Dodaj do ulubionych

Renault Clio samochodem roku!

14.11.05, 11:47
Ładne autko z tego clio ale szkoda ze nie wygrała Alfa ona ma i wyglad i
zaawansowaną technike. Coz plebiscyt aut popularnych.
Dobrze że niechlujnie zmontowany passat nie wygrał.
Obserwuj wątek
    • seth11 Re: Renault Clio samochodem roku! 14.11.05, 16:23
      Oglądałem dzisiaj i muszę przyznać że robi całkiem przyjemne wrażenie.
      Fakt Alfa ładniejsza.
      • pozlotemu Re: Renault Clio samochodem roku! 14.11.05, 20:58
        seth11 napisał:

> Oglądałem dzisiaj i muszę przyznać że robi całkiem przyjemne wrażenie.
        > Fakt Alfa ładniejsza.

Nowa kategoria klasyfikacji aut francuskich: Trudniej go podpalic, wiec lepszy.
    • marek_74 Re: Renault Clio samochodem roku! 14.11.05, 16:28
      wczesny jestes.......wczoraj już o tym pisałem heh

Pozdro
      • waskes29 Re: Renault Clio samochodem roku! 14.11.05, 17:01
        marek_74 napisał:

> wczesny jestes.......wczoraj już o tym pisałem heh
        >
        > Pozdro

A ja kto wygra wiedzialem juz ponad miesiac temu nie znajac jeszcze siodemki
        przewidzialem kto wygra i pierwsza troje tez trafilem pomylilem sie tylko co
        do yarisa
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=30622613&a=30624574
        • marek_74 Re: Renault Clio samochodem roku! 14.11.05, 23:25
          W takim razie gratuluję.

Pozdro
    • yann75 Gratulacje dla Renault 14.11.05, 16:33
      Kolejny udany samochód narysowany przez Patricka Le Quement
      • jimmyjazz Straszny pasztet 15.11.05, 12:33
        Straszny pasztet ta nowa cliówka - jeszcze z zewnątrz jakotako, ale w środku to
        chyba ci dziennikarze nie siedzieli. Toż tam wygląda jak w grobowcu.
    • 101ola FIAT dał plame !!!! 14.11.05, 16:39
      że nie zdązył wystawić Punto więc wygrało Clio - czyli w sumie wielkie nic.
      pozdr
    • iberia29 Re: Renault Clio samochodem roku! 14.11.05, 17:03
      szkoda, ze nie AR :-(
    • hondziarz Re: Renault Clio samochodem roku! 14.11.05, 17:03
      kogo interesuje jaki samochód, wygrał jaki ranking. Wszystkie rankingi mają
      jedno, podstawowe kryterium. Który producent więcej zapłaci organizotoromm, ten
      wygrywa.
    • mille666 HA HA HA HA HA... no comments... 14.11.05, 17:04
    • polski_polak Re: Renault Clio samochodem roku! 14.11.05, 17:10
      Uważam, że te autko nie jest godne miana auta roku 2006. Jest fajne to fakt ale
      Alfa jest o niebo lepsza... Ci co wybieraja nie znaja sie na sprawie. (buraki).
      A te marne (podobne do trumny) auto "dla ludu" zostawie bez kometarza. (szkoda
      pisać)
      • waskes29 Re: Renault Clio samochodem roku! 14.11.05, 17:17
        polski_polak napisał:

> Uważam, że te autko nie jest godne miana auta roku 2006. Jest fajne to fakt
        ale
        > Alfa jest o niebo lepsza... Ci co wybieraja nie znaja sie na sprawie.
        (buraki)
        > .
        > A te marne (podobne do trumny) auto "dla ludu" zostawie bez kometarza. (szkoda
        > pisać)

No jasne powinni wziasc takiego wybitnego znawce jak ty przeciez od dawna
        wiadomo ze tylko w Polsce marnuja sie prawdziwi znawcy na wszystkim -moze
        wlasnie dlatego ze mamy takich znawcow jestesmy po Bialorusi najbardziej
        rozwinietym krajem w europie gdyby tylko zmienic klimat i kolor skory nikt
        nie rozroznilby nas od afryki.
        Powinienes moze najpierw dowiedziec sie jakimi kryteriami kieruja sie
        oceniajacy bo to nie jest konkurs pieknosci .
    • robworld Re: Renault Clio samochodem roku! 14.11.05, 17:46
      Porsche Cayman????? Och, chyba Cayenne!! Moj brat ma takiego!! :)
      • dreamweaver79 Re: Renault Clio samochodem roku! 14.11.05, 23:13
        Jak twojego brata bedzie kroilo jakies porsche, to moze bedzie cayman.
        pzdr
    • primerasri kiss of death 14.11.05, 23:23
      Ja sie moge tylko cieszyc, ze Swift nie cieszyl - przynajmniej na rynku UK jak
      auto dostaje tytul "Car of the year" to oznacza spraszne problemy ze
      sprzedaza...
      Swoja droga to mi ktos ostatnio zaproponowal niezle wyzwanie - prace w salonie
      fiata - odpowiedzialem, ze nie pisze sie na kamikadze - ja rozumiem, ze polowa
      sukcesu to nawiazac dobry kontakt z klientem ale przy fiacie jedyne rozwiazanie
      to rozkochac w sobie klientke - inaczej nikt przy zdrowych zmyslach nie kupi
      ich produktow z wlasnej woli ;-)
    • lay_lady_lay a perfumy firmy COTY pachna jak zdechle koty? 15.11.05, 06:43
      wiec niezbyt fortunny jest ten konkurs
    • flic_k FAJNIE, tylko dlaczego na drugim miejscu... 15.11.05, 08:07
      ...znalazł się ludowóz?!
      Renault ma dobry rok: Alonso mistrzem F1, pierwsze miejsce wsród konstruktorów,
      i do tego jeszcze COTY '06...
      Gratuluję!
    • flic_k Ale mówię wam Alfa by wygrała... 15.11.05, 08:09
      Gdyby im za pierwszym razem odpaliła... ;]

pzdr.
      • primerasri Re: Ale mówię wam Alfa by wygrała... 15.11.05, 15:46
        flic_k napisał:

> Gdyby im za pierwszym razem odpaliła... ;]
        >

To Ci akurat wyszlo ;-)
        Szczerze mowiac to alfa jest wyjatkowo ciekawym przypadkiem - nie ukrywam,
        autka wygladaja ciekawie i maja swietne wyposazenie ale spadaja na wartosci
        jeszcze szybciej niz KIA (np taka 166 z 1999 roku jest teraz warta jakies 15%
        ceny zakupu, przynajmniej w UK - sam sie zastanawialem nad zakupem takiej -
        klient dopiero co zrobil przeglad po 60K mil i zaplacil za przeglad w
        autoryzowanym serwisie jakies 8000zl a auto warte bylo jakies 20.000zl - ale to
        alfa i nie wiadomo za ktorym zakretem rozpoadnie sie w niej silnik albo cos
        innego).
        • flic_k Re: Ale mówię wam Alfa by wygrała... 15.11.05, 17:40
          eee, nie kupuj KII, lepiej pozbieraj sobie kasę i kup co innego. To naprawde
          wątpliwy samochód... a w UK, przy 'waszych' możliwościach...
          • primerasri Re: Ale mówię wam Alfa by wygrała... 15.11.05, 18:31
            flic_k napisał:

> eee, nie kupuj KII, lepiej pozbieraj sobie kasę i kup co innego. To naprawde
            > wątpliwy samochód... a w UK, przy 'waszych' możliwościach...

Kii to tym kijem nie tknal ;-) ale tak powaznie to czasem mam ubaw - nasza
            najblizsza konkurencja to wlasnie kia i ostatnio mialem klienta, ktory chcial
            zostawic w rozliczeniu Shuma II z pelnym wyposazeniem i malym przebiegiem. No
            i autko mialo 18 miesiecy i ok 15K km przebiegu - zgadnij ile jest warte
            biorac pod uwage, ze zaplacil okolo 10K GBP? Cos kolo 3K (pewnie by bylo troche
            lepiej gdyby nie kolor - bialy). Jak sie pytalem, czy jakis dealer kii nie chce
            tego badziewia to mowili, ze owszem ale za okolo 2500GBP ;-)
            Pozdr
            • flic_k Re: Ale mówię wam Alfa by wygrała... 15.11.05, 19:31
              Ciekawe czemu ludzie w UK decydują się na ten 'chłam' (nie chcę tu obrażać ale
              takie jest moje zdanie). Jedna teza (od kolegi z UK) była taka, iż oni mimo ze
              mają w cholere hajsu to nie patrzą czym jeżdżą: najważniejsze jest to że auto
              im jeździ i są rada.
              Moja teza jest taka, że posiadacze Kii to jacyś 'fabiarze z wysp' ;D.

Co do spadku warotści, to jest ona zatrważająca. Nie umiem jej jakoś pojąć,
              może macie przesyt na rynku. Nie wiem nie mam pojęcia, jeszcze mnie o tym nie
              uczyli ;]

pzdr.
              • primerasri Re: Ale mówię wam Alfa by wygrała... 15.11.05, 20:39
                Nie, z kia jest inaczej, kiedys ludzie kupowali bo byla smiesznie tania i
                niezle wyposazona. Potem sie okazalo, ze spadek wartosi jest zatrwazajacy i
                jedynie dealer kii moze dac przyzwoite pieniadze w rozliczeniu (ja np za Shuma
                2 moge dac te 3-3.5K GBP ale dealer kii ma wieksze szanse pchnac to badziewie
                bo mlode i jego marka. Wiec delaer Kii da w rozliczeniu jakies 4-4.5K).
                Tu wiekszosc ludzi zmienia auta co 3 lata - wstyd jak sasiedzi widza, ze masz
                auto ponad 3 lata a mozna to poznac po rejestracji.
                Tu skoda to nie taki obciach - to samochodo emerytow, zupelnie jak honda (tez
                jezdza nimi glownie stare dziadki, o ile pamietam to w PL hone kupuja raczej
                mlodzi ludzie).
                Pozdr
    • aniasmo Re: Renault Clio samochodem roku! 15.11.05, 14:36
      Ja nie rozumiem czemu czepiacie sie Renault.
      Co z alfa moze i ladniejsza ale czy naprawde lepsza od renault??
      U mnie w firmie mialam kiedys 5 alf 156 nowek, ciagle w nich coś bylo nie tak a
      to elektryka a to mechanika a to cos skrzypi ciagle problemy, sprzedalismy
      kupilismy nowe laguny , od tamtej pory jdna wizyta z klopotem szyby
      elektrycznej innych brak, wiec alfa to po prostu ladniejszy Fiat a jakie są
      fiaty kazdy wie, pozdrawiam
      • primerasri laguna niezawodna?????? 15.11.05, 15:53
        > sprzedalismy
        > kupilismy nowe laguny , od tamtej pory jdna wizyta z klopotem szyby
        > elektrycznej innych brak, wiec alfa to po prostu ladniejszy Fiat a jakie są
        > fiaty kazdy wie, pozdrawiam

To mnie akurat dziwi, bo laguna jest rownie zawodna, jak alfa. Przynajmniej ja
        zapowiedzialem, zeby nikt nie smial przyjmowac od klienta w rozliczeniu laguny
        bo za nia z wlasnej kieszeni wylozy i auto pojdzie na aukcje i dostanie zwrot
        tylko tyle, za ile sie sprzedala.
        To sie sypie na kazdym kroku!!! - nie chce zeby szef serwisu polozyl na biurku
        wypowiedzenie a jak ktos u nas sprzeda kolejna lagune to tak sie skonczy.
        Zreszta kiedys mialem watpliwa przyjemnosc pracowac w dealership renault i to
        wstyd byl sie pokazac wieczorem w lokalnym pubie - kazdy klient, ktory kupil
        lagune mial pelne prawo chciec nam 'nawtykac'.
        • fru.fru Re: laguna niezawodna?????? 16.11.05, 08:29
          primerasri napisał:
          prosilbym o opisanie, co tez takiego sypie sie na kazdym kroku w wersjach
          benzynowych np. 1,8 16v?
          Z dci zdarzaja sie tance, ale z reszta szczegolnie po 2003 roku jest spokoj.

• primerasri lista najczestszych usterek: 16.11.05, 22:09
            Co sie sypie?
            - elektronika: radio, tempomat, czujniki cisnienia w oponach, czujniki
            parkowania, sterownik klimatyzacki automatycznej, karta (ta zamiast kluczyka),
            ECU do ABSu.
            - silniki DCI (tak jak sam wspomniales) lubia np "wciagnac" caly olej i go
            przepalic zostawiajac piekne kleby dymu (podobno pompuja olej przez
            turbosprezarke i spalaja razem z ropa). Swoja droga jak dzialaja OK to to sa
            calkiem udane silniki w lagunie, szczegolnie w polaczeniu z szesciostopniowa
            skrzynia biegow.
            - reflektory xenonowe
            Nie zrozum mnie zle - to calkiem ciekawe autka, gdyby tylko sie tak czesto nie
            psuly (nawet drobna usterka denerwuje)
            Ale do np Land Rover'a Discovery III duzo im brakuje - te wiecej czasy spedzaja
            w serwisie niz na drodze (a ustarki ciekawe - szyba nagle zaczyna sama tanczyc
            gora-dol, samochod nagle zwalnia do 20mph np na srodku autostrady i obniza
            zawieszenie i trzeba go wylaczyc zeby zresetowac, czasem kilka razy bo np nie
            chce sie wylaczyc hamulec reczny (elektryczny) po resecie. Zupelnie jakby te
            nowe Disco mialy cos wspolnego z systemem operacyjnym Billa Gates'a ;-)

fru.fru napisał:

> primerasri napisał:
            > prosilbym o opisanie, co tez takiego sypie sie na kazdym kroku w wersjach
            > benzynowych np. 1,8 16v?
            > Z dci zdarzaja sie tance, ale z reszta szczegolnie po 2003 roku jest spokoj.
            >
            • fru.fru Re: lista najczestszych usterek: 17.11.05, 09:26
              primerasri napisał:
              ja absolutnie nie rozumiem cie zle ;->
              tylko poprostu z moim parchem neidzieje sie nic, karta dziala, czujniki tez,
              sterownik a jakze..
              Co do dci, to normalne ze jak jebnie uszczelnienie na turbinie to to sie
              zacznie taniec, najgorzej, ze silnik zaczyna spalac olej silnikowy..kreci si en
              do x obrotow i w konsekwencji mogila na calej linii.w przypadku dci to wina egr
              i chugonowego garreta, w nowym dci od 2005 obydwa elementy wymienione, a wiesc
              gminna niesie, ze 2.0 dci maja miec jeszcze wymuszony obieg chlodziwa po
              wylaczeniu silnika..pare turbin to rozwiazanie uratuje.
              aha xenony tez hulaja,
              elektroniki ci tam panie niewiele wbrew pozorom ;->
    • fru.fru Re: Renault Clio samochodem roku! 16.11.05, 08:21
      abstrahując od tego jaki samochód wygrał ten debilny, conajmniej tak samo jak
      engine of the year, konkurs, to należy mieć swiadomość, iż są na świecie
      jednostki, które kupiadane auto bo, wygrało coty albo engine roku..jezu..
      • chris62 Re: Renault Clio samochodem roku! 16.11.05, 08:43
        Zastanawiam sięco kieruje jurorami w przyznawaniu punktów.
        Przecież tu nie chodzi o to które auto jest lepsze przecież auto segmentu B nie
        może być lepsze od segmentu D a czytając te posty odnoszę wrażenie jakby wielu
        tego nie rozumiało.
        Sądzę że w Clio doceniono rozrost gabarytów przecież to prawie kompakt.
        Wybór silników pełna gama od 1,2 16V do 3,0 V6 wersje miejskie i sportowe
        Czyli jest to model w którym każdy znajdzie coś dla siebie otwierający nowe
        oblicze klasy B bo Punto i Yaris są spóxnione nieco.
        Dla porównania taki Yaris silniczki 1,0 lub 1,3 i koniec wyboru do tego ceny jak
        za kompakty.
    • xystos Re: Renault Clio samochodem roku! 16.11.05, 14:16
      .. typowalem,ze jakies male auto wygra,wsród nich bylo Clio.
      • quattroporte Re: Clio autem roku???Boże!ale w srodku .. 16.11.05, 23:11
        szajs.Dzisiaj własnie byłem z Clio 2 (roczn.2000) znajomej w ASO RENAULT.przy
        okazji wsiadłem sobie do Clio 2 następnego(po face liftingu) i do najnowszego
        Clio 3 generacji.Krótko,jakosc plastików to równia pochyła-z kolejnym modelem
        gorzej!!.W Clio 3 wewnatrz to wogole jak w trumnie(cos jak w pełgocie 307), a
        smród plastiku nie do zniesienia(powinni dealerzy maseczki wydawac przed jazda
        próbna;-)a poważnie to lepsze są w Hyundaiu i Kii).Z zewnątrz troche
        ciekawiej ,ale kształty jakby znajome(moze stilo???).No i te ceny!!Tak szczerze-
        - to już łyknałbym to Clio 2 ostatni wypust,dobre ceny,dobry wyposaż,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka