28.04.06, 20:43
hej! Chciałbym kupic audi 80. 1990-1993 , nie wiem czy to dobry wybór. Co
powiecie o tym aucie. Mam nie zawiele kasy i nie mogę sobie pozwolić na coś
lepszego;)
Obserwuj wątek
    • ciastek34 Re: audi 80 28.04.06, 21:40
      Witam!
      Jeżeli chcesz kupić Audi 80 to pomyśl raczej o B4( były robione od 92'),
      osobiście nic niemam do B3 bo sam kiedyś taką miałem, ale jednak B4 to już
      trochę lepsze auto. No i trochę droższe. 80 wychodziły w bardzo wielu wersjach
      jeżeli chodzi o tzw. Wypas i wcale nie jest tak że im młodsze auto tym bardziej
      wypasione. Moja B4 z 92' ma prawie wszystko oprócz podgrzewanych foteli, a
      mojego mechanika audik z tego samego roku ma jeszcze te fotele. Natomiast
      kiedyś na przeglądzie spotkałem Gościa który przyjechał 80 z 94' i była
      zupełnie goła. Jeżeli Ci się trafi z klimą zwróć uwagę na jaki czynnik
      chłodzący jest instalacja. Ważne by nie była na R12 bo nie jest już stosowany a
      wręcz zabroniony i trudno znależć zakład który po cichu nabija taką klimę (
      przynajmniej w mojej okolicy ). Generalnie jak dlamnie inne auta mogą nie
      istnieć chociąż szanuję wybory innych kierowcow. Jeżeli na prawdę chcesz się
      czegoś więcej dowiedzieć polecam stronę AUDI KLUB POLSKA. Po prostu fajni
      ludzie i fajne samochody.
      • loyezoo Re: audi 80 29.04.06, 10:46
        ciastek34 napisał:
        Jeżeli Ci się trafi z klimą zwróć uwagę na jaki czynnik
        > chłodzący jest instalacja. Ważne by nie była na R12 bo nie jest już stosowany

Owszem nie jest stosowany,ale jest zamiennik ,nie znam symbolu ale napełniają
        jak najbardziej legalnie.
        Co do auta bardzo udane konstrukcje,trochę mało miejsca w środku(z tyłu) i
        kijowy bagażnik-głeboki ale krótki.Jeżeli chodzi o budę B4 po 92roku nie kupuj
        2.0 90KM(punktowy wtrysk) bo to taczka a nie samochód od 0-100km ponad 16 sek.
        • ciastek34 Re: audi 80 29.04.06, 12:42
          loyezoo napisał:>
          Owszem nie jest stosowany,ale jest zamiennik ,nie znam symbolu ale napełniają
          > jak najbardziej legalnie.
          > Co do auta bardzo udane konstrukcje,trochę mało miejsca w środku(z tyłu) i
          > kijowy bagażnik-głeboki ale krótki.Jeżeli chodzi o budę B4 po 92roku nie
          kupuj
          > 2.0 90KM(punktowy wtrysk) bo to taczka a nie samochód od 0-100km ponad 16 sek.

rację ma loyezoo że jest zamiennik ale podobno rozwala sprężarkę niewiem
          narazie jeżdżę jeszcze na starym.
          co do bagażnika to głęboki i krótki jest w B3 gdyż ma ona zbiornik paliwa za
          tylnym siedzeniem i koło zapasowe postawione pionowo z boku, problem jeżeli
          ktoś chce zamontować gaz. B4 mają bażnik płytki i długi dodatkowo kładzione
          fotele co nieco zwiększa ładowność, ale przeszkadza półka także rozwiązanie
          jest takie se. Co do silnika to ja mam 2.0 na wtrysku 115 km no już trochę jest
          czym pocisnąć. 90 km to rzeczywiście zamało na to auto. pozdrawiam
    • yoctoizyda Re: audi 80 28.04.06, 22:06
      to szrot - jezdzenie czyms takim to piętno pariasa (zapytaj wieskesa29); jest
      ciepło-wybierz rower albo skuter...
    • ciastek34 Re: audi 80 28.04.06, 22:15
      tia właśnie dlatego tak rzadko tu zaglądam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka