thrillme 09.09.02, 11:45 No wlasnie, cos w stylu Opla Tigry. Zdaje sie ze juz go nie sprzedaja... przychodzi wam do glowy jakis podobny model? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Nina Re: Sportowy dwuosobowy-jaki? IP: *.toya.net.pl 09.09.02, 12:23 thrillme napisał: > No wlasnie, cos w stylu Opla Tigry. Zdaje sie ze juz go nie sprzedaja... > przychodzi wam do glowy jakis podobny model? Najpiekniejszy,najbardziej pozadany(przeze mnie) samochod sportowy to nowa toyota MR-2. Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Sportowy dwuosobowy-jaki? IP: *.atlanta-36-37rs.ga.dial-access.att.net 10.09.02, 03:17 Znajoma ma MR2 - jechalem z nia raz i jestem rozczarowany. Proponuje moje odwieczne marzenie - Chevroleta Corvette. Rozsadne rozmiary, duzy bagaznik, silnik o odpowiedniej pojemnosci i mocy i o konstrukcji takiej ze kowal w kuzni naprawi bez problemu. Zadnych paskow, walkow w glowicy, sprezarek itp. Poza tym taki kawal zeliwa przed nosem daje poczucie bezpieczenstwa. Link Zgłoś
Gość: Nina Re: Sportowy dwuosobowy-jaki? IP: *.toya.net.pl 10.09.02, 15:23 Gość portalu: Marek napisał(a): > Znajoma ma MR2 - jechalem z nia raz i jestem rozczarowany. Ale jak ta MR wyglada... > Proponuje moje odwieczne marzenie - Chevroleta Corvette. Rozsadne rozmiary, > duzy bagaznik, silnik o odpowiedniej pojemnosci i mocy i o konstrukcji takiej > ze kowal w kuzni naprawi bez problemu. Zadnych paskow, walkow w glowicy, > sprezarek itp. Poza tym taki kawal zeliwa przed nosem daje poczucie > bezpieczenstwa. Nigdy wiecej amerykanca!Pali jak smok,malo kto to reperuje,czesci trzeba zamawiac,wieczna zgryzota. Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Sportowy dwuosobowy-jaki? IP: *.atlanta-26-27rs.ga.dial-access.att.net 11.09.02, 05:19 Gość portalu: Nina napisał(a): > Ale jak ta MR wyglada... No wlasnie - jak? Mi sie nie podoba - cos jak SC w Polsce - male, brzydkie, zabowata sylwetka, jak sie otworzy tylnia klapke to zamiast porzadnego silnika jest jakies malenstwo a akumulator jak w motocyklu. W czasie jazdy glosno jak nieszczescie. Dach sie telepie. > Nigdy wiecej amerykanca!Pali jak smok,malo kto to reperuje,czesci trzeba > zamawiac,wieczna zgryzota. > Pozdrawiam. Musi palic jak smok - to taka amerykanska specjalnosc. Poza tym czy zaraz jak smok? Moj GTP ma srednie zuzycie paliwa 12l/100 km co przy doladowanych 3.8 l i moim stylu jazdy nie jest wiele. A Cavalier z 2.2l silnikiem mi pali 7-8 l/100 w miescie. Kolega Corvette miesci sie w 13-14 l/100 km (z tym ze on sie toczy ta Corvette jak starym Cadillac'iem). A ze sie psuje... No coz - Toyota to nie jest... Link Zgłoś
ziolek73 Re: Sportowy dwuosobowy-jaki? 09.09.02, 12:28 To oczywiscie zalezy od zasobnosci portfela. Jak bym mial kasy jak lodu to pewnie wybral bym BMW Z8. Szcunek. Link Zgłoś
Gość: ffmarkus Re: Sportowy dwuosobowy-jaki? IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 09.09.02, 14:14 Nowy(Puma, Megane) czy używany(Tigra, MX3, CRX)? A może jakiś sportowy miejski (Punto HGT, 206 S16, Focus ST170, Civic Type R)? Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Sportowy dwuosobowy-jaki? IP: *.aries.com.pl 09.09.02, 17:40 Dla mnie Tigra to najbardziej wiejskie auto na rynku.Stawiam je na równi ze starą 3 bmw,golfami I,II,III,kadettami i innym badziewiem ze spojlerami wielkości skrzydeł,wypastowanymi światłami i spękaną folią na szybach... ;-) Aha i powiedź jeszcze jak facet moze jeździć samochodem sportowym??? o szerokości 160 cm? pozdr Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Sportowy dwuosobowy-jaki? IP: *.telia.com 10.09.02, 03:33 Panowie Tigra udaje sportowy samochod,ale nim nie jest.To jest autko dla Pan w wieku powyzej 40lat takie sie tutaj widzi.Pzdr,.Michal Link Zgłoś
Gość: Marek Dwuosobowe sa generalnie dla gosci po 40'tce IP: *.atlanta-36-37rs.ga.dial-access.att.net 10.09.02, 03:37 Dwuosobowe sa generalnie dla gosci po 40'tce. Bo: 1) trzeba sie dorobic zebym pozwolic sobie na trzeci samochod w rodzinie 2) dzieciaki musza byc juz conajmniej na studiach (a najlepiej samodzielne) Patrze na te rozne Prosche, Corvette, NSX'y, Ferrari, Lotusy itp. i wszyscy kierowcy sa albo siwi, albo lysi albo po przeszczepie wlosow (kudlaci). I mnie to wkurza bo chcialbym miec i dwuosobowca i wlosy. Link Zgłoś
Gość: Nina Re: Dwuosobowe sa generalnie dla gosci po 40'tce IP: *.toya.net.pl 11.09.02, 12:43 Mareczku,wiekszosc facetow w okolicach 40 przechodzi kryzys wieku sredniego i stad rozpaczliwe proby podniesienia swej atrakcyjnosci:)))) Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Dwuosobowe sa generalnie dla gosci po 40'tce IP: *.atlanta.ga.us 11.09.02, 18:58 Mnie kryzys 10 lat wczesniej zlapal... Link Zgłoś
Gość: Nina Re: Dwuosobowe sa generalnie dla gosci po 40'tce IP: *.toya.net.pl 11.09.02, 19:09 Gość portalu: Marek napisał(a): > Mnie kryzys 10 lat wczesniej zlapal... Ee,nie ciebie jednego:) Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Dwuosobowe sa generalnie dla gosci po 40'tce IP: *.atlanta.ga.us 11.09.02, 19:19 Jak kryzys lapie kolo 20-tki to czlowiek staje sie dresem Jak kryzys lapie kolo 40-tki to normalne Jak kryzys lapie kolo 30-tki to ????? Link Zgłoś
Gość: Marcel Re: Dwuosobowe sa generalnie dla gosci po 40'tce IP: *.med.umich.edu 11.09.02, 19:24 Gość portalu: Marek napisał(a): > Jak kryzys lapie kolo 30-tki to ????? Daj mi znac jesli sie dowiesz :-( Link Zgłoś
Gość: Nina Re: Dwuosobowe sa generalnie dla gosci po 40'tce IP: *.toya.net.pl 11.09.02, 21:17 Gość portalu: Marek napisał(a): > Jak kryzys lapie kolo 20-tki to czlowiek staje sie dresem > Jak kryzys lapie kolo 40-tki to normalne > Jak kryzys lapie kolo 30-tki to ????? > ...to znaczy,ze jest sie "dresem sredniowiecznym".W zaleznosci,jak jest sie blizej 30 to przewaga dresa,a jak dochodzi sie do 40 to juz raczej norma;)) Ale nie jest tak zle-teraz dzieci szybciej dorastaja to i faceci szybciej sie starzeja.Nie dotyczy kobiet! Link Zgłoś
Gość: Adam W. Re: Sportowy dwuosobowy-jaki? IP: *.acn.pl / 10.128.137.* 10.09.02, 09:48 Gość portalu: Michal napisał(a): > Panowie Tigra udaje sportowy samochod,ale nim nie jest.To jest autko dla Pan w > wieku powyzej 40lat takie sie tutaj widzi.Pzdr,.Michal Jasne : tigra z mniejszym silnikiem to osiągi yarisa albo lanosa , tigra z większym silnikiem = mocniejsze punto lub średni focus , że o hondzie nie wspomnę. Dla mnie MR 2 jeśli w schowku zmieści się cały bagaż . Link Zgłoś
ziolek73 Re: Sportowy dwuosobowy-jaki? 10.09.02, 10:54 A czego chcesz od starych BMW 3?? Osiagi tych samochodow w dalszym ciagu sa nienajgorsze, szczegolnie w wersi M Power. Owszem, w naszym kraju sa ludzie wyspecjalizowani w szpeceniu tych samochodow. Zarowno z zewnatrz jak i swoja osoba. P.S. Nie jestem stary i lysy. Mialem roadster'a tej firmy i szczerze polecam. Szcunek. Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: Sportowy dwuosobowy-jaki? IP: 143.26.81.* 10.09.02, 10:19 Honda CRX 1.6VTi (ta nowsza, dwuosobowa, ze zdejmowanym dachem i silnikiem umieszczonym centralnie). Silnik tylko 1.6, ale 160KM mocy. Pięknie jeździ. Ojciec ma Civica z tym silnikiem i jest bardzo zadowolony. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: darekk Re: Sportowy dwuosobowy-jaki? IP: 217.153.15.* 10.09.02, 12:38 crx z centralnie umieszczonym silnikiem? chyba sobie zartujesz. twoj ojciec taka ma? pogratulowac unikatu. Link Zgłoś
Gość: robert No lepiej sprawdź bo Niknejm ma zdecydowanie rację IP: *.acn.pl / 10.129.132.* 10.09.02, 12:52 Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: Sportowy dwuosobowy-jaki? IP: 143.26.81.* 10.09.02, 13:13 Gość portalu: darekk napisał(a): > crx z centralnie umieszczonym silnikiem? Hm... No cóż, sprawdź, a potem pisz. > twoj ojciec > taka ma? pogratulowac unikatu. Napisałem, że ma Civica z takim samym silnikiem. Silnik w Civicu jest z przodu (w odróżnieniu od CRXa). Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: Hiszpan sportowy 2 osobowy: IP: 213.25.43.* 10.09.02, 15:30 Lamborghini Countach/Diablo/Murcielago Ferrari F40/F50 Mc Laren F1 Inne to nie sportowe... :)PZDR! Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: sportowy 2 osobowy: IP: *.aries.com.pl 10.09.02, 16:58 Gość portalu: Hiszpan napisał(a): A Mc Laren F1 nie jest czasem 3 -osobowy ? (kierowca centralnie i dwa fotele po bokach) pozdr > Lamborghini Countach/Diablo/Murcielago > Ferrari F40/F50 > Mc Laren F1 > Inne to nie sportowe... > > :)PZDR! Link Zgłoś
Gość: Hiszpan sportowy 2 osobowy: IP: 213.25.43.* 10.09.02, 15:32 Lamborghini Countach/Diablo/Murcielago Ferrari F40/F50 Mc Laren F1 Inne to nie sportowe... :)PZDR! Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: sportowy 2 osobowy: IP: 143.26.81.* 10.09.02, 16:56 Gość portalu: Hiszpan napisał(a): > Lamborghini Countach/Diablo/Murcielago > Ferrari F40/F50 > Mc Laren F1 > Inne to nie sportowe... Poniekąd słusznie ;-)) Jedna uwaga - McLaren F1 jest, zdaje się, trzyosobowy (kierujący siedzi pośrodku, pasażerowie lekko z tyłu, po bokach) - chyba, że pomyliło mi się z jakimś innym 'potworem' tego typu :-) Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: Hiszpan Re: sportowy 2 osobowy: IP: 213.25.43.* 11.09.02, 12:25 tak masz rację F1 ma 3 miejsca i to tak jak pisałeś... ale nie o to mi chodziło...a raczej o nazywanie samochodów sportowymi... zwłaszcza jeśli mówimy o nadwoziu 2 osobowym a nie typu 2+2 :) PZDR! Link Zgłoś
Gość: Marek Ford F150 SVT Lightning IP: *.atlanta-26-27rs.ga.dial-access.att.net 11.09.02, 05:24 Idealne rozwiazanie - z pol tony na pace do setki w ponizej 7 sekund sie rozpedza. Do tego te rury wydechowe rozpraszajace pieszych na chodnikach i dmuchajace w twarz wlascicelom roznych malych toczydelek. Ze nie wspomne o ryku silnika. Idealny pojazd dla rednecka. Link Zgłoś
Gość: darekk I G N O R A N C I !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.153.15.* 11.09.02, 12:17 niknejm, robert, jak mozecie z takim przekonaniem pisac, ze crx targa (czy jak kto woli del sol) z ostatniej generacji mial silnik centralne, kiedy to wierutna bzdura. wszystkie crx mialy zawsze silniki z przodu i naped na przod. koniec i kropka. najlepszy jest niknejm, ktory jeszcze twierdzi, ze jego ojciec ma taki. nik, jezeli twoj ojciec jezdzi czyms z centralnie polozonym silnikiem, to pewnie jest to ikarus na linii mza. nie cierpie pewnych siebie ignorantow i ludzi wysysajacych historyjki z palca. darekk Link Zgłoś
Gość: darekk Re: I G N O R A N C I !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.153.15.* 11.09.02, 12:41 zeby nie byc goloslownym zdjecia: www.914.qc.ca/images/CRXengine.jpg www.sounddomain.com/member_pages/view_page.pl?page_id=211598&make_type_query=make%3DHonda&model_brand_query=model%3Ddel% 20Sol&tree=Honda%20del%20Sol www.sounddomain.com/member_pages/view_page.pl?page_id=197745&make_type_query=make%3DHonda&model_brand_query=model%3Ddel% 20Sol&tree=Honda%20del%20Sol albo artykul: auto.consumerguide.com/auto/used/reviews/full/index.cfm/id/2173.htm albo drugi artykul: www.canadiandriver.com/articles/bm/93-97delsol.htm cytuje: "It looks like a mid-engine sports car, however the del Sol has a conventional drivetrain with the engine up front and drive to the front wheels." niknejm, a teraz ty przyslij zdjecie hondy swojego ojca - ale takie, zeby bylo widac ten silnik z tylu. darekk Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: I G N O R A N C I !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 143.26.81.* 11.09.02, 13:04 Masz rację, a ja się myliłem. Rzeczywiście CRX ma silnik z przodu, choć na to nie wygląda. Posypuję głowę popiołem ;-)) Natomiast napisałem już dwukrotnie, że Ojciec jeździ Civiciem z TAKIM SAMYM SILNIKIEM (czyli 1.6 160KM VTEC DOHC). Civic to nie CRX!!! Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: darekk Re: I G N O R A N C I !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.153.15.* 11.09.02, 13:07 zwracam honor w kwestii, hmmm, twojego ojca :) Link Zgłoś
Gość: Marek Re: I G N O R A N C I !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.atlanta.ga.us 11.09.02, 19:05 A ja gratuluje ojca z fantazja! W koncu wiekszosc ojcow jezdzi jakimis badziewiastymi Mitsubishi z malymi silniczkami 1.6. Link Zgłoś
Gość: Broda MX5 MR2 Barchetta Hyundai Tiburon ale lepiej... IP: *.chello.pl 11.09.02, 22:12 Definicja sportowego to nie moc silnika tylko reagowanie na gaz i kierownice a osiagi biora sie ze stosunku kg/KM. O egzotycznych monstrach tu, zdaje sie, nie rozmawiamy bo to ma byc rada dla rodaka a nie sen rybaka. Nie musi byc dwuosobowy zeby byc sportowy. Zaraz bedzie nowy Mini Cooper i juz ten ze 115 KM silnikiem wystarczy (choc typ S ze 170 KM to cos). Ale to wszystko kwestia kasy a one drogie. Tez drogi ale fajny jest Peugeot 206 cc 2,0 z lamanym dachem Mozna poszukac starszych, 5-6 letnich AUDI 4 S, Subaru Imprezy GT, Starego BMW M3 bym sie raczej bal, bo zeby byl "przystepny" to juz musialby byc emeryt. Jak ma byc dwuosobowy (image, image) to bestsellerem swiatowym jest od lat Mazda Miata MX-5 jako w miare przystepny samochodzik dajacy wielki "fun" no i z wygladem "brytyjskim". I sie nie psuje (testy TUV). Zaraz potem Toyota MR-2, bo fantastycznie jezdzi po zakretach i wyglada jak mlodsze rodzenstwo Boxstera (no-prawie...). Zaskocze Was ale Fiat Barchetta to fajny pojazd i daje duzo zabawy i wcale nie jest po fiatowsku badziewiasto wykonczony, a na rynku juz troche starszych rocznikow jest. Jak sie ma wiecej szmalu to mozna sie przyjrzec nowemu, ale tylko nowemu, modelowi Hyundaia Coupe (Tiburon) ktory wyglada troche jak Ferrari 456, ma 180 KM w wersji 3 litrowej ale juz 2 litrowe 140 KM - jezdzi. Podobno - bo akurat Hyundai i Cooper S to JEDYNE 2 pojazdy tu opisywane ktorymi NIE JEZDZILEM. Ale lepiej... poszukac 20 letniego Porsche 911 - i sie wyjasni co to jest sportowy samochod. A one sie NIE PSUJA I NABIERAJA WARTOSCI Z KAZDYM ROKIEM. Zadne Camaro, zadne TransAmy, zadne BMW 850 - to NIE SA SAMOCHODY SPORTOWE. Jak sie boisz 20 latka (911) to kup Mazde. Wiem, co mowie. Link Zgłoś