Dodaj do ulubionych

Upusty u dealerów

IP: 213.77.37.* 07.06.01, 11:11
Czy dealerzy są skłonni dawać upusty od cen katalogowych lub extra dodatki?
Kiedyś kupowałem Peugeota 206 i jako "gratis" wytargowałem komplet kół zimowych
i alarm (poza promocją).
Czy jest to wyjątek czy reguła?
U kogo można wytargować najwięcej?
Obserwuj wątek
    • Gość: kris Re: Upusty u dealerów IP: *.eti.pg.gda.pl 07.06.01, 11:32
      W Citroenie "dali" mi (poza klimatyzacja, ktora byla oficjalnie w promocji)
      oryginalne radio z wywietlaczem i sterowaniem z kierownicy (1200 PLN) i pol
      autoalarmu (830 PLN).

pozdro

• Gość: rico Re: Upusty u dealerów IP: 195.136.25.* 07.06.01, 11:40
        U Toyoty (kupowana corolla) w czasie targowania dali gratis blokadę skrzyni
        biegów z montażem i radioodtwarzacz za 50%. W sumie jakieś 1300 zł. Chciałem
        metalic gratis (1850 zł) ale na to niestety nie poszli.
    • daltonista Re: Upusty u dealerów 08.06.01, 19:51
      Różnie bywa. Fiat daje dla pracowników i ich rodzin 10% w dół i jeszcze od tego
      czasami odejmuje 2000-3500 + pakiet ubezpieczeń gratis. Dla firm
      współpracujących z fiatem zazwyczaj jw. ale bez pakietu. Wszystko zmienia się
      co miesiąc. Trochę oszukana lista upustów fiatowych jest na sronie Carserwisu.
      Ostatnio gadałem w oplu i dają ustawowe 3000 w dół, a jak się zdecyduje to
      jeszcze radio firmowe gratis. Tyle że wygląda mi na to że to radio to sami
      wcześniej wyciągneli - wielka dziura 2U ziejąca kablami. Zazwyczaj jak nie ma
      radia to jest zaślepka lub pseudo kieszonka, nie wydaje się Wam?
    • Gość: marek Re: Upusty u dealerów IP: *.citicorp.com 11.06.01, 14:47
      VW Golf, dostałem blokadę skrzyni biegów ca 700zł i dywaniki z materiału ca
      100zł, elektrycznych szyb za 1000zł nie udało się wywalczyć.
    • Gość: Lechu Re: Upusty u dealerów IP: 10.4.4.* / 213.134.143.* 11.06.01, 19:54
      Kupujac 3 lanosy, dostalem niezly rabat. Zaznacze, ze bylo to w czasach gdy nie
      mieli takich klopotow. Gdy zainteresowalem sie Leganza, i to zupelnie szczerze,
      wynegocjowalem 19.000 PLN rabatu.
      • Gość: Lechu Re: Upusty u dealerów IP: 10.4.4.* / 213.134.143.* 11.06.01, 19:55
        tylko dodam, ze mialem rabat flotowy
    • Gość: Marian Re: Upusty u dealerów IP: 172.0.0.* 18.06.01, 02:19
      Do Nissana Primery 1.6 dorzucili gratis bardzo dobry alarm z antynapadem (1500
      zł) i dywaniki. Próbowałem "wyrwać" jeszcze alufelgi ale się nie dało. Do
      dyskusji czy to, co dostałem to dużo czy mało wziąwszy pod uwagę, że Nisski
      bardzo dobrze się sprzedają i dilerzy nie muszą specjalnie kokietować klientów
      w odróżnioeniu od "paru innych marek". W salonie Nissana w ramach zakupu byłem
      4 razy (kredyt) i tylko raz nie wydawali nówki kolejnemu nabywcy. A mój
      szwagier, który ma Opla Astrę był w salonie Opla, bo chciał kupić jakąś
      duperelę i nie mówiąc już o tym, że był jedynym gościem, to panom "handlowcom"
      nawet na jego widok nie chciało się d... podnieść z krzeseł. Pozostawię to bez
      komentarza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka