lukasdar Re: Herbat mendel. 20.12.05, 17:02 Z Mendlem Gdańskim z przyjemnością się napiję i życzę herbat kilka kóp. Odpowiedz Link
omeri Re: Herbat mendel. 20.12.05, 18:33 Tym razem z liptonem z mlekiem witam i służę wiśniówką! Odpowiedz Link
nokata Re: Herbat mendel. 20.12.05, 19:34 A z mendlem chlopskim = 16 sztuk? Bo mendel nie zostal sprecyzowany... Ale wiadomo, SKN zawsze czegos sie czepi ) Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbat mendel. 20.12.05, 19:53 Chce Nokata chłopski, niech Nokata szybko pije herbatę Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbat mendel. 20.12.05, 21:57 wedrowiec2 napisała: > Chce Nokata chłopski, niech Nokata szybko pije herbatę Właśnie , pić i pisać a się nie czepiać kostycznie PPPP Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Herbat mendel. 20.12.05, 19:54 Wodnik podpowiada, że mendel chłopski to napewno 17 sztuk Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbat mendel. 20.12.05, 21:48 Mi tam obojetne ktory, byle w dobrym towarzystwie! Pozdrawiam liptonowo! Odpowiedz Link
jan.kran Re:SKN ! 20.12.05, 21:56 Mendel to jedna czwarta kopy. Policz na paluszkach ile to jest a jak zabraknie to pożycz od Manterki i sąsiadki z naprzeciwka. Akurat wystarczy)))) Tffuj K. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbat mendel. 20.12.05, 21:58 alfredka1 napisała: > Wodnik podpowiada, że mendel chłopski to napewno 17 sztuk Wodnik się myli. Kran _Expert_w_mendlach Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Herbat mendel. 21.12.05, 15:21 Eeeee, chyba się nie myli, on jak to chłop - w tuzinach, mendlach i kopach liczy "nabiał" Odpowiedz Link
nokata Re: Herbat mendel. 21.12.05, 17:21 Popieram Jana "Sliczne Chlopisko" Krana Jakby nie bylo Jan zna sie na sztuce liczenia. Jajek tez ))) Damsko-meska Entanta Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbat mendel. 21.12.05, 21:20 Herbatka w przerwie pomiedzy piernikiem a ciasteczkami na choinke! Odpowiedz Link
gaja_1 Re: Herbat mendel. 20.12.05, 23:28 Policzyliscie? To pogadajcie Czytać na głos ================== BĄK Spadł bąk na strąk, a strąk na pąk. Pękł pąk, pękł strąk, a bąk się zląkł. BYCZKI W trzęsawisku trzeszczą trzciny, trzmiel trze w Trzciance trzy trzmieliny a trzy byczki znad Trzebyczki z trzaskiem trzepią trzy trzewiczki. BZYK Bzyczy bzyk znad Bzury zbzikowane bzdury, bzyczy bzdury, bzdurstwa bzdurzy i nad Bzurą w bzach bajdurzy, bzyczy bzdury, bzdurnie bzyka, bo zbzikował i ma bzika! CHRZĄSZCZ Trzynastego, w Szczebrzeszynie chrząszcz się zaczął tarzać w trzcinie. Wszczęli wrzask Szczebrzeszynianie: - Cóż ma znaczyć to tarzanie?! Wezwać trzeba by lekarza, zamiast brzmieć, ten chrząszcz się tarza! Wszak Szczebrzeszyn z tego słynie, że w nim zawsze chrząszcz brzmi w trzcinie! A chrząszcz odrzekł niezmieszany: Przyszedł wreszcie czas na zmiany! Drzewiej chrząszcze w trzcinie brzmiały, teraz będą się tarzały. CIETRZEW Trzódka piegży drży na wietrze, chrzęszczą w zbożu skrzydła chrząszczy, wrzeszczy w deszczu cietrzew w swetrze drepcząc w kółko pośród gąszczy. CZYŻYK Czesał czyżyk czarny koczek, czyszcząc w koczku każdy loczek, po czym przykrył koczek toczkiem, lecz część loczków wyszła boczkiem. DZIĘCIOŁ Czarny dzięcioł z chęcią pień ciął. GORYL Turlał goryl po Urlach kolorowe korale, rudy góral kartofle tarł na tarce wytrwale, gdy spotkali się w Urlach góral tarł, goryl turlał chociaż sensu nie było w tym wcale. HUCZEK Hasał huczek z tłuczkiem wnuczka i niechcący huknął żuczka. Ale heca... - wnuczek mruknął i z hurkotem w hełm się stuknął. Leży żuczek, leży wnuczek, a pomiędzy nimi tłuczek. Stąd dla huczka jest nauczka by nie hasać z tłuczkiem wnuczka. JAMNIK W grząskich trzcinach i szuwarach kroczy jamnik w szarawarach, szarpie kłącza oczeretu i przytracza do beretu, ważkom pęki skrzypu wręcza, traszkom suchych trzcin naręcza, a gdy zmierzchać się zaczyna z jaszczurkami sprzeczkę wszczyna, po czym znika w oczerecie w szarawarach i berecie.... KRÓLIK Kurkiem kranu kręci kruk, kroplą tranu brudząc bruk, a przy kranie, robiąc pranie, królik gra na fortepianie. KRUK Za parkanem wśród kur na podwórku kroczył kruk w purpurowym kapturku, raptem strasznie zakrakał i zrobiła się draka, bo mu kura ukradła robaka. MUSZKA Mała muszka spod Łopuszki chciała mieć różowe nóżki - różdżką nóżki czarowała, lecz wciąż nóżki czarne miała. - Po cóż czary, moja muszko? Ruszże móżdżkiem, a nie różdżką! Wyrzuć wreszcie różdżkę wróżki i unurzaj w różu nóżki! PCHŁA Na peronie w Poroninie pchła pląsała po pianinie. Przytupnęła, podskoczyła i pianino przewróciła. SZCZENIAK W gąszczu szczawiu we Wrzeszczu klaszczą kleszcze na deszczu, szepcze szczygieł w szczelinie, szczeka szczeniak w Szczuczynie, piszczy pszczoła pod Pszczyną, świszcze świerszcz pod leszczyną, a trzy pliszki i liszka taszczą płaszcze w Szypliszkach. TRZNADLE W krzakach rzekł do trznadla trznadel: Możesz mi pożyczyć szpadel? Muszę nim przetrzebić chaszcze, bo w nich straszą straszne paszcze. Odrzekł na to drugi trznadel: Niepotrzebny, trznadlu, szpadel! Gdy wytrzeszczysz oczy w chaszczach, z krzykiem pierzchnie każda paszcza! ŻABA Warzy żaba smar, pełen smaru gar, z wnętrza gara bucha para, z pieca bucha żar, smar jest w garze, gar na żarze, wrze na żarze smar. Połamania języka Ćwicząca przy aroniowym napitku Odpowiedz Link
gaja_1 Re: wstrząsowa herbatka :) 22.12.05, 16:23 Tylko bez zaksztuszenia proszę www.mfoto.pl/uploads/1010/855031cf72.jpg Odpowiedz Link
mammaja Re: wstrząsowa herbatka :) 22.12.05, 19:15 Narazie nie mam czasu na herbatke, ale zgladam i tez sie martwie milczeniem Maryny.Czy nie pisala ze wyjezdza? Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: wstrząsowa herbatka :) 22.12.05, 19:46 Nie, nie pisała o wyjeździe, ale Jej ostatni wspis jest bardzo niepokojący: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25794&w=32795015&a=33725092 Autor: maryna04 Data: 19.12.05, 16:27 A ja wczoraj bylam na chrzcinach mojego najmlodszego wnucusia. Mily dzien, a dzisiaj taka zem nieszczesliwa. W calosci. Odpowiedz Link
mammaja Re: wstrząsowa herbatka :) 22.12.05, 22:01 Ja to czytalam, nawet odpisalam, Wedrowcze! Tym bardziej sie martwie! Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbat mendel. 27.12.05, 23:09 Ogladalam film o bracie Leona Niemczyka - i przeprowadzaniu ludzi przez zielona granice po wojnie. Wiem, ze wielu przyjaciol moich rodzicow tak uciekalo, wiec mnie temat wciagnal.No i spoznilam sie na herbate Odpowiedz Link
omeri Re: Herbat mendel. 28.12.05, 23:06 Wpadam po wizytach z wieczorną sencha, a tu cicho i glucho... Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbat mendel. 28.12.05, 23:35 Dzisiaj juz koncze swoje tegoroczne zoobowiazania, od jutra troche odetchne,bo nawet na herbatke nie mialam czasu Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbat mendel. 28.12.05, 23:55 Ja z kieliszkiem białego bo kuchnię okupuje Młoda i zero szansy na herbatkę... Odpowiedz Link
mantra1 Re: Herbat mendel. 29.12.05, 00:08 Na chwilke tylko zagladam, zeby pomachac Wam lapka, bo nowe ksiazki, pobrane dzis z biblioteki kusza, a powrocony i zmeczony podroza chlop marudzi, ze czas spac Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbat mendel. 29.12.05, 18:48 Ja piję herbatkę jaśminową : ))) Bardzo polecam na zimowe wieczory. K Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbat mendel. 29.12.05, 20:57 Spokojnie wypijam swojego liptona, potem obejrze druga czesc filmu o UB - cji.Polecam! Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbat mendel. 29.12.05, 21:20 Zapomniałam o filmie o bracie Niemczyka Napije się za to mocnej herbaty z mlekiem Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbat mendel. 29.12.05, 21:28 Robil wrazenie, Wedrowcze, chpciaz to quasi dokument, ale bohater byl prawdziwy i ucieczka Baltykiem do Niemiec wstrzasajaca! Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbat mendel. 30.12.05, 22:22 Ja piję soczek . Nie czuję żadnego smaku((( Ja ja nie lubię być chora ! K. Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbat mendel. 30.12.05, 22:53 Ja zaczelam kuracje i moze znowu nabiore ochoty na jedzenie, co ma swoje dobre i zle strony! Od wigilii bylam na diecie, a i tak wszystko mialo smak tektury - oprocz herbaty, oczywiscie! Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbat mendel. 30.12.05, 22:55 Janie, lecz się. Herbata jest dobra na wszystko Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbat mendel. 30.12.05, 23:06 nokata napisała: > aby z PRON-dem Już wypiłam litry herbaty , zjadłam tonę owoców cytrusowych a teraz poprawiam szeri Najgorsze że papierosy mają smak tektury , wrrr. Jak do jutra mi nie przejdzie to , apsik , spróbuje inhalacji. Mam , apsik święża miętę i bazylię ,co by do takiego naparu jeszcze dodać ? K. Odpowiedz Link
gaja_1 Re: Herbat mendel. 31.12.05, 00:41 Kiedys zaordynowano mi takie sposoby "Nogi do miednicy z bardzo gorącą wodą i musztardą. Wodę trzeba uzupełniać. Do gębusi herbata z łyżeczką imbiru, łyżeczką miodu i pod kołderkę.(Działa) "Zaparzyc nalezy dobrej, mocnej herbaty i wlac do niej sporo wisniowki. Polozyc sie do lozka, na koldrze, na brzuchu polozyc kapelusz. I popijac taze wzbogacona herbate. Popijac ja nalezy(ewentualnie uzupelniajac braki) do momentu az sie zobaczy DWA KAPELUSZE. Wowczas przestajemy, odwracamy sie grzecznie na boczek i zasypiamy. A rano wstajemy jak nowonarodzeni" Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbat mendel. 31.12.05, 01:00 Wiśnnówkę zastąpiłam szeri... chyba zaraz zobaczę kilka kapeluszy)) Nogi moczę we wrzątku , BEZ musztardy , zjadłam łyżkę miodu z łyżką świeżo utartego imbiru. Ciekawe co mnie załatwi najpierw)))) K. Odpowiedz Link
maryna04 Re: Herbat mendel. 31.12.05, 01:31 Czy na inne przypadlosci te dwa kapelusze z wisniowka tez pomagaja? Nie musisz mi Gajo nawijac, ze wiesz, albo nie wiesz- sama sprobuje. Mysle, ze bez musztardy (ale jakiej?) cala kuracja niewazna. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbat mendel. 31.12.05, 01:43 Co ja parówka jestem żeby się musztardą smarować)))) A ten system z wrzątkiem znam od dziecinstwa. Musi zadziałać ! Nie mogłam sobie gorszego momentu na chorobę wybrać((( Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbat mendel.Musztarda. 31.12.05, 01:49 Z tą musztardą to pewnie chodzi o działanie rozgrzewające. Ja na razie dopijam Glühwein . I zaraz udam się w kierunku łóżka tylko wypiję sok z cytryny + miód i świeżo utarty imbir. K Znachor )) Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbat mendel. 01.01.06, 23:42 Pozno - wieczorna - tym razem malinowa, cisza i chwilka na poczytanie co nagadaliscie przez caly dzien! Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbat mendel. 05.01.06, 21:55 Podnosze watek herbaciany, przytloczony polityka. Mialam pracowity i owocny dzien, zakonczony pieknym wykladem prof.Tazbira z cyklu korzenia narodu polskiego. Dowiedzialam sie znowu tylu ciekawych rzeczy. Wiec dumam nad herbatka malinowa! Odpowiedz Link
omeri Re: Herbat mendel. 05.01.06, 22:41 Wykladu zazdroszczę ,witam wieczornie z sencha i kaki Odpowiedz Link
maryna04 Re: Herbat mendel. 06.01.06, 00:35 Tak sie jakos sklada, ze poza okresem wyborow polityka w Ameryce sie nie interesuje, tak samo o Polsce nie zabieram glosu na temat roszad we wladzach, w partiach, koalicji, ukladow (nie znam sie co jest grane) tylko pisze na temat glupich zachowan wladzy, takichze decyzji, czesto nieuczciwych wobec spoleczenstwa - oczywiscie ja tak to widze. Szczesliwi ci, ktorzy umieja zyc poza tym wszystkim. Ci z Polski, z ktorymi kontaktuje sie jednak sa bardzo rozpolitykowani. Chyba to z powodu syna mojego brata, ktory w dalszym ciagu jest w krytycznym stanie z powodu swietowania Bozego Narodzenia w szpitalu, kiedy to nie zapewniono technika do USG (pieniadze na nadgodziny, czy prosta bezmyslnosc?) na 3 dni jestem tak podekscytowana. To nalezy panie Marcinkiewicz rozwiazac, a nie bzdury. Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbat mendel. 06.01.06, 00:45 Maryno, ale czy ma sie lepiej, twoj bratanek? Natomiast calkowicie zgadzam sie, ze jest smieszne zeby premier podejmowal decyzje o dlugosci roku szkolnego. No ale w TV widzialam zespol ekspsrtow z Wydzialy Oswiaty i Kuratorium, wiec mysle, ze oni sie wypowiedzieli. Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbat mendel. 06.01.06, 22:44 Ojej, dziekuje za czekolade! Po obiedzie u siostry meza raczej dziurawiec! (obiad byl bardzo dobry, ale ja sie odzwyczailam od jedzenia ) Odpowiedz Link
gaja_1 Re: Herbat mendel. 06.01.06, 22:49 A może reflektujecie na bąbelkowego sikacza Igristnoje? )) Zapraszam Po przekalkulowaniu wyszło mi, ze taniej wychodzi, niż mój browarek i raczę sie tym komuszym przysmakiem Odpowiedz Link
gaja_1 Re: Herbat mendel. 06.01.06, 23:11 Juź polewam Jako że, kieliszków jako takich u mnie niet nalewam szklanicę Zdrówencjo Odpowiedz Link
gaja_1 Re: Herbat mendel. 06.01.06, 23:21 Aż tak źle nie jest chociaż do tak przedniego napitku one najbardziej pasują Odpowiedz Link
omeri Re: Herbat mendel. 06.01.06, 23:23 Czy młodzi dzisiaj wiedza w ogole co to musztardówki? Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbat mendel. 07.01.06, 02:28 My , stara kadra na Kobiecej Polonii indoktrynujemy młodzież polonijną. Naczelnym naczyniem kultowym KP jest musztardówka. Ania może potwierdzić Kran Odpowiedz Link
gaja_1 Re: Herbat mendel. 07.01.06, 16:36 A skąd macie musztardówki? Mówie o tych ludowych, bo dzisiejsze słoiczki, kubeczki, kufelki, pokale odbiegają od normy Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbat mendel. 07.01.06, 19:04 Herbata jest dobra na wszystko. Nawet na mający czkawkę internet Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbat mendel. 07.01.06, 23:51 gaja_1 napisała: > A skąd macie musztardówki? > Mówie o tych ludowych, bo dzisiejsze słoiczki, kubeczki, kufelki, pokale > odbiegają od normy Mamy wirtualne , takie prawdziwe jak w peerelu. Kran Odpowiedz Link
nokata Re: Herbat mendel. 08.01.06, 00:32 Ojejciu..... Strasznie zmarzlysmy obie z Manterka aze nam sie noski rozpuscily i zasmarkalysmy sie na cacy. A bylo to tak: Pojechalysmy obie do mojej kuzynki autkiem na "fayfa". Wszystko bylo dobrze z dojazdem, do momentu kiedy Manterka miala kaprycho (jej zbojnickie Gazdziny Manterki prawo) Zeby autko stalo rowno i na nieosniezonym chodniku.. To i przestawiam naszego Pyzia w try miga. Takem sie jednak wystrachala tego, zem nie zobaczyla garba sniegowego szerokiego jak stopa a zmarznietego jak argentynska wolowina muldziaka. Garbik byl dlugosci ca/abt trzech MOICH stopek (przecudnej urody) czyli ok metra jedynie. Wystarczylo jednak. Oczywiscie wjechalam na niego i powiesilam autko na prawym przednim przykolu (czy jak to sie nazywa, gdzie prog przechodzi w nadkole) Zgrzytlo cosik, chruplo i auteko odmowilo dalszej wspolpracy. No to pierwsza mysl (autko z przednim napedem) strzelilo sprzeglo bo wyjechac nie mozna, a jak wrzuci sie jedynke, to autko nie rucha sie. Ooppss nie rusza sie. Juz zobaczylam oczami duszy mojej zbolalej, gwaltowny turbo fitness, jaki otrzymuje moje konto bankowe. Ale Manterka swym przeslicznym oczkiem dojrzala, ze jednak jedno kolko sie kreci. Za Galileusza robila, albo "wruszka yaka" cy-co? No to mechanizm roznicowy dziala, a wiec i sprzeglo dziala. Uffffffffff........ No to zeby naszych slicznych blond glowek nie zaprzatac sobie tym problemem poszlysmy cwierkac do kuzynki. Przemili oboje byli, a kuzynki nie widzialam ok 30 lat... Jak wyszlysmy, niestety odwilzy nie bylo i upiorny snieg z podziwu godnym uporem nie topnial na nasze zyczenie. A to kanalia~! No to maz kuzynki przytargal szpadel. Ale gdzie tam. Wszyscy pospolu chcielismy odkopac i dzielnie na zmiane szpadlem dygalysmy. W koncu sine obie z zimna, chcialysmy popelnic sepukku. Ale wtedy poszlam z mezem kuzynki po slusznych rozmiarow deche. No i to bylo TO! wyjechalysmy z tego dziwadla (przy pomocy Nokaty za kolkiem, bo Manterka odmowila zeznan w tym temacie) Co zmarzlysmy obie to nasze. Manterka dostala zimno-skurczy a mnie sie az tusz na powiekach zaczal kruszyc. Teraz siedzimy nad buteleczka odmrazacza i w celach leczniczych ja osuszamy. Biedna Manerka kolorem przypomina polski brojler (sina jakas taka w sobie). chwilowo nawet litr herbaty o temperaturze wrzacej platyny jej nie ogrzal. No to idziemy sie gzic. Papapap-papatki Oooops grzac oczywiscie Cmokaski Bobaski Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbat mendel. 08.01.06, 00:37 Jak gzić Wam nie pomoże to pozostaje wymoczenie stópek we wrzątku. Ślicznie iplastycznie SKN opisałaś Wasze tarapaty)))) Cmok , cmok. K Odpowiedz Link
warum Re: Herbat mendel. 08.01.06, 08:57 Mam nadzieje,ze juz, do teraz ciut odtajaliscie pod kolderka? A pouczona Wasza przygoda, dorzuce do bagaznika: sol/ juz przydawala sie na podjazdach/ i pojedynczy kawalek europalety / jak sie zmiesci/, a i wezme namiary na kogos kto "mysli tworczo" i nieszablonowo. Niestety, ja mam wciaz najwiekszy problem z zamkami, ktore zamarzaja(i przy takiej pieknej, ale mroznej pogodzie / po nocy / to ja sobie moge czasem dosc dlugo mowic do auta co o nim mysle, a ono gluche jak pienPozdrawiam ze slonecznego wschodu, biedne te dzieciaki, ktore teraz ruszyly w miasto z puszkami na datki dla WOSP. Odpowiedz Link
fantka Re: Herbat mendel. 08.01.06, 15:56 takich z rumem, przydaje się na rozgrzewkę po walce z odśnieżaniem i skrobaniem autka. Potem to katar, kichanie i herbat mendel jak najbardziej Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbat mendel. 10.01.06, 21:57 Podrzucam listki z olejkiem bergamotowym, czyli earl greya Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Herbat mendel. 10.01.06, 22:02 a ja podrzucam cukier w kawalkach /odrąbanych z głowy cukru/ i konfitury wiśniowe. Odpowiedz Link
omeri Re: Herbat mendel. 12.01.06, 18:33 Herbata podana, czarna i zielona, dla chetnych cytrynka badż mleczko. Czekam na konfitury Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbat mendel. 12.01.06, 19:03 Proszę bardzo j.o2.pl/kuchnia/mat/menu36/lead/l_konfitura.jpg Chwilowo (do następnego semestru) skończyłam z dydaktyką. Wróciłam z ostatniego wykładu! Są szczęśliwe chwile w zyciu Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbat mendel. 12.01.06, 19:11 Ja podrzucam konfiturę pomarańczową i jazzik . Odkryłam super radio ))) K Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbat mendel. 12.01.06, 19:34 Tak )))))) www.radioswissjazz.ch/docs/200_fr/frameset_200.html Jeżli Cię zanteresje to zwrócę Ci uwagę na świetnie opracowaną strone internetową do tego radia. K Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbat mendel. 12.01.06, 20:03 To wejdź na home i wybierz język. Pokaże Ci się lista utworów . Jak klikniesz na info to wejdziesz na super stronkę. Każdy utwór ma swoją własną. Można się do woli naczytać o jazzie Kran Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbat mendel. 12.01.06, 20:06 Zaczęłam od poszukiwań strony angielskiej. Znalazłam, poczytam. Oczywiście słuchając Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbat mendel. 12.01.06, 20:08 Witam przy herbacie, jestem dzisiaj wyjatkowo stlamszona przez zycie - poprosze wisniowki, albo jeszcze co..... Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbat mendel. 12.01.06, 20:44 Wiśniówka z herbatą są dobre na wszystko. Pomóc Ci jakoś? Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Herbat mendel. 12.01.06, 22:19 Mammajko, czestuję smorodinówką własnej /wędrowca/ roboty, pycha) Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbat mendel. 14.01.06, 22:08 omeri napisała: > Wpadam z filiżanką a tu ... szczęśliwy wedrowiec studiuje instrukcję obsługi aparatu fotograficznego Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbat mendel. 14.01.06, 22:47 omeri napisała: > Wpadam z filiżanką a tu ... Kran dość wyspany wreszcie dorwał się do kompa Gratuluję zakupu Wędrowcze! Odpowiedz Link
mantra1 Re: Herbat mendel. 14.01.06, 23:14 Rowniez gratuluje Do herbaty proponuje enneagram: www.enneagram.pl/ Mnie wyszlo 7w8, czyli Entuzjasta ze "skrzydlem" w Szefie, a Nokacie odwrotnie. A najsmieszniejsze jest to, ze wszystko sie zgadza niemal co do joty Odpowiedz Link
mantra1 Re: Herbat mendel. 14.01.06, 23:50 To masz tak, jak brodata. U niej sie w wiekszosci zgadza ) I juz wiem, jak mam z Wami postepowac )) Odpowiedz Link
warum Re: Herbat mendel. 15.01.06, 09:17 ja jestem 1w9. Typowy komentarz jedynki: "Wiem, że mam rację. Dlaczego mam iść na kompromis ?"))Reszta tez sie zgadza.. Odpowiedz Link
maryna04 Re: Herbat mendel. 15.01.06, 19:49 Rozeslalam test, mnie sie tez w ogromnej wiekszosci zgadza ( z wyjatkiem tego, ze powinnam byc czy tez bywac artystyczna dusza) 4w3. Odpowiedz Link
mantra1 Re: Herbat mendel. 15.01.06, 20:12 Dla "bezpruderyjnych" kolejny test: www.purescore.com/ Zalamka! Zbieram ekipe do piekla. Bedzie wesolo ) Odpowiedz Link
nokata Re: Herbat mendel. 15.01.06, 22:41 nooo mam 44 zalapuje sie? czy jestem za bardzo zrydzyczona? Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbat mendel. 16.01.06, 00:18 No ja jestem 3w4 ! Rzeczywiscie cos w tym jest! Ten po angielsku to juz kiedy indziej I tak zakonczylam herbaciana setke! Odpowiedz Link
omeri Re: Herbat mendel. 16.01.06, 00:40 Mam 31 i 19. Robilam test dwa razy,sa rózne pytania! Odpowiedz Link