Dodaj do ulubionych

Czy kupując nowe A6 dostanę w łeb?

20.12.05, 00:26
Szukam po internecie informacji nt. chodliwości nowego Audi A6 wśród złodziei.
Szukam dla siebie auta klasy premium. BMW mi się nie podoba, Mercedes - sam
nie wiem, Volvo S80 - mogło by być, ale jakieś takie klocowate. Najbardziej
przypadło mi do gustu nowe A6. Problem w tym, że znajomi mnie straszą, że
zostanę napadnięty prędzej właśnie w Audi. Czy ma ktoś z tym jakieś
doświadczenia? Bardzo proszę o opinie.
Obserwuj wątek
    • sympatico.ca Re: Czy kupując nowe A6 dostanę w łeb? 20.12.05, 00:56
      W Pomrocznej mozna dostac w leb nawet za posiadanie roweru marki Ukraina hehe!
      • polski_murzyn Sympatico.ca prawde rzecze . n/t 20.12.05, 06:55
    • uny Re: zdaje się jest takie prawdopodobieństwo. 20.12.05, 07:26
      bynajmniej tak piszą i mówią w mediach. niestety drogie auta są ciągle w sferze
      zainteresowania amatorów cudzej własności. najlepiej kup to cudo i porządnie
      zabezpiecz je elektronicznie.
      ostatnio widziałem Leksusa okrutnie potraktowanego przez złodzieji. powyrywane
      kierunkowskazy, wyrwana przednia atrapa, pocięte przewody w środku i sam nie
      wiem dlaczego wyrwane kable przy tylnim słupku. masakra. auto nie zostało
      ukradzione. było za cwane dla "tych" panów. pana od alarmów powiedział mi że to
      auto jest prawie nie do ukradzenia. miało kilka niezależnych systemów
      zabezpieczających.
    • air1984 moja opinia 20.12.05, 08:33
      kupując auto za taką kupę kasy trzeba niestety się z tym liczyć. warto
      zamontować te kilka niezależnych auto alarmów w prywatnym warsztacie - fabryczne
      zabezpieczenie to złodzieje mają w małym palcu. myślę, że ten lexus to już
      skrajny wypadek. chociaż mój sąsiad swoje subaru trzyma wręcz w pancernym
      garażu. gratuluje możliwości wyboru między takimi autkami. pomyśl nad volvo - ma
      piękne wnętrze - obadaj na żywo w salonie.
      pozdro
      • marcinc3 Re: moja opinia 20.12.05, 09:36
        napewno audi jest bardziej narazone na kradziez niz inne marki polecem
        zapezpieczenia tzw antynapady najlepiej 2 w roznych warsztatach i nie
        najpopularniejsze bo zlodzieje je znaja dlatego tak leksus byl pociety bo
        szukali przewodow
        • wonnan29 Re: moja opinia 20.12.05, 09:44
          Nie rozumiem tu czegos,albo Cie stac na drogi samochod i jego ubezpieczenie
          albo nie.Ja oplacam vollkasko i spie spokojnie,pewnie,ze wolalbym uniknac tego
          typu niespodzianek,ale czasami sie nie da.
          • talvin Re: moja opinia 20.12.05, 11:53
            Nie ma tu niczego niezrozumiałego. Ja się nie martwię o to, czy ktoś nie
            ukradnie zaparkowanego auta. Od tego są ubezpieczenia. Zasadność ich wykupienia
            jest poza wszelką dyskusją. Ja się tylko obawiam tego, czy A6 nie jest takim
            modelem, na który najbardziej są łasi amatorzy cudzej własności działający
            metodami "na rozbój". Samochód sobie mogę kupić, zdrowia nie. Ostatnio znajomego
            napadnięto na trasie, konkretnie pobito i "zarekwirowano" Volvo XC90. To mnie
            przeraża, a nie brak auta pod domem.
            • air1984 Re: moja opinia 20.12.05, 21:41
              lepiej kup octavie reszte przegraj w kasynie. niestety - drogie auto - duże ryzyko
              • dr.rocco Re: moja opinia 20.12.05, 23:56
                A tam zaraz okropnie brzydka octavie , kup to co sie tobie podoba , no
                chyba , ze podoba ci sie skoda :)
                Jak widzi ci sie audi i cie stac , to sie nie zastanawiaj , kup tylko
                kalasznikowa jeszcze do kompletu :)
                • talvin Re: moja opinia 21.12.05, 00:10
                  To, że im droższe auto tym bardziej narażony na napaść właściciel nie jest
                  niczym nowym. Chcę się tylko dowiedzieć, czy spośród aut tej klasy A6 jakoś się
                  wybija jeśli chodzi o ryzyko. Liczę na sensowne odpowiedzi (raczej nie typu "kup
                  kałasza").
                  • sven_b Re: moja opinia 21.12.05, 12:18
                    Kiedys zastanawialem sie dlaczego niektorzy kupuja Partnera, Ducato, Mastera
                    skoro za niewiele wiecej sa Vito, Vaneo, Sprinter czy LT. Po prostu nie kusza
                    losu.
    • waskes29 Re: Czy kupując nowe A6 dostanę w łeb? 21.12.05, 00:42
      Czasami mozna sie zalamac.
      Tak jak kupisz audi A6 to ryzyko rozboju w stosunku do mercedesa E wzrasta o
      7,9% a ryzyko zachorowania na raka zmniejsza sie o 1,9%.
      Mam jeszcze inne ciekawe statystyki np. idac do lasu w moherowym berecie
      jestes ponad 3 krotnie bardziej narazony na atak wilkow niz idac w czapce z
      pomponem ,a jesli kolor beretu jest czerwony lub masz kaptur w tym kolorze to
      na 100% wilk zje ciebi i twoja babcie.
      A teraz juz przestan zadawac takie pytania i idz do lasu albo do salonu AUDI.
      Wesolych swiat.
    • dunczyk1960 Re: Czy kupując nowe A6 dostanę w łeb? 21.12.05, 12:37
      talvin napisał:

Szukam po internecie informacji nt. chodliwości nowego Audi A6 wśród złodziei.

Za A6 z pewnoscia dostaniesz od zlodzieji w leb,za Fabie tyz , u nas ci
      strachliwi kupuja DACIA "Logan" golasek , cos dla Ciebie ? .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka