bruner96 27.12.05, 02:39 Moj typ: www.chevrolet.com/ssr/ Dwuosobowa polciezarowka, kabriolet za 40 000 dolarow. Jakie sa Wasze typy? Link Zgłoś Obserwuj wątek
fazi_ze_sztazi Re: Najbardziej nonsensowne samochody 27.12.05, 03:18 bezsensowny to jest twoj komentarz. postaram ci sie przyblizyc serie "bezsensownych" aut ktore ukazuja sie na rynku amerykanskim od kilku lat. otoz w roku 2006 (niektorzy wczesniej) wchodzi w wiek emerytalny tzw. baby boomers - czyli pokolonie urodzone w 1946, rok po tym jak zolnierze powrocili z frontu WWII. ci ludzi sa bardzo czesto bardzo bogaci, i kupuja takie auta jako zabawki. ja osoboscie chcialbym miec tyle kasy co nie jeden baby boomer, dla nich naprawde 50 kola papiera to nie jest wydatek na tyle duzy aby sie skrobac pol roku w glowe. oni zarobili w latach 90 sporo kasy na gieldzie, a na poczatku XXI wieku zarobili jeszcze wiecej na wzroscie wartosci domow. pzdr. Link Zgłoś
bruner96 Re: Najbardziej nonsensowne samochody 27.12.05, 04:21 Bardzo Cie przepraszam, ale bezsensony to jest Twoj komentarz.... Samochod ten widzialem w showroom na Manhattanie. Poniewaz wygladal bardzo groteskowo, zagailem sprzedawce, co to jest. Zrobil kilka dziwnych gestow i powiedzial, ze jest to g...o, ktore stoi od kilku miesiecy w showroom i nie sprzedali jeszcze jednaj sztuki. Dlaczego? Nawet bogaty i nieliczacy sie z kasa czlowiektego nie kupi, bo po co?? Do wozenia cegiel? Auto ma miejsce na dwie osoby, skorzana tapicerke najwyzszej jakosci i wszystki mozliwe opcje. A z tylu- cargo na cegly i deski? mozna by po kosztownych przerobkach, uzywac tego do wozenia np. snowmobile, ale w takim ukladzie dlaczego jest to CABRIO ?! Link Zgłoś
fazi_ze_sztazi Re: Najbardziej nonsensowne samochody 27.12.05, 04:47 zgodze sie z toba ze GM oraz ford popelnili sporo bledow w ostanich latach- chodzi mi glownie o skupianie sie na SUV oraz pickup truck, a pozostawienie aut osobowych oraz vanow samym sobie. to sie odbija w sprzedazy - vany forda i chevy nie maja sie co rownac w liczbach z siena i odyssey, jako tako ciagnie wciaz chrysler/dodge, a to wlasnie dzieki ciekawej lini chryslera z ostanich lat - pacifica/crossfire/300M. mysle ze autko o ktorym wspominasz to zwykly bajer majacy na celu przyciagniecie klientow do salonny, dziwak i tylko dziwak moze go kupic. ale skoro mieszkasz w USA to chyba sam przyznasz ze na codzien widujesz mnowstwo dziwnych aut, wiec jakos znajduja sie na nie nabywcy. czas pokaze czy to cos bedzie sie sprzeadwac czy nie pzdr. p.s. zycze nam obu miec tyle kasy co baby boomers. Link Zgłoś
bruner96 Re: Najbardziej nonsensowne samochody 27.12.05, 05:01 ten "samochod" to nie jest auto osobowe, SUV, minivan ani truck. Nie lapie sie pod zadna kategorie. osoba kupujaca crossfire kupuje auto sportowe dla dwoch osob, osoba kupujaca odyssey kupuje minivana. osoba kupujaca SSR nie wie wlasciwie co kupuje.....a poza tym, to na razie tego nikt nie kupuje. i chyba slusznie. Link Zgłoś
tato1 [...] 27.12.05, 05:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś
marekatlanta71 Re: Najbardziej nonsensowne samochody 27.12.05, 15:38 SSR'y widuje calkiem czesto, na pewno sa bardziej popularne niz np. Dodge Viper. Dla dwuosobowej rodziny to bardzo fajny samochod - olbrzymi bagaznik, niezle osiagi, kabriolet kiedy trzeba. Link Zgłoś
bruner96 Re: Najbardziej nonsensowne samochody 27.12.05, 15:54 To jest bagaznik? Aha. Auto jest kwalifikowane jako "truck". Czy truck musi miec niezle osiagi? Czy dwuosobowa rodzina potrzebuje akurat tego typu bagaznika? W dodatku tak naprawde duzego tylko z zewnatrz, bo zauwaz ze zw wzdledu na design w srodku nie ma wcale tak duzo miejsca... Link Zgłoś
fazi_ze_sztazi Re: Najbardziej nonsensowne samochody 27.12.05, 16:10 logiczny to jest golf albo civic, ale sa rowniez auta niszowe, ktore wcale nie musza byc logiczne, i na tym wlasnie polega ich zaleta - sa nietuzinkowe. sa na tym swiecie ludzie na tyle bogaci (szczegolnie w USA) ktorych stac na nietuzinkowosc za 40 kola papiera. auto ma byc inne niz wszystkie i to wszystko, a do bagaznika ma sie zmiescic credit card. pzdr. Link Zgłoś
bruner96 Re: Najbardziej nonsensowne samochody 27.12.05, 16:17 Golf logiczny? Dla kogo? Moj sie rozlecial po 60 000 mil. Taniej juz by mi chyba wyszedl ten SSR:) To sie wszystko zgadza, nietuzinkowy jest rowniez zegarek na reke za 300 000 dolarow. W SSR nie pasuje mi w zaden sposob to polaczenie kabrioleta z ciezarowka.....widocznie zbyt tuzinkowy jestem Link Zgłoś
fazi_ze_sztazi Re: Najbardziej nonsensowne samochody 27.12.05, 16:22 a wiesz dlaczego ty i ja i reszta z tego forum nie kupilibysmy tego auta ? a bo nas na nie niestac. jak jezdzilem zdezelowanym maluchem to szczytem marzen byl 10 letni golf, dzisiaj nawet na takowego nie spojrze. moze za 20 lat jak sie dorobie czegos, nie spojrze nawet na nowego golfa, a wlasnie bede szukal aut niszowych. punk widzenia zalezy od punktu siedzenia ( a dokladniej grubosci portfela) pzdr. Link Zgłoś
bruner96 Re: Najbardziej nonsensowne samochody 27.12.05, 17:50 fazi_ze_sztazi napisała: > a wiesz dlaczego ty i ja i reszta z tego forum nie kupilibysmy tego auta ? > a bo nas na nie niestac. Tu sie akurat z Toba nie moge zgodzic. Stac mnie na auto za $40 000.00. Tylko ze akurat SSR bylby na mojej liscie aut za podobna cene na ostatnim miejscu albo by go w ogole nie bylo. Te sume mozna wydac w znacznie lepszy sposob. Gdybym zas mial kasy w takim nadmiarze, ze moglbym kupowac wszystko bez zadnych ograniczen i chcialbym kupic cos nietrywialnego, to kupilbym sobie kilka obrazow Yerki :) a tego samochodu na pewno nie ;) bo po prostu jest bez sensu. Link Zgłoś
fazi_ze_sztazi Re: Najbardziej nonsensowne samochody 29.12.05, 02:39 bruner96 napisała: Stac mnie na auto za $40 000.00. > Tylko ze akurat SSR bylby na mojej liscie aut za podobna cene na ostatnim > miejscu albo by go w ogole nie bylo. Te sume mozna wydac w znacznie lepszy > sposob. kazdego pracujacego w USA stac na takie auto, ale dla wielu juz by to bylo tylko to auto - mieszkali by w wynajmowanym pokoju. mnie chodzilo o to ze jest to droga zabawka dlA BOGATYCH, a ty wciaz piszesz o sensie lub jego braku. zgodze sie z toba ze auto nie ma wartosci uzytkowych, ale zadne ferrari rowniez ich nie oferuje, czy jest bezsensu? jedynym powodem dla ktorego ktos moze kupic to auto jest bycie jedynym wsrod znajomych, w pracy, na bloku itp., ktory posiada takiego dziwolaga, i tyle - sens nie ma tu znaczenia. pzdr. Link Zgłoś
bruner96 Re: Najbardziej nonsensowne samochody 30.12.05, 16:57 fazi_ze_sztazi napisała: ty wciaz piszesz o sensie lub jego braku. > zgodze sie z toba ze auto nie ma wartosci uzytkowych, ale zadne ferrari rowniez > > ich nie oferuje, czy jest bezsensu? Wydawalo mi sie, ze ferrari to drogie auto sportowe.....jako takie ma ma sens....... Ferrari cabrio z paka na dechy i cegly z tylu bylo by rowniez autem dalece nonsensownym, i to bez wzgledu na zasobnosc portfela posaidacza. Rowniez pozdrawiam. . Link Zgłoś
fazi_ze_sztazi Re: Najbardziej nonsensowne samochody 30.12.05, 17:27 bruner96 napisała: > Ferrari cabrio z paka na dechy i cegly z tylu bylo by rowniez autem dalece > nonsensownym, i to bez wzgledu na zasobnosc portfela posaidacza. ja bym wcale tym chevym nie wozil dech i cegiel na budowe, ani asfaltu luzem, ale moglbym wozic (jesli mialbym na to wszystko czas i kase): -sprzet do nurkowania; -deske surfingowa; -motocykl enduro; -snowmobile; -jetski; itp. itd. happy new year pzdr. Link Zgłoś
bruner96 Re: Najbardziej nonsensowne samochody 27.12.05, 17:54 fazi_ze_sztazi napisała: > a wiesz dlaczego ty i ja i reszta z tego forum nie kupilibysmy tego auta ? > a bo nas na nie niestac. > jak jezdzilem zdezelowanym maluchem to szczytem marzen byl 10 letni golf, > dzisiaj nawet na takowego nie spojrze. moze za 20 lat jak sie dorobie czegos, > nie spojrze nawet na nowego golfa, a wlasnie bede szukal aut niszowych. > punk widzenia zalezy od punktu siedzenia ( a dokladniej grubosci portfela) > pzdr. Link Zgłoś
odin-2 Re: Najbardziej nonsensowne samochody 27.12.05, 09:01 www.designsounds.net/ljkat/koeningsegg.html www.koenigsegg.com/ Link Zgłoś
karakalla Re: Najbardziej nonsensowne samochody 27.12.05, 10:27 Drogie SUVy (np. Volvo XC90) w wersjach 2WD. Link Zgłoś
bialy2k Re: Najbardziej nonsensowne samochody 27.12.05, 11:56 karakalla napisał: > Drogie SUVy (np. Volvo XC90) w wersjach 2WD. z ust mi to wyjąles :) Link Zgłoś
waskes29 Re: Najbardziej nonsensowne samochody 27.12.05, 12:12 karakalla napisał: > Drogie SUVy (np. Volvo XC90) w wersjach 2WD. Teoretycznie tak ale jesli takie samochody w zdecydowanej wiekszosci nigdy nie zjezdzaja z drog utwardzonych to po co im 4WD -tylko po to zeby zwiekszyc mase i koszty? A nastepny nonsens jest kupowac wogole samochody SUV do jazdy normalnymi drogami czy po miescie.Dobry przyklad to X5 ten samochod wcale nie nadaje sie do jazdy terenowej jedyna jego zaleta to wiekszy przeswit ale i on jest nieprzydatny jesli samochod nie daje rady w terenie. Link Zgłoś
habudzik Re: Najbardziej nonsensowne samochody 27.12.05, 12:16 S2000 - samochód z dobrym , mocnym silnikiem ale bez hamulcow i bez zawiesenia Link Zgłoś
marekatlanta71 Re: Najbardziej nonsensowne samochody 27.12.05, 15:39 Jechales kiedys S2000? Link Zgłoś
habudzik Re: Najbardziej nonsensowne samochody 27.12.05, 15:51 marekatlanta71 napisał: > Jechales kiedys S2000? Nie jechałem ale widziałem jak jedzie nia zawodowy ścigant . Nawet gdybym nia jezdził to i tak moja opinia nie mogłaby być znacząca bo nie jestem w tej dziedzinie autorytetem. Prawda ? Link Zgłoś
szymizalogowany Re: Najbardziej nonsensowne samochody 27.12.05, 18:01 > Nie jechałem ale widziałem jak jedzie nia zawodowy ścigant Czy to byl Van Damme? ps. S2000 robi baaardzo dobre czasy przejazdu na torze (8:39 na ringu a wiec mniej wiecej tak jak Z3 3.0) Link Zgłoś
dr.wal2 Re: Najbardziej nonsensowne samochody 27.12.05, 16:00 bruner96 napisała: > Moj typ: > www.chevrolet.com/ssr/ > Dwuosobowa polciezarowka, kabriolet za 40 000 dolarow. > > Jakie sa Wasze typy? Jakie ?,-oczywiscie samochody na ktore Nas nie stac ! Link Zgłoś
101ola Re: Najbardziej nonsensowne samochody 27.12.05, 16:56 Kazdy który przynosi straty Podobno program SMART (fortwo, forfour itp) przyniusł starty 2,5 mld Euro... pozdr Link Zgłoś
dr.verte Re: Najbardziej nonsensowne samochody 29.12.05, 09:51 Ten jest mało sensowny: tiny.pl/xkfs Link Zgłoś
doda-elektroda Smart ForFour 29.12.05, 09:58 ten mały miał jakąś rację bytu. Ale ten duży to już kompletna bzdura - jeden z kilkudziesięci modeli walczących w klasie B, ani ładny, ani funkcjonalny, ani nic - tylko potwornie drogi. Link Zgłoś