Dodaj do ulubionych

Belki dachowe

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 20:21
Firma Thule ma w ofercie belki o przekroju prostokatnym i eliptycznym czasem
nazywane takze aerodynamiczne. Mam w zwiazku z tym pytanie do uzytkownikow
belek. Czy belki te wydaja nieprzyjemne odglosy w czasie jazdy z predkoscia
100-120 km/h? Chodzi mi czy swist z belek aerodynamicznych jest akceptowalny
lub go nie ma i jest sens placic za te belki wiecej, czy tez dac sobie spokoj
i belki stalowe kwadratowe wystarcza? Dziekuje za wypowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciek1956 Re: Belki dachowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 13:22
      Witam Belki Th szerokie, aerodynamiczne, jak sama nazwa wskazuje powinny być
      ciche, ale często tak nie jest. Ja, osobiście używam belki stalowej, miałem
      zamontowaną aero, ale szum był taki sam, nie było istotnej różnicy. Belka
      szeroka jest zdecydowanie ładniejsza, wymaga specjalnego osprzętu, z szerokimi
      cybantami lub na wsuwki. Pzdr
      • Gość: JADAR62 Re: Belki dachowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 09:29
        Czy mozna rozumiec, ze belki Thule aero sa rownie glosne. Czy nosnosc belek
        stalowych i alu jest taka sama. Tzn moze nie tyle nosnosc ile ich podatnosc np
        na punktowe odksztalcenia.
        • Gość: Maciek1956 Re: Belki dachowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 10:14
          Belki aero często są cichsze, ale nie można zagwarantować, ze tak jest w kazdym
          aucie. Tak, jak pisałem, na moim samochodzie nie było istotnej różnicy, ale mam
          wielu klientów, którzy wymieniają belki na aero i są BARDZO zadowoleni.
          Nośność, trwałość, odkształcenia--nie ma problemu. Belki aero są bardzo mocne,
          większość uchwytów montuje się na wsuwki, nie znam przypadku pęknięcia
          aluminium. Pzdr
          • Gość: JADAR62 Re: Belki dachowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 10:58
            Dzieki za odpowiedz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka