Dodaj do ulubionych

Stilo nagrodzone

IP: *.aries.com.pl / 192.168.1.* 29.10.02, 20:55
motoryzacja.interia.pl/id/wiadomosci/news0/www/wys?inf_id=318289
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: verte Re: Stilo nagrodzone IP: 62.233.163.* 29.10.02, 20:59
      Wiedziałem,że tak będzie.Myślę,że to gówno zostanie dodatkowo wybrane na
      Auto Roku tak jak jego wspaniali poprzednicy Uno,Tipo,Punto,Brava,alfa 147.....
      • Gość: lol Re: Stilo nagrodzone IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 29.10.02, 22:14
        Gość portalu: verte napisał(a):

> Wiedziałem,że tak będzie.Myślę,że to gówno zostanie dodatkowo wybrane na
        > Auto Roku tak jak jego wspaniali poprzednicy Uno,Tipo,Punto,Brava,alfa
        147.....

Jestes pierdolniety.
    • Gość: brunner Ale o co chodzi?!?!? IP: 183:* / 10.0.0.* 30.10.02, 14:29
      To tylko Brazylia. Bardzo, ale to bardzo INNY kraj (patrz: brazylijskie
      seriale). Maniana brazylijska jest bliska manianie włoskiej. Stąd te
      sentymenty. Wątpię, by technika się tam liczyła. Raczej wygląd (zresztą
      wątpliwej urody) i "profesjonalizm" kampanii reklamowej. A wiecie skąd się
      wzięło pojęcie: "latynizacja". Stąd, że tam jest mnóstwo naiwnych ludzi,
      dających się robić w konia (przykład: system "argentyński").
      • Gość: johndoe Re: Ale o co chodzi?!?!? IP: *.tlsa.pl 30.10.02, 16:00
        Gość portalu: brunner napisał(a):

> To tylko Brazylia. Bardzo, ale to bardzo INNY kraj (patrz: brazylijskie
        > seriale).
        nie to co europa, prawda. takie niemcy na ten przyklad. niemcy to niemcy. zobacz jakie piekne filmy bawarsko-"przyrodnicze" potrafia zrobic.popatrz jak ladnie potrafia sie ubrac /te ich szorty z jeansow, sandalki i skarpetki/. a jak kobiety potrafia sie uczesac, ooooooooooooooo.
        chociaz nie mialem okazji byc w brazylii to mysle, ze tam jednak normalni ludzie mieszkaja.
        pzdr
        • Gość: Sławek Re: Ale o co chodzi?!?!? IP: *.aries.com.pl / 192.168.1.* 30.10.02, 16:07

Bardzo trafne spostzreżenia...

pozdr
          > nie to co europa, prawda. takie niemcy na ten przyklad. niemcy to niemcy.
          zobac
          > z jakie piekne filmy bawarsko-"przyrodnicze" potrafia zrobic.popatrz jak
          ladni
          > e potrafia sie ubrac /te ich szorty z jeansow, sandalki i skarpetki/. a jak
          kob
          > iety potrafia sie uczesac, ooooooooooooooo.
          > chociaz nie mialem okazji byc w brazylii to mysle, ze tam jednak normalni
          ludzi
          > e mieszkaja.
          > pzdr
          • Gość: artih Re: Ale o co chodzi?!?!? IP: 195.116.244.* 30.10.02, 16:19
            Tak, gdzie takiej szkaradzie Stilo do niedorobionego niby-kombi Golfa IV ... he
            he.

Żeby niemcy mieli chociaż 10% ze stylu włochów to robiliby najlepsze auta na
            świecie ...
            • Gość: brunner Artih, teraz to nieźle przywaliłeś! IP: 183:* / 10.0.0.* 31.10.02, 09:27
              Po pierwsze może znasz nazwisko projektanta nadwozi Volkswagena? Jak to było?
              Jakoś tak: Giugiaro? Owszem, samo nazwisko projektanta nic nie znaczy, jeśli
              samochód wygląda jak wygląda. Mi tez Golf IV się nie podoba, zresztą nie
              projektował go już chyba Giugiaro. Ale jesteś ŚMIESZNY pisząc bzdury o
              niemieckim lub włoskim stylu. Styl można sobie kupić kupując jednego człowieka
              (Giugiaro pracował dla VW, de Silva z Alfy Romeo przeszedł do Seata, Astrę
              Coupe projektował Bertone - to tylko niektóre przykłady). Nie da się natomiast
              tak łatwo kupić technologii, systemu jakości i poziomu kultury technicznej.
              Samochód nie jedzie dzięki stylowi lecz dzięki niezawodnej technice. Kto kupuje
              wyłącznie Stilowe samochody szybko może będzie je podziwiał pod swoim domem lub
              w serwisach.
              • Gość: Sławek Re: Artih, teraz to nieźle przywaliłeś! IP: *.aries.com.pl / 192.168.1.* 31.10.02, 19:38
                Podaj prosze które to VW projektował G.G.
                Owszem zdażyło się,że jakiś VW wyszedł spod włoskiej ręki (podobnie jak
                np.BX,Xsantia,Lanos,406 Coupe) ale żeby zaraz VW były stylistycznie "włoskie"
                to bardzo gruba przesada...
                Swoją drogą to muśle,że ty jesteś śmieszny posząc,iż nie ma włoskiego czy
                jakiegoś innego stylu.
                Chyba nie jesteś miłośnikiem samochodów.Dla mnie każdy samochód jest piękny ale
                jeśli chozi o detale czy piekne linie to jak dla mnie włoskie samochody są na
                1. miejscu.
                Pomijając fakt,że np.Brava/Bravo jest oklepane i jest produktem masowym
                uważam,że ma w sobie to coś.Podobnie jak AR 145,146,147,GTV,Fiat Coupe,Punto II
                3D,Stilo 3D,Lancia Y,czy relingi dachu przechodzące w tylne światła w Marei
                Weekend,piękny przedni zderzak czy wiele innych szczegółów (lusterka).Jeśli
                chodzi o produkty masowe włoskiej motoryzacji to powtarzam -nr 1.
                Z przykrością stwierzdam,że w samochodach niemieckich czy w mniejszym stopniu w
                japońskich pięknych czy nawet ładnych szczegółów nie zauważyłem (wyjątek to
                odwaga Opla z lusterkami w starej Vectrze)

pozdrawiam

> Po pierwsze może znasz nazwisko projektanta nadwozi Volkswagena? Jak to było?
                > Jakoś tak: Giugiaro? Owszem, samo nazwisko projektanta nic nie znaczy, jeśli
                > samochód wygląda jak wygląda. Mi tez Golf IV się nie podoba, zresztą nie
                > projektował go już chyba Giugiaro. Ale jesteś ŚMIESZNY pisząc bzdury o
                > niemieckim lub włoskim stylu. Styl można sobie kupić kupując jednego
                człowieka
                > (Giugiaro pracował dla VW, de Silva z Alfy Romeo przeszedł do Seata, Astrę
                > Coupe projektował Bertone - to tylko niektóre przykłady). Nie da się
                natomiast
                > tak łatwo kupić technologii, systemu jakości i poziomu kultury technicznej.
                > Samochód nie jedzie dzięki stylowi lecz dzięki niezawodnej technice. Kto
                kupuje
                >
                > wyłącznie Stilowe samochody szybko może będzie je podziwiał pod swoim domem
                lub
                >
                > w serwisach.
    • Gość: vd Re: Stilo nagrodzone IP: *.kra.cdp.pl / *.topware.pl 30.10.02, 16:39
      No Slawek, idziemy z tymi watkami leb w leb :),
      pozdrawiam
      • Gość: Krakus Re: Stilo nagrodzone IP: *.bphpbk.pl 30.10.02, 17:13
        Miałem okazję odbyć testową jazdę Stilo i dziwię się że pokonało FOCUSA.Mam
        FOKĘ w wersji kombi i nie zamieniłbym nigdy na Stilo,nawet w wersji ABARTH!
        • Gość: vd Re: Stilo nagrodzone IP: *.kra.cdp.pl / *.topware.pl 31.10.02, 09:34
          Gość portalu: Krakus napisał(a):

> Miałem okazję odbyć testową jazdę Stilo i dziwię się że pokonało FOCUSA.Mam
          > FOKĘ w wersji kombi i nie zamieniłbym nigdy na Stilo,nawet w wersji ABARTH!

...to dziwne bo zanim kupilem stilo przejechalem sie focusem i mialem odwrotne
          odczucia, stilo (1.6) jest bardziej komfortowe, ma lepiej wytlumione wnetrze i
          cichsze zawieszenie, przy wiekszej masie mialem wrazenie ze dynamika jest
          podobna, w focusie bardziej odpowiadala mi pozycja za kierownica... i design
          pozdrawiam
          • Gość: cuba Re: Stilo nagrodzone IP: *.citysat.com.pl / *.net80.citysat.com.pl 31.10.02, 17:11
            A mnie to nie dziwi bo przeca mamy rozne gusta jedni wola brunetki inni
            blondynki jedni szybkie numerki inni dluga gre wstepna. Dziwia mnie natomiast
            tacy onani barbarzyncy ktorzy wszystkim narzucaja swoja racje nie podajac
            zadnych sensownych argumentow.
            pozdrowionka dla wszystkich kochajacych normalnie
            • Gość: KRAKUS Re: Stilo nagrodzone IP: *.bphpbk.pl 31.10.02, 17:56
              Porównując Stilo z FOKĄ, to uważam że Focus lepiej pokonuje zakręty przy
              większej prędkości i lepiej tłumi poprzeczne nierówności.Jak kolega zauważył,
              ma lepsze wykończenie wnętrza i ładniejszą deskę rozdzielczą.Stilo chyba był
              projektowany pod Golfa,jego zegary i deska przypomina VW,a mnie to wkurza.Ale
              gdybym nie miał Focusa,to może bym kupił STILO ale tylko
              trzydrzwiowe.Pozdrawiam Tego co twierdzi że kocha normalnie(?).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka