Dodaj do ulubionych

BMW,Mercedes,Jaguar-prestiż

28.12.02, 18:07
Które z tych aut kojarzy się z wyższym prestiżem?
Obserwuj wątek
    • Gość: robert jeszcze ciągle Jaguar. Ale idzie ku złemu - IP: *.acn.pl / 10.71.9.* 28.12.02, 18:53
      są coraz tańsze Jaguary:(((
      • Gość: cytryniec Re: jeszcze ciągle Jaguar. Ale idzie ku złemu - IP: *.lubin.dialog.net.pl 28.12.02, 23:52
        Gość portalu: robert napisał(a):

> są coraz tańsze Jaguary:(((

Jeszcze trochę i doczekamy się Dżagiego w klasie kompakt.
        Już planują wsadzenie dizla.
        Koniec świata.
        • Gość: J.T. Radosny Re: jeszcze ciągle Jaguar. Ale idzie ku złemu - IP: 217.153.75.* 29.12.02, 05:23
          Jaguar od kiedy wypuscił x-type za bardzo "smierdzi" fordem - taka wersja 2.5v6
          to nic innego jak ubrany w drogą skórkę Mondeo.Albo ta wersja 2.0 v6.Jaguar
          który ma tak mułowaty silnik ?(nie jechałem-przedstawiam opinie z prasy).Do
          tego jeszcze jakiś diesel.Moim zdaniem magia tej marki juz nie istnieje.A co do
          prestiżowych fur to z tych "mniej kosmicznych" Mesio, za nim bmw z tych
          "kosmicznych" Rols Royce i Aston Martin (ach ta stara lagonda, nawet nowiutki
          Vanquish ma cos w sobie :)Pzdr
          • greenblack Re: jeszcze ciągle Jaguar. Ale idzie ku złemu - 29.12.02, 10:41
            Jaguar zszedł na psy - wersje kombi, przednionapędowe i diesle:0 Dla mnie
            prestiż to Maserati, R-R, Aston Martin, ale jak pierwszy raz zobaczyłem
            Bentley'a Arnage, to omal nie zemdlałem z wrażenia - inne modele tej marki,
            nawet kabriolety, nie robią na mnie takiego wrażenia.

Pozdrawiam
            • Gość: Piotr Jaguar - TAK IP: *.luminet.pl / 10.0.0.* 29.12.02, 18:45
              Zgadzam sie ze nieznosna unifikacja zatacza coraz szersze kregi i zaczyna
              dotykac i Jaguara, lecz mimo to samochody szalenie prestizowe i nowoczesne. Dla
              mnie przedni naped czy diesel w jaguarze to plus.
              Nie jest dla mnie prestizowy Mercedes bo co to za prestiz jedzic takim samym
              samochodem jak taksowkarz. Tak samo nie jest Audi bo nie chcem by mnie
              utorzsamiano z lysymi w dresach.
              Maserati to jest auto jakie mi sie podoba i uwazam za presitizowe. Jecze RR,
              Aston Martin,
              • greenblack Re: Jaguar - TAK 29.12.02, 19:16
                Gość portalu: Piotr napisał(a):

---
                • Gość: Piotr do greenblacka IP: *.luminet.pl / 10.0.0.* 29.12.02, 20:31
                  greenblack napisał:

> To dobrze, że nie lubisz Mercedesa i Audi, bo nie chcę, żeby mnie utożsamiano
                  z
                  > analfabetami.

brawo brawo wlasnie sam sobie wystawiles swiadectwo. rzeczywiscie pomylilem sie
                  ale ty odwolujac sie do argumentow ad personam pokazales jaki poziom dyskusji
                  reprezentujesz i do czego sie uciekasz jak nie masz merytorycznych argumentow
                  • greenblack Re: do greenblacka 29.12.02, 20:49

> brawo brawo wlasnie sam sobie wystawiles swiadectwo. rzeczywiscie pomylilem
                    sie

2 poważne błędy w króciutkim tekściku. Czasy mówiących "nie chcem, ale muszem"
                    już się skończyły.

> ale ty odwolujac sie do argumentow ad personam pokazales jaki poziom dyskusji
                    > reprezentujesz

To Ty zacząłeś ubliżać właścicielom Audi od "łysych w dresach", a jak ktoś
                    stawia się wyżej od innych, to powinien sam sobą coś reprezentować.

i do czego sie uciekasz jak nie masz merytorycznych argumentow

A jakich merytorycznych argumentów można użyć w dyskusji o prestiżu marek
                    samochodowych?

Życzę prestiżowego, przednionapędowego Jaguara z dieslem.
                    • Gość: Piotr Re: do greenblacka IP: *.luminet.pl / 10.0.0.* 29.12.02, 21:16
                      greenblack napisał:
                      > To Ty zacząłeś ubliżać właścicielom Audi od "łysych w dresach", a jak ktoś
                      > stawia się wyżej od innych, to powinien sam sobą coś reprezentować.

prawdy sie nie zmieni choc boli. rzeczywiscie na zachodzie audi to marka bardzo
                      prestizowa (w Niemczech moze nawet bardziej niz Jaguar) niestety u nas te dobre
                      samochody sa w znacznym stopniu prowadzone przez typkow spod ciemnej gwiazdy
                      ktorzy wygladaja wlasnie tak jak napisalem. oczywiscie sa normalni elegancko
                      ubrani i uczciwi ludzie (ktorych nie chcialem obrazic) ale odsetek tych
                      pierwszych jest dosc wysoki do tego stopnia ze mozna sobie tak wlasnie
                      skojarzyc. Zastanow sie spokojnie czy nie mam troche racji?

> Życzę prestiżowego, przednionapędowego Jaguara z dieslem.

Dziekuje bardzo wlasnie bardzo chcialbym miec takie auto
                      • greenblack Re: do greenblacka 29.12.02, 21:58

> prawdy sie nie zmieni choc boli. rzeczywiscie na zachodzie audi to marka
                        bardzo
                        >
                        > prestizowa (w Niemczech moze nawet bardziej niz Jaguar) niestety u nas te
                        dobre
                        >
                        > samochody sa w znacznym stopniu prowadzone przez typkow spod ciemnej gwiazdy
                        > ktorzy wygladaja wlasnie tak jak napisalem. oczywiscie sa normalni elegancko
                        > ubrani i uczciwi ludzie (ktorych nie chcialem obrazic) ale odsetek tych
                        > pierwszych jest dosc wysoki do tego stopnia ze mozna sobie tak wlasnie
                        > skojarzyc.

Wiesz, wszystko zależy od tego, co chce się zobaczyć i z jakiej perspektywy się
                        patrzy. Ktoś np. mógłby urodzić się na śmietnisku i spędzić tam całe życie i
                        dla niego widok widok śmieci, a nawet kału będzie czymś normalnym. Taka mała
                        przypowiastka...

Zastanow sie spokojnie czy nie mam troche racji?

Nie wiem, czy masz trochę racji, ale od razu kategorycznie i bezrefleksyjnie
                        zaszufladkowałeś grupę ludzi, których łączą jedynie 4 pierścienie na masce ich
                        samochodów. W jednej przegródce znaleźli się użytkownicy 15-letnich 80, nowego
                        RS6 i miesięcznego A8.

• greenblack Re: do greenblacka 29.12.02, 22:01

> prawdy sie nie zmieni choc boli. rzeczywiscie na zachodzie audi to marka
                        bardzo
                        >
                        > prestizowa (w Niemczech moze nawet bardziej niz Jaguar) niestety u nas te
                        dobre
                        >
                        > samochody sa w znacznym stopniu prowadzone przez typkow spod ciemnej gwiazdy
                        > ktorzy wygladaja wlasnie tak jak napisalem. oczywiscie sa normalni elegancko
                        > ubrani i uczciwi ludzie (ktorych nie chcialem obrazic) ale odsetek tych
                        > skojarzyc.

Wiesz, wszystko zależy od tego, co chce się zobaczyć i z jakiej perspektywy się
                        patrzy. Ktoś np. mógłby urodzić się na śmietnisku i spędzić tam całe życie i
                        dla niego widok widok śmieci, a nawet kału będzie czymś normalnym. Taka mała
                        przypowiastka...

Zastanow sie spokojnie czy nie mam troche racji?

Nie wiem, czy masz trochę racji, ale od razu kategorycznie i bezrefleksyjnie
                        zaszufladkowałeś grupę ludzi, których łączą jedynie 4 pierścienie na masce ich
                        samochodów. W jednej przegródce znaleźli się użytkownicy 15-letnich 80, nowego
                        RS6 i miesięcznego A8.

• devote Re: do greenblacka 29.12.02, 22:36

> dsetek tych
                        > skojarzyc. Zastanow sie spokojnie czy nie mam troche racji?

moim zdaniem nie masz racji
                        bo jest tak ze porzadny czlowiek i tak bedzie brany za "dresa" tylko dlatego ze
                        prowadzi "dresiarski" samochod.nie jest tak?

totalna paranoja w polsce z tym przezywaniem ludzi.nie mozna sobie kupic dresu
                        bo cie beda nazywac "dresem".nie mozna kupic fajnego audi czy bmw bo cie beda
                        nazywac "dresem".

wiem,nie mieszkam w polsce to zaraz ktos powie zebym nie zabieral glosu albo
                        cos w tym stylu bo sie nie znam.

• algreg Re: BMW,Mercedes,Jaguar-prestiż 29.12.02, 20:52
      A co sadzicie o prestiżu Ferrari w stosunku do w/w i np.Porsche?pozdro.
      • devote Re: BMW,Mercedes,Jaguar-prestiż 29.12.02, 22:41
        no wlasciciel Ferrari i Porshe to dopiero musi byc dresiarz :)))
        takie szpanerskie auto ,no nie

• Gość: Jas Re: BMW,Mercedes,Jaguar-prestiż IP: *.dip.t-dialin.net 29.12.02, 23:08
          devote napisał:

> no wlasciciel Ferrari i Porshe to dopiero musi byc dresiarz :)))
          > takie szpanerskie auto ,no nie
          >

To nie ta sama klasa.Ferrari trzeba porownac z Lamborgini
          itp.
    • 01boryna Re: BMW,Mercedes,Jaguar-prestiż 29.12.02, 23:12
      Wedlug mnie auta z prestige to przede wszystkim te
      ktorych nie spotyka sie na co drugiej ulicy i podkresla
      pozycje spoleczna wlasciciela. Wyobrazcie sobie pana
      Genka ktory przyjezdza po szambo. Wygral wlasnie kilka
      milionow Euro i kupuje sobie RR. Albo jakiegos dresa w
      Aston Martin. Nie jestem pewien ale chyba samo auto nie
      podnosi prestige.
      I jeszcze krotko do dresow. Czy jest w Polsce jakas
      powazna marka ktorej wlasciciel nie zostalby posadzony o
      dresowstwo? Czy np. Volvo jest wolne od "przesladowan".
      W Niemczech autami najbardziej zbajerowanymi ( czesto z
      osobnikami dresopodobnymi) sa stare BMW 320/325 i
      Mercedesy 180(ok 10 lat) i mlodsze Golfy (chetnie GTI).
      Kiedys byly nimi nisko zawieszone Ople Manta z
      obowiazkowym lisim ogonem, ale od czasu filmu
      "Manta,Manta" staly sie prawie klasykami i poginely z ulic.

Pozdrowienia
      • Gość: johndoe prestiż IP: *.tlsa.pl 30.12.02, 09:15
        trzeba pojechac do monte carlo, rozejrzec sie dookola i odpowiedz gotowa.
        w usa to moze bedzie rodeo drive? /jakos jeszcze nie bylem :)/
        pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka