Dodaj do ulubionych

ZALETY I WADY NISSANA ALMERY proszę o ocenę.

22.11.05, 12:55
Jestem zainteresowany kupnem Nissana Almery z silnikiem disla.Bardzo proszę
użytkowników tego samochodu o opinie na temat awaryjności ,eksploatacji i
komfortu jazdy.Jakie plusy i minusy widzicie w tym samochodzie?
Obserwuj wątek
    • junkier www.nissanklub.pl 22.11.05, 13:32
      www.nissanklub.pl, dalej forum almery

Poza tym, silnik dCi jest produkowany przez renault (pomijajac stary 2,2 d
      niesdostepny na polskim rynku), jesli wiec chcesz uzyskac informacje o tym jak
      sprawuje sie sam silnik to mozesz zajrzec na jakies forum zbierajace opinie
      uzytkownikow meganek, np. autocentrum.pl
    • junkier Re: ZALETY I WADY NISSANA ALMERY proszę o ocenę. 22.11.05, 13:48
      <<Jakie plusy i minusy widzicie w tym samochodzie?<<

Uzupelniajac,
      o plusach nie bede pisal bo za dlugo by wymieniac. Z minusow, troche dupereli
      jak parujace reflektory, krotkie swiatla mijania (trzeba korygowac ustawienie
      fabryczne), niekiedy trudno wchodzacy wsteczny bieg.
      • skyddad Re: ZALETY I WADY NISSANA ALMERY proszę o ocenę. 22.11.05, 14:18
        Nissan Almera;
        najwiekszy problem wysteopowanie rdzy juz po paru latach,mechanicznie sa
        swietne.
        Pzdr.Sky.
        • junkier Re: ZALETY I WADY NISSANA ALMERY proszę o ocenę. 24.11.05, 11:59
          >>>>>>>>>najwiekszy problem wysteopowanie rdzy juz po paru latach,

Wersja przed liftingiem, tj. rocznik 2000-2001 wlacznie, po liftingu problem
          zostal usuniety.
    • jarecki_m Re: ZALETY I WADY NISSANA ALMERY proszę o ocenę. 25.11.05, 14:51
      mam almere z 2004r silnik benzynowy

zalety: oj dużo, prawie wszystko - autko żwawe, idealne na długie trasy, bardzo
      dobre hamulce i układ kierowniczy

wady: warczący silnik (mi nie przeszkadza), czasami parują reflektory, troszkę
      głośne zawieszenie, brak w ofercie radia na mp3, ciut mało miejsca z tyłu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka