Dodaj do ulubionych

Ile najwięcej kilometrów przejechałeś?

IP: *.acn.pl / 10.71.3.* 04.12.02, 02:33
"bez przerwy", ew. siusiu, pięć minut na zjedzenie kanpki
i wypicie herbaty, kawy etc. :)

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • canadian Re: Ile najwięcej kilometrów przejechałeś? 04.12.02, 03:09
      1700
      • Gość: Hiszpan Re: Ile najwięcej kilometrów przejechałeś? IP: 213.25.43.* 04.12.02, 08:18
        mniej więcej 1700 z Wenecji do Szczecina w 12 godzin. całe szczęście że mają na
        zachodzie autostrady a i przejścia graniczne są jakieś takie puste :)
        PZDR!
        • Gość: Marcinek Re: Ile najwięcej kilometrów przejechałeś? IP: *.net.external.hp.com 04.12.02, 09:49
          Gość portalu: Hiszpan napisał(a):

> mniej więcej 1700 z Wenecji do Szczecina w 12 godzin. całe szczęście
          > że mają na zachodzie autostrady a i przejścia graniczne są jakieś
          > takie puste :)
          > PZDR!

Pewnie ci zegarek stanął po drodze! Spróbuj mnie przekonać,
          że przejechałeś 1700 km ze średnią ~140km/h...

• Gość: Hiszpan Re: Ile najwięcej kilometrów przejechałeś? IP: 213.25.43.* 04.12.02, 10:44
            co w tym dziwnego?! walisz gdzie się da 170-180 km/h a zatrzymujesz się tylko
            na stacjach po paliwo...
            średnia 140 wychodzi bez problemu...
            autostradami nie jedziesz przez miasta więc nie wychodzi średnia 70 km/h jak w
            Polsce...
            pojeżdzij dobrym autem lub motocyklem po zachodnich autostradach a sam sie
            przekonasz...

PZDR!
            • Gość: XXL Re: Ile najwięcej kilometrów przejechałeś? IP: *.echostar.pl 04.12.02, 10:58

> co w tym dziwnego?! walisz gdzie się da 170-180 km/h a zatrzymujesz się tylko
              > na stacjach po paliwo...
              > średnia 140 wychodzi bez problemu...

Nie przesadzaj, w życiu nie pojedziesz średnią 140.
              Autostrady przechodzą przez okolice miast a tam są zwykle
              ograniczenia do 100, 80 (uwaga fotoradary). Często korki,
              budowy i zwężenia (ograniczenia 60, 80). Do tego granice,
              konieczność tankowania itp.
              Bajek nie opowiadaj....
            • Gość: Marcinek Re: Ile najwięcej kilometrów przejechałeś? IP: *.net.external.hp.com 04.12.02, 11:59

> co w tym dziwnego?! walisz gdzie się da 170-180 km/h a zatrzymujesz
              > się tylko na stacjach po paliwo...
              > średnia 140 wychodzi bez problemu...
              > autostradami nie jedziesz przez miasta więc nie wychodzi średnia
              > 70 km/h jak w Polsce...

Próbuj dalej... Załóżmy, że przez Polskę miałeś 350km.
              Nawet jeśli pozostałą część trasy pokonałeś ze średnią 140/h,
              to 1350km zajęło ci ~9,64 godziny, czyli zostało 2,36 godziny na Polskę.
              Z tego wynika, że w Polsce musiałbyś jechać ze średnią 148/h. :-D

> pojeżdzij dobrym autem lub motocyklem po zachodnich autostradach a sam sie
              > przekonasz...

Jeździłem (samochodem), przekonałem się...

• Gość: Hiszpan Re: Ile najwięcej kilometrów przejechałeś? IP: 213.25.43.* 04.12.02, 12:12
                mieszkam 5km od przejścia granicznego w Kołbaskowie... i to przy autostradzie...
                pierwszy zjazd na Szczecin Podjuchy...

da się mówię wam!

PZDR!
                • Gość: marba Re: Ile najwięcej kilometrów przejechałeś? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.02, 12:48
                  Skoro całkiem zwyczajnym samochodem można zajechać w nocy, przy małym ruchu, w
                  nieco ponad dwie godziny z Katowic do Warszawy i uzyskac średnią w okolicy 140
                  to tym łatwiej to zrobic na niemieckiej autostradzie.
                • Gość: Pedro Re: Ile najwięcej kilometrów przejechałeś? IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 06.12.02, 00:20
                  NIE DA SIĘ !!!!

Mam komputer pokładowy i często się bawię w bicie średniej prędkości na pewnych
                  trasach...
                  Bywają światła, Tiry zajeżdżające drogę o ograniczeniach nie wspominając.
                  Tak czy siak średnia 140 na 1700 KM jest nie możliwa ( chyba że qrwa na torze
                  F1)
            • Gość: Staruch Re: Ile najwięcej kilometrów przejechałeś? IP: *.fys.sdu.dk 04.12.02, 12:06
              Jezdzac systematycznie te sama trase w RFN (okolo 500km) w nocy staram sie
              jechac 150-160km/h, tam gdzie sa ograniczenia zwalniam, na robotach drogowych
              jade 80-100 i srednia mi wychodzi jakies 125km/h.
              Nie twierdze, ze 140 w RFN nie jest mozliwe, ale trzeba sie bardzo postarac...
              Poza tym , jak jade, to jakos przez cale Niemcy wyprzedza mnie kilka
              samochodow. Bardzo rzadko widze kogos, kto sunie owo 200km/h.
    • Gość: Szybki Re: Ile najwięcej kilometrów przejechałeś? IP: *.proxy.aol.com 04.12.02, 03:11
      Przejechalem 2197 km. z Miami do Chicago. Pozdrawiam z Kaliforni.
      • Gość: krzys Re: Ile najwięcej kilometrów przejechałeś? IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 04.12.02, 03:53
        odpierdol sie,to niemozliwe
    • Gość: Lysy Re: Ile najwięcej kilometrów przejechałeś? IP: *.client.attbi.com 04.12.02, 04:31
      Gość portalu: młody napisał(a):

> "bez przerwy", ew. siusiu, pięć minut na zjedzenie kanpki
      > i wypicie herbaty, kawy etc. :)
      >
      > pozdrawiam

Jesli przerwa na siusiu,zatankowanie i zaladunek sie nie liczy sie jako przerwa
      to jakies 8000 kilometrów (Chicago-L.A. i spowrotem) natomiast jesli to liczy
      sie jako przerwa to tylko 1600 kilometrów (jedno tankowanie)
      • canadian Re: Ile najwięcej kilometrów przejechałeś? 04.12.02, 05:49
        To chyba przez Dallas do tego Chicago jechales...
        • Gość: Lysy Re: Ile najwięcej kilometrów przejechałeś? IP: *.client.attbi.com 04.12.02, 06:12
          canadian napisał:

> To chyba przez Dallas do tego Chicago jechales...

Nie koniecznie. Zwykle wycieczka do L.A. i spowrotem to jakies 5000 mil co
          jesli sie nie myle X 1.6 daje 8000 czyz nie?
          PS znam paru canadoli ktorzy czesto bez spania robia trase z zdaje sie Toronto
          do L.A. a to jest jescze pare kilometrow wiecej.
          • canadian Re: Ile najwięcej kilometrów przejechałeś? 04.12.02, 06:19
            2000 mil z La do Chicago.
            2500 mil z La do Toronto.

Pozdrawiam

Kanadyjczyk
            • Gość: Lysy Re: Ile najwięcej kilometrów przejechałeś? IP: *.client.attbi.com 04.12.02, 06:30
              canadian napisał:

> 2000 mil z La do Chicago.
              > 2500 mil z La do Toronto.
              >
              > Pozdrawiam
              >
              > Kanadyjczyk

To robi sie prawie jak chat a nie forum.

"2000 mil z La do Chicago."
              Zdaje sie ze samej drogi jest cos kolo 2200(dodaj odejmij 100) + dojazdy,
              bladzenie, jakies krotkie "przejazdzki" po okolicy i lekko wychodzi 2500.
              Prawie zawsze wychodzilo mi ponad 5000 mil w obie strony.
              • canadian Re: Ile najwięcej kilometrów przejechałeś? 04.12.02, 06:51
                LAX do O'Hare=2020 :)
                Ale jak jezdzisz na boki to pewnie ze zrobisz wiecej :)
                Czyli mialem racje z Dallas... no prawie :)

Tak czy inaczej to ogromna odleglosc. Ja najwiecej pojechalem z Chicago do
                Denver w jeden dzien. I drugi raz nie mam ochoty za jednym razem tyle jechac.
              • mindo Re: Ile najwięcej kilometrów przejechałeś? 04.12.02, 06:56
                Ale pierdolicie chłopy!
                Pytanie dotyczyło jazdy samochodem a nie samolotem.

Jeżeli canadian potrafi przejechać 2500 mil non-stop, to jest to równowartość
                około 4000 kilometrów.

A więc przy średniej prędkości 200 km/h (jest to astronomiczna średnia predkość
                nawet dla Formuły 1) to wtedy:

dystans 2000 km - miałby po 10 godzinach
                dystans 4000 km - miałby po 20 godzinach jazdy bez jakichkolwiek przerw przy
                średniej predkości 200 km/h.

Ponieważ nawet autostrady w USA nie są w idealnej linni prostej, bez dziur i
                zakrętów, bez korków a to oznacza że czasami musiał zwolnić a nawet sie
                zatrzymać podczas swego wyimaginowanego rajdu. A więc jego prędkość misiała
                miejscami dochodzić do około 300 km/h !!!

Macie fantazję wy Amerykanie! Teraz już wiem czemu robicie najlepsze filmy
                science-fiction. :)))

Proponuje żałożyć wątek "kto ma najdłuższego zaganiacza w spodniach".
                Gwarantuję, że wygrają Amerykanie o wybujałej fantazji.
                • canadian Re: Ile najwięcej kilometrów przejechałeś? 04.12.02, 07:07
                  Mindo, czlowieku, czy zadales sobie trud zeby przeczytac temat watku?
                  Tam jest napisane o kilometrach.
                  Skad wziales te 2500 mil???
                  I wyobraz sobie ze kierowcy truckow potrafia robic dluugie dystanse.
                  Przeczytaj jeszcze raz o czym z Lysym dyskutujemy i nie pierdol glupot.
                  • Gość: sandwich Re: Ile najwięcej kilometrów przejechałeś? IP: *.centrala.kbsa / 10.67.193.* 04.12.02, 08:47
                    CHYBA SOBIE ZADAŁ

Tu są cytaty:

Jesli przerwa na siusiu,zatankowanie i zaladunek sie nie liczy sie jako przerwa
                    to jakies 8000 kilometrów

Zwykle wycieczka do L.A. i spowrotem to jakies 5000 mil co
                    jesli sie nie myle X 1.6 daje 8000 czyz nie?

2000 mil z La do Chicago.
                    2500 mil z La do Toronto.

"2000 mil z La do Chicago."
                    Zdaje sie ze samej drogi jest cos kolo 2200(dodaj odejmij 100) + dojazdy,
                    bladzenie, jakies krotkie "przejazdzki" po okolicy i lekko wychodzi 2500.
                    Prawie zawsze wychodzilo mi ponad 5000 mil w obie strony.

• mindo Re: Ile najwięcej kilometrów przejechałeś? 04.12.02, 10:44
                    Canadian, uspokój się.
                    Wiem, że u was jest środek nocy więc prześpij się i wypocznij.
                    Może wtedy będziesz zwracał uwage na to co piszesz: czy o kilometrach czy o
                    milach. Pozwolisz więc, że przytocze twoją własną pychowatą wypowiedź:

> 2000 mil z La do Chicago.
                    > 2500 mil z La do Toronto.

Pozdrawiam

Kanadyjczyk

• canadian Re: Ile najwięcej kilometrów przejechałeś? 04.12.02, 17:29
                      Mindo, to sa tylko odleglosci a nie ile ja przejechalem.
                      Lysy napisal ze do Chicago jest 2500 mil co nie jest zgodne z prawda wiec
                      podalem odleglosc.
                      Na poczatku napisalem ze przejechalem max 1700 km a nie 2500 mil.
                      Zadna przyjemnosc tyle jechac szczerze powiem.
                  • Gość: RAFF Re: Ile najwięcej kilometrów przejechałeś? IP: *.abo.wanadoo.fr 04.12.02, 18:49
                    1450km Trasa Paryz-Inowroclaw dosc czesto
                • devote Re: Ile najwięcej kilometrów przejechałeś? 06.12.02, 00:33
                  co drugi to lepszy i szybszy
                  jeden pierdoli przez drugiego za przeproszeniem

• Gość: Szymi Re: Ile najwięcej kilometrów przejechałeś? IP: 193.0.236.* 04.12.02, 12:27
        czesc,

hyhyhy, 8000 km ze srednia powiedzmy 100km/h to jest 80 godzin czyli okolo 3,5
        doby:)))) + te wszystkie siusiu i zaladunek to jest pewnie 4 doby i caly czas
        za kolkiem:)))) to NIEMOZLIWE nawet na amfetaminie:)))) ja jechalem z warszawy
        do cesenatico (okolo 1700 km) bez przerwy i jak dojechalem (po 20 h) to padlem.
        (jak dojezdzalismy to mnie dziewczyna trzymala za glowe zebym nie usnal:)

Pozdrawiam,

Gość portalu: Lysy napisał(a):

> Gość portalu: młody napisał(a):
        >
        > > "bez przerwy", ew. siusiu, pięć minut na zjedzenie kanpki
        > > i wypicie herbaty, kawy etc. :)
        > >
        > > pozdrawiam
        >
        > Jesli przerwa na siusiu,zatankowanie i zaladunek sie nie liczy sie jako
        przerwa
        >
        > to jakies 8000 kilometrów (Chicago-L.A. i spowrotem) natomiast jesli to
        liczy
        > sie jako przerwa to tylko 1600 kilometrów (jedno tankowanie)
    • Gość: Mar 800 - bez przerwy na NIC (Wiedeń-W-wa) IP: skory:* / 10.2.13.* 04.12.02, 07:29
      przerwa przymusowa była na granicach, ale nie wysiadałem z samochodu
    • volny1 to widac ze canadian nie zna mapy USA 04.12.02, 07:49
      Z LA do Chicago jest 2086 mil = 3357 km
      nie mowiac o przelicznikach
      • canadian Re: Volny blyszczysz jak zwykle... glupota 04.12.02, 18:15
        Volny ty jak zwykle blyskasz glupota.
        Ja napisalem 2020 z LAX do O'Hare. Tak wiec podalem punkty odniesienia
        dosc znaczne. Ty polglowku podajesz zwykla odleglosc: skad dokad?
        Z Santa Monica do Chicago downtown? To oczywiscie ze bedzie wiecej jak 2020.
        Mysl zanim cos napiszesz.
        Upal w Valley mozg Ci wypalil.
    • remo29 Re: Ile najwięcej kilometrów przejechałeś? 04.12.02, 08:34
      1200km. Przerwy: mały Patryk chciał kupę, jeszcze mniejszy Kuba się zesikał,
      Adam (w drugim aucie) nie miał mapy, więc musiałem na niego poczekać, zgubiłem
      się w Ołomuńcu (przerwa na dopytanie knedli), zapalenie peta x3, jedno
      tankowanie :)
      Czas operacyjny 22 godziny...
    • Gość: Staruch Re: Ile najwięcej kilometrów przejechałeś? IP: *.fys.sdu.dk 04.12.02, 10:05
      Sporo jezdze dlugie dystanse bez przerwy i glownie noca.
      10 razy robilem Krakow+Paryz=1650km.
      10 razy Krakow- srodek Danii= 1300km.
      Najdluzszy odcinek na raz zrobilem z Paryza na wschod Polski=2000km.
    • robertrobert1 Re: Ile najwięcej kilometrów przejechałeś? 04.12.02, 10:14
      210 km... na rowerku oczywiscie z pelnym turystycznym obciazeniem.
      • Gość: młody Re: Ile najwięcej kilometrów przejechałeś? IP: *.acn.pl / 10.71.3.* 04.12.02, 12:26
        robertrobert1 napisał:

> 210 km... na rowerku oczywiscie z pelnym turystycznym obciazeniem.

na rowerku to ja narazie tylko 80 km ale nie dlatego że więcej nie byłem
        w stanie ale ze dojechałem na miejsce

natomiast choć dużo jeżdżę w skali roku samochodem to w Polsce najwięcej
        nonstop(uwzgl.toaletę) przejechałem 800 km

a jadąc przez Polskę i Niemcy 1100 km

panowie z Ameryki Płn. chyba jesteście bardzo wytrzymali jeśli poraficie jechać
        ponad 20-30 (albo i więcej)godzin bez snu

pozdrawiam
      • do-las Re: Ile najwięcej kilometrów przejechałeś? 04.12.02, 20:10
        150 km rowerem w Bieszczadach -12 godz.
        800 km autkiem
      • Gość: Pawel Re: Ile najwięcej kilometrów przejechałeś? IP: *.icpnet.pl 07.12.02, 16:56
        robertrobert1 napisał:

> 210 km... na rowerku oczywiscie z pelnym turystycznym obciazeniem.

Bez obciazenia 307 km, z bagazem ok. 170
    • Gość: Marek Z malymi przerwami na kawe Wenecja -Wawa IP: *.atlanta.ga.us 04.12.02, 13:01
      Nie wiem ile to jest, ale zajelo mi od 9 rano do 5 rano.
      Pod koniec niewiele juz widzialem. Bezsensowny pomysl.
      Teraz taram sie nie przekraczac 10 godzin jazdy dziennie.
    • Gość: Rafski Re: Ile najwięcej kilometrów przejechałeś? IP: *.gda.cdp.pl / *.rgsa.pl 04.12.02, 13:17
      dzisiaj rano 12 kilometrów z domu do pracy
      Durnowaty wątek jak i 99% pozostałych
      • Gość: młody Re: Ile najwięcej kilometrów przejechałeś? IP: *.acn.pl / 10.71.3.* 04.12.02, 14:21
        Gość portalu: Rafski napisał(a):

> dzisiaj rano 12 kilometrów z domu do pracy
        > Durnowaty wątek jak i 99% pozostałych

to nie udzielaj się jesli Ci się nie podoba

• Gość: ff 750 IP: 195.141.71.* 04.12.02, 18:11
      czy cos kolo tego. Z polgodzinna przerwa na obiad.

I mysle ze wiecej juz nie dam rady. Po ok. 700 zmeczenie jest spore i jazda
      staje sie ryzykiem.
      • Gość: Yyyyy 1789 kilometrów IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 04.12.02, 22:56
        Taką trasę zaliczyłam trzykrotnie, ale pierwszy się nie liczy, bo wtedy się
        zmieniałam z kolegami. No i za tym pierwszym razem było najgorzej - zima, na
        większości dróg szklanka, zero wiedzy o specyficznym francuskim oznakowaniu
        dróg, auto pełne marud i konieczność dostosowania się do "planu awaryjnego" -
        po 1000 kilometrów oddałam ster koledze, ale po 2 godzinach stwierdził, że
        idzie odwiedzić Morfeusza. Wtedy poświęcił się drugi kolega i kierował przez 4
        godziny, a gdy właśnie zapadałam w błogi sen, stwierdził, że dla dobra ogółu
        będzie lepiej, jeśli on uśnie na fotelu pasażera, a nie kierowcy. No i
        wystąpiła konieczność zastosowania planu awaryjnego, czyli stery przejęłam
        ponownie ja (nocleg odpadał - była świąteczna noc, wszystko pozamykane, nie
        było gdzie się zatrzymać, nawet parkingu nigdzie w okolicach nie było, tylko
        malutkie zatoczki, bo ostatnie 400 kilometrów jechaliśmy lokalnymi drogami).
        Oj, żebyście widzieli, jakie z nas zombiacze były na miejscu, po 25,5 godzinach
        jazdy...
        A dwa następne razy to już pryszcz - zima minęła, pilotował mnie kolega piloto-
        geniusz, francuskie drogi nie miały przed nami tajemnic, niemieckie i polskie
        zresztą też, po 17 godzinach wylądowałam w moim ukochanym łóżeczku. A po 4
        godzinach snu ruszyłam dalej, bo chyba mam motorek w pupie;).
        Ale mimo mojego uwielbienia dla dalekich tras uważam, że podróże trwające
        powyżej 20 godzin to dość niebezpieczna sprawa, i gdybym to ja była pasażerem
        wiezionym przez tyle czasu przez jedną osobę, to zaczynałabym się lekko
        niepokoić. Ale jak ja kieruję, to się nie boję - znam siebie od dziecka, mam do
        siebie zaufanie;)
        • Gość: Staruch Re: 1789 kilometrów IP: *.fys.sdu.dk 04.12.02, 23:20
          Brawo dla dzielnej kobitki!
    • Gość: kuba ile godzin po kiepskich, wschodnich drogach? IP: *.acn.waw.pl 04.12.02, 23:40
      przejechalem jakies 1600km (okolice mediolanu- wwa), ale to nic (autostrady,
      potem katowicka, pozna wiosna) w porownaniu do trasy Tallin (Estonia)-WWa. niby
      okolo 1200km, ale jechalem 21 godzin po drogach waskich, pelnych dziwnych
      pojazdow (Lotwa), kolejka na granicy (Litwa-Polska) i sniegu z deszczem p[rzez
      cala droge. Jesli dodac, ze byla to konferencja, ktora nawet tytulu nie miala
      (przez tydzien prawie nie spalem), a noc wczesniej byla sauna party, to dojazd
      do Polski byl nei lada wyczynem
      pzdr
      • Gość: d 1870 km IP: proxy / 134.65.105.* 05.12.02, 16:56
        1870 km Okolice Mediolanu do okolic W-wy objezdzajac czechy dookola przez Niemcy
        kilka razy ta sama trasa
        raz 16 godzin - luty 2001
        raz 19 godz - lipiec 2002
        raz 22 godz - sierpien 2002
        srednia tylko w lutym powyzej 100 mimo iz na liczniku przez Niemcy czesto mialem 220-240 a prawie caly
        czas 160-170 z malymi przerwami na przebudowy autostrad, Szwajcaria 90-120 km/h, Polska 60-130 z
        malymi chwilami kolo 150 ale drogi kiepskie i policja czai sie za kazda wsia
      • Gość: d 1870 km IP: proxy / 134.65.105.* 05.12.02, 16:56
        1870 km Okolice Mediolanu do okolic W-wy objezdzajac czechy dookola przez Niemcy
        kilka razy ta sama trasa
        raz 16 godzin - luty 2001
        raz 19 godz - lipiec 2002
        raz 22 godz - sierpien 2002
        srednia tylko w lutym powyzej 100 mimo iz na liczniku przez Niemcy czesto mialem 220-240 a prawie caly
        czas 160-170 z malymi przerwami na przebudowy autostrad, Szwajcaria 90-120 km/h, Polska 60-130 z
        malymi chwilami kolo 150 ale drogi kiepskie i policja czai sie za kazda wsia
        • Gość: niemiec Re: 1870 km IP: *.ipt.aol.com 06.12.02, 00:46
          rzym-wawa w jakies 21 godzin
          w niemczech popierdalalem ze az licznika brakowalo :)

dlatego twierdze ze z wenecji do polski w 12h to kit !!!
          no chyba ze masz bolid F1
    • al_bert Re: Ile najwięcej kilometrów przejechałeś? 06.12.02, 08:29
      Gdańsk-Dusseldorf w 13 h-jakieś 1100 km ale z racji tego że maluchem to chyba
      liczy się podwójnie.
      Pozdrawiam
      • devote Re: Ile najwięcej kilometrów przejechałeś? 07.12.02, 03:51
        myslalem ze nie wpuszczaja maluchow do niemiec
        • al_bert Re: Ile najwięcej kilometrów przejechałeś? 07.12.02, 20:24
          To było zaraz po zjednoczeniu.
          A teraz nie wpuszczają?
          Pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka