Dodaj do ulubionych

Volvo C70 - bliżej nieba

15.02.06, 21:34
Ta deska rozdzielcza to MISTRZOSTWO SWIATA!!!
Obserwuj wątek
    • izyda12 Re: Volvo C70 - bliżej nieba 16.02.06, 07:27
      slabe silniki, kupia tylko araby marzace o blod-wlosych szwedkach
      • tomi_22 Re: Volvo C70 - bliżej nieba 16.02.06, 10:09
        Nie boj nie boj, ciebie na taki widok i tak nie bedzie stac. Znaczy mozesz
        sobie na internecie poogladac obrazki.
        • izyda12 Re: Volvo C70 - bliżej nieba 16.02.06, 10:15
          stac mnie na wszytskie samochody do ok 200K, tylko takiego szajsu na pewno bym
          nie kupil
          • 01boryna Re: Volvo C70 - bliżej nieba 16.02.06, 10:17
            izyda12 napisała:

> stac mnie na wszytskie samochody do ok 200K, tylko takiego szajsu na pewno
            bym
            > nie kupil

ciekawa wypowiedz o samochodzie kogos kto auto to widzial tylko na obrazku.
            Moze jazdy probna by cos pomogla? Nastepny wirtualny teoretyk....
            • izyda12 Re: Volvo C70 - bliżej nieba 16.02.06, 10:21
              po prostu ten samochod to paskudztwo , zadna "jazda" by mnie nie przekonala
              • habudzik Re: Volvo C70 - bliżej nieba 17.02.06, 10:38
                izyda12 napisała:

> po prostu ten samochod to paskudztwo , zadna "jazda" by mnie nie przekonala

Ojojjoj
                • izyda12 Re: Volvo C70 - bliżej nieba 17.02.06, 13:19
                  habudzik, znowu boli łechtaczka, ze tak pojekujesz?
          • przemekthor Re: Volvo C70 - bliżej nieba 16.02.06, 11:28
            izyda12 napisała:

> stac mnie na wszytskie samochody do ok 200K, tylko takiego szajsu na pewno
            bym nie kupil

Co za skromna sztuka z tej izydy. I to "okolo 200K"...! Lapie za serce.
            Stac kogos na cos a moc sobie pozwolic to dwie rozne rzeczy. C70 i tak jest dla
            ludzi, ktorzy cierpia na nadmiar forsy i te okolo 200K nie robia im roznicy.
            • izyda12 Re: Volvo C70 - bliżej nieba 16.02.06, 11:39
              jezeli ktos kupuje drugi samochod to tak; nie kupil byl ani jako pierwszy ani
              drugi bo 9nie mam nic przeciwko volvo0 kojarzy mi sie z typowym autkiem dla
              alfonsow; kiedys stoczylem (chyba jak kazdy) bitwe z kolega habudzikiem na
              temat szajsowatosci mercedesow od "a" do "e" ale musze przyznac szczerze - jak
              ktos chce zadawac szyku kabrioletem niech idzie do mesia
              • izyda12 Re: Volvo C70 - bliżej nieba 16.02.06, 11:41
                rzeczy nie bylo nieporozumień - nie mam nic przeciwko volvo mialo byc w
                nawiasie :)))) anie w "9" i "0"

nowe 40, 60, i 80 sedan to b. fajne samochody ale ten kabriolet jest tragiczny
                • przemekthor Re: Volvo C70 - bliżej nieba 16.02.06, 11:51
                  > ale ten kabriolet jest tragiczny

Zrob nam uprzejmosc i dopisuj "moim zdaniem" - bo moim zdaniem na przyklad to
                  C70 tragiczny nie jest. Przeciwnie.
                  • izyda12 Re: Volvo C70 - bliżej nieba 16.02.06, 12:03
                    jacys strasznie wrazliwi ludzie tu zagladaja ...

"moim zdaniem ten kabriolet jest idealny dla afonsow" (powaznie, bez
                    zlosliwosci, jakos tak mi sie kojarzy); natomiast zeby jeszcze raz ucieszyc
                    kolege habudzika : "moim zdaniem jak kupowac duzy kabriolet to tylko mercedesa"
                    (tylko ceny troszeczke nie tego...ale jak sie lubi zaszpanowac, to pal szesc)
            • tomi_22 Re: Volvo C70 - bliżej nieba 16.02.06, 11:51
              Przemek, nie gadaj z "Profesorem" bo i tak cie przegada.

Autko piekne, deska rozdzielcza jakos dziwnie znajoma :))) Co nie? ;)))

Ja o drugim to mysle powaznie o tym C30, ale w T5 :)))
              • przemekthor Re: Volvo C70 - bliżej nieba 16.02.06, 12:08
                Deska sprawdza sie na co dzien. Lubie to zielone podswietlenie, nie wku..a na
                dluzsza mete jak czerwone, ktore mam w peugeocie.
                • tomi_22 Re: Volvo C70 - bliżej nieba 16.02.06, 12:21
                  Jedyny minus jej to "Hollow Effect" w lusterku od strony kierowcy :( Chyba
                  wiesz o co chodzi?
                  • przemekthor Re: Volvo C70 - bliżej nieba 17.02.06, 13:34
                    Nie wiem, co to jest hollow effect, ale domyslam sie, ze chodzi dziure w
                    widocznosci. Malo sie ostatnio nie rozbilem, bo martwe pole w tym lusterku jest
                    jak stad do Wenecji.
                    Poza tym deska rozdzielcza jest fantastyczna (obsluga jest rzeczywiecie
                    mistrzowska), wkurzajace sa tylko schowki, a wlasciwie ich brak - ten za
                    panelem jest bezuzyteczny, w podlokietniku za maly, uchwyty na kubki to jakas
                    padaka, a te szparki w dzwiach mieszcza co najwyzej kilka monet :-) Schowek
                    zamykany jest wielki z zewnatrz, a mikroskopijny w srodku. Schowek na okulary
                    tez jest idiotycznie maly, zadne normalne okulary przeciwsloneczne tam nie
                    wchodza.
                    • 01boryna Re: Volvo C70 - bliżej nieba 17.02.06, 13:55
                      przemekthor napisał:

> wkurzajace sa tylko schowki, a wlasciwie ich brak - ten za
                      > panelem jest bezuzyteczny, w podlokietniku za maly, uchwyty na kubki to jakas
                      > padaka, a te szparki w dzwiach mieszcza co najwyzej kilka monet :-) Schowek
                      > zamykany jest wielki z zewnatrz, a mikroskopijny w srodku. Schowek na okulary
                      > tez jest idiotycznie maly, zadne normalne okulary przeciwsloneczne tam nie
                      > wchodza.

Mam nadzieje ze pomimo rodzinnych podobienstw nowe S60/80 beda mialy wiecej
                      schowkow...
                      • tomi_22 Re: Volvo C70 - bliżej nieba 17.02.06, 14:43
                        Ja tam woze tylko troche plyt CD w podlokietniku i tyle :) A i mam rekawice do
                        nalewania paliwa bo mam wstret do brudu i nie mam ochoty po kims lapac za
                        nalewak :)

Hollow effect, mi chodzi o odbijajace sie swiatla/podswietlenie tego malego
                        panelu, w ktorym steruje sie swiatlami, po lewej stronie kierownicy. W nocy
                        odbija sie w okolicy lusterka :)

Co do martwego pola. To nie masz lusterka takiego co to eliminuje?
                        • 01boryna Re: Volvo C70 - bliżej nieba 17.02.06, 15:59
                          tomi_22 napisał:

> Co do martwego pola. To nie masz lusterka takiego co to eliminuje?

mozna zawsze zamowic lusterko w kamera eliminujaca martwe pole. Wydatek
                          stosunkowo nieduzy.
                          • waskes29 Re: Volvo C70 - bliżej nieba 17.02.06, 16:04
                            01boryna napisał:

> tomi_22 napisał:
                            >
                            >
                            >
                            > > Co do martwego pola. To nie masz lusterka takiego co to eliminuje?
                            >
                            >
                            >
                            > mozna zawsze zamowic lusterko w kamera eliminujaca martwe pole. Wydatek
                            > stosunkowo nieduzy.
                            >

Sa teraz w niektorych samochodach lusterka ktore maja czujniki (radary) i
                            sygnalizuja dioda jesli zamierzamy zmienic pas na ktorym aktualnie
                            znajduje sie samochod bedacy w martwym polu widzenia .
                            • 01boryna Re: Volvo C70 - bliżej nieba 18.02.06, 09:13
                              waskes29 napisał:

> 01boryna napisał:
                              >
                              > > tomi_22 napisał:
                              > >
                              > >
                              > >
                              > > > Co do martwego pola. To nie masz lusterka takiego co to eliminuje?
                              > >
                              > >
                              > >
                              > > mozna zawsze zamowic lusterko w kamera eliminujaca martwe pole. Wydatek
                              > > stosunkowo nieduzy.
                              > >
                              >
                              > Sa teraz w niektorych samochodach lusterka ktore maja czujniki (radary) i
                              > sygnalizuja dioda jesli zamierzamy zmienic pas na ktorym aktualnie
                              > znajduje sie samochod bedacy w martwym polu widzenia .
                              >

Mialem na mysli system BLIS stosowany w Volvo. Digitalna kamer obserwuje martwy
                              kat i swiatelkiem przy lusterku zewnetrznym informuje o niebezpieczenstwie.
                              Inaczej sprawe rozwiazalo Audi. Czjniki w zderzakach/blotnikach otrzymaly
                              dodatkowa funkcje i obserwuja tez martwy kat. Gdy jakies auto jest w jego
                              zasiegu zapala sie lampka ostrzegawcza na lusterku zewnetrznym, gdy mimo tego
                              wlaczony zostanie kierunkowskaz swiatelko mogoce i odzywa sie brzeczyk.
                        • przemekthor Re: Volvo C70 - bliżej nieba 17.02.06, 16:40
                          Co do schowkow, to padly ofiara dizajnu, fakt.
                          Lusterko moze i eliminuje efekt martwego pola, ale i tak wole sie co nieco
                          obejrzec przed zmiana pasa - czy nie am tam jakiegos oblatywacza cayenne czy
                          innego sti.
          • johndoe Re: Volvo C70 - bliżej nieba 17.02.06, 09:02
            10 maluchow?
            ale jak Ty bedziesz tym jednoczesnie jezdzil?
      • fru.fru Re: Volvo C70 - bliżej nieba 17.02.06, 09:06
        izyda12 napisała:

> slabe silniki, kupia tylko araby marzace o blod-wlosych szwedkach
        ta, najslabszy w calej gamie to ten z T5 ;-)
      • habudzik Re: Volvo C70 - bliżej nieba 17.02.06, 10:45
        izyda12 napisała:

> slabe silniki, kupia tylko araby marzace o blod-wlosych szwedkach

Zwłaszcza ten ostatni jest słaby. Zapewnia przyspieszenie tylko o 1 s. słabsze
        od ultra sportowej hiper hondy hi-tech S2000 .
    • greenblack Re: Volvo C70 - bliżej nieba 16.02.06, 07:59
      tomi_22 napisał:

> Ta deska rozdzielcza to MISTRZOSTWO SWIATA!!!

Tak, dla fanów Motoroli L6.
    • teteta nagroda dla fotografa !!! zdjecia " super " 17.02.06, 08:43
      taki samochod , takie mozliwosci ....i fotograf gazety wyborczej !!! bravo szczepan ...!!!

• teteta nagroda dla fotografa !!! zdjecia " super " 17.02.06, 08:49
      brawo szczepan !!! brawo !!! fotki na najwyzszym poziomie !!! klasa sama dla siebie !!! jestem pod
      wrazeniem !!! brawo wyborcza !!!
    • dunczyk1960 Re: Volvo C70 - bliżej nieba 17.02.06, 16:15
      tomi_22 napisał:

Ta deska rozdzielcza to MISTRZOSTWO SWIATA!!!

To jeszcze nic,oprucz "deski" zwroc uwage na chlodzone schowki na damskie
      majteczki (wejdzie kilka par) i na chlodzona dziurke na szminke .
      • lewarek5 Re: Volvo C70 - bliżej nieba 18.02.06, 21:49
        dunczyk1960 napisał:

> tomi_22 napisał:
        >
        > Ta deska rozdzielcza to MISTRZOSTWO SWIATA!!!
        >
        >
        > To jeszcze nic,oprucz "deski" zwroc uwage na chlodzone schowki na damskie
        > majteczki (wejdzie kilka par) i na chlodzona dziurke na szminke .

Zapomniales dodac,chlodzenie stop kierowcy/pasazerow !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka