Gość: Marcin IP: *.intranet.salsa.pl 19.12.02, 13:55 Przez 2 lata jezdzilem hyundaiem Atosem. Bylo to bezawaryjne i bardzo dobre auto, teraz pomysle o kupnie getza :-) Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Szymon Re: Hyundai Getz IP: *.asternet.pl / 10.0.0.* 27.02.03, 20:32 Ja również jeżdziłem atosem dwa lata i było to zupełnie bezawaryjne auto.Fakt że trzeba takie małe samochody lubić ale obiektywnie nie moge wskazać żadnego minusa w tym samochodzie.Jego następca raczej nie będzie gorszy bo po to sie je robi aby jeszcze Ulepszyć.JUŻ ODKŁADAM PIENIĄDZĘ NA NOWEGO HYUNDAYA!Naprawde Polecam. Link Zgłoś
Gość: monika_kot Getz i Atos IP: 195.216.116.* 28.07.03, 09:30 Witaj!!!:) Gość portalu: Szymon napisał(a): > Ja również jeżdziłem atosem dwa lata i było to zupełnie > bezawaryjne auto. Napisałeś że przez dwa lata jeździłeś Atosem... To znaczy że juz sprzedałes czy chcesz sprzedać? Ja poszukuje Atosa w bardzo dobrym stanie najchętniej z Wielkopolski... Pozdrawiam!:) Link Zgłoś
chaladia Może to niepatriotyczne... 27.02.03, 20:39 Mnie się podoba. Zaczekam na silnik diesla i zapewne kupię, choć z pobudek patriotycznych wypdałoby kupić Fiata New Small. Wszystko będzie zależeć od ceny. Link Zgłoś
Gość: pidżej Re: Hyundai Getz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.03.03, 21:22 usiadłem dziś w takim, i robi wrażenie, wykonanie solidne, stylistyka bez wariactw ale też się nie zestarzeje w rok czy dwa. przestronny w środku niczym Civic mimo że raptem na 3,81 długi. nie kupię jednak, przynajmniej póki importer będzie mnie stawał przed wyborem, że albo jedna poduszka + klima , albo 2 poduchy ale bez klimy. ABS może kiedyś można będzie domówić, na razie nie. silnik też tylko jeden - 1.3l, 85KM aż za mocny jak na wersje podstawową - 11.5 do setki w tym mikrowanie to IMO przesada. a dealer rozkłada ręce i ja go rozumiem - póki będą 35-procentowe cła, Hyundai specjalnie na Polskę bedzie musiał zubażać samochody. W UK, Niemczech, Holandii ABS jest w standardzie od wersji 1.1 basic. Link Zgłoś
Gość: Yosarian Re: Hyundai Getz IP: *.acn.waw.pl 28.03.03, 10:36 Sprawdziłem wersję dość bogatą, ale nie o to mi chodziło. Chciałem się przejechać tym samochodem (tym bardziej, że reklamuje go R. Leszczyński, którego ........ nie trawię). Ale nie o tym wątek. Bardzo zrywny, mały (?) samochód. Wrażenia z jazdy jak najbardziej pozytywne. Silnik 82 KM, 1.3 to całkiem sporo. Nie jest to rodzinne auto, ale ....... coś za coś. Ogólnie życzę Getzowi sukcesów, bo zasługuje. Link Zgłoś
ecikp Re: Hyundai Getz 28.03.03, 11:11 I bardzo słuszne miałeś wrażenia. ja od 2-ch lat jeżdżę Hyundaiem Accentem w wersji 1,3 (wspomaganie i klima, bez poduch i ABS-u). A w Getzie jest właśnie wstawiony silnik od Accenta. Naprawdę bezawaryjny i długowieczny. polecam. Chyba kupimy w przyszłości Getza jako drugi samochód. Link Zgłoś
Gość: Clint Re: Hyundai Getz IP: *.rzeczpospolita.pl 28.03.03, 16:41 ecikp napisała: > I bardzo słuszne miałeś wrażenia. ja od 2-ch lat jeżdżę Hyundaiem Accentem w > wersji 1,3 (wspomaganie i klima, bez poduch i ABS-u). A w Getzie jest właśnie > wstawiony silnik od Accenta. Naprawdę bezawaryjny i długowieczny. polecam. > Chyba kupimy w przyszłości Getza jako drugi samochód. Tez jestem szczesliwym posiadaczem Accenta 1.3 ktory jest samochodem naprawde udanym. Getz moich marzen ma jednak silnik 1.6. 1.3 jest Ok ale nie zawsze daje swobode wyprzedzania w moim Accencie. Pozdrawiam, Clint Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Hyundai Getz IP: *.aries.com.pl 28.03.03, 16:43 W mojej opini znacznie ale to znacznie ładniejszy jest Daewoo Kalos.Tak z zewnatrz (głównie) jak i w środku. Hyundai Getz w zestawieniu z C3,Micrą czy znacznie tańszym Punto II wyglada jak auto z innej epoki.Przypomina mi Forda Festive (Mazda 121). pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Hyundai Getz IP: *.aries.com.pl 28.03.03, 16:49 Inna sprawa to zachwyt forumowiczów nad silnikiem 1.3 Jeździłem kiedyś Accentem z silnikiem 1.5 i uważam,że jest to muł gdyż na autostradzie na prostym odcinku drogi z trudem osiagał 170 km/h w 4 osoby (wynik porównywalny z SC 1.1,Sieną 1.4 oraz np. Punto 1.2) Może ktoś wytłumaczy mi ten fenomen dynamiki silnika 1.3? p.s. Accent ma jeszcze kilka innych wad (beznadziejne zawieszenie,paliwożerność silnika 1.5) ale o tym innym razem pozdrawiam Link Zgłoś
ecikp Re: Hyundai Getz 02.04.03, 11:41 Gość portalu: Sławek napisał(a): > Inna sprawa to zachwyt forumowiczów nad silnikiem 1.3 > Jeździłem kiedyś Accentem z silnikiem 1.5 i uważam,że jest to muł gdyż na > autostradzie na prostym odcinku drogi z trudem osiagał 170 km/h w 4 osoby > (wynik porównywalny z SC 1.1,Sieną 1.4 oraz np. Punto 1.2) > Może ktoś wytłumaczy mi ten fenomen dynamiki silnika 1.3? > p.s. Accent ma jeszcze kilka innych wad (beznadziejne zawieszenie,paliwożerność silnika 1.5) ale o tym innym razem > może problem tkwi w tym, ze jeździłeś 1-szą wersją Accenta. Mój (Accent II) ma 86 KM i 170 km/h osiąga bezproblemowo, pod 4-ma osobanmi. Pali niewiele, a co dozawieszenia nie mam żadnych zarzutów. Link Zgłoś
Gość: emil Re: Hyundai Getz IP: *.10.osiedle.net.pl 27.07.03, 20:28 ecikp napisała: > Gość portalu: Sławek napisał(a): > > > Inna sprawa to zachwyt forumowiczów nad silnikiem 1.3 > > Jeździłem kiedyś Accentem z silnikiem 1.5 i uważam,że jest to muł gdyż na > > autostradzie na prostym odcinku drogi z trudem osiagał 170 km/h w 4 osoby > > (wynik porównywalny z SC 1.1,Sieną 1.4 oraz np. Punto 1.2) > > Może ktoś wytłumaczy mi ten fenomen dynamiki silnika 1.3? > > p.s. Accent ma jeszcze kilka innych wad (beznadziejne > zawieszenie,paliwożerność silnika 1.5) ale o tym innym razem > > > może problem tkwi w tym, ze jeździłeś 1-szą wersją Accenta. Mój (Accent II) ma > 86 KM i 170 km/h osiąga bezproblemowo, pod 4-ma osobanmi. Pali niewiele, a co > dozawieszenia nie mam żadnych zarzutów. też mam accenta 1.3 i na słowackiej autostradzie w 4 osoby i z pełnym bagażnikiem miałem 170 km/h a średnie spalanie wyniosło 5.7 litra na setke (białystok - chorwacja - białystok) Link Zgłoś
Gość: monika_kot Re: Hyundai Getz IP: 195.216.116.* 28.07.03, 09:29 Napisałeś że przez dwa lata jeździłeś Atosem... To znaczy że juz sprzedałes czy chcesz sprzedać? Ja poszukuje Atosa w bardzo dobrym stanie najchętniej z Wielkopolski... Pozdrawiam!:) Link Zgłoś