Gość: Fiolka IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 16.10.02, 10:47 Napiszcie co sądzicie o niebieskich diodach na spryskiwaczach.Zaczyna mi sie to podobać.Co na to policja. Link Zgłoś Obserwuj wątek
lancerm Re: Niebieskie spryskiwacze 16.10.02, 11:32 Gość portalu: Fiolka napisał(a): > Napiszcie co sądzicie o niebieskich diodach na spryskiwaczach.Zaczyna mi sie > to podobać.Co na to policja. Co sądzę? Fajny bajer - sam mam takie zamontowane tylko, że nie niebieskie a ultrafioletowe - ciekawy efefkt jest po dodatkowym umieszczeniu ledów (diód) ultrafioletowych na końcach wycieraczki - w desczu dają zaj... poświatę na szybie :-) Co na to policja? Oni na to jak na lato - nie ma przepisu zabraniającego założenia ultrafioleto w spryskiwaczach i na wycieraczkach Pzdr LancerM Link Zgłoś
Gość: Fiolka Re: Niebieskie spryskiwacze IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 16.10.02, 12:06 Możesz mi powiedzieć gdzie taki bajer można kupić i kto by mi to założył.Czy to są duże koszty? Link Zgłoś
lancerm Re: Niebieskie spryskiwacze 16.10.02, 12:24 Gość portalu: Fiolka napisał(a): > Możesz mi powiedzieć gdzie taki bajer można kupić i kto by mi to założył.Czy to > > są duże koszty? No pewnie! Już mówie: najlepiej odpal www.allegro.pl, wejdź do działu motoryzacja i sport, tam musisz znaleźć tuning zewnętrzny i pozostaje licytacja:)) Jeśli chcesz kupić osobiście (i jeśli jesteś z Wawki) to polecam sklep 2fast na Chłopickiego (po prawej stronie tuż przed pętlą autobusów na Olszynce Grochowskiej). Koszt zakupu to ok. 45-55 pln. Montaż jest dziecinnie prosty i najbliższy zakład elektryczny toto napewno założy. Poza tym zawsze jest instrukcja montażu, która opisuje jak toto zakładać (a jest to bardzo proste, więc spróbuj sama) Pzdr LancerM Link Zgłoś
Gość: Fiolka Re: Niebieskie spryskiwacze IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 16.10.02, 12:47 Dzięki.Jestes bardzo miły. Pozdrowienia Link Zgłoś
Gość: is300 Swiecace spryskiwacze = dresiarstwo IP: *.dyn.optonline.net 18.10.02, 03:12 To moja opinia, prosze sie nie gniewac, ale taka jest moja opinia. Nie trawie jak to ludzie zakladaja a tym bardziej w jakims badziewiu. W samochodzie malo co kola nie odpadna, ale on ma niebieskie spryski. Dla mnie to dresiarstwo. Lepiej pomyslec aby se zalozyc lebsze zarowki. Link Zgłoś
Gość: JAA Re: Swiecace spryskiwacze = dresiarstwo IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 23.10.02, 10:47 Chyba jesteś już za stary dlatego denerwujesz sie.To szkodzi. pozdrowienia Link Zgłoś
Gość: is300 Re: Swiecace spryskiwacze = dresiarstwo IP: *.dyn.optonline.net 23.10.02, 19:28 Taki stary to nie jestem, prznajmniej nie sadze, 23lat :))). Link Zgłoś
Gość: KOLES Re: Swiecace spryskiwacze = dresiarstwo IP: *.ia.pw.edu.pl 24.10.02, 11:10 Też uważam że to dresiarstwo - fajansiarstwo. No chyba że takie co świecą w niewidocznym paśmie - np ultrafioletowe ;)- pozdr dla lancerma :) - dorzuc do kompletu jeszcze podczerwone ;) Link Zgłoś
sand0 do wszystkich ktorym s ie nie podoba!!! 26.10.02, 19:12 nie zakladajcie jak sie wam nie podoba!!! wolnoc tomku w swoim domku!!!!! przynajmniej nie jest szaro na ulicach;) przynajmniej spojrzycie od czasu do czasu na boki, badz w lusterko... etc moim zdaniem zwiekszy to (minimalnie) bezpieczenstwo (wiadomo z czym sie kojarza niebieskie swiatla;) a na pewno nie zaszkodzi!!! PZDR xxx Link Zgłoś
Gość: koles Re: do wszystkich ktorym s ie nie podoba!!! IP: *.telkab.pl 27.10.02, 10:20 sand0 napisał: > nie zakladajcie jak sie wam nie podoba!!! ale ja nie wiem czy mi się podoba czy nie, bo mam pewne problemy z postrzeganiem barwy ULTRAFIOLETOWEJ > przynajmniej nie jest szaro na ulicach;) tylko ULTRAFILOTEWO.... > przynajmniej spojrzycie od czasu do czasu na boki, badz w lusterko... etc > > moim zdaniem zwiekszy to (minimalnie) bezpieczenstwo (wiadomo z czym sie > kojarza niebieskie swiatla;) z ufo ;-), a ultrafioletowe z czym Ci się kojarzą ? Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: do wszystkich ktorym s ie nie podoba!!! IP: *.szeptel.net.pl 10.12.02, 16:38 sand0 napisał: > moim zdaniem zwiekszy to (minimalnie) bezpieczenstwo (wiadomo z czym sie > kojarza niebieskie swiatla;) a na pewno nie zaszkodzi!!! A jak poprawia to osiągi i stabilność pojazdu? Masz jakieś wydruki z hamowni? Pozdr Link Zgłoś
Gość: TTT Re: Niebieskie spryskiwacze IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.12.02, 15:45 www.republika.pl/japantuning Wejdz na te strone i zadzwon pod numer podany na dole, ten czlowiek sprzedaje to wysylkowo, pewniak! pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: ? Re: Niebieskie spryskiwacze IP: *.adslplus.ch 31.10.02, 00:20 lancerm napisał: > Gość portalu: Fiolka napisał(a): > > > Napiszcie co sądzicie o niebieskich diodach na spryskiwaczach.Zaczyna mi s > ie > > to podobać.Co na to policja. > > > Co sądzę? Fajny bajer - sam mam takie zamontowane tylko, że nie niebieskie a > ultrafioletowe - ciekawy efefkt jest po dodatkowym umieszczeniu ledów (diód) > ultrafioletowych na końcach wycieraczki - w desczu dają zaj... poświatę na > szybie :-) Co na to policja? Oni na to jak na lato - nie ma przepisu > zabraniającego założenia ultrafioleto w spryskiwaczach i na wycieraczkach > > > Pzdr > LancerM Ja bym sprubował z dioda ultra na koncu zdzwonka. A moze płyta CD na sznureczku pod lusterkiem wstecznym? Buldog z kiwająca się głowa na tylniej półca. Nie ma też przepisu na minimum gustu. to jest forum o nazwie Tuning a nie Festyn. Wieś śpiewa, wieś tanczy. Link Zgłoś
Gość: baba Re: Niebieskie spryskiwacze IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.02, 19:38 ha ha ha Link Zgłoś
Gość: maro Re: Niebieskie spryskiwacze IP: *.jagiellonia.krakow.pl 11.12.02, 17:10 Te wszystkie bajery to kolejny kretynizm dla wszytskich mających auta powiazane sznurkiem. Zamiast kupic sobie lepsze zarówki, kupuja diodki na spryskiwacze, wentyle czy oswietleniowki grilla. Link Zgłoś
Gość: xe Re: Niebieskie spryskiwacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 23:40 tuning(z ang. strojenie)w tym przypadku potraktowany zbyt doslownie i na mysl przychodzi mi tylko strojenie.....choinki, a to chyba nie o to chodzi bo swieta mamy dwa dni a ty bedziesz jezdzil obwieszony lampkami caly rok do kapletu proponuje babke na lusterko i gwiazde na antene Link Zgłoś
vatseq Re: Niebieskie spryskiwacze 13.01.03, 13:21 Ultrafioletowe? Oko ludzkie nie widzi ultrafioletu!! Link Zgłoś
mapmuh Re: Niebieskie spryskiwacze 31.01.03, 18:37 Dysponuję obszerną bazą danych, udostęnionych mi na zasadzie wyłączności przez naukowców Politechniki Krakowskiej. Szczegółowe badania na hamowni wykazały pewne obniżenie mocy, wynikające w uruchomienia dodatkowego odbiornika prądu, który obciąża alternator (prądnicę) a tym samym silnik Twojej wyścigówki. Szczegółowe dane opublikuj, gdy znajdzie się sponsor tego wiekopomnego przedsięwzięcia. Link Zgłoś
Gość: dres Re: Niebieskie spryskiwacze IP: *.swic.dialup.inetia.pl 15.03.03, 03:49 Oko dresa widzi wszystko!!! Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: Niebieskie spryskiwacze IP: *.lublin.mm.pl 16.04.03, 20:57 lancerm napisał: > Gość portalu: Fiolka napisał(a): > > > Napiszcie co sądzicie o niebieskich diodach na spryskiwaczach.Zaczyna mi s > ie > > to podobać.Co na to policja. > > > Co sądzę? Fajny bajer - sam mam takie zamontowane tylko, że nie niebieskie a > ultrafioletowe - ciekawy efefkt jest po dodatkowym umieszczeniu ledów (diód) > ultrafioletowych na końcach wycieraczki - w desczu dają zaj... poświatę na > szybie :-) Co na to policja? Oni na to jak na lato - nie ma przepisu > zabraniającego założenia ultrafioleto w spryskiwaczach i na wycieraczkach Różnie to bywa - słyszałem w TV jak wypowiadał się policjant i mówił, że oni to będą dowód zabierać bo "niebieskie światło może mieć tylko pojazd uprzywilejowany". Myślę, że to tylko wyjątek, gdyż dużo samochodów ma te niebieskie spryskiwacze i chyba nikt ich się nie czepia. > > > Pzdr > LancerM Link Zgłoś
hip-hopp Re: Niebieskie spryskiwacze 02.07.03, 17:18 lancerm napisał: > Gość portalu: Fiolka napisał(a): > > > Napiszcie co sądzicie o niebieskich diodach na spryskiwaczach.Zaczyna mi s > ie > > to podobać.Co na to policja. > > > Co sądzę? Fajny bajer - sam mam takie zamontowane tylko, że nie niebieskie a > ultrafioletowe - ciekawy efefkt jest po dodatkowym umieszczeniu ledów (diód) > ultrafioletowych na końcach wycieraczki - w desczu dają zaj... poświatę na > szybie :-) Co na to policja? Oni na to jak na lato - nie ma przepisu > zabraniającego założenia ultrafioleto w spryskiwaczach i na wycieraczkach > > > Pzdr > LancerM A co to ma wspólnego z tunningiem?? Pozdrawiam, hip-hop Polonez 2000 Cosworth Skoda Octavia Kombi VR6T 4x4 Link Zgłoś
Gość: ed Re: Niebieskie spryskiwacze IP: *.acn.waw.pl 10.02.03, 20:40 Zajebista sprawa takie spryskiwacze z ultrafioletem. Z tego co zauważyłem spadło mi zużycie paliwa i przybyło mi parę koników.Zastanawiam się gdzie jeszcze zamontować takie cudeńka, bym mógł lepij śmigać moją furą. GOLF II 1.8 GTI 88' 355000 tyś Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Niebieskie spryskiwacze IP: *.tkb.net.pl 14.02.03, 14:13 Ed za to odkrycie powinien dostać nobla. od siebie dodam ze jeszcze lepsze efety daje połączenie diodek z płYNIUta cd dyndającą na lusterku i kilku nalepkach przyspieszających typu: TURBO ,TUNING itp. A zaczernienie szyb i kloszy lamp poprawia współczynnik CX. pozdrawiam "doczepiaczy" Link Zgłoś
Gość: tuner nieporozumienie IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.02.03, 15:11 Gość portalu: piotrek napisał(a): > Ed za to odkrycie powinien dostać nobla. > od siebie dodam ze jeszcze lepsze efety daje połączenie diodek z płYNIUta cd > dyndającą na lusterku i kilku nalepkach przyspieszających typu: TURBO ,TUNING > itp. A zaczernienie szyb i kloszy lamp poprawia współczynnik CX. > pozdrawiam "doczepiaczy"------------------------------------------------------ -- ================================================================================ =ty po prostu kompletnie nie rozumiesz czym jest tuning...ale skoro tak,to najpierw dokształt,a potem się wypowiadaj. Link Zgłoś
Gość: Marek Re: nieporozumienie IP: *.adslplus.ch 15.02.03, 18:26 Gość portalu: tuner napisał(a): > =ty po prostu kompletnie nie rozumiesz czym jest tuning...ale skoro tak,to > najpierw dokształt,a potem się wypowiadaj. ----------------------------------------------------- To oświeć mnie o Boski. Przekaż swą wiedze zbląkanym. Oświeć ciemne masy ludu. pozdr Marek Link Zgłoś
Gość: G-Tec Tuning ! mOTYW ! IP: 213.17.230.* 08.06.03, 00:57 jA MAM TAKIE SPRYSKI, MAM ULOTRAFIOLETOWĄ NAKŁADKĘ NA TYLNĄ REJESTRACJĘ I 18 DIÓD TYCH ZA 4 ZŁ DUŻYCH LEDÓW POD 6V(Z REZYSTORAMI) NA SPODZIE, WE WNĘTRZU MAM ZEGARY PODŚWIETLANE NA ULTRAFIOLET, WNĘTRZE TEŻ DIODAMI)(6), A ŻARÓWKI MAM KSENONOWE I WYGLĄDA TO NA MASĘ KOZACKO. Link Zgłoś
krakus.mp Re: mOTYW ! 25.07.03, 21:07 Gość portalu: G-Tec Tuning ! napisał(a): > jA MAM TAKIE SPRYSKI, MAM ULOTRAFIOLETOWĄ NAKŁADKĘ NA TYLNĄ REJESTRACJĘ I 18 > DIÓD TYCH ZA 4 ZŁ DUŻYCH LEDÓW POD 6V(Z REZYSTORAMI) NA SPODZIE, WE WNĘTRZU MAM > > ZEGARY PODŚWIETLANE NA ULTRAFIOLET, WNĘTRZE TEŻ DIODAMI)(6), A ŻARÓWKI MAM > KSENONOWE I WYGLĄDA TO NA MASĘ KOZACKO. W tyłku też masz ultrafioletowe diodki? Wytłumacz mi po jaką cholerę jest Ci to potrzebne? Link Zgłoś
Gość: piotrek do Tunera IP: *.tkb.net.pl 14.02.03, 20:19 chyba nie zrozumiałes o co chodzi,ale zgoda uświadom mnie co to tuning. z powazaniem Link Zgłoś
Gość: Y Re: Niebieskie spryskiwacze IP: 62.233.175.* 09.06.03, 10:41 Jeszcze tylko diody w podswietleniu rejestracji, altraviolet w podwoziu i od razu masz wyczynowa ralkiete;-))) Ludzie!!! Tuning to nie swiecidelka. Opanujcie sie i nie robcie obciachu sobie. Link Zgłoś
Gość: piotrus Re: Niebieskie spryskiwacze IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 24.07.03, 22:00 zgadzam sie w 100%. nie jest problemem zrobic choinke z samochodu. mi sie takie "bajery" nie podobaja, ale jak ktos lubi, moze sobie na samochodzie cale stado niebieskich, czerwonych, pomaranczowych i innych lampek wieszac. mnie to nie kreci. poza tym - chyba nie pasowaloby mi takie cudo do koloru auta (burgundrot-audi2003), skorzanej bezowej tapicerki i felg 18'... TUNING NIE POLEGA NA OBWIESZANIU AUTA lampkami.............. ;-) mimo wszystko pozdrawiam tych, ktorych to nie razi........... Link Zgłoś
Gość: Conrad !! Droga przyjemność - mandat 1500zł-5000zł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.03, 00:04 Tak jak wyżej albo trzeba miec kasę albo układ z policją ! Link Zgłoś
Gość: Pit Re: Droga przyjemność - mandat 1500zł-5000zł IP: *.555.pl / 213.76.182.* 29.06.04, 21:06 w jakim kraju w polsce manbdat 5000 zl?? hehehehe jasne nie maja prawa to po 1 a po 2 moga Ci tylko dowod zabraci i w tylek pocalowac;] pozdro Link Zgłoś
Gość: KartoFelek Re: Niebieskie spryskiwacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.03, 22:00 Proponuję poczekać do świąt... są takie fajne zestawy z melodyjką... I jeszcze na zderzakach... i pomaluj niebieskim markerem karteczki i owiń dookoła żarówek w reflektorach :] Oink! KartoFelek Link Zgłoś