kasiulek70 19.01.06, 17:01 Jutro składam w swoim UM wniosek o zwrot zawyżonej opłaty za kartę pojazdu co Wy na to? Może ktoś z forumowiczów "podją tę rękawice " Udało się? Warto? Link Zgłoś Obserwuj wątek
kazeloth Re: KARTA POJAZDU -składam wniosek o zwrot opłaty 19.01.06, 18:22 Jak widzisz tu nikt nie ma samochodu po helmucie...Albo sami bogaci? Pewnie że złóż, przyjmą cię z otwartymi ramionami (i odeślą gdzie indziej), bo im nic do tego. Link Zgłoś
kasiulek70 Re: KARTA POJAZDU -składam wniosek o zwrot opłaty 19.01.06, 18:26 kazeloth napisał: > Jak widzisz tu nikt nie ma samochodu po helmucie...Albo sami bogaci? > Pewnie że złóż, przyjmą cię z otwartymi ramionami (i odeślą gdzie indziej), bo > im nic do tego. Procedura wygląda tak że od organu który mnie "skasował" muszę niestety zacząć , wyczuwam drwinę czy się mylę? Link Zgłoś
nie.banalny Re: KARTA POJAZDU -składam wniosek o zwrot opłaty 19.01.06, 18:31 kasiulek70 napisała: > kazeloth napisał: > > > Jak widzisz tu nikt nie ma samochodu po helmucie...Albo sami bogaci? > > Pewnie że złóż, przyjmą cię z otwartymi ramionami (i odeślą gdzie indziej > ), > bo > > im nic do tego. > Procedura wygląda tak że od organu który mnie "skasował" muszę niestety > zacząć , wyczuwam drwinę czy się mylę? Nie mylisz sie. Fajne uczucie, nie mylic sie? Link Zgłoś
nie.banalny ROTFL 19.01.06, 18:24 kasiulek70 napisała: > Jutro składam w swoim UM wniosek o zwrot zawyżonej opłaty za kartę pojazdu co > Wy na to? > Może ktoś z forumowiczów "podją tę rękawice " > Udało się? > Warto? A ja jutro ide do kiosku po zwrot 2 zl za husteczki higieniczne, bo jak smarknalem, to husteczka sie podarla i gil wypadl mi na klawiature. Link Zgłoś
kasiulek70 Re: ROTFL 19.01.06, 18:30 nie.banalny napisał: > > A ja jutro ide do kiosku po zwrot 2 zl za husteczki higieniczne, bo jak > smarknalem, to husteczka sie podarla i gil wypadl mi na klawiature. > > Raczej powinieneś pójść po zwrot rozumku choć mam trudności z ustaleniem czy Ci się będzie należał!!! Link Zgłoś
nie.banalny Re: ROTFL 19.01.06, 18:32 kasiulek70 napisała: > nie.banalny napisał: > > > > A ja jutro ide do kiosku po zwrot 2 zl za husteczki higieniczne, bo jak > > smarknalem, to husteczka sie podarla i gil wypadl mi na klawiature. > > > > Raczej powinieneś pójść po zwrot rozumku choć mam trudności z ustaleniem > czy > Ci się będzie należał!!! A to Ci to po co z duzej litery? Zaimki piszemy mala litera, nie uczyli cie w szkole? Link Zgłoś
kasiulek70 Re: ROTFL 19.01.06, 18:37 nie.banalny napisał: > kasiulek70 napisała: > > > nie.banalny napisał: > > > > > > A ja jutro ide do kiosku po zwrot 2 zl za husteczki higieniczne, bo > jak > > > smarknalem, to husteczka sie podarla i gil wypadl mi na klawiature. > > > > > > Raczej powinieneś pójść po zwrot rozumku choć mam trudności z ustal > eniem > > czy > > Ci się będzie należał!!! > > A to Ci to po co z duzej litery? > Zaimki piszemy mala litera, nie uczyli cie w szkole? > Abyś dokładnie widział że to do Ciebie sekretynie Nie chcesz albo nie umiesz pomóc to spadaj i tyle Link Zgłoś
nie.banalny Re: ROTFL 19.01.06, 18:39 kasiulek70 napisała: > Abyś dokładnie widział że to do Ciebie sekretynie > Nie chcesz albo nie umiesz pomóc to spadaj i tyle A jak napiszesz z malej to nie wiem, co? Az takim sekretynem nie jestem. To do CIEBIE pisze! Link Zgłoś
kazeloth Re: ROTFL 19.01.06, 18:32 Nie ma żadnej drwiny, jak cię okradli to domagaj się zadośćuczynienia, tylko, że nie wiem (nie jestem pewien, nie czytałem nic na ten temat, odpowiadam intuicyjnie) czy tam sprawa się zakończy. Jutro będzie wiadomo jak wieczorem nam napiszesz jak to się skończyło. Link Zgłoś
nie.banalny Re: ROTFL 19.01.06, 18:33 kazeloth napisał: > Nie ma żadnej drwiny, jak cię okradli to domagaj się zadośćuczynienia, tylko, > że nie wiem (nie jestem pewien, nie czytałem nic na ten temat, odpowiadam > intuicyjnie) czy tam sprawa się zakończy. Jutro będzie wiadomo jak wieczorem > nam napiszesz jak to się skończyło. Mnie nikt nie okradal. Nie wiem czemu do mnie piszesz. Czy ja wygladam na zlomiarza? Link Zgłoś
kasiulek70 Re: KARTA POJAZDU -składam wniosek o zwrot opłaty 20.01.06, 17:51 No i złożyłam wniosek mimo niechęci do podjęcia przez was tego tematu, a jak odzyskam kasę to zrobię imprezkę a was nie zaproszę bo nie chcieliście ze mną gadać;) Link Zgłoś
nie.banalny-bis Re: KARTA POJAZDU -składam wniosek o zwrot opłaty 20.01.06, 17:57 kasiulek70 napisała: > No i złożyłam wniosek mimo niechęci do podjęcia przez was tego tematu, a jak > odzyskam kasę to zrobię imprezkę a was nie zaproszę bo nie chcieliście ze mną > gadać;) Zapros choc mnie. Ja gadalem. Link Zgłoś
swoboda_t Re: KARTA POJAZDU -składam wniosek o zwrot opłaty 20.01.06, 17:58 Ja, ja, ja!! Ja chciałem, tylko mi się ten, tgo, nooo, logowanie mi się zawiesiło i w oógle. No wiesz, rozumiesz! A jak mozesz i będziesz chciała, to zdawaj relacje z przebiegu całej sprawy ;) Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: KARTA POJAZDU -składam wniosek o zwrot opłaty 20.01.06, 19:10 Ja złożyłem dawno temu ale mnie spuścili po brzytwie i nawet bez prawa do odwołania... Nie poddaję się jednak tylko na razie czekam na uzasadnienie wyroku TK (ma być do miesiąca) i wyjaśnienie pewnego paradoksu prawnego. Otóż zgodnie z Konstytucją, w przypadku kolizji aktu prawnego niższej rangi (rozporządzenia o wys. opłaty) z aktem wyższej rangi (Konstytucja, PORD) zastosowanie ma akt wyższej rangi, tak więc skutki zastosowania NIEWAŻNEGO OD POCZĄTKU rozporządzenia winny być naprawione, czyli kasa zwrócona z urzędu. Jednakże TK stwierdza dalej, że przepis choć niezgodny z Konstytucją, ma obowiązywać dalej aż do 1.05.06 - innymi słowy, zawiesza na ten czas Konstytucję w tym zakresie, do czego chyba jednak nie ma uprawnień bo Konstytucję może zmienić tylko parlament... ??? Link Zgłoś
kasiulek70 Re: KARTA POJAZDU -składam wniosek o zwrot opłaty 20.01.06, 19:22 Tak po prostu napisali że od decyzji nie ma odwołania? słyszałam i czytałam w prasie że po oddaleniu wniosku przez Urzędy Gmin czy Miast co występuje każdorazowo w takich sprawach jest możliwość odwołania się do :samorzadowego kolegium odwoławczego? Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: KARTA POJAZDU -składam wniosek o zwrot opłaty 20.01.06, 21:32 kasiulek70 napisała: > Tak po prostu napisali że od decyzji nie ma odwołania? Tak. Cyt.: "Uprzejmie informuję, że nie ma procedury odwoławczej (...) Istnieje możliwość dochodzenia roszczeń przed sądem powszechnym w trybie procedury cywilnej, np. tak jak proponuje Depatrament Transportu Drogowego Ministerstwa Infrastruktury z art. 417 par. 1 Kodeksu Cywilnego" > słyszałam i czytałam w prasie że po oddaleniu wniosku przez Urzędy Gmin czy > Miast co występuje każdorazowo w takich sprawach jest możliwość odwołania się > do :samorzadowego kolegium odwoławczego? Niestety, nie jestem prawnikiem ale być może masz rację, a starosta powiatowy po prostu nie zna prawa albo celowo wprowadza w błąd. Na razie czekam na uzasadnienie orzeczenia TK i potem wystąpię z kolejnym wnioskiem. Link Zgłoś
aragorn77 Re: KARTA POJAZDU -składam wniosek o zwrot opłaty 11.02.06, 02:03 Hej, ja też dostałem bełkotliwą odpowiedź która nie jest decyzją admianistracyjną... niewykluczone że trzeba będzie wnosic pozew cywilny. Może by tak zbiorowo jakoś? autoswiat.redakcja.pl/forum/forum.asp?Artykul=11079&Watek=877957&WatekStr=1&DA=110220060146 Link Zgłoś
m824 Re: KARTA POJAZDU -składam wniosek o zwrot opłaty 20.01.06, 21:37 walcz. składaj jak najwięcej wniosków. podejrzewam że to i tak nic nie da (jak ze zwrotem cła), ale mysle ze warto, zeby pokazać tym dupkom na gorze, ze nam nie jest wszystk jedno i ze jestesmy swiadomi tego, ze ktos nas zwyczajnie OKRADA! daj znac, jak sie sprawa bedzie miala! pozdrawiam i powodzenia zycze. PS - a w jakim miescie? Link Zgłoś