Dodaj do ulubionych

RENAULT MEGANE II

IP: 217.96.34.* 20.09.02, 15:38
Auto dużo posiada plusów, jednak w moim wypadku najwieszkym
minusem jest wygląd. O wyglądzie można zapomnieć, gdy niska
bedize cena :D a to maloooo prawdopoodbne
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzysiek Re: RENAULT MEGANE II IP: *.4.PRE / 192.168.200.* 20.09.02, 15:43
      Chyba nie po to ten oryginlany design, zeby obnizac cene, pomysl troche.
    • Gość: o Re: RENAULT MEGANE II IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.02, 16:07
      ale ma fajną wajhe od recznego
      • Gość: vd nic nowego IP: 213.134.142.* 23.09.02, 10:34
        Gość portalu: o napisał(a):

> ale ma fajną wajhe od recznego

kopia rozwiazania z Alfy Romeo 33 z konca lat 80-tych
        • Gość: vd Re: nic nowego IP: *.kra.cdp.pl 23.09.02, 12:34
          Gość portalu: vd napisał(a):

> Gość portalu: o napisał(a):
          >
          > > ale ma fajną wajhe od recznego
          >
          > kopia rozwiazania z Alfy Romeo 33 z konca lat 80-tych
          ... z alfy 75
          fotka jest na www.cuoresportivo.pl/ przy opisie modelu 75
    • Gość: Luc Re: RENAULT MEGANE II IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 21.09.02, 16:48
      Takiego nadwozia mogliśmy się spodziewać po tym, jak Renault
      dostarczyło nam kolejno Lagunę II (z nowej koncepcji stylizacji
      to chyba najbardziej "oswojone" auto tego koncernu), Avantime'a
      i w końcu Vel Satisa. Następca Megane, nie mógł być taki jak
      poprzednik.
      Jeśli chodzi o nadwozie, to jest on tak brzydki i pokrzywiony...
      że aż mi się podoba. Trzeba jeszcze poczekać na jazdy próbne.
      Pozdrawiam wszystkich użytkowników Renault.
      • Gość: tomasz Re: RENAULT MEGANE II IP: *.tnt2.owensboro.ky.da.uu.net 23.09.02, 06:35
        ze stylistyka tylnej szyby to chyba jednak trocze przeszdzili
        sadze, ze model ten nie powtorzy sukcesu poprzednika,
        renault wyjdzie na tym jeszcze gorzej niz citroen na
        modernizacji xsary, czy fiar na nowym stilo
        jest to wybitnie auto dla indywidualisty, a powinno byc to auto
        popularne
        chyba lepsza strategie ma volkswagen, ulepszajac kazda nowa
        generacje golfa ale nie zmieniajac jej tak radykalnie
        jak mowia amerykanie "if it's not broken do not fix it"
    • remo29 Re: RENAULT MEGANE II 23.09.02, 09:58
      Co jest z tym reno? Aż się boję, co zrobią z kolejnym clio... Jedyna renówka na
      którą jeszcze da się patrzeć...
      • greenblack Re: RENAULT MEGANE II 23.09.02, 12:57
        remo29 napisał:

> Co jest z tym reno? Aż się boję, co zrobią z kolejnym clio... Jedyna renówka
        na
        >
        > którą jeszcze da się patrzeć...
        Ja też myślę, że Renault poniesie klęskę podobną do tej jaką poniósł Ford ze
        Scorpio.
    • Gość: maciek Re: RENAULT MEGANE II IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 11.10.02, 10:51
      Renault bardzo udziwnia wygląd swoich nowych aut. Są coraz
      brzydsze. Megane II wygląda jak trumna na kółkach. Dla odmiany
      Peugeoty 206, 307 - są po prostu piękne.
      • Gość: Arti Re: RENAULT MEGANE II IP: *.tempservice.com.pl / 192.168.0.* 11.10.02, 13:13
        Cena podstawowej wersji to 47,5 tys, więc bardzo przyzwoicie. Jeżeli będzie
        wyposażona jak dotychczasowy Megane - to hit i sukces na rynku murowany!

Dane z www.motoryzacja.interia.pl
        • Gość: Voyo Re: RENAULT MEGANE II IP: 213.231.14.* 11.10.02, 15:57
          Takiego paskudztwa to bym nie kupił nawet gdyby kosztował połowe wspomnianej
          ceny !!!.
          Voyo
    • Gość: Bart Faktycznie WYGLĄDA GŁUPIO.... IP: *.supermedia.pl / *.cza.warszawa.supermedia.pl 11.10.02, 16:07
      Ale to oczywiście kwestia gustu.

Pzdr
      • Gość: Markus Re: Faktycznie WYGLĄDA GŁUPIO.... IP: *.man.bialystok.pl 03.12.02, 13:31
        Musze sie nie zgodzić z poprzednimi wypowiedziami. Co wy ludzie pracujecie dla
        konkurencji czy co. To samochód, który nie może sie nie podobać. Macie
        wątpliwości to odwiedzcie salon, a zmienicie zdanie.
    • Gość: zagrabek Re: RENAULT MEGANE II IP: 212.122.206.* 03.12.02, 15:00
      Miałem okazję jeździć przez ostatnie 3 lata meganką, zadowolony byłem śrdnio,
      lecz obecnie kupując auto kompaktowe dla rodziny wybrałbym tylko megankę.
      Dlaczego???????. Jakie inne auto kompaktowe wytrzymaloby boczne zderzenie z
      TIRem. Dla podpowiedzi dodaję że prędkość moja wynosiła 70 km a tira też coś
      podobnie a droga była dokumentnie oblodzona. To auto ocaliło życie mi i mojej
      rodzinie. W ocenie auta bierzcie pod uwagę również crashtesty.
      pozdr

Zagrabek
      • Gość: ajx Cena jest ok !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.12.02, 20:07
        Ceny nowego Megana wygladaja naprawde dobrze ! biorac pod uwage wyposarzenie i
        porownujac to do najwiekszego konkuretna czyli 307 to jest to samochod tanszy !
        Najlepiej "wyglada" ten z silnikiem dci 1.5 !!!
        • driver13 Re: Cena jest ok !!! 13.12.03, 00:06
          kupilem i zgadzam sie z tym
    • Gość: Yosarian Re: RENAULT MEGANE II IP: *.acn.waw.pl 03.12.02, 21:47
      On pewnie ma wzbudzać takie emocje, a jednocześnie nie da się go pomylić ze
      Stilo, Corollą, Civicem i Jazzem. Wygląd jest sprawa gustu. Ja na pewno pojadę
      na dni otwarte, chociaż oglądałem go już na żywo, ale muszę się przejechać,
      żeby ewentualnie żalować zakupu z marca - Megane 1,4 AIR.
      • atow Re: RENAULT MEGANE II 03.01.03, 08:27
        Kupułem w lutym AIR 1,6 i żałuję.
        Brak w tylnych drzwiach kieszeni jest wkurzający, zwłaszcza, że
        cwaniaki z Renaulta chcą za nie 2x130 zł. Ciekawe gdzie można
        dokupić je za rozsądną cenę.
    • Gość: A Re: RENAULT MEGANE II IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 12.12.02, 18:17
      W artykule napisali o obszernym wnętrzu Megane II.
      Ten kto to napisał chyba nigdy w nim nie siedział... Ja siedziałem i uważam, że
      jest ciaśniej od większości samochodów tej klasy.

Może ma inne zalety...

Pozdrawiam
      • atow Re: RENAULT MEGANE II 03.01.03, 08:23
        Zwłaszcza z tyłu jest b. mało miejsca
      • Gość: wuj Re: RENAULT MEGANE II IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.03, 11:24
        dokładnie tak, z tyłu ciasno jak w clio,...
      • Gość: marcinc3 Re: RENAULT MEGANE II IP: *.elblag.dialog.net.pl 17.11.03, 11:12
        mam moj kolega ma golfa i powiedzial za megan jest lepszy
      • driver13 Re: RENAULT MEGANE II 13.12.03, 00:07
        to nie jest prawda z punktu mojego widzenia
    • Gość: Adam Brzydki jak kacza kupa!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 12.12.02, 19:19
      Projektanci samochodów nadużywają prochów i efekty widać gołym okiem: nowe
      vectra, megane, avensis, przecież na to się nie da patrzeć!!!!!!!!!!!!!!

Gdzie się podziewają ludzie, którzy tworzyli: Volvo serii 240, Vectrę B czy
      nowe Mondeo?????
    • Gość: malko Re: największą wadą RENAULT MEGANE II IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 03.01.03, 08:44
      jest brak przestrzeni wewnątrz.
      Megane 5D w srodku odpowiada mojemu punto 3D. W lanosie jest więcej miejsca.
      Niewątpliwą zaletą tego samochodu jest bezpieczeństwo i rewelacyjne
      zawieszenie. W zakrętach naprawdę fajnie się prowadzi.
      Oryginalny design zaliczyłbym też na plus. Do tej pory renówki były dla mnie
      bezpłciowe i wszystkie modele bardzo upodobnione do siebie. Nareszcie jest
      samochód, który tak jak laguna II odróżnia się od innych na drodze. Na
      zdjęciach nie podobał mi się wogóle, ale na żywo jest naprawdę ładny. Podoba mi
      się ta agresywna stylistyka. Plastiki są takie sobie, ale podobnie jak w
      punciaku przestałbym zwracac na nie uwagi po tygodniu. Samochód ma cieszyć tym
      jak się prowadzi, a nie służyć do podziwiania. Gdyby tylko miał więcej miejsca
      wewnątrz, bo jak dla mnie to segment B+, a ten + za 30 litrów więcej bagaznika
      niż w punto.
      • Gość: Gradus Plastiki??? IP: *.kobylanka.sdi.tpnet.pl 03.01.03, 11:47
        Gdzie Ty widziales plastiki we wnetrzu??? Mi sie wnetrze bardzo podoba.
        Wszystkie materialy sa miekkie i przyjemne. Przygladnij sie jak elegancko
        wykonczone jest wnetrze bagaznika. Stilo i Ibiza nie maja startu do Megane. Nie
        wspominam tu juz o Punto bo po jezdzie probnej Meganka chcialem tez sie
        przejechac Punto JTD lub Stilo JTD ale jak wsiadlem do Punto to natychmiast
        zdegustowany (jego wnetrzem) wysiadlem :). Poza tym na jazde probna u dilera
        Fiata mieli tylko benzynowce i chcieli mnie umowic na "za tydzien"... Tak jakby
        nie chcieli sprzedawac samochodow. W tym dniu (30 grudnia) zrobilem objazd po
        dilerach i dieslem przejechalem sie tylko u Renaulta...
        • Gość: malko Re: Plastiki??? IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 03.01.03, 12:26
          Gość portalu: Gradus napisał(a):

> Gdzie Ty widziales plastiki we wnetrzu??? Mi sie wnetrze bardzo podoba.
          > Wszystkie materialy sa miekkie i przyjemne. Przygladnij sie jak elegancko
          > wykonczone jest wnetrze bagaznika. Stilo i Ibiza nie maja startu do Megane.
          Nie
          >
          > wspominam tu juz o Punto bo po jezdzie probnej Meganka chcialem tez sie
          > przejechac Punto JTD lub Stilo JTD ale jak wsiadlem do Punto to natychmiast
          > zdegustowany (jego wnetrzem) wysiadlem :). Poza tym na jazde probna u dilera
          > Fiata mieli tylko benzynowce i chcieli mnie umowic na "za tydzien"... Tak
          jakby
          >
          > nie chcieli sprzedawac samochodow. W tym dniu (30 grudnia) zrobilem objazd po
          > dilerach i dieslem przejechalem sie tylko u Renaulta...

A Ty jeździłeś wersją ze skórą na desce rozdzielczej? Ja takim z twardymi
          rysującymi się nawet od paznokcia porowatymi plastikami. Zapewniam cię, że w
          Stilo deska jest z lepszych materiałów, natomiast drzwi (zwłaszcza stilo 5d) są
          lepsze w Megane. Co do diesli, na jazde próbną to raczej dealerzy nie będa
          mieli punto jtd, bo nie ma to nic wspólnego z ekonomiką i ekonomią. Benzynowe
          punto pali umiarkowanie i inwestycja w diesla zwróci się po wielu wielu latach.
          Poza tym jak ktoś ma spore przebiegi to kupi sobie kompakta, a nie miesjki
          samochód. Sam widziałem punto jtd ze trzy razy. Punto najczesciej kupowane jest
          w wersji 1.2 60KM w prostej wersji wyposażenia, bo to podobnie jak fabia jest
          bieda samochód. Kupowany przez ludzi którzy zbyt wiele kasy nie mają.
          U dealera renaulta gdzie ja oglądałem megane mieli do jazd próbnych tylko
          benzynę 1,6 w najwyższej wersji wyposażenia. Diesla nie było. Więc nie sądze
          żeby to miało znaczyć o czymkolwiek innym jak o tym, że dealerów nie stać na to
          żeby kupowac kilka demówek z różnymi silnikami żeby potencjalni klienci mogli
          popróbować i dotyczy to dealerów wszystkich marek. Jak chciałem zobaczyć z
          ciekawości jak jeździ ciężkie stilo z silnikiem 1,2 to nie miałem szans, bo
          każdy dealer na demo brał conajmniej 1,6 żeby nie odstraszac klientów na
          jazdach próbnych kiepskimi osiągami wersji przeznaczonej jedynie na nasz rynek.
          Wyszło jak wyszło i jeździłem stilo 1.8 130KM bo nie było wyboru. Podobnie
          nigdzie nie można uświadczyć corsy z silnikiem większym jak 1.0. Wcale mnie to
          nie dziwi. Fajnie jest spełniać zachcianki klientów, ale na tym interesie
          trzeba zarabiać. U nas jaest dealer BMW i jak chcesz się przewieźć to możesz
          tylko 3 kompaktem 1,8 116KM (sic!), 5, albo 7 musisz kupić w ciemno. Nawet na
          salonie nie stoi, możesz zobaczyć w katalogu lub w internecie. Jak myslisz
          dlaczego?

Co do ibizy to z definicji jest to segment B, a megane teoretycznie C więc nie
          ma co porównywać. Ja porównałem z punto tylko wielkość wnętrza, bo byłem
          zaskoczony, że w megane jest tak ciasno.
          • Gość: wuj Re: Plastiki??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.03, 12:48
            plastiki w podstawowej wersji są twarde, np. kierownica to w dotyku to prawie
            ebonit. W poprzednim modelu było lepiej , a tu jedyne rozwiązanie to dopłacic
            do lepszej wersji wyposarzenia. A o to chodzi w tym biznesie...
          • Gość: Gradus Re: Plastiki??? IP: *.kobylanka.sdi.tpnet.pl 03.01.03, 12:53
            Gość portalu: malko napisał(a):

> A Ty jeździłeś wersją ze skórą na desce rozdzielczej? Ja takim z twardymi
            > rysującymi się nawet od paznokcia porowatymi plastikami. Zapewniam cię, że w
            > Stilo deska jest z lepszych materiałów,...

Przejechalem sie Meganem 1.5 dCi w wersji Confort (czyli tej srodkowej
            wyposazenia) o wystroju wnetrza (jesli dobrze pamietam) Expression (czyli 2-
            giej z kolei) a potem jeszcze ogladalem w salonie wersje wnetrza Authentique
            (najtansza). Jestem wyczulony na wnetrza samochodow - strasznie nie lubie
            plastikow nie wspominajac juz o golych blachach ;). Przygladalem sie wiec
            tworzywom w Megane i nie spotkalem tam zadnych twardych plastikow (chyba, ze
            chodzi Ci o konsole srodkowa). Pozniej ogladalem tez Stilo i zrobilo na mnie
            duzo gorsze wrazenie. Nie pamietam co to byla za wersja Stilo ale miala duza
            czesc twardych, badziewnych plastikow na drzwiach. Polka tez mi sie w Stilo
            zbytnio nie podobala. To nie byla najtansza wersja Stilo bo miala tylna kanape
            przesuwana i ze zmiennym katem pochylenia oparcia (calkiem fajne i pomyslowe
            rozwiazanie :))
            Ja sie nastawiam na diesla i raczej nie patrze na ilosc miejsca w srodku wiec
            na razie Megane jest moim faworytem :). Nawet silnik 1.5 dCi 80KM jest
            wystarczajacy do tego auta (za pare miesiecy ma byc 1.5 dCi 100KM). Kolega,
            ktoremu sie ten tyl strasznie nie podobal po jezdzie probnej i dokladnym
            obejrzeniu auta zmienil o nim zdanie :).

Niestety musze leciec a chcialem jeszcze pare rzeczy dopisac :(

Pozdro.
            • Gość: malko Re: Plastiki??? IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 03.01.03, 13:22
              Gość portalu: Gradus napisał(a):

> Gość portalu: malko napisał(a):
              >
              > > A Ty jeździłeś wersją ze skórą na desce rozdzielczej? Ja takim z twardymi
              > > rysującymi się nawet od paznokcia porowatymi plastikami. Zapewniam cię, że
              > w
              > > Stilo deska jest z lepszych materiałów,...
              >
              > Przejechalem sie Meganem 1.5 dCi w wersji Confort (czyli tej srodkowej
              > wyposazenia) o wystroju wnetrza (jesli dobrze pamietam) Expression (czyli 2-
              > giej z kolei) a potem jeszcze ogladalem w salonie wersje wnetrza Authentique
              > (najtansza). Jestem wyczulony na wnetrza samochodow - strasznie nie lubie
              > plastikow nie wspominajac juz o golych blachach ;). Przygladalem sie wiec
              > tworzywom w Megane i nie spotkalem tam zadnych twardych plastikow (chyba, ze
              > chodzi Ci o konsole srodkowa). Pozniej ogladalem tez Stilo i zrobilo na mnie
              > duzo gorsze wrazenie. Nie pamietam co to byla za wersja Stilo ale miala duza
              > czesc twardych, badziewnych plastikow na drzwiach. Polka tez mi sie w Stilo
              > zbytnio nie podobala. To nie byla najtansza wersja Stilo bo miala tylna
              kanape
              > przesuwana i ze zmiennym katem pochylenia oparcia (calkiem fajne i pomyslowe
              > rozwiazanie :))
              > Ja sie nastawiam na diesla i raczej nie patrze na ilosc miejsca w srodku wiec
              > na razie Megane jest moim faworytem :). Nawet silnik 1.5 dCi 80KM jest
              > wystarczajacy do tego auta (za pare miesiecy ma byc 1.5 dCi 100KM). Kolega,
              > ktoremu sie ten tyl strasznie nie podobal po jezdzie probnej i dokladnym
              > obejrzeniu auta zmienil o nim zdanie :).
              >
              > Niestety musze leciec a chcialem jeszcze pare rzeczy dopisac :(
              >
              > Pozdro.

Plastiki plastikami, a megane prowadzi się dużo lepiej niż stilo 3d. Inna
              sprawa ze w stilo jak siądę z tyłu to przed kolanami mam jeszcze z 10 cm, a w
              megane tylko 3 :-(

Każdy samochód ma swoje plusy i minusy. Nie ma samochodów idealnych. Mimo to
              jest kilka które mnie kręcą (megane II, multipla, civic 3d, ar147, ar156) i
              wszystkie bardzo fajnie się prowadzą.

pozdrowienia

malko
      • driver13 Re: największą wadą RENAULT MEGANE II 13.12.03, 00:10
        mam punto 3d i mam megane 2 sedan mowienie o wnetrzu to jakies nieporozumienie
    • Gość: Paweł Re: RENAULT MEGANE II IP: *.wolow.sdi.tpnet.pl 18.02.03, 21:49
      Jest ekstra ten tłumik z zagiętą rurunią w dół bardzo mi się
      podoba a dym leci jak z gorzelni.
    • Gość: zwiadowca Re: RENAULT MEGANE II IP: *.marwit.gliwice.pl 18.02.03, 22:23
      PASKUDZTWO!!!
    • Gość: Michał Re: RENAULT MEGANE II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.03, 21:35
      Samochod jest piekny. Wiekszosc wybrzydza dobra to rzecz gustu
      wiec sie tylko zasmieje. Pewnie macie po 40 lat wy malkontenci
      i podobaja sie wam ksztalty duzych fiatow z lat 70 80 :) hehe
      nic tylko sie smiac. A kupujac samochod niechodzi o wyglad -
      bezpieczenstwo po 1 - i tu meganka bije na głowe wszystkich .
      2 - cena kto ma takie wyposarzenie jak Megan w standardzie ??
      typu 6 razy poduszki ?? Audi chyba :) albo Bmw . Na minus
      jedynie brak klimy. Najwieksi rywale meganki - Fokus -
      przestarzaly wycofany bedzie w przyszlym roku ma kreche bo jest
      DROGI niemowiac o 2 rywalu Golfie 4 ktory tez juz ma schylek bo
      nowy model pod koniec 2003. Nawet niema sie co zastanawiac co
      wybrac . Ale wy malkontenci jezdzijcie dalej pieknymi
      Fiacikami :P Samochod jest ładny i to bardzo i przyzwyczajcie
      sie bo tendencja stylistyczna bedzie szla w tym kierunku.
      Pozdrawiam Fanow Meganki :)
      • Gość: Odyn Re: RENAULT MEGANE II IP: *.acn.pl / 10.71.4.* 21.03.03, 22:16
        Renault Megane II podoba mi sie w miare upływu czasu coraz bardziej. Pierwsza
        reakcja była raczej na nie. Trochę szokująca stylistyka, dosyc ciasne wnętrze.

Później zacząłem sie przekonywać, kilka wizyt w salonie, jazdy próbne,
        ostatecznie przekonały mnie do tego auta. Prowadzi sie wysmienicie. Porównanie
        ceny/wyposazenie wypada korzystnie na tle konkurencji.

Za dwa tygodnie odbieram moje Megane II...

Mam nadzieję, że nie będzie się psuł.
        • Gość: anna Re: RENAULT MEGANE II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 10:25
          A ja marzylam o tym aucie jak go po raz pierwszy zobaczylam na ulicy ale
          myslalam ze mnie na nie nie stac Jak jezdzilismy po salonach z zamiarem kupna
          auta to tak od niechcenia zawiozlam meza do renault, obejrzal, wsiadl do srodka
          podotykal i wysiadl a ja zobaczylam jego mine i blysk w oku i juz wiedzialam ze
          auto bedzie moje. Jeszcze z dwa tygodnie porownywalismy ceny i wyposazenia
          innych marek i wszystkie wysiadaja bo za ta cene auta z takimi bajerami nie
          kupimy mam 1,6 silnik i Confort Expresion wyposazenie klima lusterka poduszki i
          inne bajery ze o dopracowanych szczegolikach nie wspomne. Auto jest piekne, z
          boku wyglada jakby mialo sie zaraz zerwac do jazdy, prowadzi sie cudownie od
          kwietnia przejechalam 13 000 km i jest ok. polecam
      • Gość: irwain Re: RENAULT MEGANE II IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 21.03.03, 22:33
        smutne, duch w narodzie zamiera, megane happens
      • Gość: Paweł Re: RENAULT MEGANE II IP: *.icpnet.pl 23.03.03, 21:11
        Gość portalu: Michał napisał(a):

>> 2 - cena kto ma takie wyposarzenie jak Megan w standardzie ??
        > typu 6 razy poduszki ?? Audi chyba :) albo Bmw .

6 poduszek w standardzie ma na przykład mój Peugeot 307. No i jest dużo
        większy od Meganki. No, ale zeby nie bylo watpliwosci - nie zwalczam Renault,
        Megane II bardzo mi sie podoba.
    • Gość: r Re: RENAULT MEGANE II IP: *.acn.waw.pl 21.03.03, 23:32
      Co was tak denerwuje istnienie nowej Meganki? Nie musicie tego kupic, mozecie
      kupic to co wszyscy, zeby wygladac jak reszta szarakow. Na Megane znajda sie
      nabywcy. Nie kazdy samochod musi wygladac rownie nudne jak wasze klony (307,
      stilo, corolla itd, itp, nuda nuda nuda...). Dawno wlasnie byly takie czasy,
      ale teraz juz nie trzeba kupic kanciaka lub poloneza, czy lady, dacie i skody.
      Jestescie taaaaacy nuuuudni...
    • Gość: Henry Re: RENAULT MEGANE II IP: *.telia.com 22.03.03, 08:40
      Na razie jest tylko jedna wers.karoserji,poczekajcie z zakupem-bedzie
      jeszcze;sedan,nowy Scenik(to tez Mgne.)i combi,dla kazdego cos praktycznego i
      wcale nie nudnego.
      ________________________________________________________________________________
      • Gość: andrzej Re: RENAULT MEGANE II IP: *.nowy-sacz.sdi.tpnet.pl 22.03.03, 08:57
        mi sie bardzo podoba. będzie to mój nastepny samochód.
        przynajmniej można go odróżnić od całej masy samochodów poruszających sie po
        naszych ulicach. nie będę mial problemu ze znalezieniem go na parkingu przed
        hipermarketem :)))
        • Gość: francuz Re: RENAULT MEGANE II IP: granat:* / 192.168.1.* 22.03.03, 11:12
          Dla mnie bomba .Wczoraj widziałem na ulicy w kolorze pistacji (jasno złoty
          metalik ) rewelacja ,robił wrażenie .W salonie stał czarny ze srebnymi
          dodatkami też odjazd .

• Gość: Odyn Re: RENAULT MEGANE II IP: *.acn.pl / 10.71.4.* 24.03.03, 13:54
            Wyniki sprzedaży Renault Megane II w Polsce są podobno rewelacyjne (info od
            znajomego z Renault Polska).

Megane II weszło na rynek w najlepszym z możliwych momentów.

Ostatnie nowości takie jak: Peugeot 307, Honda Civic i Toyota Corolla, zdążyły
            sie juz "opatrzeć" a "dinozaury" tego segmentu takie jak Golf czy Astra nie
            mają nawet co marzyć o konkurencji z Megane ("dinozaur" pt. Focus ma pewne
            szanse - niska cena przy dobrym wyposazeniu i b. dobrym zawieszeniu).

Tak więc przez najblizszy rok do momentu wprowadzenia nowych modeli Golfa,
            Astry i Focusa, Meganka może wykroić pokaźny kawałek tortu jeżeli chodzi o
            udział w sprzedaży w segmencie kompaktów.

Jestem przekonany, że sukces odważnej stylizacji Megane II utoruje drogę innym
            śmiałym pomysłom. W tej chwili w segmencie kompaktów jeżeli chodzi o designing
            wieje nuuuudą, wyjątkiem jest Megi II.

Ataki na Megane II (cyt.:"rzygac mi się chcę jak na to patrzę"; "paskudztwo"
            itd) przypominają mi jako żywo historię malowanego ptaka, który został
            zadziobany przez szarobure, nudne i nijakie gawrony za to tylko, ze różnił się
            od nich - był inny, kolorowy, zwracał uwagę...

pozdrawiam
            (szczególnie nudziarzy)
            • Gość: stadokrów Re: RENAULT MEGANE II IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.03.03, 17:29
              Witam,

Rzeczywiscie coraz więcej ich widac, a za kilka tygodni pojawi sie na ulicach
              (przewaznie warszawskich) jeszce jedna Meganka II, w kolorze grafit alpejski...

Czy ktoś z forumowiczów zna jakies internetowe namiary na kluby uzytkowników
              Renault?

Pozdrawiam,
            • Gość: jpawl Re: RENAULT MEGANE II IP: *.wasko.pl 28.03.03, 19:50
              Gość portalu: Odyn napisał(a):

> Wyniki sprzedaży Renault Megane II w Polsce są podobno rewelacyjne (info od
              > znajomego z Renault Polska).

Coś nie za bardzo (sprzedaż w 01-02.2003 wg. interia.pl):
              Renault Megane (razem z poprzednim modelem) - 1159 szt (spadek o 10%)
              a
              Ford Focus - 1439 szt
              Opel Astra - 1604 szt
              Toyota Corolla - 2248 szt
      • driver13 Re: RENAULT MEGANE II 13.12.03, 00:13
        grandtour is the best but i like sedan
    • Gość: edi Re: RENAULT MEGANE II IP: *.adm.us.edu.pl 31.03.03, 09:24
      Zamawiłem sobie nowa Meganke fakt jest taki ze mają duży czas oczekiwani 2,5
      miesiąca Swiadczy to o dużym za interesowaniem autem w Europie
      • Gość: stadokrów Re: RENAULT MEGANE II IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 31.03.03, 10:47
        Witam,

Niestety polski rynek znów został potraktowany po macoszemu. Megane II jest na
        zachodzie rozchwytywana jak swieże bułeczki, mi.in. dlatego w Polsce
        przewidziano do sprzedazy tylko 4600 szt. w tym roku i czeka się 8-10 tygodni
        (W UE 3-4 tygodnie).

pozdr.
    • Gość: Renaultek Meganka IP: 80.51.247.* 10.08.03, 10:31
      Mam moje renault megane od stycznia i przejechałem nim już około
      25 tys. km. Nic złego o tym aucie nie powiem. W środku świetne
      materiały(najbogatsza wersja) i wykonanie. Po ciężkiej
      eksploatacji we wnętrzu nie widać oznak zużycia-żadnych
      trzasków, pisków, skrzypień jakby auto wyjechało przed chwilą z
      salonu. Sinik 1.6 jest jak najbardziej na miejscu pod względem
      osiągów i zużycia paliwa. Jedynie co mi braguje to to że jest
      ciasno z tyłu, ale ja tam nie siedzę hehehe! Ale 3 i 5-drzwiówka
      mają być sportowe dla młodych, a nie dla rodzin. Nowy megane
      sedan i kombi mają większy rozstaw osi i z tyłu jest bardzo
      wygodnie się podróżuje. P.S. Kolejne renówki coraz bardziej mi
      się podobają i aż chcę je wszyskie mieć!!!!!!!!!!!!!!!!
      Pozdrowienia dla RENOWCÓW!!!
    • Gość: Kathleene Re: RENAULT MEGANE II IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.03, 12:08
      Gość portalu: Erakles napisał(a):

> Auto dużo posiada plusów, jednak w moim wypadku najwieszkym
      > minusem jest wygląd. O wyglądzie można zapomnieć, gdy niska
      > bedize cena :D a to maloooo prawdopoodbne
      A w zyciu!
      Pierwsza rzeczą ktora zwrocila moją uwagę jest własnie wygląd!
      Przecież to auto jest poprostu sliczne!Te niepowtarzalne
      kształty, megane ma klasę! Caly czas ogladam sie gdy przez
      przypadek przejedzie obok mnie..
      • stadox Re: RENAULT MEGANE II 17.11.03, 12:40
        Gość portalu: Kathleene napisał(a):

> Pierwsza rzeczą ktora zwrocila moją uwagę jest własnie wygląd!
        > Przecież to auto jest poprostu sliczne!Te niepowtarzalne
        > kształty, megane ma klasę! Caly czas ogladam sie gdy przez
        > przypadek przejedzie obok mnie..
        ------------------------------------------
    • Gość: AREOXY NAJLEPSZE AUTO W SWOJEJ KLASIE IP: *.konstantynow.sdi.tpnet.pl 18.11.03, 13:11
      NIEWIEM DLACZEGO NIEPOTRAFICIE DOCENIĆ TEGO SAMOCHODU?
      AUTO JEST REWELACYJNE. FIRMA RENAULT POSTARAŁA SIĘ I ZADBAŁA O
      KLIJENTÓW. AUTO MA ZNAKOMITĄ CENE. PIĘĆ GWIAZDEK W NCAP. JEST
      JAK NA SWOJĄ KLASĘ AUTEM BARDZO KONFORTOWYM. I CO NAJWAŻNIEJSZE
      MA ŚWIETNY WYGLĄD. A WSZYSCY FRAJEŻY CO SĄDZĄ INNACZEJ POWOLI
      SIĘ PRZEKONUJĄ. FIRMA RENAULT JEST OBECNIE CZŁUWKĄ NA RYNKU I
      NIEBOI SIĘ TROCHĘ AWANGARDY
      • Gość: M4b Re: NAJLEPSZE AUTO W SWOJEJ KLASIE IP: 217.8.168.* 18.11.03, 14:01
        Może i to co piszesz to prawda, ale ze swoim poziomem wykształcenia i tak tego
        nie docenisz bo Cię na nie nie stać ...
        Używana Tavria, to wszystko w czym Cię widzę ...
        Popracuj troszkę nad językiem i ortografią (bo trudno odszyfrować o co Ci
        chodzi), a potem pisz publiczne wynurzenia.

• Gość: manix Re: RENAULT MEGANE II IP: *.espol.com.pl 13.12.03, 00:09
      renault w tym dziwolągu powinno seryjnie mątować 2 wycieraczki z tylu.ta mikro-
      wycieraczka co jest może czyścić lampy a nie szybę.
      • Gość: Robert Re: RENAULT MEGANE II IP: *.dip.t-dialin.net 06.01.04, 02:40
        witam

nie siedzialem w samochodzi Megane II ale wedlug testow niemieckiej gazety AUTO
        na rok 2004 jak widze miejsca w Megane II jest tyle co w Golfie 5 no z tylu
        jest troszke mniej miejsca o kilka centzmetrow.

Plusem Megane jest jego wyciszenie.
        Przy 100 km/h 68 dB ( mowa o 1.6 16V ) przy 50 km/h 59 dB a przy 130 km/h
        75 dB mysle ze to dobry wynik porownujac z innym tej klasy.

nastepnym plusem sa jego hamulce przy zimnych hamuje jak golf 5 37,9 ale przy
        goracych Megane jest lepszy od golfa i zatrzymuje sie po 37,7 metrach golf po
        38,0 mala roznica ale jednak.

ma dobry skret
        10,7 metrow golf 5 11 metrow ford focus 1,6 11,2 metry

czytajac dodatki do samochodu to Megan jest znacznie tanszy

przyspieszenie do setki 10,8 sekundy golf 5 11,4 musze tu zaznaczyc ze
        Megane testowali z silnikiem 113 konnym a golfa z 115

chwala wnetrze w obu samochodach

kulture pracy w Megane

no nie wiem ale mysle ze kupie ten samochod
        myslalem o VW polo ale troszke doloze i bede mial lepszy samochod wydaje mi
        sie duzo lepszy

Golf kosztowal by mnie znacznie wiecej

dodatki do golfa sa naprawde drogie

tak dla porownania tapicerka ze skory w megan 1300 euro a w golfie od 2045
        navigacja w megan 980 euro a w golfie 2340
        ogrzewanie siedzenia megane 250 euro golf 370

Pozdrawiam

Robert

• Gość: V Re: RENAULT MEGANE II IP: *.gdynia.mm.pl 06.01.04, 08:59
      Robert ,

Podziwiam kogoś kto kieruje się przy wyborze auta porównaniem np promienia
      skrętu, przyspieszeniem do setki itd. tym bardziej jezeli sa to tak male
      róznice. Piszesz ze nie siedziales jeszcze w megance a chyba ja kupisz.

Ja meganką zarazilem się dopiero po tym jak w niej siedziałem i wykonałem kilka
      jazd próbnych. Co prawda kupilem kombi wiec miejsca z tyłu jest wystarczająco
      ale z opinii uytkownikow hatchbacka wynika ze są bardzo zadowoleni.

Przy wyborze nawet nie brałem golfa pod uwage. Jest to po prostu nudny do bólu
      samochód za wygorowaną cenę

V
      • stadox Re: RENAULT MEGANE II 06.01.04, 11:33
        Gość portalu: V napisał(a):
        > Przy wyborze nawet nie brałem golfa pod uwage. Jest to po prostu nudny do
        bólu
        > samochód za wygorowaną cenę
        >
        > V
        ----------------------------------------
    • Gość: V Re: RENAULT MEGANE II IP: *.gdynia.mm.pl 06.01.04, 23:48

nie nie mogłem pojezdzic ale pisząc nudny mam na mysli wyglad. Przeciez on sie
      prawie nie zmienia. jest naprawde nudny.......
      • niki27 Re: RENAULT MEGANE II 07.01.04, 14:47
        Ja kierowałem się 1)ceną 2)4-letnimi dobrymi doświadczeniam z marką R. 3)
        wyglądem 4) silnikiem (1.6) 5) wyposażeniem (kolejność przypadkowa).

Po dwóch jazdach próbnych i porównaniu z Oplem (o zrywności i charaktersytyce
        muła pociągowego), wybrałem Megę.
        (BTW: Stadox ma swój malutki udział w tym, że w swym postanowieniu utwierdziłem
        się).
        Za te same pieniądze, za które w Medze kupiłem aut. klim. i ESP (zajebisty,
        kilka dni temu sprawdziłem na oblodzonym zakręcie!!) to w Golfie by mi może
        wystarczyło na lepszą tapicerkę, he, he.
        Ale Golfa nie będę krytykował, bo to jest na pewno dobry samochód - tylko
        dlaczego taki drogi?

niki
        • Gość: megi Re: RENAULT MEGANE II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 16:36
          No wlsanie, to sa bezsprzeczne atuty Megane, aczkolwiek roznie pisza na temat
          jej awaryjnosci.
          Ja czekam na moja (koniec lutego) Grandtour z silnikiem tym slabszym dieslem,
          ale na moje wymagania starczy. Do tego autoklime, bo jednak musi byc.
          Nie wiecie jak to jest z awaryjnascia aut skladanych w Turcji?
          megi
          • stadox Re: RENAULT MEGANE II 07.01.04, 18:14
            Witam,
            Ze "słabszym dieslem" czyli 1.5 dCi... ale 80 czy 100 KM??? (ten ostatni jest
            już AFAIK dostępny a róznica polega przede wszytskim na zastosowaniu turbiny o
            zmiennej geometrii łopatek).

Co do automaticzni klimatizacija to wahałem sie przez pewien czas czy warto
            dopłacać 1600 zł (w poprzednim aucie miałem manualną). Teraz wiem że warto, bo
            komfort jest nieporównywalny, poza tym obsługa jest bardzo prosta i intuicyjna.
            Urządzenie AC jest bardzo wydajne (latem co prawda miałem pewne kłopoty z AC
            ale okazało się że mam maksymalnie zasyfiony filtr co stwierdziłem ze
            zdumieniem, mając na uwadze niewielki przebieg - wtedy ok. 15.000 km - po
            wymianie filtra było już cacy).

Aktualnie mam ponad 33.000 KM i wymieniony wadliwie działający zamek bagażnika
            (jedyny feler jak do tej pory). Niepokoją mnie trochę odgłosy dochodzące z
            przedniego zawieszenia, które sygnalizowałem w ASO ale po kontroli orzeczono że
            wszystko jest OK ("ten typ tak ma").

Może inni uzytkownicy podzieliliby się jakimiś uwagami co do eksploatacji Megi
            II? Jak sie u was sprawuje zawieszenie? Może jakieś inne ciekawe informacje?

Co do jakości aut montowanych w Turcji, to IMHO miejsce (Turcja czy Francja)
            nie powinno mieć znaczenia. Chociaż, gdy sobie wyobrażę, ze mój samochód
            montuje kilku wąsatych Turków to... :)).

Pozdrawiam (specjalnie niki'ego)
            • Gość: megi Re: RENAULT MEGANE II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 19:30
              cholerka, z tym slabyszm silnikiem- 80 KM, ale jezdzilam nim sporo, po za tym
              ponoc juz nie przez KM mierzy sie moc silnika. Ja lubie jezdzic na niskich
              obrotach, no i ten samochod pod tym wzgledem spelnia warunki, bo ciagnie
              wlasnie na niskich. Nie naleze do kierowcow scigaczy ani do tych co jezdza 60
              na lewym pasie :-). Takze czekam na to autko i mam nadzieje ze wąsaci Turkowie
              wiedza co robia :-))
              megi
            • Gość: nikodemicz Re: RENAULT MEGANE II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.04, 19:35
              witam i mam pytanie co było z tym zamkiem w klapie czyli jakie objawy ??
              bo u mnie w scenicu też czasami mi zamek w kalapie pyka dwa razy i nie moge
              wtedu otworzyc klapy ??
              nieczesto sie to zdarza ale czasami mnie irytuje :-)
              pozdrawiam
              nikodemicz
              scenic lux privilege 1.9 dci
              1000km
    • Gość: V Re: RENAULT MEGANE II IP: *.gdynia.mm.pl 07.01.04, 22:28

Przejechałem dopiero 1000km wiec nie za wiele mogę powiedzieć.

Co mnei denerwuje to jak przytrzymam dłuzej spryskiwacz to po cyklu 4 + 1 po
      prawej wycieraczce pozostaje pewna ilość wody która śieka później po szybie. Po
      jakimś czasie trzeba dać krótki "sik" aby ja wyczyścić. macie to samo odczucie ?

Poza tym nie za bardzo potrafię sobie radzić z wycieraczkami. Brakuje mi tego
      ze nie moge sobie ustawić najniższego biegu wycieraczek - właczanego przez
      automat w jednakowych odcinkach czasu tylko jestem zdany na czujnik deszczu. A
      moze jest jakiś sposób na to ? moze źle zinterpretowałem instrukcję ?

Z kolei bardzo mi sie to podoba że w momencie wyłączenia silnika zapalaja sie
      wszystkie swiatła wewnatrz i do momentu otwarcia drzwi kierowcy wszystko
      działa. Wielkim plusem jest to ze po wyjeciu karty wszystko sie wyłącza (nawet
      jak zapomnimy o swiatełkach na suficie ;-)

Innym wodotryskiem który zasługuje na moje uznanie to czujnik swiateł. Po
      prostu nie trzeba pamietac przez wieksza czesc dnia o wlaczaniu swiatel -
      rewelka a i w garazu podziemnym bardzo przydatny bajer

O ewentualnych mankamentach mam czas sie jeszcze przkonac bo na razie jak widać
      to same pierdy ;-)

pozdrawiam meganowców
      V (M II, grandtour, 1,6 Confort)
      • Gość: Robert Re: RENAULT MEGANE II IP: *.dip.t-dialin.net 08.01.04, 00:11
        witam

Moze ktos ma wersje Luxe PRIVILEGE ?
        Chcialbym wiedziec co sadzicie o tej wersji wnetrza

Jeszcze jedno.Co sadzicie o cenach i czy beda rosly czy malaly w najblizszym
        czasie.Chodzi mi o wejscie do uni i roznice w euro.

Powiedzcie mi bo nie robilem jazdy probnej ( jak na razie ) jak tak na ucho
        jest glosno czy cicho we wnetrzu w czasie jazdy.

Pozdrawiam

• Gość: megi Re: RENAULT MEGANE II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 00:53
          Ceny od nowego roku maja wzrosnac o ok 3%, a jesli chodzi o UE - to mamy
          srednio auta tansze o 16%, takze kojeny punkt w dostosowaniu sie do UE bedzie
          realizowany tradycyjnie- przez podwyzke cen.

Nowe meganki so bardzo ciche, nawet przy duzych predkosciach jest ciagle
          przyzwoicie. Popatrz na konkretne parametry na www.renault.pl tam chyba
          sa jakies parametry techniczne...
          m
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka