym wypadku "jaka-polska" miał rację.
            • hmp_inc Re: FORD MUSTANG 05.09.05, 16:03
              Z tym cudzysłowem "polska" i "kurde" chodzilo o co innego:) Tymi slowami
              pokazał swoją mentalność...
              • plawski Re: FORD MUSTANG 05.09.05, 16:12
                hmp_inc napisał:

> Z tym cudzysłowem "polska" i "kurde" chodzilo o co innego:) Tymi slowami
                > pokazał swoją mentalność...

....świeta racja, tylko nie zakumałem...;) Dobrze, że chociaż jeden z
                forumwiczów pisze wolno;)))... Pozdro
                • radomir996 Re: FORD MUSTANG 05.09.05, 16:43
                  Wracajac do Mustanga, gadanie ze jak sie do drzwi od stodoly zamontuje super
                  silnik i bedzie toto latac niby lepiej od F16 to oczywista bzdura i nie ma sie
                  nawet co silic na glebszy komentarz. Mustang mial byc przedewszystkim autem
                  tanim dla ludzi mlodych, taki polski Fiat 126P. Jako taki byl przynajmniej tak
                  samo nowoczesny jak podobne mu auta europejskie. Mial to byc samochod prosty i
                  tani i taki byl, a przy okazji w przeciwienstwie do podobnych aut europejskich
                  z tamtego okresu wygladal i jezdzil a nie byl mikrokonserwa na kolkach z
                  silniczkiem z kosiarki.
                  Jesli chodzi o strony www w Polsce o mustangu to ja o zadnej nie wiem a swego
                  czasu "Stanga" mialem i troche sobie czytywalem na sieci, najlepsze sa strony
                  amerykanskie, masz tu kilka linkow:

www.stangnet.com/
                  www.vintage-mustang.com/
                  www.allfordmustangs.com/
                  www.classicmustang.com/index.htm
                  • 1adarek Re: FORD MUSTANG 06.09.05, 11:11
                    No trudno jestem burakiem, ale Mustanga to chyba widziales na obrazku jezeli go nazywasz cudem techniki.
                    Ps jesli jestes taki ekspert to powiedz mi co w tym aucie jest takie high-tech, poczawszy od 5mm szczlin pomidzy panelami, nie mowiac a kiczowatych amerykanskich plastikach w srodku, to jest moj poczatek listy ktora moze byc naprawde dluga
                    A auto to podoba mi sie ale tylko model 1969 - przede wszystkim, ze jest takie prymitywne
                    • kajetanb52 Re: FORD MUSTANG 06.09.05, 14:22
                      Kolega widzę amator japońskiego haitechu. Te wózki były prymitywne, za to były
                      tanie i szybkie. No i za następne 20 lat mustang z 69 dalej będzie pięknym
                      wózkiem w przeciwieństwie do obecnych hajtechów.
                    • radomir996 Re: FORD MUSTANG 07.09.05, 00:15
                      > No trudno jestem burakiem, ale Mustanga to chyba widziales na obrazku jezeli
                      go
                      > nazywasz cudem techniki.

Czy burakiem jestes to nie wiem, napewno masz powazne problemy ze zrozumieniem
                      czytanego tekstu, nigdzie nie napisalem ze byl cudem techniki tylko ze byl
                      autem tanim, dla kazdego i w tej kategorii nie ustepowal technicznie
                      europejskim odpowiednikom.

> Ps jesli jestes taki ekspert to powiedz mi co w tym aucie jest takie high-
                      tech,
                      > poczawszy od 5mm szczlin pomidzy panelami, nie mowiac a kiczowatych amerykansk
                      > ich plastikach w srodku, to jest moj poczatek listy ktora moze byc naprawde
                      dlu
                      > ga
                      > A auto to podoba mi sie ale tylko model 1969 - przede wszystkim, ze jest
                      takie
                      > prymitywne

Przeczytaj sobie dokladnie moja wypowiedz kilka razy i jak zrozumiesz to
                      sprobuj na nia odpowiedziec, moze tym razem ci sie uda napisac cos z sensem, na
                      temat i bez wmawiania mi rzeczy ktorych nie powiedzialem.

• kajetanb52 Re: FORD MUSTANG 06.09.05, 09:30
      Poprzeglądaj sobie www.musclecarclub.com
      • kprmx Re: FORD MUSTANG 06.09.05, 11:50
        Dzieki za linki. A jesli chodzi o nazywanie mnie "burakiem" i obrzucanie innymi
        inwektywami to swiadczy tylko o Was. Jak juz pisalem, jesli nie macie zadnej
        konstruktywnej opinii to zamilknijcie i nie piencie sie na forum, tym samym je
        zasmiecajac. A co do "cudu techniki" to nie mowie o modelach z lat 80 i 90
        tylko wlasnei o antykach z lat 60, ktore dla mnie sa niezmiennie symbolem
        klasycznego samochodu. Cud techniki nie musi miec gps-a, komputerow, drewna z
        Amazonii i skory z aligatora na siedzeniu, co zapewne jest Twoim idealem.
        Zreszta niepotrzebnie marnuje czas.. Dzieki jeszcze raz za linki a reszcie
        radze, zastanowcie sie nad soba.
        • hmp_inc Re: FORD MUSTANG 06.09.05, 17:17
          kprmx napisał:

> Dzieki za linki. A jesli chodzi o nazywanie mnie "burakiem" i obrzucanie
          innymi
          >
          > inwektywami to swiadczy tylko o Was. Jak juz pisalem, jesli nie macie zadnej
          > konstruktywnej opinii to zamilknijcie i nie piencie sie na forum, tym samym
          je
          > zasmiecajac. A co do "cudu techniki" to nie mowie o modelach z lat 80 i 90
          > tylko wlasnei o antykach z lat 60, ktore dla mnie sa niezmiennie symbolem
          > klasycznego samochodu. Cud techniki nie musi miec gps-a, komputerow, drewna z
          > Amazonii i skory z aligatora na siedzeniu, co zapewne jest Twoim idealem.
          > Zreszta niepotrzebnie marnuje czas.. Dzieki jeszcze raz za linki a reszcie
          > radze, zastanowcie sie nad soba.

Nie odzywaj się- też nie bedziesz zasmiecał forum
          jak byś poszukał sam stron to byś je znalazł! Ba nawet fora o autach
          amerykańskich... W końcu taki ich znawca jesteś chyba? A czy mustang 60' nie ma
          przypadkiem skóry i drewna? A to można mieć konstruktywną opinię na
          temat "podajcie mi link"...
          • radomir996 Re: FORD MUSTANG 07.09.05, 00:35
            > amerykańskich... W końcu taki ich znawca jesteś chyba? A czy mustang 60' nie
            ma
            > przypadkiem skóry i drewna? A to można mieć konstruktywną opinię na
            > temat "podajcie mi link"...

Nie wiem jak `60 (hehe) ale w `64 nie bylo ani skory ani drewna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka