areco5 10.12.05, 19:31 prosze o opinie na temat c-maxa 1.6 diesel - przymierzam sie do zakupu, na co zwrócić uwagę? Link Zgłoś Obserwuj wątek
mickow5 Re: C-max 1.6 diesel 29.01.06, 21:10 Jestem posiadaczem ww i powiem tak: Jak do tej pory były dwie akcje serwisowe - wymiana obudowy silnika wycieraczki tylnej szyby - wymiana przewodu paliwowego wniosek - samochód nie jest doskonały (jak każdy zresztą), ale na codzień przyjemny w eksploatacji (głównie miasto). Wartości spalania, które podaje Ford w folderze reklamowym należy od razu uznać jako bajki. Realne spalanie jest od 1 litra do nawet 1,5 litra wyższe. Słyszałem opinie o trzeszczącej desce rozdzielczej ale w moim egzemplarzu taka przypadłość nie występuje. Przy prędkości powyżej 120 trochę autem "buja" ale ostatecznie jest to van a nie coupe. 1,5 roku eksploatacji nie wpłynęło negatywnie na jakość materiałów tapicerskich i innych materiałów użytych do wykończenia auta. Kupując C-maxa polecam wersję GOLD ze względu na przesuwane siedzenia z tyłu. Cztery osoby jadą w super komfortowych warunkach. Z listy wyposażenia dodatkowego należydokupić koniecznie pozycję "dodatkowa nagrzewnica w układzie PTC" - samochód szybciej łapie ciepło. Jeżeli masz kasę warto kupić ksenony. Kto nie miał nie wie co traci, w nocy za miastem jazda jak w dzień. Gorąco polecam radio SONY bo brzm9i ekstra i to tyle z dodatkowych bajerów. Aha jak masz kasę to kup automat - rewelacyjnie jeździ. Gdybym mógł się cofnąć w czasie do momentu zakupu to brałbym jako pozycję nr 1. I na koniec cena. Od ceny bazowej powinni dać Ci rabat min 7% od wartości całego auta (ja dostałem 10%). Reasumując Polecam. Link Zgłoś