Dodaj do ulubionych

OSZUSTWA NA STACJACH PALIW

IP: *.banacha.amwaw.edu.pl / 10.1.0.* 05.12.02, 12:47
No... po wprowadzeniu ustawy o biopaliwach, to juz bedzie sie dolewac
wszystkiego.
Raport przedstawiany ostatnio w prasie szacuje, ze ok JEDNA TRZECIA stacji
benzynowych oszukuje klientow.
Moj tesc tez kiedys w Warszawie przy Al. Sikorskiego zatankowal o 6 litrow
wiecej, niz wynosi fabryczna objetosc baku.
Dla kontroli chcial nalac do 20 litrowego kanistra i w razie niezgodnosci
wezwac policje - nie dopuscili do tego.

Proponuje stworzyc osobne Forum, albo w dziale MOTO prowadzic ranking stacji,
ktore wyjatkowo czesto sprzedaja zle paliwo, jednoczesnie wymieniac sie
radami, gdzie tankowac najlepiej, aby uniknac klopotow.

Polecam stacje PETROLOTU na warszawskim Okeciu, ilekroc tam zatankuje po
pierwsze mam nizsze zuzycie, po drugie ciszej silnik pracuje, nie dzwoni.

Zdecydowanie odradzam wszystkie prywatne male stacje kuszace podejrzanie
niska cena. Kiedys ledwo dojechalem na cyzms takim a moj 100 konny silnik
dlawil sie i nie pozwolil rozwinac wiekszej predkosci niz 80 km/h.
To byla jakas mala stacja na trasie Plonsk - Sierpc.

Moze regularna wymiana informacji na ten temat pomoze dziennikazom
napietnowac oszustow. Problem jest o skali globalnej - wstyd w przedeniu
wejscia do Unii.
Obserwuj wątek
    • Gość: Michal Re: OSZUSTWA NA STACJACH PALIW IP: *.telia.com 05.12.02, 12:58
      To Panowie mysmny mieli taka afere przed paru laty.Te dodatki sa o nizszym
      podatku i dystrybutorzy glowni mieszali do 10%.Auta w tym czasie zaczely nam
      palic do 14l srednio, male auto w miescie 10l tego pseudo paliwa.Natycmiast
      zaczely leciec uklady wtryskowe,pompy wtryskiwacze.Ludzie zaczeli popadac w
      koszty spadla sprzedaz aut.Wtajemniczeni aby sie ratowac leli do tankow olej do
      dwusowow wysokiej jakosci.Pomagalo stwierdzono zanieczyszcona bardziej
      atmmosfere.Ubezpieczenia podniosly alarm ze za duzo ich to kosztuje.
      Dzisiaj mamy najnizszy procent tego swinstwa w paliwie z calej europy.Jako
      ciekawostka spada liczba oktanowa paliwa,auto nie rozwija mocy,Zysk tylko maja
      sprzedawcy a wszyscy lacznie z natura traca.
      Pzdr.Michal
    • Gość: pluszak Re: OSZUSTWA NA STACJACH PALIW IP: *.zachem.com.pl 05.12.02, 13:39
      kilka dni temu poruszano temat dennego paliwa na Interii. Niestety moderator
      usuwał nazwy i miejscowości trefnych stacji.
      Jeżeli tankujecie gaz to unikajcie jak ognia prywatnej stacji autogazu w
      Tuszynach k. łodzi (po prawej stronie drogi jadac w kierunku Częstochhowy) -
      raz tam tankowałem i do 60 litrowego zbiornika weszło 59 l gazu (dodam, ze gdy
      wjechałem na stację jechałem jeszcze na gazie).
      Jezeli tankujecie benzynkę - to unikajcie stacji w Bydgoszczy na Toruńskiej
      koło stacji PKSu (ale niec chodzi o stację PKSu ale o taka małą prywatną). Nie
      wiem co za g*** tam sprzedają ale mój wozik palił zamiast 5,3 na trasie około
      6,9 l/ 100 km i do tego co chwile właczała się kontrolka wtrysku.
      kiepskie paliwko jest też w okolicach Olkusza k. Krakowana takich 2 duzych
      niebieskich stacjach
    • Gość: Doktorek Czarna lista stacji benzynowych IP: *.banacha.amwaw.edu.pl / 10.1.0.* 05.12.02, 14:34
      Dodam tylko, ze wszedzie w Warszawie na stacjach samoobslugowych NESTE paliwo
      jest kiepskiej jakosci, na pewno z dodatkami, bo spala przecietnie ok 1 litra
      na 100 km wiecej.
      Natomiast na takiej samej stacji w Slupsku pod Realem paliwo jest doskonalej
      jakosci i spokojnie daje rade dojechac na nim do Warszawy krecac sie jeszcze po
      Gdansku. Na warszawskim paliwie nigdy mi sie nie udawalo dojechac do Slupska,
      dopoki nie zaczalem brac w PETROLOCIE.Oni widac sprzedaja to samo paliwo w
      ktore zaoptaruja sie pojazdy obslugi naziemnej, wiec nie oplaca im sie kantowac
      (na tej stacji tankuje sporo pracownikow LOTu i PPLu ).
      • Gość: Doktorek Paliwo na Slowacji IP: *.banacha.amwaw.edu.pl / 10.1.0.* 05.12.02, 14:39
        Wszystkim, ktorzy spedzaja wakacje, czy nawet weekend na poludniu Polski
        polecam korzystanie z paliw slowackich.
        Bezolowiowa na Slowacji jest BEZ DODATKOW - naturalna i spelnia najwyzsze
        europejskie normy.W jezdzie po gorach roznice wyczuwa sie natychmiast, a
        spalanie jest o ok 10% nizsze. Poniewaz paliwa na Slowacji sa duzo tansze niz w
        Polsce to oszczedza sie dodatkowo.
        Ja podczas 2 tygodniowego pobytu na Podhalu, sporo jezdzac, oszczedzam okolo 80
        zl na paliwie tankujac wylacznie na Slowacji.
        Wiekszosc stacji tamtejszych akceptuje polskie karty platnicze.
        • Gość: pluszak Re: Paliwo na Slowacji IP: *.zachem.com.pl 05.12.02, 15:02
          A ja się naciąłem na Słowackim paliwku. Tankowałem na takiej małej stacji
          między Łysą Polaną a Tatrzańską łomnicą. paliwko było tam dziadoskie. Ale
          ogólnie na większych stacjach jest OK, zwłaszcza w popradzie i okolicach
      • Gość: Niknejm Re: Czarna lista stacji benzynowych IP: *.waw.cdp.pl / 143.26.81.* 05.12.02, 14:41
        Gość portalu: Doktorek napisał(a):

> Dodam tylko, ze wszedzie w Warszawie na stacjach samoobslugowych NESTE paliwo
        > jest kiepskiej jakosci, na pewno z dodatkami, bo spala przecietnie ok 1 litra
        > na 100 km wiecej.

Które Neste? Bo ja tankuję w W-wie i nie mam żadnej różnicy między Neste a
        Shellem czy BP na przykład. Leję paliwo 98.
        Więc nie wydaje mi się to prawdą.

Pzdr
        Niknejm
        • vwpassat A24, Shell ???????????????? 05.12.02, 15:06
          Gość portalu: Niknejm napisał(a):

> Które Neste? Bo ja tankuję w W-wie i nie mam żadnej różnicy między Neste a
          > Shellem czy BP na przykład. Leję paliwo 98.

Witam. Ja np. tankuje zawsze w A24 na Jagiellońskiej przy FSO, leję ON. I
          niestetyyyyy, ostatnio zauważyłem zmianę, bo z reguły przejeżdżałem a baku w
          mieście te 780...830 km zanim zapalała sie rezerwa. Ostatni raz zapaliła mi sie
          przy 720. To 10% - dużo. Wiem że może jest chłodniej, ale 2 tygodnie temu też
          było pare stopni minus. Auto na postoju jest garazowane w temp. ok. 15st tak w
          pkt.A jak i pkt.B.
          W każdym razie nie teraz spróbuję zalać na Statoil i zobaczymy.

A co do Shell'a to kto powiedział że jeśli w Shellu paliwo jest najdroższe tzn.
          że najlepsze ? Kolega z ławki szkolnej pracuje w centrali od paru lat i jak
          przy flaszce temat schodzi na tematy służbowe, to zawsze mi mówi "jak chcesz
          tankować najdrożej, to tankuj na shellu !".
          Chyba wie co mówi.

Pzdr
          • Gość: Michal Re: A24, Shell ???????????????? IP: *.telia.com 05.12.02, 15:37
            vwpassat napisał:

> Gość portalu: Niknejm napisał(a):
            >
            > > Które Neste? Bo ja tankuję w W-wie i nie mam żadnej różnicy między Neste a
            >
            > > Shellem czy BP na przykład. Leję paliwo 98.
            >
            > Witam. Ja np. tankuje zawsze w A24 na Jagiellońskiej przy FSO, leję ON. I
            > niestetyyyyy, ostatnio zauważyłem zmianę, bo z reguły przejeżdżałem a baku w
            > mieście te 780...830 km zanim zapalała sie rezerwa. Ostatni raz zapaliła mi
            sie
            >
            > przy 720. To 10% - dużo. Wiem że może jest chłodniej, ale 2 tygodnie temu też
            > było pare stopni minus. Auto na postoju jest garazowane w temp. ok. 15st tak
            w
            > pkt.A jak i pkt.B.
            > W każdym razie nie teraz spróbuję zalać na Statoil i zobaczymy.
            >
            > A co do Shell'a to kto powiedział że jeśli w Shellu paliwo jest najdroższe
            tzn.
            >
            > że najlepsze ? Kolega z ławki szkolnej pracuje w centrali od paru lat i jak
            > przy flaszce temat schodzi na tematy służbowe, to zawsze mi mówi "jak chcesz
            > tankować najdrożej, to tankuj na shellu !".
            > Chyba wie co mówi.
            >
            > Pzdr
            Potwierdzam ,tak samo jest w Szwecji/ceny/.Pierwszy Shell zaczal lac te
            badziewie do paliwa,Pzdr.Michal
      • doro6 ze Słupska do Warszawy i z powrotem 05.12.02, 14:48

>na takiej samej stacji w Slupsku pod Realem paliwo jest doskonalej
        >jakosci i spokojnie daje rade dojechac na nim do Warszawy krecac sie jeszcze
        >po Gdansku. Na warszawskim paliwie nigdy mi sie nie udawalo dojechac do
        >Slupska...

W Polsce przeważaja wiatry pólnocno-zachodnie, stąd róznica.
        • Gość: Doktorek Re: ze Słupska do Warszawy i z powrotem IP: *.dostep.pl 05.12.02, 23:07
          Nie przeczytales calosci...pisze wyraznie, ze tym razem na paliwie z PETROLOTU przejechalem z Warszawy do
          Slupska pokreciwszy sie ok 50 km po Gdansku po drodze. Wiec jesli wziac pod uwage "wiatry", to wychodzi
          jeszcze
          lepiej.
          Zapraszam innych do tworzenia CZARNEJ i BIAŁEJ listy stacji benzynowych.
          Dzielmy się spostrzeżeniami, tylko tak możemy cos zrobić.
          Może to mało, ale zawsze cos.

Pozdrawiam
      • doro6 ze Słupska do Warszawy i z powrotem 05.12.02, 14:48

>na takiej samej stacji w Slupsku pod Realem paliwo jest doskonalej
        >jakosci i spokojnie daje rade dojechac na nim do Warszawy krecac sie jeszcze
        >po Gdansku. Na warszawskim paliwie nigdy mi sie nie udawalo dojechac do
        >Slupska...

W Polsce przeważaja wiatry pólnocno-zachodnie, stąd róznica.
    • spik Re: wodolejstwo na Geancie w Szczecinie 05.12.02, 16:17

dla samochodziarzy o mocnych nerwach

www1.gazeta.pl/szczecin/1,34939,1189972.html
      • vega12 Re: wodolejstwo na Geancie w Szczecinie 06.12.02, 09:27
        spik napisał:

>
        > dla samochodziarzy o mocnych nerwach
        >
        > <a
        href="http://www1.gazeta.pl/szczecin/1,34939,1189972.html"target="_blank">w
        > ww1.gazeta.pl/szczecin/1,34939,1189972.html</a>

a najlepsze jest to że o tym że na tej stacji cos nie tak z paliwem było to
        wiekszośc kierwoców wiedziała, bo na poczatku jak otworzyli ją to z powodu
        baaaardzo niskich cen były tam niesmowite kolejki, ale po jakims czasie tych
        kolejek tam juz nie było...mimo że ceny były dalej szokujące . Kolega tam
        zatanczył kiedyś więcej niż jego bak pomieścił.... wiec to nie tylko woda...

ale najgorzej to miają ropniaki tu to stacje kombinują!
    • Gość: olo2411 Re: OSZUSTWA NA STACJACH PALIW IP: Hutnicza:* 06.12.02, 10:07
      Dla kontroli chcial nalac do 20 litrowego kanistra i w razie niezgodnosci
      wezwac policje - nie dopuscili do tego.
      Pzdr.
      Ps. odlecam dwie stacje benz. carman i oktan na ul. hutniczej w Gdyni
    • Gość: qw Re: OSZUSTWA NA STACJACH PALIW IP: *.lot.pl 06.12.02, 10:10
      czy nikt nie ma doswiadczen z Aralem ?
      czy po polaczeniu z BP maja taka sama benzyne?
      • Gość: vega12 Re: OSZUSTWA NA STACJACH PALIW IP: *.agro.ar.szczecin.pl 06.12.02, 10:24
        ja tankowałam zawsze na Aralu, i tankuje nadal, ale zauważyłam ze np w
        Szczecinie Aral Aralowi nie równy... bo na prawobrzeżu jest bezyna bardzo
        dobra, ale ostatnio zatankowałam na Unii Lubelskiej i zaworki w Suzuce stukały
        przy przyspieszaniu...czy to jest związane z tym połączeniem za BP? nie wiem
        a swoją drogą kiedys robiłam takie doświadczenia że tankowalam na różnych
        stacjach i liczyłam yle samochód pali to po jeszcze wtredy CPN i RG palił
        najwięcej, a po Aralu najmniej ze wszytkich prawie o litr, ale oni ponoc cos
        dodają do paliwa żeby mniej palił
    • Gość: Tomasz Re: OSZUSTWA NA STACJACH PALIW IP: 193.59.192.* 06.12.02, 11:18
      Po tym co tu przeczytałem już nie kupię Diesla.
      Wystarczy benzynka 1,6 110 KM i święty spokój.
      Nigdy nie tankowałbym na "rumuńskich" stacjach.
      Najlepiej Shell, Statoil, gdzie niegdzie Aral.
      U nas paliwo chrzczą już w autocysternach ... .
      Gaz jest chyba najbardziej tolerancyjny na oszustwa (dla auta).
      • Gość: pluszak Re: OSZUSTWA NA STACJACH PALIW IP: *.zachem.com.pl 06.12.02, 13:54
        Gość portalu: Tomasz napisał(a):

> Gaz jest chyba najbardziej tolerancyjny na oszustwa (dla auta).
        MOZE ZE WZGLEDU NA SKŁAD, ALE OSZUKUJA NA STACJACH ZANIŻAJĄC NA LITRACH
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka