Dodaj do ulubionych

ktory model skody?

27.03.06, 09:38
Witam!
Planuje zakup auta tak do ok.42-44 tys.zł. Zastanawiam sie nad Fabia. Ale mam
dylemat. Nie wiem, czy 1,2 HTP 64 czy 1,4 MPI ? Czy wyposazenie Ambiente Plus
faktycznie jest duzo lepsze od Classic Plus? Tzn chodzi mi o to, czy te
dodatkowe bajery sa wzane w uzytkowaniu? Czy klimatyzacja polautomatyczna
sprawdza sie?
Na co powinnam zwrocic uwage przy zakupie? I czego dodatkowo sie domagac przy
negocjacjach cenowych ? Nie jestem za bardzo przebojowa wiec prosze Was o
pomoc.
Z gory dziewkuje i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: at W kwestii klimy... IP: *.net-serwis.pl 27.03.06, 10:08
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=636&w=39209354&v=2&s=0
    • Gość: andrzej Re: ktory model skody? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 12:40
      proponuję przejrzeć spis treści 1-2 miesiące do tyłu. pisaliśmy sporo na ten
      temat.
    • Gość: omcskodziarz Re: ktory model skody? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 14:35
      Jestem na etapie szukania samochodu (nowego) w okolicach tej kwoty. Wybrałem
      Fabie z silnikiem 1,2 64 KM, wersja wposażenia Ambiente Plus z klimatyzacją.
      Proponuję ci odwiedzić conajmniej dwóch dealerów i poprosić o kalkulacje nowego
      auta. Warto od razu zapytać o dodatki, które sprzedawca w tej cenie nam doda.
      Jeśli masz co najmniej dwie oferty, to masz mozliwość wyboru.
      Pozdrawiam
      • Gość: gość Re: ktory model skody? IP: 82.160.42.* 01.04.06, 23:30
        mi napszykład udało się utargować za darmo lakier listwy boczne wycieraczki
        blokadę skrzyni biegów ...............
        tylko się trzeba targować..........
    • Gość: neferet Re: ktory model skody? IP: *.chello.pl 28.03.06, 14:48
      zdecydowanie odradzam Fabie z silnikem 1,2 HTP - ostatnio spzredalam 1,4 44KW i
      mialam sie okazje przejechac taka fabie 1,2 HTP - cos okrponego, juz sam dzwiek
      silnika jak syrenka, no moze po miescie to i wystarczy taki silniczek, ale na
      trasie to juz nie ma co marzyc o jakiejs dynamice - moja Fabia 1,4 miala lepszy
      silnik, a tez nie bardzo dynamiczna byla, wiec co dopiero mowic o takiej
      slabiznie, teraz oczekuje wlasnie na Fabie 1,4 16V 101 KM i mam nadzieje odczuc
      jakas roznice, w kazdym badz razie 1,2 HTP na pewno nie jest autem dynamicznym...
      • Gość: Tomek Re: ktory model skody? IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 28.03.06, 14:58
        Oprócz tego że silnik 1.2 HTP jest głośny to jeszcze dużo pali.

PZDR
      • erbu Re: ktory model skody? 28.03.06, 14:59
        Dziekuje wszystkim za opinie. Kupie chyba 1,4 MPI
        • fibin Re: ktory model skody? 30.03.06, 21:45
          Silnik 1,2 HTP 47kW jest cichy, wystarczająco dynamiczny na polskie drogi i
          mało pali. Używam go od roku i jestem bardzo zadowolony. Żona zresztą też:)
          • fibin Re: ktory model skody? 31.03.06, 21:13
            Dodam jeszcze, że jest to silnik produkowany przez Volkswagena i stosowany
            również w VW Polo. Wiele innych znanych firm samochodowych obecnie produkuje
            takie trzycylindrowe silniczki i pakuje z powodzeniem do swoich autek:)
            • Gość: der czech Re: ktory model skody? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 00:12
              ten silnik się dociera jak każdy ,wbrew glupim opiniom. podobnie całe auto tzn.
              wszystkie części mech. i opony. po 10 tys. km będzie cichutki .
              1.2 12v sedan, metalic,ambiente+ ,klima,welur dywaniki,radio cd oryg.42,5 tys
              cisnąć ich bo magazyn jest pełny a klientów nie ma.
    • Gość: X-man Re: ktory model skody? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 11:37
      Nie zapomnij o dokupieniu magnetyzera.
      roftl.

------------------------------------------------
      40 lat komunizmu zrobiło swoje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka