Dodaj do ulubionych

wybor samochodu

06.04.06, 06:51
zamierzam kupic uzywany 2-, 3- lub 4-letni samochód.

Rozpatruje nastepujace marki:

Skoda, Renault Clio, Opel Corsa, Opel Agila, Ford Focus. Samochod dla 3-osob.
rodziny do jazdy po miescie.

Prosze o rade jakie parametry powinnismy brac pod uwage.
Obserwuj wątek
    • greenblack Re: wybor samochodu 06.04.06, 08:24
      anikaosuch1 napisała:

> Prosze o rade jakie parametry powinnismy brac pod uwage.

Miesięczną nadwyżkę finansową.
    • programistajava Re: wybor samochodu 06.04.06, 08:38
      Kazdy chce 2 3 4 latka w dobrym stanie zadbanego NIE BItego bez przekreconego
      licznika po emerycie. Znajdz mi choc 1 taki ....
      • zwn51 Re: wybor samochodu 06.04.06, 09:18
        Odp. na programistajava
        ciagle mam taki (niestety starszy troche) ale wiekszy niz wymagania jak w tym
        poscie. Nie mow ze ktos potrzebuje bezwypadkowego, zadbanego o malym przebiegu.
        (A nawet jesli tacy sa to nie czytaja postow w internecie!). Od dluzszego czasu
        chce sprzedac takie auto ale jedyny odzew to: gdyby moja cena (cena jest
        zetelna i niezbyt duza ale - lda zasady - odrobine wieksza niz przecietna
        geldowa) byla taka jak za: 300000 na liczniku i po niechlujnej naprawie po
        korozji to moze!?
        • sandomingo1 Re: wybor samochodu 06.04.06, 11:16
          a co to za samochód i jaka jest cena. Szukam czegoś większego 5 letniego
          • zwn51 Re: wybor samochodu 06.04.06, 13:15
            Dla sandomingo1:
            Mondeo Ghia z 1998, 5drzwi, srebrny metalik ale, i tu musze Cie zmartwić: V6
            2.5. Cena 17900 pln. Aby uprzedzić: wszystkie przeglady (liczniki) zapisane w
            stacji obslugi (tam gdzie kupowalem) stąd sprawdzenie w jakiejkolwiek stacji
            obsługi Forda bedzie bez problemu.
            • zwn51 Re: wybor samochodu 14.04.06, 15:22
              Dla wszystkich niedowiarków i narzekajacych na przekręty z licznikami:

> wszystkie przeglady (liczniki) zapisane w
              > stacji obslugi (tam gdzie kupowalem) stąd sprawdzenie w jakiejkolwiek stacji
              > obsługi Forda bedzie bez problemu.

Z.
              • przekurwa Re: wybor samochodu 14.04.06, 16:11
                Jeśli kochasz mechaników to Skoda, Renault i Opel to idealny wybór!
                Osobiście poleciłbym jeśli chodzi o samochody używane: Toyota Carina, Toyota
                Corolla, Nissan Micra, Nissan Almera i Honda Accord. Oczywiście trzeba też
                trafić na solidny egzemplarz a ludzie nie pozbywają się tych samochodów zbyt
                chętnie bo są dobre.
                • wiktoria11 Re: wybor samochodu 14.04.06, 16:37
                  Znajomy ma do sprzedania Mitsubishi Carisma 1,6 granatowy chyba 2000r
                • spqr5 Re: wybor samochodu 14.04.06, 16:39

przeku.. napisała:

> Jeśli kochasz mechaników to Skoda, Renault i Opel to idealny wybór!
                  > Osobiście poleciłbym jeśli chodzi o samochody używane: Toyota Carina, Toyota
                  > Corolla, Nissan Micra, Nissan Almera i Honda Accord.

Tak to bardzo ciekawe ,a ja jako posiadacz lub współposiadacz 3 już skody i 3
                  hondy muszę stwierdzić , że 3 skody , a jeździły do 180 000 km nie miały
                  awarii , 2 hondy też nie natomiast trzecia honda miała awarią klimatyzacji,
                  hamulców, skrzyni biegów na szczęście w okresie gwarancji.

Każde auto to loteria, nie ma dobrych i złych marek.

Jeżeli auto które chcesz kupić nie ma 3 lat to kup Hondę bo będzie jeszcze na
                  gwarancji, to duży argument za zakupem

Opowieści o tym , że 1 marka jest lepsza od 2 to bzdury, czy uważasz , że Turek
                  lepiej montuje Hondę [ bo np. civic sedan jest produkowany w Turcji ] niż Czech
                  Skodę.

Sprawdź jak się jeździ autem, które chcesz kupić np. w salonie , a potem u
                  sprzedającego, kup te które dla Ciebie i tylko dla Ciebie będzie spełniało
                  wymagania, np chcesz kombii a może diesel to sorry ale honda tego produkuje [
                  tylko accord ]

Droga "przeku.." napisz dlaczego Renault to be , a Nissan taki cacy.

-------------------------------------
                  "W jakimś okresie życia mamy młodość. Przez resztę życia ją wspominamy."
                  -------------------------------------
                  • przekurwa Re: wybor samochodu 14.04.06, 16:52
                    Francuzy, Ople i Skody to najgorszy szajs mówię to z doświadczenia. Zresztą
                    widziałem tylko takie jeśli chodzi o awarię na trasie.
                    • spqr5 Re: wybor samochodu 14.04.06, 17:16
                      A ja jeżeli chodzi o awarię to widziałem na trasie tylko Mercedesy, czy mogę
                      zastosować Twoje rozumowanie i powiedzieć , że Mercedes to najgorszy szajs bo
                      tylko takie widziałem ?
                    • wiktoria11 Re: wybor samochodu 14.04.06, 17:22
                      dodaj jeszcze że BMW fordy fiaty volgzwageny i cały ten europejski szajs jest
                      bardzo awaryjny . Mam trzeciego opla i żaden nie był awaryjny nigdy nie stałem
                      na drodze trzeba tylko serwisować a nie czekać aż koła odpadną

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka