cztan 25.01.06, 19:06 volvo to jedna z marek forda, tak samo tez woz jest szwedzki jak i skoda octavia czeska :} albo chevrolet aveo amerykanski :) Link Zgłoś Obserwuj wątek
traktorzysta Re: Volvo XC90 26.01.06, 06:30 W Motorwizji ten samochód nie mógł wyjechać ze śniegu ,mimo tego że tylne koła były na suchym asfalcie ,a przednie utkwiły w śniegu . Samochód nic nie wart ,już lepsze osobowe Volvo . Link Zgłoś
karakalla Re: Volvo XC90 26.01.06, 08:47 Wiadomo: Haldex. Także i samochodzie z silnikiem umieszczonym poprzecznie z przodu można zamontować Torsena, co udowadnia Alfa Romeo. No ale Volvo pojazdy serii XC i tak schodzą jak ciepłe bułeczki, więc nie ma motywacji do zmian. Moim zdaniem SUV pozbawiony praktycznie zdolności do jazdy w terenie to zły pomysł, zdecydowanie lepiej kupić sobie za podobne pieniądze Audi Allroada, Subaru Outbacka czy nawet XC70, które też bojowo wygląda, a ma przynajmniej niżej położony środek ciężkości. Jak jeszcze ktoś kupuje takie coś ze świadomością, że z asfaltu lepiej nie zjeżdżać, to OK, gorzej, kiedy wydaje mu się, że będzie inaczej, no bo wygląd, prześwit, 4x4, wybiera się w offroad, a potem wóz mu się zakopuje na leciutkich wertepach, po których przejechałoby Audi A4 Quattro ;) Link Zgłoś
bbso Re: Volvo XC90 26.01.06, 09:01 Jeszcze wczoraj chciałem go kupić. Piękne auto ! Ale dzisiaj wziąłem wypłatę .......... Poczekam jeszcze miesiąc, może coś się zmieni... Hm.... Link Zgłoś
neuken Re: Volvo XC90 26.01.06, 09:03 Sprzedaje się ,bo mi się wydaję ,że nirktórzy nie rozróżniają napędów 4x4. "Napęd na cztery to napęd na cztery kółka i już" - tak moga myśleć . Link Zgłoś
karakalla Re: Volvo XC90 26.01.06, 09:11 neuken napisał: > Sprzedaje się ,bo mi się wydaję ,że nirktórzy nie rozróżniają napędów > 4x4. "Napęd na cztery to napęd na cztery kółka i już" - tak moga myśleć . Chyba nie tylko niektórzy ;) Link Zgłoś
przemekthor Re: Volvo XC90 26.01.06, 10:04 neuken napisał: > Sprzedaje się ,bo mi się wydaję ,że nirktórzy nie rozróżniają napędów > 4x4. "Napęd na cztery to napęd na cztery kółka i już" - tak moga myśleć . Sprzedaje sie, bo niektorzy maja kase i dobry gust, a przy okazji w gleboko dupie opinie o napedach 4 na 4. Kto takim xc90 jedzie w teren? Kto jedzie w teren porsche cayenne czy ml500? Moze i ktos jedzie, ale zwykle to sie takiemu tylko wydaje, ze jedzie w teren. Jak chcesz jechac w teren, kup defendera na 38". Link Zgłoś
simr1979 Re: Volvo XC90 26.01.06, 10:14 przemekthor napisał: > Kto takim xc90 jedzie w teren? Kto jedzie w > teren porsche cayenne czy ml500? Nie szkodzi - w przypadku SUVa tej klasy klient chce i powinien mieć pewność, że, gdyby miał taki kaprys, auto sobie poradzi (choćby i wszystkie plastiki mu przy tym "odeszły";D). Tak jest zarówno w przypadku Cayenne (i Touarega) jak i MLa (z pakietem OR). Zainstalowanie w XC900 niedorobionego Haldexa jest kpiną z kupującego i dyskwalifikuje zarówno auto, jak markę. Link Zgłoś
przemekthor Re: Volvo XC90 26.01.06, 11:09 > Zainstalowanie w XC900 niedorobionego Haldexa jest kpiną z kupującego i > dyskwalifikuje zarówno auto, jak markę. Opinia roku, nie ma co. Dyskwalifikacja xc90. Od zaraz. Kupujacych auta tego typu naprawde niewiele obchodza jakies tam haldeksy. Sprawa jest prosta - jak sie ma pieniadze na takie auto, to zdrowy rozsadek schodzi na dalszy plan, a gore biora emocje. Sukces tego auta to wyglad, komfort i rewelacyjna cena (na rynku w usa). To jest fura, ktora kupuja starsze panie, chcac miec duze, superwygodne i superbezpieczne auto (wizerunek volvo jako najbezpieczniejszego samochodu swiata wciaz pokutuje). A tak w ogole to przejedz sie chociaz jeden raz xc90, chociaz jeden jedyny, prosze, to bedziesz wiedzial, dlaczego tylu frajerow to kupuje. Link Zgłoś
tomi_22 Re: Volvo XC90 26.01.06, 11:31 Dokladnie. A ty przemku to tez jestes "frajer" bo masz "forda" focusa... Link Zgłoś
simr1979 Re: Volvo XC90 26.01.06, 11:38 przemekthor napisał: > (...) rewelacyjna cena (na rynku w usa). (...) ??????????????? (www.volvocars.us/Showroom/XC90/) Mógłbyś to rozwinąć ? Link Zgłoś
tomi_22 Re: Volvo XC90 26.01.06, 11:41 Volvo = pewnien styl zycia. Zapamietaj to. Ludzie ktorzy kupuja takie samochody naprawde maja w d.. czy to haldex czy inne cos. Link Zgłoś
simr1979 Re: Volvo XC90 26.01.06, 11:54 tomi_22 napisał: > Volvo = pewnien styl zycia. Zapamietaj to. Ludzie ktorzy kupuja takie samochody(...) Tzn. JAKIE, jeśli można... ?? Link Zgłoś
tomi_22 Re: Volvo XC90 26.01.06, 11:57 Po tym widac ze nie masz zielonego pojecia o tych samochodach i prawdopodobnie nigdy nimi nie jechales. Wiec o czym ja mam z toba dyskutowac? Link Zgłoś
karakalla Re: Volvo XC90 26.01.06, 12:42 Pitolenie głupot. Sprowadzanie właścicieli Volvo do kategorii egzaltowanych kretynów, którzy nie interesują się, ile ich silnik ma cylindrów, jak ma rozwiązane przeniesienie napędu itp. itd. Link Zgłoś
tomi_22 Re: Volvo XC90 26.01.06, 12:50 Sorry nie znam nikogo kto by sie tym interesowal a znam kilka osob co ma XC90. Wiekszosc z nich to... kobiety. Na zapytanie dlaczego? Odpowiadaja, bo przystepne cenowo i... duze i bezpieczne. Ot taki szczegol... Link Zgłoś
karakalla Re: Volvo XC90 26.01.06, 12:58 Tylko że to nie jest jakaś specyfika Volvo, pewnie wielu podobnie podchodzi do BMW X5, Merca ML, Lexusa RX albo podobnych aut. Ale wielu nie znaczy wszyscy. Link Zgłoś
przemekthor Re: Volvo XC90 26.01.06, 13:04 karakalla napisał: > Pitolenie głupot. Sprowadzanie właścicieli Volvo do kategorii egzaltowanych > kretynów, którzy nie interesują się, ile ich silnik ma cylindrów, jak ma > rozwiązane przeniesienie napędu itp. itd. Jestes z innej bajki, Wujek. Nie kapujesz w ogole, ze nie wszyscy slepo podazaja za pierwszymi miejscami testow porownawczych czy niezawodnosci. To sie sprowadza do chronicznego tojociarstwa. Ja zdecydowalem sie na swoje volvo, jeszcze zanim w ogole zobaczylem takie na zywo. Zdjecie w porannej gazecie wystarczylo, zebym wiedzial, ze to jest to, czego szukam. Jakbym spedzal czas na studiowaniu testow i wskaznikow korzysci do ceny, to pewnie mialbym avensisa. Moze i jestem egzaltowanym kretynem (mierzac wedlug zasad tojociarza), ale znam takich wiecej. Aha, i jest mi z tym naprawde swietnie :-P Link Zgłoś
tomi_22 Re: Volvo XC90 26.01.06, 13:09 A ja znam "goscia", ktory zobaczyl takie auto na... Bilbordzie i je kupil. Ale to "tylko" znajomy. Kurcze fajne auto masz ;) Link Zgłoś
karakalla Re: Volvo XC90 26.01.06, 20:36 Zaraz tam tojociarstwo. Avensis ze swoim niedorobionym podwoziem i układem kierowniczym nie jest pojazdem, który przyciąga kierującego się rozumem. Mało tego, w Polsce w 2002 był masowo zamawiany właśnie na zasadzie emocji. (Volvo S40 2.4, bo takim chyba pomykasz, z kolei w krajach o normalnych relacjach cenowych daje się z kolei nieźle obronić i z chłodnego i wyrachowanego punktu widzenia, taki mały paradoks). Tak, jestem z innej bajki. Odruchy zostawiam żeby wybierały między Hamsunem a Joycem, King Crimson a Pink Floyd, Bergmannem a Fellinim. Ale jeżeli ze swoim podejściem czujesz się świetnie i się nie nacinasz, to naprawdę bardzo dobrze, lepszy jeden więcej człek szczęśliwy niż smutas. Peace ;) Link Zgłoś
greenblack Re: Volvo XC90 26.01.06, 13:48 > Volvo = pewnien styl zycia. Zapamietaj to. Sami, ku.., dżentelmeni, artyści, niebieskie ptaki w Focusach ze stukonnym dyzlem 1.6, hehe. Link Zgłoś
tomi_22 Re: Volvo XC90 26.01.06, 13:50 A mozesz jasniej sie wypowiedziec czy tylko tak gadasz aby posty nabijac? Link Zgłoś
greenblack Re: Volvo XC90 26.01.06, 13:53 Po co piszecie, że beztroskich Vulviarzy nie obchodzi, jaki silnik jest pod maską, jak biedota europejska wybiera w 95% słabowitego dyzla? Link Zgłoś
izyda12 Re: Volvo XC90 27.01.06, 14:28 to kretynskie co napisales a juz na pewno buraczane - jezeli marka zwyklego samochodu ma mowic o stylu zycia...rozumiem ze ktos nalogowo jezdzi na motocyklu, albo jest kierowcą tir-a :) albo himalaistą czy artystą - rzezbiarzem - to wiele mowi o stylu zycia... ale volvo? :)))))) Link Zgłoś
tomi_22 Re: Volvo XC90 27.01.06, 20:04 Tak mowi, w tym przypadku chodzi o "dobry i stateczny" styl zycia. Volvo idzie w parze z takimi rozrywkami jak Ocean Race 2006, Golf czy tenis. Ot taka prawda. Link Zgłoś
przemekthor Re: Volvo XC90 26.01.06, 12:50 > Mógłbyś to rozwinąć ? Jasne. XC90 2.5T (208hp) od 36 k$; XC90 V8 (311hp) od 46,4 k$ W tej cenie juz dawno dwa stalyby po moim domem. Poki co musze sie zadowolic mniejszym modelem. Ale to moj punkt widzenia. Natomiast Jankesi, z ktorymi rozmawialem, tez twierdza, ze to bardzo dobra cena. Link Zgłoś
simr1979 Re: Volvo XC90 26.01.06, 12:57 przemekthor napisał: > > Mógłbyś to rozwinąć ? > > Jasne. XC90 2.5T (208hp) od 36 k$; XC90 V8 (311hp) od 46,4 k$ > (...) To odpowiada cenom konkurencji, więc gdzie ta "rewelacja" ?! Link Zgłoś
przemekthor Re: Volvo XC90 26.01.06, 13:08 > To odpowiada cenom konkurencji, więc gdzie ta "rewelacja" ?! Czy Pan widzial w ogole chociaz raz xc90? Chociazby z daleka? Link Zgłoś
tomi_22 Re: Volvo XC90 26.01.06, 13:10 Widzec to moze i widzial ale na 101% nie jechal ani nie siedzial w srodku. No chyba ze takie ma i jest strasznie niezadowolony - tacy ludzie tez sa. Link Zgłoś
01boryna Re: Volvo XC90 27.01.06, 00:32 simr1979 napisał: > Nie szkodzi - w przypadku SUVa tej klasy klient chce i powinien mieć pewność, > że, gdyby miał taki kaprys, auto sobie poradzi (choćby i wszystkie plastiki mu > przy tym "odeszły";D). Tak jest zarówno w przypadku Cayenne (i Touarega) jak i > MLa (z pakietem OR). > Zainstalowanie w XC900 niedorobionego Haldexa jest kpiną z kupującego i > dyskwalifikuje zarówno auto, jak markę. co ty mozesz o tym powiedziec. nastepny internetowy teoretyk.... Link Zgłoś
tomi_22 Re: Volvo XC90 27.01.06, 09:20 Powiedziec to on moze i duzo ale TYLKO teoretycznie. Jak by tak z praktyki cos... to cisza. Link Zgłoś
simr1979 Re: Volvo XC90 27.01.06, 12:34 01boryna napisał: > simr1979 napisał: (...) > > Zainstalowanie w XC90 niedorobionego Haldexa jest kpiną z kupującego i > > dyskwalifikuje zarówno auto, jak markę. > > > > co ty mozesz o tym powiedziec. nastepny internetowy teoretyk.... Mogę jeszcze powiedzieć, że ta sama uwaga dotyczy BMW X3 i X5, Lexusa RX , Grand Cherokee i paru innych. Ale cóż, jak wspomniał Jacek K. - "ciemny lud to kupi..." Link Zgłoś
sopocianin Wiadomo: Haldex 26.01.06, 21:42 Ciekaw jestem czy miales okazje prowadzic samochod z Haldex'em, czy tez powtarzasz opinie z telewizji i od sasiadek? Ja na Haldex nie narzekam - woz jedzi dobrze w kazdych warunkach, i problemow z kopaniem sie czy uslizgami na sniegu nie mam- S60AWD Link Zgłoś
karakalla Re: Wiadomo: Haldex 26.01.06, 22:08 1. Tak, Octavię 4x4. 2. A zjeżdżasz swoim cudem z asfaltu? Link Zgłoś
tomi_22 Re: Wiadomo: Haldex 26.01.06, 22:09 A ty swoja Oktawie masz na okazje typu Off-road? Link Zgłoś
karakalla Re: Wiadomo: Haldex 26.01.06, 22:19 Nie moją. A co tu ma Octavia do rzeczy? Ona terenówki nie udaje. Link Zgłoś
sopocianin Re: Wiadomo: Haldex 26.01.06, 22:38 Na ogol nie, bo nie mam przeswitu (S60R). Ale po sniegu, na dobrych oponach chodzi super. W tak ogolnie co do 4X4 - jedzilem roznymi - od land cruiser'a, poprzez wszystkie wersje Land rovera, range rover, jeep - to tylko Land Rover , jeep i japonczyki nadaja sie w prawdziwy teren - te wszystkie SUV, to po paru kilometrach na zlom - za duze, za ciezkie, za slabe zawieszenie, za maly przeswit Link Zgłoś
greenblack Re: Wiadomo: Haldex 27.01.06, 07:48 Jeździłem Fabią 1.4 dyzel. Mówię wam, wspaniały komfort, trzymanie się drogi, osiągi, wyciszenie, wykończenie lepsze niż w S63 AMG. Nie ma się do czego przyczepić. Daję słowo! Link Zgłoś
mgramat Re: Volvo XC90 30.01.06, 16:22 XC90 na drodze to rewelacja. Offroadu nie próbowalem ale w górach świetnie sobie radził bez łańcuchów. Tylko samochody z napędem 4x4 dawały sobie radę. W czasie zamieci spokojnie i bezpiecznie jedziesz 80km/h tam gdzie osobowe i vany nie przekraczają 40tki. Mimo ostroj zimy i częstego opuszczania asfaltu nie miałem żadnych problemów. Czytałem też opinie o vectrze - używałem wcześniej i byłem zachwycony. Szybki, elastyczny, wielki samochód - kombi (1,9 CDTI 150KM automat). Skrzynia lepsza niż Volvo również łatwiej i taniej o dodtkowe wyposażenie ale nie zamieniłbym się. Link Zgłoś
przemekthor Re: Volvo XC90 26.01.06, 08:59 cztan napisała: > volvo to jedna z marek forda, tak samo tez woz jest szwedzki jak i skoda > octavia czeska :} albo chevrolet aveo amerykanski :) Znowu sie komus volvo nie podoba. Zadziwiajace jest to, jak szybko ludzie zmieniaja zle zdanie, jak juz sie w koncu kiedys ktos da im jakims volvo przejechac. Link Zgłoś
tomi_22 Re: Volvo XC90 26.01.06, 09:21 Dobre... Ja jak ktos mowi ze Volvo = Ford to mowie, przejedz sie Fordem i Volvo to wtedy pogadamy :))) Link Zgłoś
robert888 Re: Volvo XC90 26.01.06, 13:32 no to uważaj, bo będzie zaskakująco: mam między innymi vectre 3.2 i volvo v70 t5, więc pokuszę sie o subiektywne odczucia wobec tych samochodów. Ponadto, oba auta sa moje, więc porównanie będzie bardziej obiektywne od opinii wyrażanej przez posiadaczy wyłącznie Volvo. Volvo jest szybsze, ale nic, naprawdę NIC nie uzasadnia takiej różnicy w cenie między tymi samochodami. Powiem więcej - vectrą jeździ mi się przyjemniej. Ma elegancką, liniową elastyczność i wcale nie mniejszy komfort w podróży. Natomiast w t5 przeszkadza mi "dodatkowe 200Nm", które w formie turbo pojawia się znikąd i w stylu iście binarnym - "jest - nie jest". Nie twierdzę że v70 to marne auto, jednak ja osobiscie "wyceniłbym" je na 15-20% więcej niż vectre, głownie za wielkość (kombi) i za lepsze fotele (wygodne) i lepsze audio (naprawdę dobrze gra). Vectrę natomiast postawiłbym wyżej dzięki lepiej zestrojonemu i wygłuszonemu zawieszeniu (mniej trzęsie), zdecydowanie bardziej przyjemnej charakterystyce silnika (jednak miłe dla ucha V6) i czyms co nazwałbym poczuciem solidności wnętrza (ciężko mi to zdefiniować, ale vektra sprawia bardziej pancerne wrażenie). Gdyby mi zawiązali oczy i przewieźli obydwoma autami bez informowania czym jadę, a potem zapytali czym chcę jechać dalej, to niestety pojechałbym dalej vectrą. I nie ma żadnego znaczenia, że t5 jest szybsze o 0.8 sekundy do setki:))) Egzaltację takimi danymi pozostawiam licealnym onanistom wertującym auto świat (celowo z małej litery). Link Zgłoś
tomi_22 Re: Volvo XC90 26.01.06, 13:49 To cie bardziej zaskocze. Ja mam porowanie jako uzytkownik Vectry GTS, ostatni model tego samochodu skilnik jak wiesz benzynowy, z pewnym modelem Volvo, z silnikiem Diesla. Voctre uzywalem przez ponad rok i bylem z niej bardzo, ale to bardzo nie zadowolony. Naprawe nic mi sie w nije nie podobalo, kiepska widocznosc do tylu samochodu, skutecznie przeszkadzala w parkowaniu. Dalej, auto mialo tendencje do zarzucania tylem na zakretach, moze nie na zakrestach ale na luku autostrady, przy predkosci 150km/h Do tego jakos duzo palila. Ksiazka serwisowa zostala zapelniona stempelkami z serwisu po 8 miesiacach, psulo sie wszystko co sie psuc moglo. W obecnym samochodzie nie zepsulo sie nic, do tego nic nawet nie skrzypi, a klasa auta podobna, ba mozna powiedziec, ze Volvo jest nawet nizej. W wakacje musialem przewiesc troche mebli a nie maialem jeszcze samochodu odpowiednio pojemnego, wiec wypozyczylem na 1 dzien Vectre Kombii, z silnikiem 1.9 CDTi - moze to bylo 2.0, ale nie pamietam. Wrazenia z jazdy - fatalne, przejechalem lacznie 150km z czego 120 po autostradzie. To jest moje zdanie, a takze zdanie mojej zony, ktora musze przyznac ta Vectra GTS przejechala 3 razy tyle km co ja i tez byla z niej bardzo nie zadowolona. W obecnym aucie cieszy jego stylistyka, funkcjonalnosc, ekonomika, bezpieczenstwo - wiem sa lepsze auta, ale to nie jest zle - a takze prostota w obsludze samego samochodu oraz panleu centralnego - radio, klimatyzacja. Wazne jest takze ogrzewanie postojowe - brak u Opla - oraz brak wpisow w ksiazce serwisowej, tzn auto jest tylko u nas a nie w serwisie. Ot nasze zdanie, ale kazdy moze miec swoje. O V70 sie nie wypowiem, bo jechalem tylko raz i to 3 lata temu i nie wiele pamietam. Wiem ze V70 ma taka super miekka skore w opcji wyposazenia. Link Zgłoś
robert888 Re: Volvo XC90 26.01.06, 13:57 a ta vectra to służbowa? Bo tak silne zużycie auta sugeruje właśnie takie formy własności samochodów. I z jakim silnikiem, bo słaby silnik może zatruć wrażenia z jazdy samochodem? Ja używałem zawsze Vectry z jedynimi słusznymi motorami i wersjami wyposażenia, więc opinie z dolnych rejestrów cennika nie są mi znane:) Potwierdzam że Volvo ma lepsza ergonomię. W Oplu panel sterowania nastawami klimatyzacji jest przekombinowany. Radio też dziwnie się obsługuje. Pozostaje pytanie, czy uważasz że warto za Volvo zapłacic prawie 2 (dwie) Vectry. W mojej opinii absolutnie nie. Link Zgłoś
tomi_22 Re: Volvo XC90 26.01.06, 14:07 Nie, prywatna. Silnik byl 2.0. Wersja Elegance, wiec po srodku taka. To ze bylo awaryjne, to moze byl i przypadek, bo i takie auta sie trafiaja, ale jednak bylo, a Volvo nie jest. Przekombinowane bylo oj bylo. Ja zdecydowalem sie z zona na Volvo bo: 1. Podoba sie nam, 2. Silnik jest ekonomiczny - to jest 2.0 Dizel 136km 320nM Dla nas wystarczy, 3. Dobrze sie prowadzi, naprawde swietna trakcja, barzo polecam, Czy warto przeplacac? JA o tym nie myslalem jak kupowalem, auto mi sie po prostu podoba i pasuje takie jakie jest, a to ze kosztuje tyle a tyle, wiesz nic na to nie poradze, placze i place :) Ps Ja do Opla nic nie mam, do Vectry tez nie. Wlasnie namowilem koleznake na nowa Corse :) Po prostu mi sie Vectra nie podobala i sie psula, ot to wszystko. A co ciekawe, zaczela mi sie nie podobac jak sie zaczela psuc i moze to mialo jakis tam efekt na ocene negatywna :) Link Zgłoś
greenblack Re: Volvo XC90 26.01.06, 14:12 Oszołomie, porównujesz 100-konną Vectrę ze 136-konnym Focusem pod względem dynamiki? Link Zgłoś
tomi_22 Re: Volvo XC90 26.01.06, 15:07 Idz sie pobawic resorakami. Nie wiesz o czym mowisz. Link Zgłoś
01boryna Re: Volvo XC90 26.01.06, 10:45 cztan napisała: > volvo to jedna z marek forda, tak samo tez woz jest szwedzki jak i skoda > octavia czeska :} albo chevrolet aveo amerykanski :) i tak nie jest to auto dla ciebie i tobie podobnym. Najwiecej do powiedzenia (i wybrzydzania) maja ci co sobie moga najwyzej przez szybke popatrzec.... Link Zgłoś
greenblack Re: Volvo XC90 26.01.06, 13:51 Biedaki w Volvofocusach 1.6 podczepili się pod Vulvę XC90 V8, hehe. Link Zgłoś
tomi_22 Re: Volvo XC90 26.01.06, 13:57 Zycze ci zebys mial w zyciu chociaz tego Focusa 1.6 ale nowego. A kpic to sobie mozesz ze swojej mamusi. Bez odbioru. Link Zgłoś
przemekthor Re: Volvo XC90 26.01.06, 17:22 Greenblack to taki typek, przyznajacy sie do jezdzenia obecnie fotelem. Jedyne co potrafi, to ripostowac w sposob glupkowaty i rzucac wulgaryzmy. Jak cie to meczy czarno zielony cwaniaku, to nie narzekam na brak dochodow, ale nie przejawiam syndromu glupiego polaczka, ktory musi kupic nie wiem jakie auto, byle inni pekli. Link Zgłoś
greenblack Re: Volvo XC90 26.01.06, 18:08 >to nie narzekam na brak dochodow Cieszę się twoim szczęściem, hehe. Link Zgłoś
przemekthor Re: Volvo XC90 26.01.06, 19:00 > Cieszę się twoim szczęściem, hehe. hehe, fajnie, bo to szczescie przez duze S Link Zgłoś
johndoe Re: Volvo XC90 27.01.06, 09:07 ja to lubie tych forumowych znafcuf, zwlaszcza takich jak greenblack, szymi czy habudzik. jak haldex jest w volvo to jest to wielka kicha, jak to wsadza do audi to mozna tt z m3 sie scigac. i jeszcze okazac sie lepszym. jak w motorwizji pokazali, ze volvo nie ruszylo, to wielka dyskusja o tym jaki to chlam to volvo z haldexem. a ktos pamieta jak bmw 3xi ze stalym napedem nie ruszylo? i jak pod gorke wiechac nie moglo. a taki porzadny naped mialo. tez pokazywali w telewizji. ps. popatrzcie na te swoje luksusowe marki niemieckie, co tez one za silniki oferuja do tych swoich kompaktow, a co daje volvo. to tak a propos luksusowosci marek w odniesieniu do niedawnej dyskusji typu lexus kontra niemcy. ps2. dla tych co xc90 kupuja to wazniejsze od haldexu jest 7 miejsc, ale niewielu znafcuf z tego forum ma dylemat co wybrac ml, rx300 czy xc90, wiec pisza o tym co w motorwizji pokazali. ja ostatnio w motorwizji widzialem jak wsadzili kurdupla do bmw 3 i ten mowi jaki to piekna kabina, taka ciasna i przytulna, a potem wszadzili niemalze koszykarza do vectry, i ten mowi: a jak tu fatalnie, malo miejsca, glowe mam pod sufitem itd. itp. w vectrze nie da sie esp odlaczyc, to fatalnie, kichowate auto. w a4 nie da sie wylaczyc, to super, tak byc powinno. to tez z motorwizji /chociaz nie damsobie glowy uciac, ze chodzilo o vectre i a4, bo testowali wtedy jeszcze bmw 3 i accorda/. ps3. zielonoczarny, jaka jest roznica w szwedzkim focusie z haldexem, a golfie z 4 kolkami na grillu z haldexem? pzdr Link Zgłoś
tomi_22 Re: Volvo XC90 27.01.06, 09:17 I tak nie zrozumieja. Ps To o tych 7 miejscach to trafna uwaga, popieram. Link Zgłoś
greenblack Re: Volvo XC90 27.01.06, 10:01 johndoe napisał: > > ja to lubie tych forumowych znafcuf, zwlaszcza takich jak greenblack, szymi czy > habudzik. > jak haldex jest w volvo to jest to wielka kicha, jak to wsadza do audi to mozna > tt z m3 sie scigac. Nigdy tak nie twierdziłem. Konkurentem M3 jest RS4 z Torsenem, a nie A3. > > ps. popatrzcie na te swoje luksusowe marki niemieckie, co tez one za silniki of > eruja do tych swoich kompaktow, 3.2 V6 250 KM. >a co daje volvo. 2.5 R5 210 KM. > ps2. dla tych co xc90 kupuja to wazniejsze od haldexu jest 7 miejsc, Na ostatnie zajebiście wygodnie się wchodzi, hehe. Od tego są minivany. > rdupla do bmw 3 i ten mowi jaki to piekna kabina, taka ciasna i przytulna, a po > tem wszadzili niemalze koszykarza do vectry, i ten mowi: a jak tu fatalnie, mal > o miejsca, glowe mam pod sufitem itd. itp. w vectrze nie da sie esp odlaczyc, t > o fatalnie, kichowate auto. w a4 nie da sie wylaczyc, W którym Audi nie da się wyłączyć ESP? Może w A2. to super, tak byc powinno > . to tez z motorwizji /chociaz nie damsobie glowy uciac, ze chodzilo o vectre i > a4, bo testowali wtedy jeszcze bmw 3 i accorda/. > > ps3. zielonoczarny, jaka jest roznica w szwedzkim focusie z haldexem, a golfie > z 4 kolkami na grillu z haldexem? A3 ma lepszy silnik i DSG. Link Zgłoś
tomi_22 Re: Volvo XC90 27.01.06, 10:14 A wszytsko to wiesz, czytajac Auto-Swiat. Bywaj zdrow matolku. Link Zgłoś
johndoe Re: Volvo XC90 27.01.06, 10:39 greenblack napisał: > Nigdy tak nie twierdziłem. Konkurentem M3 jest RS4 z Torsenem, a nie A3. dokladnie tego to moze i nie. ale nie chcesz chyba powiedziec, ze tt to badziew, tudziez a3. > > > > > > ps. popatrzcie na te swoje luksusowe marki niemieckie, co tez one za siln > iki > of > > eruja do tych swoich kompaktow, > > 3.2 V6 250 KM. > 1.6 105 KM przede wszystkim. i te 250 KM to audi zostaje jeszcze mb i bmw. zapomniales o nich, czy tez niewygodnie pisac o supersporowej, superluksusowej marce z silnikiiem 20 150 km. > > >a co daje volvo. > > 2.5 R5 210 KM. ale 1.6 to tam nie widze > > > ps2. dla tych co xc90 kupuja to wazniejsze od haldexu jest 7 miejsc, > > Na ostatnie zajebiście wygodnie się wchodzi, hehe. Od tego są minivany. > a do ml to jakie wejda? karlowate? do rx300? do landcruisera? > W którym Audi nie da się wyłączyć ESP? Może w A2. dlatego napisalem, ze nie jestem pewny czy to chodzilo o audi czy bmw. a moze bylo odwrotnie. w vectrze mozliwosc odlaczenia esp to wada, a w audi to zaleta. > A3 ma lepszy silnik i DSG. 1.6 105 km? a jak sie redukuje w dsg 2 biegi w dol? wszystko ma swoje zalety i wady. Link Zgłoś
przemekthor Re: Volvo XC90 27.01.06, 11:15 > ale 1.6 to tam nie widze Bo to jest podstawowy silnik do s40 (bodajze przeszczep od mazdy), z ktorym i tak nikt tego auta nie kupuje. Dystrybutor nawet nie wspomnial, ze jest taki w ofercie, a ja bylem pewien, ze 1.8, ktory kupilem, to najmniejszy mozliwy. Link Zgłoś
tomi_22 Re: Volvo XC90 27.01.06, 11:56 Jest 1.6 Dizel. Znam osobiscie 2 osoby co go maja, mieszkaja w Brukseli i sa bardzo z niego zadowolone. Zwlaszcza jesli chodzi o spalanie, ponizej 5l/100km w miescie. Link Zgłoś
greenblack Re: Volvo XC90 27.01.06, 12:34 Wielu bezdomnych jest bardzo zadowolonych, gdy znajdzie w kiblu trochę nadpsuty pasztet. Link Zgłoś
tomi_22 Re: Volvo XC90 27.01.06, 13:01 Idz poczytaj auto swiat i powertuj google.pl to sie dowiesz czegos o nowosciach i wogole o motoryzacji. Link Zgłoś
greenblack Re: Volvo XC90 27.01.06, 13:05 A miałeś się już do mnie nie odzywać, hehe. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=35622543&a=35668434 Link Zgłoś
johndoe Re: Volvo XC90 27.01.06, 13:46 greenblack napisał: > Wielu bezdomnych jest bardzo zadowolonych, gdy znajdzie w kiblu trochę nadpsuty > > pasztet. jest w "amadeuszu" formana scena, w ktorej salieri prosi mozarta o opinie na temat swojej opery. a mozart na to: -to... to.... to po prostu salieri. Link Zgłoś
przemekthor Re: Volvo XC90 27.01.06, 14:17 greenblack napisał: Wielu bezdomnych jest bardzo zadowolonych, gdy znajdzie w kiblu trochę nadpsuty pasztet. Cos jest z panem nie tak. Gadasz pan w kolko o biedzie i biednych ludziach. Czym wacpan sam jezdzi, oprocz fotela aktualnie? Jakim moherem zasuwasz, przyjacielu? Czym sie rozbijasz i po jakim wielkim miescie? Bo z twoich kurna postow wynika, ze niczym i nigdzie. Pochwal sie, w jakiej puszczy wystepujesz. *** "Krytykiem zostaje ten, kto sam nie mogl byc muzykiem, tak jak donosicielem zostaje ten, co nie moze byc policjantem" Frank Zappa Link Zgłoś
greenblack Re: Volvo XC90 27.01.06, 14:43 Starom Pandom dyzel. I jestem szczęśliwy przez duże S, hehe. Link Zgłoś
przemekthor Re: Volvo XC90 27.01.06, 15:07 > Starom Pandom dyzel Taka kwadratowa? jak seat marbella? Byla z dizlem? Fajne toczydlo, zawsze chcialem takie miec :-) Link Zgłoś
przemekthor Re: Volvo XC90 27.01.06, 14:24 Jest jeszcze jeden 1.6, benzynowy, stukonny. Usiluja go sprzedawac gdzieniegdzie (np w Polsce, za 82 tysiaki), ale sprzedawca z v-motors we wrocku mowil, ze nie ma chetnych; chwalil sie natomiast, ze sam sprzedal 5 te-piatek, a procz tego schodza glownie 2,4 po 120-140 tysiecy. Natomiast sporo S40/V50 1,6 sprzedano w reykjaviku - jak tutejszy sprzedawca mowil, kupuja to ludzie jako trzecie auto do rodziny. Link Zgłoś
tomi_22 Re: Volvo XC90 27.01.06, 20:08 U mnie Volvo schodza na pniu. S40/V50 oraz XC90 to najpopularniejsze modele. Naprawde jezdzi tego duzo, z tym ze XC90 wybieraja glownie kobiety. Mowia, ze potrzebuja duze solidne i bezpieczne auto do wozenia dzieci do szkoly i na zakupy. Dlatego ci co maja naprawde pieniadze kupuja to co im sie podoba i w nosie maja czy to ma Haldez czy go nie ma, czy pali duzo czy malo. Chca to i kupuja to. W PL tendencje sa inne, bo ludzie sa biedni i dlugo wody w Wisle uplynie zanim sie to zmieni. Link Zgłoś