greenblack Już w pierwszym akapicie natknąłem się na lewacki 26.10.05, 17:28 bełkot "Dowiesz się dlaczego akcyza powinna być wyższa", po którym mam ochotę walić lewaka, co to napisał czerwoną cegłą po głowie, aż by mu ten czerwony mózg wyskoczył. Co to za różnica, czy ropa skończy się za 8, czy 80 lat? Co na to możesz poradzić? Bogaci i tak się zawsze wyżywią i ogrzeją, a biedota pójdzie do pieca jako ekologiczny opał. Po jakimś czasie bogatym zacznie sie nudzić, wymyślą jakieś paliwo i biedota bedzie się mogła znowu namnażać. Link Zgłoś
greenblack A najlepsze, że te cioty lewackie żyją z reklam i 26.10.05, 17:30 to jakich: Motoryzacja - ogłoszenia 140 000 ogłoszeń, 1160 komisów Znajdziesz okazje, szybko sprzedasz www.gratka.pl/moto Twoje wymarzone Wakacje Wyloty z Polski i Niemiec Gorące oferty na Zimne dni ! www.TravelPortal.pl Egzotyczne wycieczki Kuba, Kenia, Brazylia, Mauritius Indywidualne oferty dla każdego! www.airtours.cracow.pl Bilety lotnicze od 39zł Wszystkie tanie linie lotnicze Rezerwacja online i tel: 0801470502 www.aero.pl Tanie wycieczki - sprawdź Grecja, Chorwacja, Hiszpania, Włochy, Bułgaria - duży wybór! www.net-travel.pl Czyli motoryzacja i marnowanie bezcennego paliwa na wycieczki, hehe. Lewactwooooooo Link Zgłoś
01boryna Re: A najlepsze, że te cioty lewackie żyją z rekl 26.10.05, 17:33 GB ty masz naprawde duzy problem do rozwiazania.... Link Zgłoś
greenblack Re: A najlepsze, że te cioty lewackie żyją z rekl 26.10.05, 17:35 Jaka na razie to ciebie musi admin kasować, hehehehe. Naucz się kulturalnego wyrażania myśli, hehe. Link Zgłoś
01boryna Re: A najlepsze, że te cioty lewackie żyją z rekl 26.10.05, 17:44 greenblack napisał: > Jaka na razie to ciebie musi admin kasować, hehehehe. Naucz się kulturalnego > wyrażania myśli, hehe. Twoj problem polega miedzy innymi na tym ze masz problemy z pamiecia. Przypomnij sobie ile razy ty byles skasowany, ile razy twe odzywki wzbudzaly powszechne oburzenie..... Link Zgłoś
greenblack Re: A najlepsze, że te cioty lewackie żyją z rekl 26.10.05, 17:45 Nikt ci nie każe czytać, hehe. Link Zgłoś
frequentflyer Re: A najlepsze, że te cioty lewackie żyją z rekl 26.10.05, 17:41 GB czuje się - słusznie - zaatakowany, to i młóci na oślep Link Zgłoś
greenblack Re: A najlepsze, że te cioty lewackie żyją z rekl 26.10.05, 17:45 Tak, znokautowała mnie wiadomość, że ropa się skończy za 15 albo 40 lat (trudno to lewakom okreslić, czekają na sygnał z Mar(k)sa). Aż się posrałem z rozpaczy. O ile będę jeszcze żył, to pójdę w bory albo będę chędożył nastolatki do końca świata. Mam w dupie, co poczną następne pokolenia, tak jak wszystkie poprzednie pokolenia miały nas w dupie. Link Zgłoś
01boryna Re: A najlepsze, że te cioty lewackie żyją z rekl 26.10.05, 17:50 greenblack napisał: > Tak, znokautowała mnie wiadomość, że ropa się skończy za 15 albo 40 lat (trudno > > to lewakom okreslić, czekają na sygnał z Mar(k)sa). Aż się posrałem z rozpaczy. > > O ile będę jeszcze żył, to pójdę w bory albo będę chędożył nastolatki do końca > świata. Mam w dupie, co poczną następne pokolenia, tak jak wszystkie poprzednie > > pokolenia miały nas w dupie. potwierdza sie ze swiat na dupie stoi. Niespodzianka jest ze jest to zielono-czarna dupa.... Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: A najlepsze, że te cioty lewackie żyją z rekl 26.10.05, 20:31 mieszanie kryzysu energetycznego z lewactwem to chyba dobry powód na wizyte u lekarza? Link Zgłoś
derduch Re: A najlepsze, że te cioty lewackie żyją z rekl 26.10.05, 19:46 Zapytaj się Towarzysza z Komitetu Centralnego Polskiej Zjedocznej Parti Robotniczej, Twojego idola, Króla Link Zgłoś
zgred-j Re: A najlepsze, że te cioty lewackie żyją z rekl 14.11.05, 10:55 greenblack napisał: > Aż się posrałem z rozpaczy. No to idź się umyj teraz, co faktycznie cuchniesz. Link Zgłoś
01boryna Zawolajcie Szymiego! 26.10.05, 17:26 trzeba byc wyjatkowo betonowym zeby nie przyjmowac do wiadomosci oczywistych faktow..... Link Zgłoś
szymizalogowany I co sie podniecasz? 14.11.05, 07:52 Te strona to jest tak samo wiarygodna jak 1500 innych stron ktore zapowiadaly koniec swiata w 2000 roku. Zawszone lewactwo zwiastowało koniec ropy w latach 70 - nawet gdzieś ostatnio widziałem stronę ze zdjęciami z gazet amerykańskich z tamtych lat gdzie lewaccy profesorowie wyliczają że to koniec ropy hehe. Dla mnie wiarygodne to będzie jak taką informację poda departament energii USA. A trzeba być skończonym idiotą i debilem żeby nie widzieć prostej zależności - jeśli ropy byłoby już tak mało to już dawno tak znienawidzone przez lewactwo koncerny naftowe by były w trakcie procesu przebranżowiania się - inaczej koniec ropy to byłby ich koniec. hehe banda debili wogle lewactwo mnie tak rozsierdza ostatnio że nie mogę - wczoraj Amnesty International zabrała po raz pierszy głos w sprawie rozrób we Francji atakując rząd za rozpoczęcie deportacji zatrzymanych Arabów oraz próbę zmiany prawa tak aby deportować można było również tych zatrzymanych z obywatelstwem francuskim. Kurde jak Araby rzucały butelkami z benzyną w autobusy miejskie i np mało że nie spłonęła żywcem 60 letnia biała kobieta jadąca autobusem to Amnesty International trzymała mordę na kłódkę a teraz się uaktywnili. ku.. Link Zgłoś
katinha Ze strony autorki słów kilka 13.11.05, 21:32 Pozwolę sobie odświeżyć wątek. Widzę, że ktoś chciałby mi, "lewakowi", cegłą mózg potraktować. Powodzenia w życiu życzę! Cieszę się natomiast zainteresowaniem normalnej części społeczności tego forum. Prawda jest taka, że niestety na Oil Peak nie możemy wiele poradzić, ponieważ wymagałoby to przeskoczenia zwrotnicy myślenia krajów bogatych (w tym Polski) diametralnie o 180 stopni. Niestety nie wierzę, że nagle wszyscy zaczęli zastanawiać się, jakby tu mieć mniej i konsumować mniej. Nawet gdyby w utopijnej sytuacji 8 na 10 osób udało się "zreformować", pozostałe dwie nadrobią. Możemy natomikast zadbać o własny rachunek i starać się jak najlepiej przygotować na najprawdopodobniejsze werjse wydarzeń, póki możemy i mamy do tego środki. Uwaga o akcyzie dla niektórych może się wydawać "ciotowo-lewackie", dla bardziej bystrych będzie po prostu zachęceniem do przeczytania - dlaczego? Dla tych, którzy wniklkiwiej przestudiują temat (angielskie google stoją otworem), uwaga ta stanie się zroumiała. Jeszcze raz zapraszam na moją stronę. Łebmistress www.oilpeak.pl Link Zgłoś
szymizalogowany Re: Ze strony autorki słów kilka 14.11.05, 08:01 takie pytanie dosyć istotne: a kim Ty jesteś że niby ma ktokolwiek rozsądny wierzyć w informacje na twojej stronie? jesteś analitykiem zatrudnionym w jakiejś wielkiej korporacji i masz dostęp do odpowiednich danych? ekspertem od spraw wydobycia w Conoco, Shell czy innym BP? A może pracujesz w departamencie energii albo chcoaż dla któregoś z europejskich rządów i uczestniczysz w przygotowywaniu oficjalnych analiz na ten temat? i skad masz te dane? z oficjalnych zrodel czy sama znalazlas w google? buahahaha smieszysz mnie i tyle - powtarzasz te same brednie ktore juz przed toba 30 lat temu powtarzali i sie mylili, ale teraz oczywiscie jest inaczej i ty masz racje hehe. i taka uwaga merytoryczna - jak dajesz jakies wykresy i dane liczobowe to jest taka dobra zasada ze sie podaje zrodlo i autora Link Zgłoś
frequentflyer Re: Ze strony autorki słów kilka 14.11.05, 08:42 a tak konkretnie, gdzie widzisz tam brednie? czy stwierdzenie o braku znaczących nowych odkryć zasobów ropy w ostatnim dziesięcioleciu jesteś w stanie obalić, podając jakieś szerzej nieznane zasoby? albo o szybkim wzroście spożycia? no ale dla ciebie miarodajny jest departament energii państwa tak zakłamanego i niemoralnego że pod sfabrykowanym pretekstem anektuje jeden kraj bogaty w ropę i przygląda się drugiemu, jednocześnie nic nie robiąc dla oszczędzania energii. zresztą to tylko potwierdza fakt, że amerykanie wiedzą jak mało ropy zostało. natomiast władze przyznać tego nie mogą bo za chwilę następne wybory, jak nie do kongresu to do senatu, więc po co strzelać sobie w stopę? Link Zgłoś
katinha Re: Ze strony autorki słów kilka 14.11.05, 11:34 Nie jestem w żaden sposób powiązana z branżą naftową ani żadną inną. Opieram się na danych podawanych przez niezależnych ekspertów. Większość źródeł, z których korzystam, jest tu: www.oilpeak.pl/zasoby.htm Matthew Simmons, Richard Heinberg czy Colin Campbell to nie byle kto (googlanie pozostawiam zainteresowanym). Na przykład: Jeśli chcesz uzyskać wiarygodne dane Association for Study of Peak of Oil and Gas (ASPO) - do wyboru masz dwie opcje: kupić za $1mln (o ile się nie mylę) kopię raportu Matthewa Simmons'a, lub za darmo posłuchać tego, co ma do powiedzenia (możesz to zrobić w każdej chwili a linki masz podknięte pod nos). Wykresom typu krzywa tolerancji czy przebig odwietrów chyba nie da się zaprzeczyć. Źródło: podręcznik biologii czy geologii. Przykro mi, że internet tak Cię rozzuchwala, zastanawiam się czy miałbyś tupet powiedzieć mi to samo w cztery oczy. Oczywiście, że o tym samym mówiono 30 lat temu. O tym że ropa się skończy mówiono od dnia, w którym zaczęto ją eksploatować. Gdybyś wnikliwiej przestudiował te "brednie", zauważyłbyś odpowiedź na Twoją wątpliwość, w dwóch miejscach. Zakładasz, że mamy możliwość nieskończonego rozwoju na skończonej planecie? Hm.. i zarzucasz mi brednie? 4 tysiące użytkowników na forach peakoil.com, inżynierów chemicznych, fizyków, pracowników oddanych pracom nad budową ogniw paliwowych, baterii slonecznych, byłych i obecnych pracowników branży naftowej - oczywiście to tylko panikarze? Któż rozsądny mógłby wierzyć w to, że nie możemy się rozwijać w nieskończoność, i któż rozsądny wierzyłby w fakty potwierdzone wieloletnimi badaniami i własnymi oczami? Ech. Rozumiem, że możesz się nie zgadzać, ale zachowaj trochę klasy. Link Zgłoś
katinha Re: Ze strony autorki słów kilka 14.11.05, 11:43 > raportu Matthewa Simmons'a, Przepraszam, miał być Colin Campbell. Link Zgłoś
greenblack Re: Ze strony autorki słów kilka 14.11.05, 12:05 >krajów bogatych (w tym Polski) HAHAAHHA. Z którego zakładu uciekłaś? > diametralnie o 180 stopni. Niestety nie wierzę, że nagle wszyscy zaczęli > zastanawiać się, jakby tu mieć mniej i konsumować mniej. Nawet gdyby w utopijne > j > sytuacji 8 na 10 osób udało się "zreformować", pozostałe dwie nadrobią. No to po co produkujesz te pierdy? Chcesz stworzyć "nowego człowieka"? Kto ci płaci? A kto płaci "niezależnym" ekspertom? Co proponujesz zamiast ropy? Tylko z dokładnymi wyliczeniami? Link Zgłoś
katinha Re: Ze strony autorki słów kilka 14.11.05, 12:27 Z takiego zakładu, że dla większości ludności świata Polska jest krajem bogatym. Zmaiast ropy "proponuję" (nie ja osobiście) zużywanie mniej energii ogółem, czyli zmianę konsumcjonistycznego stylu życia, spójrz na dwie ścieżki którymi podążyły Kuba i Korea Północna po upadku Związku Radzieckiego. Żaden wodór czy inne biopaliwo nic nie wskóra. Z dokładnymi wyliczeniami (EROEI). W jaki sposób europejczyk może stać się szczęśliwy? Zarabiając, kupując. Mając fajne auto i mogąc dzielić się tym na forum o samochodach. Przykro, że na forum auto moto spotyka się takie podejście.. typowe dla auto-moto. Świat nie kończy się na Twoim zderzaku. Nikt nie każe Ci się tym przjemować, konsumuj sobie dalej. Link Zgłoś
greenblack Korea Płn. i Kuba wzorem - wszysto jasne 14.11.05, 12:34 katinha napisała: > Z takiego zakładu, że dla większości ludności świata Polska jest krajem bogatym > . No to jedź sobie do tych krajów. > > Zmaiast ropy "proponuję" (nie ja osobiście) zużywanie mniej energii ogółem, > czyli zmianę konsumcjonistycznego (lewacki słowotwór) stylu życia, Pałką czy prądem chcesz nas zmusić? spójrz na dwie ścieżki którymi > podążyły Kuba i Korea Północna po upadku Związku Radzieckiego. Tzn. jakimi ścieżkami? Z Kubu kto może spie.. do USA, a w orei Płn. żrą błoto i siebie nawzajem, a wodzowie sprowadzają kawior i szampan. Żaden wodór czy > inne biopaliwo nic nie wskóra. Przynajmniej tu się z tobą zgadzam. Z dokładnymi wyliczeniami (EROEI). > W jaki sposób europejczyk może stać się szczęśliwy? Zarabiając, kupując. Mając > fajne auto i mogąc dzielić się tym na forum o samochodach. Znowu się zgadzam. > Przykro, że na forum auto moto spotyka się takie podejście.. typowe dla auto- mo > to. A czego się spodziewałaś, hehe? > Świat nie kończy się na Twoim zderzaku. Dla mnie świat się kończy w momencie mojej śmierci. Reszta mnie nie obchodzi. O nas też nikt się nie martwił. Link Zgłoś
mobile5 Re: Korea Płn. i Kuba wzorem - wszysto jasne 14.11.05, 12:51 greenblack napisał: > Dla mnie świat się kończy w momencie mojej śmierci. Reszta mnie nie obchodzi. O > > nas też nikt się nie martwił. Daj człowieku spokój. To jest rozumowanie układu trawiennego. Link Zgłoś
katinha Re: Korea Płn. i Kuba wzorem - wszysto jasne 14.11.05, 12:52 > Pałką czy prądem chcesz nas zmusić? Niczym. Kto ma trochę oleju w głowie i oczy otwarte, przygotuje się. Putin i Bush pokazują, jaką ścieżkę wybrali: walka o skrawki. Kto chce za wszelką cenę podążać ścieżką prowadzącą donikąd - wolny kraj. > Tzn. jakimi ścieżkami? Z Kubu kto może spie.. do USA, a w orei Płn. żrą > błoto i siebie nawzajem, a wodzowie sprowadzają kawior i szampan. Kuba np. ma największy odsetek lekarzy na świecie. Do Wenezueli w zamian za pomoc wysłali sotatnio 2000 lekarzy, w trakcie Katriny oferowali 3000 lekarzy (USA dumnie odrzuciło propozycję). Potrafili zmienić swoje konsumpcjonistyczne podejście - i choć według europejskich "standardów" są biedni, bo przecież nie mają samochodów i wieżowców, nigdzie nie otrzymasz tak dobrej opieni lekarskiej (skoro już trzymać się tego przykładu) - tymczasem w innych krajach zdrowie trzeba sobie kupować. Korea wybrała inną ścieżkę, bez diametralnych zmian, co doprowadziło do totalnego paraliżu i głodu. Oba kraje w tym samym momencie zostały odcięte od Mamy dającej paliwo - jedno głoduje a drugie żyje szczęśliwie. > Dla mnie świat się kończy w momencie mojej śmierci. Reszta mnie nie obchodzi. Bardzo bym chciała aby oil peak miał miejsce po mojej smierci. Szkoda ze czasu tak malo... Pozdrawiam Link Zgłoś
greenblack Re: Korea Płn. i Kuba wzorem - wszystko jasne 14.11.05, 13:06 Jedź sobie na Kubę, ale najpierw skasuj tę swoją stronę, szkoda prądu. Nie odpowiedziałaś, kto cię opłaca. Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Korea Płn. i Kuba wzorem - wszystko jasne 14.11.05, 13:19 za darmo robisz? obawiam się ze to przekracza granice jego pojmowania. swietna strona i bardzo mądrze odpisujesz egoistom Link Zgłoś
greenblack Re: Korea Płn. i Kuba wzorem - wszystko jasne 14.11.05, 13:20 Za darmo robi, a mieszkanie, jedzenie, internet za co opłaca? Link Zgłoś
katinha Re: Korea Płn. i Kuba wzorem - wszystko jasne 14.11.05, 13:26 No chyba nie myslisz, że ja tą stroną zarabiam :) Z reklam google nawet mi się za domenę nie zwraca. No, może się zwróci za parę miesięcy. Link Zgłoś
sushi4004 Re: Korea Płn. i Kuba wzorem - wszystko jasne 14.11.05, 13:22 Jak to kto, Zydzi, komunisci i cyklisci. Biedaku, chyba cie rozumiem dlaczego nie chcesz przejmowac sie przyszloscia. Zlosc i negatywne emocje nie tylko pieknosci szkodza, ale i poziom stresu podnosza, a stres jak wiadomo jest przyczyna wielu przedwczesnych zgonow. Podobnie jak brak ruchu spowodowany wielogodzinnym wysiadywaniem za kolkiem. Ad Link Zgłoś
szymizalogowany Re: Korea Płn. i Kuba wzorem - wszysto jasne 14.11.05, 20:27 > Kuba np. ma największy odsetek lekarzy na świecie. Do Wenezueli w zamian za > pomoc wysłali sotatnio 2000 lekarzy, w trakcie Katriny oferowali 3000 lekarzy > (USA dumnie odrzuciło propozycję). Potrafili zmienić swoje konsumpcjonistyczne > podejście - i choć według europejskich "standardów" są biedni, bo przecież nie > mają samochodów i wieżowców, nigdzie nie otrzymasz tak dobrej opieni lekarskiej > (skoro już trzymać się tego przykładu) - tymczasem w innych krajach zdrowie > trzeba sobie kupować. > Korea wybrała inną ścieżkę, bez diametralnych zmian, co doprowadziło do > totalnego paraliżu i głodu. > Oba kraje w tym samym momencie zostały odcięte od Mamy dającej paliwo - jedno > głoduje a drugie żyje szczęśliwie. > > > Dla mnie świat się kończy w momencie mojej śmierci. Reszta mnie nie obcho > dzi. Chyba dalsza dyskusja z tobą nie ma sensu. Widzialem ostatnio film o strazy przybrzeznej w USA i pokazywali jak szczesliwi Kubanczycy spie..ja do zaklamanego USA. Przepraszam z gory ale nie moge wogle czytac takiego pie..nia. Skad sie tacy jak ty biora? Zreszta, po cholere zakladasz strony WWW i przekonujesz do zmiany konsumpcjonistycznego podejscia w jednym z krajow zachodnich nalezacych do UE? Daj szanse na zycie na tej planecie rowniez zaklamanym egoistom popierajacym kapitalizm. Sama napisalas ze dla wiekszosci ludzi na swiecie Polska jest bogata a polowa zyje za mniej niz dolara dziennie. Widzisz ile mozliwosci zeby sie przeniesc i zyc szczesliwie dla Ciebie? Kuba ktora zachwalasz, Korea, prawie cala Afryka, pare krajow w Azji i Ameryce poludniowej. Tylko przebierac. Dlaczego zwolennicy skrajnego lewactwa zamiast przeniesc sie do jednego z tych rajow i tam szerzyc swoja propagande wchrzaniaja sie w te kraje bogate w ktorych i tak mieszka max 10% ludnosci ziemi? Zostawcie chociaz te 10% planety dla nas konsumpcjonistow. Nie wykorzystujcie zdobyczy cywilizacyjnych ktore zuzywaja prad i energeie takich jak komputery, telefony, samochody, samoloty - zyjcie wedlug zasad ktore proponujecie. Moge zrozumiec ze masz takie poglady jak przedstawiasz, Kuba to dla ciebie szczesliwe panstwo a prad i samochody to zlo cywilizacyjne - ale troche mniej obludy i konformizmu przejawiaj. Zdejmij strone i jedz na Kube - niech twoje artykuly Fidel drukuje na lisciach bananowca. Link Zgłoś
greenblack Re: Korea Płn. i Kuba wzorem - wszysto jasne 14.11.05, 21:17 Jak powiedziałem, już po pierwszym zdaniu wiedziałem, że to lewak, hehe. Link Zgłoś
szymizalogowany Re: Korea Płn. i Kuba wzorem - wszysto jasne 14.11.05, 21:25 > Jak powiedziałem, już po pierwszym zdaniu wiedziałem, że to lewak, hehe. Ty napisz lepiej skad sie tacy idioci biora? I jeszcze ilu ma zwolennikow na forum. Kuba szczesliwy kraj, USA zaklamane, samochody i prad be, Kim Dzong Il to fajny gosc, araby oblewaja staruszki benzyna i podpalaja, dewastuja i jeszcze w nagrode dostana pomoc finansowa z UE - tez spoko, teraz czlowiek co dzien slyszy o tych lewackich idiotach wszedzie - ku.. wydaje mi sie ze kiedys tego bylo mniej Smutne to. Link Zgłoś
greenblack Re: Korea Płn. i Kuba wzorem - wszysto jasne 14.11.05, 21:31 Ujnia nie szczędzi grosza na wspieranie różnych takich lewackich organizacji, stowarzyszeń, kół naukowych, czy nawet całych wydziałów na uniwersytetach. Wcale bym się nie zdziwił, gdyby lewacka autorka tego wątku siedziała na jakieś ciepłej europosadzce, bo własnego interesu to na pewno nie prowadzi. Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Korea Płn. i Kuba wzorem - wszysto jasne 14.11.05, 22:02 i tak oto dyskusja skierowała sie sprytnie w spisek lewacki (cokolwiek to znaczy) dzieki czemu niewazne juz, ze za kilkadziesiąt lat wyzdychamy. bo odwazyła sie wspomniec, ze na kubie jest duzo lekarzy Link Zgłoś
szymizalogowany Re: Ze strony autorki słów kilka 14.11.05, 20:15 > spójrz na dwie ścieżki którymi > podążyły Kuba i Korea Północna po upadku Związku Radzieckiego wiadomosci.onet.pl/1195405,12,item.html rzeczywiscie nie kosumuja nawet zywnosci Link Zgłoś
duze_a_male_d_duze_m sio 14.11.05, 21:52 auto.gazeta.pl/wysokieobroty/1,49502,2830463.html auto.gazeta.pl/wysokieobroty/1,49502,2678358.html auto.gazeta.pl/auto/1,48317,964242.html Link Zgłoś
barteklamch Re: www.oilpeak.pl 17.11.05, 11:42 To ciekawe, za 50 lat samochody z 5 litrowymi silnikami dzieci będa oglądały jedynie w filmach jako przykład dobrobytu i beztroski. pozdro Link Zgłoś