izyda12 Re: Volvo C70 - bliżej nieba 16.02.06, 07:27 slabe silniki, kupia tylko araby marzace o blod-wlosych szwedkach Link Zgłoś
tomi_22 Re: Volvo C70 - bliżej nieba 16.02.06, 10:09 Nie boj nie boj, ciebie na taki widok i tak nie bedzie stac. Znaczy mozesz sobie na internecie poogladac obrazki. Link Zgłoś
izyda12 Re: Volvo C70 - bliżej nieba 16.02.06, 10:15 stac mnie na wszytskie samochody do ok 200K, tylko takiego szajsu na pewno bym nie kupil Link Zgłoś
01boryna Re: Volvo C70 - bliżej nieba 16.02.06, 10:17 izyda12 napisała: > stac mnie na wszytskie samochody do ok 200K, tylko takiego szajsu na pewno bym > nie kupil ciekawa wypowiedz o samochodzie kogos kto auto to widzial tylko na obrazku. Moze jazdy probna by cos pomogla? Nastepny wirtualny teoretyk.... Link Zgłoś
izyda12 Re: Volvo C70 - bliżej nieba 16.02.06, 10:21 po prostu ten samochod to paskudztwo , zadna "jazda" by mnie nie przekonala Link Zgłoś
habudzik Re: Volvo C70 - bliżej nieba 17.02.06, 10:38 izyda12 napisała: > po prostu ten samochod to paskudztwo , zadna "jazda" by mnie nie przekonala Ojojjoj Link Zgłoś
izyda12 Re: Volvo C70 - bliżej nieba 17.02.06, 13:19 habudzik, znowu boli łechtaczka, ze tak pojekujesz? Link Zgłoś
przemekthor Re: Volvo C70 - bliżej nieba 16.02.06, 11:28 izyda12 napisała: > stac mnie na wszytskie samochody do ok 200K, tylko takiego szajsu na pewno bym nie kupil Co za skromna sztuka z tej izydy. I to "okolo 200K"...! Lapie za serce. Stac kogos na cos a moc sobie pozwolic to dwie rozne rzeczy. C70 i tak jest dla ludzi, ktorzy cierpia na nadmiar forsy i te okolo 200K nie robia im roznicy. Link Zgłoś
izyda12 Re: Volvo C70 - bliżej nieba 16.02.06, 11:39 jezeli ktos kupuje drugi samochod to tak; nie kupil byl ani jako pierwszy ani drugi bo 9nie mam nic przeciwko volvo0 kojarzy mi sie z typowym autkiem dla alfonsow; kiedys stoczylem (chyba jak kazdy) bitwe z kolega habudzikiem na temat szajsowatosci mercedesow od "a" do "e" ale musze przyznac szczerze - jak ktos chce zadawac szyku kabrioletem niech idzie do mesia Link Zgłoś
izyda12 Re: Volvo C70 - bliżej nieba 16.02.06, 11:41 rzeczy nie bylo nieporozumień - nie mam nic przeciwko volvo mialo byc w nawiasie :)))) anie w "9" i "0" nowe 40, 60, i 80 sedan to b. fajne samochody ale ten kabriolet jest tragiczny Link Zgłoś
przemekthor Re: Volvo C70 - bliżej nieba 16.02.06, 11:51 > ale ten kabriolet jest tragiczny Zrob nam uprzejmosc i dopisuj "moim zdaniem" - bo moim zdaniem na przyklad to C70 tragiczny nie jest. Przeciwnie. Link Zgłoś
izyda12 Re: Volvo C70 - bliżej nieba 16.02.06, 12:03 jacys strasznie wrazliwi ludzie tu zagladaja ... "moim zdaniem ten kabriolet jest idealny dla afonsow" (powaznie, bez zlosliwosci, jakos tak mi sie kojarzy); natomiast zeby jeszcze raz ucieszyc kolege habudzika : "moim zdaniem jak kupowac duzy kabriolet to tylko mercedesa" (tylko ceny troszeczke nie tego...ale jak sie lubi zaszpanowac, to pal szesc) Link Zgłoś
tomi_22 Re: Volvo C70 - bliżej nieba 16.02.06, 11:51 Przemek, nie gadaj z "Profesorem" bo i tak cie przegada. Autko piekne, deska rozdzielcza jakos dziwnie znajoma :))) Co nie? ;))) Ja o drugim to mysle powaznie o tym C30, ale w T5 :))) Link Zgłoś
przemekthor Re: Volvo C70 - bliżej nieba 16.02.06, 12:08 Deska sprawdza sie na co dzien. Lubie to zielone podswietlenie, nie wku..a na dluzsza mete jak czerwone, ktore mam w peugeocie. Link Zgłoś
tomi_22 Re: Volvo C70 - bliżej nieba 16.02.06, 12:21 Jedyny minus jej to "Hollow Effect" w lusterku od strony kierowcy :( Chyba wiesz o co chodzi? Link Zgłoś
przemekthor Re: Volvo C70 - bliżej nieba 17.02.06, 13:34 Nie wiem, co to jest hollow effect, ale domyslam sie, ze chodzi dziure w widocznosci. Malo sie ostatnio nie rozbilem, bo martwe pole w tym lusterku jest jak stad do Wenecji. Poza tym deska rozdzielcza jest fantastyczna (obsluga jest rzeczywiecie mistrzowska), wkurzajace sa tylko schowki, a wlasciwie ich brak - ten za panelem jest bezuzyteczny, w podlokietniku za maly, uchwyty na kubki to jakas padaka, a te szparki w dzwiach mieszcza co najwyzej kilka monet :-) Schowek zamykany jest wielki z zewnatrz, a mikroskopijny w srodku. Schowek na okulary tez jest idiotycznie maly, zadne normalne okulary przeciwsloneczne tam nie wchodza. Link Zgłoś
01boryna Re: Volvo C70 - bliżej nieba 17.02.06, 13:55 przemekthor napisał: > wkurzajace sa tylko schowki, a wlasciwie ich brak - ten za > panelem jest bezuzyteczny, w podlokietniku za maly, uchwyty na kubki to jakas > padaka, a te szparki w dzwiach mieszcza co najwyzej kilka monet :-) Schowek > zamykany jest wielki z zewnatrz, a mikroskopijny w srodku. Schowek na okulary > tez jest idiotycznie maly, zadne normalne okulary przeciwsloneczne tam nie > wchodza. Mam nadzieje ze pomimo rodzinnych podobienstw nowe S60/80 beda mialy wiecej schowkow... Link Zgłoś
tomi_22 Re: Volvo C70 - bliżej nieba 17.02.06, 14:43 Ja tam woze tylko troche plyt CD w podlokietniku i tyle :) A i mam rekawice do nalewania paliwa bo mam wstret do brudu i nie mam ochoty po kims lapac za nalewak :) Hollow effect, mi chodzi o odbijajace sie swiatla/podswietlenie tego malego panelu, w ktorym steruje sie swiatlami, po lewej stronie kierownicy. W nocy odbija sie w okolicy lusterka :) Co do martwego pola. To nie masz lusterka takiego co to eliminuje? Link Zgłoś
01boryna Re: Volvo C70 - bliżej nieba 17.02.06, 15:59 tomi_22 napisał: > Co do martwego pola. To nie masz lusterka takiego co to eliminuje? mozna zawsze zamowic lusterko w kamera eliminujaca martwe pole. Wydatek stosunkowo nieduzy. Link Zgłoś
waskes29 Re: Volvo C70 - bliżej nieba 17.02.06, 16:04 01boryna napisał: > tomi_22 napisał: > > > > > Co do martwego pola. To nie masz lusterka takiego co to eliminuje? > > > > mozna zawsze zamowic lusterko w kamera eliminujaca martwe pole. Wydatek > stosunkowo nieduzy. > Sa teraz w niektorych samochodach lusterka ktore maja czujniki (radary) i sygnalizuja dioda jesli zamierzamy zmienic pas na ktorym aktualnie znajduje sie samochod bedacy w martwym polu widzenia . Link Zgłoś
01boryna Re: Volvo C70 - bliżej nieba 18.02.06, 09:13 waskes29 napisał: > 01boryna napisał: > > > tomi_22 napisał: > > > > > > > > > Co do martwego pola. To nie masz lusterka takiego co to eliminuje? > > > > > > > > mozna zawsze zamowic lusterko w kamera eliminujaca martwe pole. Wydatek > > stosunkowo nieduzy. > > > > Sa teraz w niektorych samochodach lusterka ktore maja czujniki (radary) i > sygnalizuja dioda jesli zamierzamy zmienic pas na ktorym aktualnie > znajduje sie samochod bedacy w martwym polu widzenia . > Mialem na mysli system BLIS stosowany w Volvo. Digitalna kamer obserwuje martwy kat i swiatelkiem przy lusterku zewnetrznym informuje o niebezpieczenstwie. Inaczej sprawe rozwiazalo Audi. Czjniki w zderzakach/blotnikach otrzymaly dodatkowa funkcje i obserwuja tez martwy kat. Gdy jakies auto jest w jego zasiegu zapala sie lampka ostrzegawcza na lusterku zewnetrznym, gdy mimo tego wlaczony zostanie kierunkowskaz swiatelko mogoce i odzywa sie brzeczyk. Link Zgłoś
przemekthor Re: Volvo C70 - bliżej nieba 17.02.06, 16:40 Co do schowkow, to padly ofiara dizajnu, fakt. Lusterko moze i eliminuje efekt martwego pola, ale i tak wole sie co nieco obejrzec przed zmiana pasa - czy nie am tam jakiegos oblatywacza cayenne czy innego sti. Link Zgłoś
johndoe Re: Volvo C70 - bliżej nieba 17.02.06, 09:02 10 maluchow? ale jak Ty bedziesz tym jednoczesnie jezdzil? Link Zgłoś
fru.fru Re: Volvo C70 - bliżej nieba 17.02.06, 09:06 izyda12 napisała: > slabe silniki, kupia tylko araby marzace o blod-wlosych szwedkach ta, najslabszy w calej gamie to ten z T5 ;-) Link Zgłoś
habudzik Re: Volvo C70 - bliżej nieba 17.02.06, 10:45 izyda12 napisała: > slabe silniki, kupia tylko araby marzace o blod-wlosych szwedkach Zwłaszcza ten ostatni jest słaby. Zapewnia przyspieszenie tylko o 1 s. słabsze od ultra sportowej hiper hondy hi-tech S2000 . Link Zgłoś
greenblack Re: Volvo C70 - bliżej nieba 16.02.06, 07:59 tomi_22 napisał: > Ta deska rozdzielcza to MISTRZOSTWO SWIATA!!! Tak, dla fanów Motoroli L6. Link Zgłoś
teteta nagroda dla fotografa !!! zdjecia " super " 17.02.06, 08:43 taki samochod , takie mozliwosci ....i fotograf gazety wyborczej !!! bravo szczepan ...!!! Link Zgłoś
teteta nagroda dla fotografa !!! zdjecia " super " 17.02.06, 08:49 brawo szczepan !!! brawo !!! fotki na najwyzszym poziomie !!! klasa sama dla siebie !!! jestem pod wrazeniem !!! brawo wyborcza !!! Link Zgłoś
dunczyk1960 Re: Volvo C70 - bliżej nieba 17.02.06, 16:15 tomi_22 napisał: Ta deska rozdzielcza to MISTRZOSTWO SWIATA!!! To jeszcze nic,oprucz "deski" zwroc uwage na chlodzone schowki na damskie majteczki (wejdzie kilka par) i na chlodzona dziurke na szminke . Link Zgłoś
lewarek5 Re: Volvo C70 - bliżej nieba 18.02.06, 21:49 dunczyk1960 napisał: > tomi_22 napisał: > > Ta deska rozdzielcza to MISTRZOSTWO SWIATA!!! > > > To jeszcze nic,oprucz "deski" zwroc uwage na chlodzone schowki na damskie > majteczki (wejdzie kilka par) i na chlodzona dziurke na szminke . Zapomniales dodac,chlodzenie stop kierowcy/pasazerow ! Link Zgłoś