Dodaj do ulubionych

Sprowadzanie samochodow zabytkowych

IP: *.kalisz.mm.pl 27.12.02, 21:36
Witam
Czy wiecie moze jakie jest clo na samochody np. 30-letnie,uznane za zabytki.
Slyszalem,ze nie ma wogole zadnych oplat.
Wiecie cos wiecej na ten temat?
pozdrawiam
Rafał
Obserwuj wątek
    • Gość: 130rapid Temat-bumerang. IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.02, 22:25
      Zajrzyj tu:
      www.oldtimer.pl/Porady/prawodawstwo.htm
      • Gość: Rafał Re: Temat-bumerang. IP: *.kalisz.mm.pl 28.12.02, 12:34
        Dzieki bardzo
        pozdrawiam
        Rafał
        • Gość: 130rapid Re: Temat-bumerang. IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.02, 04:28
          Gość portalu: Rafał napisał(a):

> Dzieki bardzo
          > pozdrawiam
          > Rafał

Kup coś, wpadniemy na siebie na zlocie ;-)
          • Gość: Rafał Re: Temat-bumerang. IP: *.kalisz.mm.pl 29.12.02, 11:48
            A jaki masz samochod jesli mozna wiedziec?
            130 Rapid?:)
            Ja chce sprowadzic stare BWM 1502 i je odnowic.
            pozdrawiam
            • Gość: 130rapid Re: Temat-bumerang. IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 31.12.02, 18:55
              130rapid to tylko nick, żeby było łatwiej kojarzyć.
              To co trzymam w garażu to jest czerwona dwudrzwiowa Skoda Garde (Rapid z
              pierwszych lat produkcji). Ma tajemniczą przeszłość, nieco młodszy silnik 1289
              cm i 5-biegową skrzynię (Gardy miały tylko 1174 cm i 4 biegi). Nieoryginalny,
              ale nie będzie stryjek zamieniał siekierki na kijek.
              Jeszcze to nie zabytek (20 lat), ale dobry materiał na rzadkiego oldtimera
              (1981-84 wyszło tylko 11 tys. Gardówek). Z roku na rok jeździ coraz lepiej. To
              już nie jest ten chłam, którym była 4 lata temu (bałem się, czy dojadę 5 km do
              domu).

Jeżdżę na zloty (zabytków albo skodowskie), spotykam się z zabytkowiczami z
              Poznania (bo to przyjazne towarzystwo), czasem służę im jako pilot, albo służba
              pomocnicza w Rajdzie Wielkopolskim.

Po mojej okolicy od lat krąży czerwone BMW 1602. Używane na co dzień, ale
              nieźle utrzymane, ponoć 100 % oryginalne (ostatnio widzę, że zaczęły mu
              korodować dolne krawędzi drzwi).
              Weź tylko pod uwagę, że jeśli ma to być zrobione jak należy, z użyciem nowych
              części, to może pochłonąć więcej pieniędzy niż nowe SC! Chyba, że znasz
              źródełka niedrogich podzespołów...
              • Gość: Rafał Re: Temat-bumerang. IP: *.kalisz.mm.pl 01.01.03, 23:12
                Wiem,ze to jest drogie:(
                Wyliczylem,ze na wszystko bede potrzebowal...oj nawet nie bede mowil,bo az mnie
                sciska.
                Nowe Punto bym za to kupil...
                Znalazlem takie BMW za 500 Euro!
                W niezlym stanie,jezdzi,tylko troche blacha nie za bardzo.
                Policze dokladnie i zobacze czy mi sie oplaci.
                pozdrawiam
                Rafał
                • Gość: 130rapid Ale jaka radocha! IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.03, 18:01

> Wiem,ze to jest drogie:( Wyliczylem,ze na wszystko bede potrzebowal...oj
                  nawet nie bede mowil,bo az mnie sciska. Nowe Punto bym za to kupil...

> Wiem,ze to jest drogie:( Wyliczylem,ze na wszystko bede potrzebowal...oj
                  nawet nie bede mowil,bo az mnie sciska.
                  > Nowe Punto bym za to kupil...

Ale jaka radocha, gdy się już zrobi i wyjedzie!
                  Dzisiaj takich samochodów już nie robią.

Nie musisz się spieszyć. BMW Dixi roadster znajomego czekała na renowację 14
                  lat. W suchym garażu, oczywiście. Teraz wziął na tapetę BMW 309 z 1933 r. Kupił
                  ją w 1979 roku. Teraz ma więcej czasu (i pieniędzy), więc dłubie dla zabicia
                  czasu.

Spróbuj wkręcić się w jakiś klub właścicieli. Np.:
                  www.bmw-02-club.de/
                  W Polsce takowego nie ma (przynajmniej dla zabytkowych BMW). Można w ten sposób
                  mieć niezłe rabaty w niektórych sklepach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka