Dodaj do ulubionych

********* NOWA VECTRA************************

IP: 195.94.206.* 13.09.02, 11:40
Czy ktoś już ma i może coś powiedzieć więcej niż często stronnicze testy.
Chodzi mi zwłaszcza o 1.8 benz elegance, gdyż taka mnie czeka jako służbowy.
Wiem, że 2.2 diesel jest lepszy, ale polityka firmy jest jaka jest. Podobno
1.8 jest trochę mułowaty jak na dość ciężki samochód.
Obserwuj wątek
    • Gość: Adam Re: ********* NOWA VECTRA************************ IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 13.09.02, 19:43
      Nie bluźnij człowieku!!!!!!!!!! Bierz co Ci dają i całuj po rękach. I tak masz
      super brykę za DARMO!!!!!!!!!, a jak bym Ci wyliczył ile kosztuje utrzymanie
      mojej vectry to byś się złapał za głowę!!!!!!

Pozdrawiam,
      Adam
      Vectra 2,0 1999
      • Gość: pit Re: ********* NOWA VECTRA************************ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.03, 01:53
        > Nie bluźnij człowieku!!!!!!!!!! Bierz co Ci dają i całuj po rękach. I tak
        masz
        > super brykę za DARMO!!!!!!!!!
        Czy aby ma pewno za darmo ? Nic nie ma za darmo! Kolega bedzie musial na to
        zapracowac.

Pit

PS. A bryka niezla.
    • Gość: A Re: ********* NOWA VECTRA************************ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.02, 00:49
      Co prawda nie mam ale podaję liknk do jednego z testów.

www.ar-c.de/autotests-autobilder/opel/018.htm
      Co prawda po niemiecku ale wyniki testów i dane techniczne są zrozumiałe dla
      każdego.
      W "Auto Świecie" też stwierdzili, że silnik 1.8 jest jakiś słaby w tym
      samochodzie. A może to kwestia dobrania przełożeń?

Pozdrawiam
    • Gość: Adam Re: ********* NOWA VECTRA************************ IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.02, 23:29
      Gość portalu: ponpon napisał(a):

> Czy ktoś już ma i może coś powiedzieć więcej niż często stronnicze testy.
      > Chodzi mi zwłaszcza o 1.8 benz elegance, gdyż taka mnie czeka jako służbowy.
      > Wiem, że 2.2 diesel jest lepszy, ale polityka firmy jest jaka jest. Podobno
      > 1.8 jest trochę mułowaty jak na dość ciężki samochód.

Zgadza się. Miałem śmierć w oczach podczas wyprzedzania. W takich chwilach
      pomyśl, że jest także silnik 1,6...
    • pacio Re: ********* NOWA VECTRA************************ 22.11.02, 09:45
      Osiągi modelu B z silnikiem 1.8 były zadawalające, lepsza na starcie od 2.0
      Skocz do salonu i masz problem z głowy :)
    • Gość: Xearo Wygląd ma fatalny! IP: mieszko.pl.u* 22.11.02, 10:10
      Wektra B miala super wyglad, ale ta nowa... - totalna beznadzieja.
      Opel schodzi na psy!
    • Gość: epul Re: ********* NOWA VECTRA************************ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.03, 21:21
      W istocie 1,8 Vectra to muł. Porównuję do 2.0 Espero, który jest jurny jak
      mało co.Zwłaszcza jeżeli chodzi o zwłokę reakcji na nciśnięcie pedału gazu. To
      znaczy musisz się pzryzwyczaić bo poza tym to jest Bryka jak Byk. Cicha,
      komfortowa, audio jest A1, 6 poduch , pedały wek, klima bzyka. Kupuje2.0 TD no
      i w porównaniu do Mondiaka , u którego 115Km duratorqa to drzutowiec, cena
      jest do wzięcia.
    • Gość: remikC Re: ********* NOWA VECTRA************************ IP: *.jgora.dialog.net.pl 07.04.03, 21:46
      Mam 1,8 .Bez histerii da sie jezdzic z tym silnikiem.Natomiast komfort jazdy
      super. Nie jezdzilem tak cichym autem. Audio extra 8 glosnikow, ladnie zrobiona
      w srodku, wygodne fotele. Nie zaluje zakupu.
    • Gość: radek Re: ********* NOWA VECTRA************************ IP: *.crowley.pl 08.04.03, 18:15
      Podoba mi się z zewnątrz. Super zawieszenie i hamulce. Cicha przynajmniej z
      motorem 1.8. Dynamika słaba. Środek kwestia gustu - dla mnie tradycyjnie jak w
      oplu jakby ktoś wpadł z siekierką i ciosał ale z drugiej strony jakby ładniej
      niż w mondeo i lagunie.
      A tak poza tym to gratuluję samochodu służbowego - takie nie mają wad.
      pozdr.
      radek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka