Gość: Rafał IP: *.kalisz.mm.pl 27.12.02, 21:36 Witam Czy wiecie moze jakie jest clo na samochody np. 30-letnie,uznane za zabytki. Slyszalem,ze nie ma wogole zadnych oplat. Wiecie cos wiecej na ten temat? pozdrawiam Rafał Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: 130rapid Temat-bumerang. IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.02, 22:25 Zajrzyj tu: www.oldtimer.pl/Porady/prawodawstwo.htm Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Temat-bumerang. IP: *.kalisz.mm.pl 28.12.02, 12:34 Dzieki bardzo pozdrawiam Rafał Link Zgłoś
Gość: 130rapid Re: Temat-bumerang. IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.02, 04:28 Gość portalu: Rafał napisał(a): > Dzieki bardzo > pozdrawiam > Rafał Kup coś, wpadniemy na siebie na zlocie ;-) Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Temat-bumerang. IP: *.kalisz.mm.pl 29.12.02, 11:48 A jaki masz samochod jesli mozna wiedziec? 130 Rapid?:) Ja chce sprowadzic stare BWM 1502 i je odnowic. pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: 130rapid Re: Temat-bumerang. IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 31.12.02, 18:55 130rapid to tylko nick, żeby było łatwiej kojarzyć. To co trzymam w garażu to jest czerwona dwudrzwiowa Skoda Garde (Rapid z pierwszych lat produkcji). Ma tajemniczą przeszłość, nieco młodszy silnik 1289 cm i 5-biegową skrzynię (Gardy miały tylko 1174 cm i 4 biegi). Nieoryginalny, ale nie będzie stryjek zamieniał siekierki na kijek. Jeszcze to nie zabytek (20 lat), ale dobry materiał na rzadkiego oldtimera (1981-84 wyszło tylko 11 tys. Gardówek). Z roku na rok jeździ coraz lepiej. To już nie jest ten chłam, którym była 4 lata temu (bałem się, czy dojadę 5 km do domu). Jeżdżę na zloty (zabytków albo skodowskie), spotykam się z zabytkowiczami z Poznania (bo to przyjazne towarzystwo), czasem służę im jako pilot, albo służba pomocnicza w Rajdzie Wielkopolskim. Po mojej okolicy od lat krąży czerwone BMW 1602. Używane na co dzień, ale nieźle utrzymane, ponoć 100 % oryginalne (ostatnio widzę, że zaczęły mu korodować dolne krawędzi drzwi). Weź tylko pod uwagę, że jeśli ma to być zrobione jak należy, z użyciem nowych części, to może pochłonąć więcej pieniędzy niż nowe SC! Chyba, że znasz źródełka niedrogich podzespołów... Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Temat-bumerang. IP: *.kalisz.mm.pl 01.01.03, 23:12 Wiem,ze to jest drogie:( Wyliczylem,ze na wszystko bede potrzebowal...oj nawet nie bede mowil,bo az mnie sciska. Nowe Punto bym za to kupil... Znalazlem takie BMW za 500 Euro! W niezlym stanie,jezdzi,tylko troche blacha nie za bardzo. Policze dokladnie i zobacze czy mi sie oplaci. pozdrawiam Rafał Link Zgłoś
Gość: 130rapid Ale jaka radocha! IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.03, 18:01 Gość portalu: Rafał napisał(a): > Wiem,ze to jest drogie:( Wyliczylem,ze na wszystko bede potrzebowal...oj nawet nie bede mowil,bo az mnie sciska. Nowe Punto bym za to kupil... Gość portalu: Rafał napisał(a): > Wiem,ze to jest drogie:( Wyliczylem,ze na wszystko bede potrzebowal...oj nawet nie bede mowil,bo az mnie sciska. > Nowe Punto bym za to kupil... Ale jaka radocha, gdy się już zrobi i wyjedzie! Dzisiaj takich samochodów już nie robią. Nie musisz się spieszyć. BMW Dixi roadster znajomego czekała na renowację 14 lat. W suchym garażu, oczywiście. Teraz wziął na tapetę BMW 309 z 1933 r. Kupił ją w 1979 roku. Teraz ma więcej czasu (i pieniędzy), więc dłubie dla zabicia czasu. Spróbuj wkręcić się w jakiś klub właścicieli. Np.: www.bmw-02-club.de/ W Polsce takowego nie ma (przynajmniej dla zabytkowych BMW). Można w ten sposób mieć niezłe rabaty w niektórych sklepach. Link Zgłoś