Dodaj do ulubionych

Lanos '99-'00 z gazem --- czy jest awaryjny?

14.04.06, 08:40
mam zamiar kupic takiego z gazem:
przebieg ok 100 000
cena ok 10 tys PLN

Są różne opinie na temat awaryjnosci Lanoskow.
Czy rzeczywoscie to kosztowne pod tym wzgledem auto?
wiadomo ze za 10 tys nie kupi sie nic wielkiego i w miare nowego.
czy to bedzie dobry wybor?
Obserwuj wątek
    • fuiio Re: Lanos '99-'00 z gazem --- czy jest awaryjny? 14.04.06, 08:41
      Jest to auto juz wiekowe ,praktycznie z ubiegłego wieku a do tego mocno
      przestarzałe..a czy awaryjne-na pewno.
      • yopeque1 Re: Lanos '99-'00 z gazem --- czy jest awaryjny? 14.04.06, 09:01
        To że auto jest z 99 napewno nie świadczy o tym ze jest to nowoczesna
        konstrukcja ale, na miłość boską jesli nigdy nawet nie prowadziłeś Lanosa nie
        mów ze NAPEWNO są awaryjne. Sam miałem do tej pory jednego Lanosa i drugie auto
        tej marki (espero) i byłem nad wyraz zachwycony ich brakiem awaryjności,choć
        kupowałem je z pewną taką niesmiałością. Każdym przejechałem ponad 150 tyś km,
        tylko o auto trzeba dbać. pozdrawiam
    • zupper rewelka 14.04.06, 13:41
      zrobiłem zagazowanym lanosem 120 tysiecy bez jakichkolwiek problemów, awarii i
      usterek.Teraz mój brat zrobił kolejne 50 tysiecy i po za zwyklymi przegladami i
      wymiana klocuszków filtrów i swiec . Żałuje ze sprzedałem to auto!
    • swoboda_t Re: Lanos '99-'00 z gazem --- czy jest awaryjny? 14.04.06, 13:45
      Znajomemu Lanosowi stuknęło właśnie 203 tysiące kilometrów. Rocznik 98, na
      gazie od ok. 140tkm na liczniku. Poza elementami eksploatacyjnymi w zasadzie
      nic mu nie dolega. Wg. mnie najlepszy wybór w tej cenie, jeśli ktoś szuka
      praktycznego, taniego w utrzymaniu wozidła. Od jakiegoś czasu rozglądam się za
      autem dla Mamuśki i Lanos jest najpoważniejszym kandydatem, przekonałem się do
      tego samochodu :)
    • ka-8 Re: Lanos '99-'00 z gazem --- czy jest awaryjny? 14.04.06, 15:30
      Po moich doświadczeniach z Lanosem, gorąco polecam. Auto prawie całkowicie
      bezawaryjne (dociągnąłem do 150000km potem poszedł w ludzi). Jeżeli tylko
      instalacja była poprawnie założona to będziesz zadowolony.
    • callafior Re: Lanos '99-'00 z gazem --- czy jest awaryjny? 14.04.06, 17:06
      Jest dość niezawodny, pod warunkiem, że prawidłowo eksploatowany. Do gazu lepsze
      są silniki ośmiozaworowe (bardziej trwałe). Wykończenie raczej ascetyczne, ale
      za tą cenę raczej nie ma co wymagać. Zaletą są przede wszystkim koszty
      eksploatacji - tanie części, niedrogie ubezpieczenie, niepopularny wśród
      złodzieji, a z kolei na gazie ekonomiczny. Myślę, że za podaną kwotę nie kupisz
      nic z podobnym przebiegiem i wiekiem. W Twoim przypadku, lanosa jak najbardziej
      polecam. Alternatywą może być np. 2x starsza astra (podobna konstrukcyjnie do
      lanosa) lub jeszcze starszy golf - auta ogólnie bardzo dobre, ale już dość stare
      i kilometrów natrzaskane mają.
      • jasiek-23 Re: Lanos '99-'00 z gazem --- czy jest awaryjny? 14.04.06, 20:54
        do lanosa od razu dokup sobie kajdanki ,jakies pejcze i juz będziesz miał pełny
        hardcore!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka