Dodaj do ulubionych

Chrysler 300M-co sadzicie?

03.12.05, 18:57
Przymierzam sie do zakupu jakiegos samochodu i tak mi sie ostatnio spodobal Chrysler 300M. Nie chce nowego tylko jakis 4-5 letni. Co myslicie o nim-wizualnie mi sie podoba, ale co moglibyscie powiedziec o jego eksploatacji itp?
Dzieki z gory!
Obserwuj wątek
    • wowo5 Re: Chrysler 300M-co sadzicie? 03.12.05, 19:45
      Poczytaj sobie na Forum Edmundsa (po angielsku).
      • wowo5 Re: Chrysler 300M-co sadzicie? 03.12.05, 19:45
        wowo5 napisał:

> Poczytaj sobie na Forum Edmundsa (po angielsku).
        Oto link:
        townhall-talk.edmunds.com/WebX?ed_displayMakeModelRelatedDiscussions@1.iFtPcpHKPMw.0@.ee6b280!
        make=Chrysler&model=300M
    • fazi_ze_sztazi Re: Chrysler 300M-co sadzicie? 03.12.05, 23:12
      znajomy ma, rocznik chyba 00 lub 01. nie narzeka, choc psuja sie pierdoly jak
      centralny zamek czy jakas inna drobna elektryka/elektronika. auto komfortowe, w
      srodku cicho, przyspiesza wystarczajaco szybko, ciekawy wyglad, spory spadek
      wartosci (dla ciebie akurat dobrze).
      szerokiej drogi
      pzdr.
    • szymi_zalogowany lepiej BMW 03.12.05, 23:15
      Wg mnie lepiej beemke 5tke, napęd na tył, prestiż marki i wykońćzenie na
      wyzszym poziomie.... Ale cóż-w końcu to Twoje pieniądze-gdyby wszyscy jeździli
      BMW świat byłby nuuudnyyy
      --
      iberia29 napisała:
      tak sie sklada, ze jestem wychowana calkiem niezle
      • marekatlanta71 Re: lepiej BMW 03.12.05, 23:49
        300M kupi za 1/2 ceny BMW...
        • waskes29 Re: lepiej BMW 04.12.05, 10:46
          Raz ktos mnie przewiozl tym samochodem to moze i jest komfortowe ale slychac
          szum powietrza przy wiekszych predkosciach dosc wyrazny no i ta jakosc
          wykonczenia i materialow conajmniej dwie klasy nizej na poziomie koreanskich
          jak nie gorzej.Samochod jest ciekawy ale mimo wszystko daleko mu do
          niemieckiej trojki z tego segmentu .
          • radomir996 Re: lepiej BMW 04.12.05, 12:27
            > Raz ktos mnie przewiozl tym samochodem to moze i jest komfortowe ale slychac
            >
            > szum powietrza przy wiekszych predkosciach dosc wyrazny no i ta jakosc
            > wykonczenia i materialow conajmniej dwie klasy nizej na poziomie koreanskich
            > jak nie gorzej.Samochod jest ciekawy ale mimo wszystko daleko mu do
            > niemieckiej trojki z tego segmentu .

Bo to jest samochod z nizszej klasy niz BMW, co nie zmienia faktu ze za 2x
            mniej kasy jest silnik 3.5l 250km, dzwiek infinity i wiecej miejsca w srodku
            niz w BMW 7 (przynajmniej poprzedniej bo nowa nie jezdzilem).
            Jezdzilem troche 300M Limited z 2001 i wrazenia jak najbardziej pozytywne,
            kawal auta za bardzo przystepne pieniadze, super komfort i osiagi. Calkiem
            niezle prowadzenie.
    • delfinek_wannowy Re: Chrysler 300M-co sadzicie? 04.12.05, 10:37
      osobiście uwazam w przeciewieństwie do osób które tu sie wypowiadają że lepiej
      kupic 300M niż BMW.
      oczywiście juz wyjasniam dla czego taka jest moja opinia.
      eksploatacja BMW jest dość wysoka. duże spalanie auta (bo tak musi byc w koncu
      auta typu bmw sa robione w pewnym celu - bardzo dynamiczna i szybka jazda)
      co do chryslera 300M jest tańsze w eksploatacji ale zaznaczam wersja z 3,5
      litrowym silnikiem. silnik 2,7l ma dosc duze zuzycie paliwa, po za tym silnik
      czesto ma awarie. srednie spalanie silnika 3,5 litrowego w miescie przy
      właczonej klimie nie powinno przekroczyc 12l/100 km. 3,5 litrowy silnik dobrze
      przyjmuje instalacje gazową(ale tą droższą nie warto oszczedzac na instalacji
      bo pozniej sa kłopoty) srednie spalanie gazu w cyklu miejskim przy instalacji
      sekwencyjnej nie powinno przekroczyc 14,5 litra na 100 km. co do rocznika
      pojazdu polecam auta wyprodukowane od drugiej połowy 1999 roku. no i oczywiscie
      trzeba pamietac ze w stosunku do aut europejskich jest duzo wiekszy komfort.
      (nie liczac bmw wersji 7..)
      pozdrawiam
    • mario.f70 Re: Chrysler 300M-co sadzicie? 04.12.05, 10:54
      mam takiego z 2000r.3,5l. 253km.bardzo fajny niedużo pali ok.11-12l średnia na
      trasi 9l.jażdżę nim od trzech lat i żadnych problemów
      • wio4litery Re: Chrysler 300M-co sadzicie? 04.12.05, 13:59
        Jezdzilem egz. z samego poczatku prod.
        minusy:
        - przedni napęd
        - zbyt plasticzana konsola
        - kierownica reg chyba tylko na wysokosc
        - silnik glosny, ale tylko przy bardzo ostrej jezdzie
        - fotele dość słabo trzymają na boki
        plusy
        + komfort resorowania
        + obszerne wnętrze
        + ogromny bagażnik
        + niezłe przyspieszenie
        + stylowe zegary

Co ciekawe, 300M jest nieco większy od 300C.

w4l
    • xystos Re: Chrysler 300M-co sadzicie? 04.12.05, 14:02
      kopochsalj.eniro.se/query?what=gti&noimage=&category_name=BILAR&ax=msn&search_word=Chrysler+300M&category_
      id=2.150&district_code=1
      • marek9996 Re: Chrysler 300M-co sadzicie? 04.12.05, 15:41
        dzieki za wszystkie opienie! no nie ukrywam ze kusi mnie to auto i chyba sie do niego jednak przymierze;-)Pozdrawiam
        • xystos Re: Chrysler 300M-co sadzicie? 04.12.05, 15:44
          marek9996 napisał:

> dzieki za wszystkie opienie! no nie ukrywam ze kusi mnie to auto i chyba sie
          do
          > niego jednak przymierze;-)Pozdrawiam

.. jak widziales,uzywki Chryslera nie sa drogie,jezeli trafisz na dobry
          eqzemplarz - wygrales w BINGO .
          • marek9996 Re: Chrysler 300M-co sadzicie? 04.12.05, 16:37
            no wlasnie to jest jedyny chyba manknament przy kupowaniu uzywanego auta, zeby sie nie wpuscic w jakies auto po przejsciach. To jest w penym sensie loteria.
            • waskes29 Re: Chrysler 300M-co sadzicie? 04.12.05, 17:29
              marek9996 napisał:

> no wlasnie to jest jedyny chyba manknament przy kupowaniu uzywanego auta,
              zeby
              > sie nie wpuscic w jakies auto po przejsciach. To jest w penym sensie loteria.

Taka loteria ze za pare groszy dowiesz sie jakieliczby wpadna.
              Do zaprzyjaznionego mechanika lub jakiegos porzadnego auto-servisu i tam za
              oplata ocenia stan samochodu tylko nie zdawaj sie na warsztat polecany przez
              sprzedajacego.A jesli sprowadzasz samochod to jedyna wyjscie jesli sam sie
              nie znasz zabrac kogos kto ma pojecie.
              • xystos Re: Chrysler 300M-co sadzicie? 05.12.05, 09:06
                Re:marek9996

Podane przezemnie ceny :
                w przewazajacej mierze sa to anonsy z auto-salonow , maja min.6-c mcy gwarancji
                a przewaznie jeden rok, sa to auta "zmienniki" ,-gdy ktos takie samo nowe
                kupowal , przyjzyj sie cenom,klicknij na nazwe auta a pokaze sie wiecej
                informacji.Pzdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka