Gość: Sławek IP: *.aries.com.pl / 192.168.1.* 29.10.02, 20:55 motoryzacja.interia.pl/id/wiadomosci/news0/www/wys?inf_id=318289 pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: verte Re: Stilo nagrodzone IP: 62.233.163.* 29.10.02, 20:59 Wiedziałem,że tak będzie.Myślę,że to gówno zostanie dodatkowo wybrane na Auto Roku tak jak jego wspaniali poprzednicy Uno,Tipo,Punto,Brava,alfa 147..... Link Zgłoś
Gość: lol Re: Stilo nagrodzone IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 29.10.02, 22:14 Gość portalu: verte napisał(a): > Wiedziałem,że tak będzie.Myślę,że to gówno zostanie dodatkowo wybrane na > Auto Roku tak jak jego wspaniali poprzednicy Uno,Tipo,Punto,Brava,alfa 147..... Jestes pierdolniety. Link Zgłoś
Gość: brunner Ale o co chodzi?!?!? IP: 183:* / 10.0.0.* 30.10.02, 14:29 To tylko Brazylia. Bardzo, ale to bardzo INNY kraj (patrz: brazylijskie seriale). Maniana brazylijska jest bliska manianie włoskiej. Stąd te sentymenty. Wątpię, by technika się tam liczyła. Raczej wygląd (zresztą wątpliwej urody) i "profesjonalizm" kampanii reklamowej. A wiecie skąd się wzięło pojęcie: "latynizacja". Stąd, że tam jest mnóstwo naiwnych ludzi, dających się robić w konia (przykład: system "argentyński"). Link Zgłoś
Gość: johndoe Re: Ale o co chodzi?!?!? IP: *.tlsa.pl 30.10.02, 16:00 Gość portalu: brunner napisał(a): > To tylko Brazylia. Bardzo, ale to bardzo INNY kraj (patrz: brazylijskie > seriale). nie to co europa, prawda. takie niemcy na ten przyklad. niemcy to niemcy. zobacz jakie piekne filmy bawarsko-"przyrodnicze" potrafia zrobic.popatrz jak ladnie potrafia sie ubrac /te ich szorty z jeansow, sandalki i skarpetki/. a jak kobiety potrafia sie uczesac, ooooooooooooooo. chociaz nie mialem okazji byc w brazylii to mysle, ze tam jednak normalni ludzie mieszkaja. pzdr Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Ale o co chodzi?!?!? IP: *.aries.com.pl / 192.168.1.* 30.10.02, 16:07 Bardzo trafne spostzreżenia... pozdr > nie to co europa, prawda. takie niemcy na ten przyklad. niemcy to niemcy. zobac > z jakie piekne filmy bawarsko-"przyrodnicze" potrafia zrobic.popatrz jak ladni > e potrafia sie ubrac /te ich szorty z jeansow, sandalki i skarpetki/. a jak kob > iety potrafia sie uczesac, ooooooooooooooo. > chociaz nie mialem okazji byc w brazylii to mysle, ze tam jednak normalni ludzi > e mieszkaja. > pzdr Link Zgłoś
Gość: artih Re: Ale o co chodzi?!?!? IP: 195.116.244.* 30.10.02, 16:19 Tak, gdzie takiej szkaradzie Stilo do niedorobionego niby-kombi Golfa IV ... he he. Żeby niemcy mieli chociaż 10% ze stylu włochów to robiliby najlepsze auta na świecie ... Link Zgłoś
Gość: brunner Artih, teraz to nieźle przywaliłeś! IP: 183:* / 10.0.0.* 31.10.02, 09:27 Po pierwsze może znasz nazwisko projektanta nadwozi Volkswagena? Jak to było? Jakoś tak: Giugiaro? Owszem, samo nazwisko projektanta nic nie znaczy, jeśli samochód wygląda jak wygląda. Mi tez Golf IV się nie podoba, zresztą nie projektował go już chyba Giugiaro. Ale jesteś ŚMIESZNY pisząc bzdury o niemieckim lub włoskim stylu. Styl można sobie kupić kupując jednego człowieka (Giugiaro pracował dla VW, de Silva z Alfy Romeo przeszedł do Seata, Astrę Coupe projektował Bertone - to tylko niektóre przykłady). Nie da się natomiast tak łatwo kupić technologii, systemu jakości i poziomu kultury technicznej. Samochód nie jedzie dzięki stylowi lecz dzięki niezawodnej technice. Kto kupuje wyłącznie Stilowe samochody szybko może będzie je podziwiał pod swoim domem lub w serwisach. Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Artih, teraz to nieźle przywaliłeś! IP: *.aries.com.pl / 192.168.1.* 31.10.02, 19:38 Podaj prosze które to VW projektował G.G. Owszem zdażyło się,że jakiś VW wyszedł spod włoskiej ręki (podobnie jak np.BX,Xsantia,Lanos,406 Coupe) ale żeby zaraz VW były stylistycznie "włoskie" to bardzo gruba przesada... Swoją drogą to muśle,że ty jesteś śmieszny posząc,iż nie ma włoskiego czy jakiegoś innego stylu. Chyba nie jesteś miłośnikiem samochodów.Dla mnie każdy samochód jest piękny ale jeśli chozi o detale czy piekne linie to jak dla mnie włoskie samochody są na 1. miejscu. Pomijając fakt,że np.Brava/Bravo jest oklepane i jest produktem masowym uważam,że ma w sobie to coś.Podobnie jak AR 145,146,147,GTV,Fiat Coupe,Punto II 3D,Stilo 3D,Lancia Y,czy relingi dachu przechodzące w tylne światła w Marei Weekend,piękny przedni zderzak czy wiele innych szczegółów (lusterka).Jeśli chodzi o produkty masowe włoskiej motoryzacji to powtarzam -nr 1. Z przykrością stwierzdam,że w samochodach niemieckich czy w mniejszym stopniu w japońskich pięknych czy nawet ładnych szczegółów nie zauważyłem (wyjątek to odwaga Opla z lusterkami w starej Vectrze) pozdrawiam > Po pierwsze może znasz nazwisko projektanta nadwozi Volkswagena? Jak to było? > Jakoś tak: Giugiaro? Owszem, samo nazwisko projektanta nic nie znaczy, jeśli > samochód wygląda jak wygląda. Mi tez Golf IV się nie podoba, zresztą nie > projektował go już chyba Giugiaro. Ale jesteś ŚMIESZNY pisząc bzdury o > niemieckim lub włoskim stylu. Styl można sobie kupić kupując jednego człowieka > (Giugiaro pracował dla VW, de Silva z Alfy Romeo przeszedł do Seata, Astrę > Coupe projektował Bertone - to tylko niektóre przykłady). Nie da się natomiast > tak łatwo kupić technologii, systemu jakości i poziomu kultury technicznej. > Samochód nie jedzie dzięki stylowi lecz dzięki niezawodnej technice. Kto kupuje > > wyłącznie Stilowe samochody szybko może będzie je podziwiał pod swoim domem lub > > w serwisach. Link Zgłoś
Gość: vd Re: Stilo nagrodzone IP: *.kra.cdp.pl / *.topware.pl 30.10.02, 16:39 No Slawek, idziemy z tymi watkami leb w leb :), pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: Stilo nagrodzone IP: *.bphpbk.pl 30.10.02, 17:13 Miałem okazję odbyć testową jazdę Stilo i dziwię się że pokonało FOCUSA.Mam FOKĘ w wersji kombi i nie zamieniłbym nigdy na Stilo,nawet w wersji ABARTH! Link Zgłoś
Gość: vd Re: Stilo nagrodzone IP: *.kra.cdp.pl / *.topware.pl 31.10.02, 09:34 Gość portalu: Krakus napisał(a): > Miałem okazję odbyć testową jazdę Stilo i dziwię się że pokonało FOCUSA.Mam > FOKĘ w wersji kombi i nie zamieniłbym nigdy na Stilo,nawet w wersji ABARTH! ...to dziwne bo zanim kupilem stilo przejechalem sie focusem i mialem odwrotne odczucia, stilo (1.6) jest bardziej komfortowe, ma lepiej wytlumione wnetrze i cichsze zawieszenie, przy wiekszej masie mialem wrazenie ze dynamika jest podobna, w focusie bardziej odpowiadala mi pozycja za kierownica... i design pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: cuba Re: Stilo nagrodzone IP: *.citysat.com.pl / *.net80.citysat.com.pl 31.10.02, 17:11 A mnie to nie dziwi bo przeca mamy rozne gusta jedni wola brunetki inni blondynki jedni szybkie numerki inni dluga gre wstepna. Dziwia mnie natomiast tacy onani barbarzyncy ktorzy wszystkim narzucaja swoja racje nie podajac zadnych sensownych argumentow. pozdrowionka dla wszystkich kochajacych normalnie Link Zgłoś
Gość: KRAKUS Re: Stilo nagrodzone IP: *.bphpbk.pl 31.10.02, 17:56 Porównując Stilo z FOKĄ, to uważam że Focus lepiej pokonuje zakręty przy większej prędkości i lepiej tłumi poprzeczne nierówności.Jak kolega zauważył, ma lepsze wykończenie wnętrza i ładniejszą deskę rozdzielczą.Stilo chyba był projektowany pod Golfa,jego zegary i deska przypomina VW,a mnie to wkurza.Ale gdybym nie miał Focusa,to może bym kupił STILO ale tylko trzydrzwiowe.Pozdrawiam Tego co twierdzi że kocha normalnie(?). Link Zgłoś