Dodaj do ulubionych

Zimówki Goodyear UG6

IP: *.13-L13-SLO-P.elektron.com.pl 20.10.01, 17:54
Chcę poznać opinie o tych kapciach.Napiszcie jeżdżący na nich.
pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kicur Re: Zimówki Goodyear UG6 IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.01, 18:01
      Ja mam UG5. Jak chciałem kupić UG6 to nie było szukanego przeze mnie rozmiaru.
      Bardzo ładne są UG6 (wiem, wiem, że to nie ma nic do rzeczy, ale to fakt) i
      podobno bardzo dobre - opinie są zgodne. Ale podobno głośne. UG5 są ciche, ale
      porównuję z Dębicą Frigo, bo na UG6 nie jeździłem.
    • Gość: Wacek Re: Zimówki Goodyear UG6 IP: 195.205.132.* 24.10.01, 12:14
      UG 5 - Jechałem 30 km bez powietrza w oponie, po wadliwym montażu w
      autoryzowanym serwisie Reanult w Lublinie i przeżyłem.

Wacek
    • Gość: hocest Re: Zimówki Goodyear UG6 IP: *.bbnplanet.com 26.10.01, 11:58
      podobno najlepsze zimowe kapcie
      cena około 370 złotych
      najciekawsze w tej oponie jest tzw trójwymiarowy system wzjemnego blokowania
      się klocków co ma być najnowszym osiągnięciem Goodyeara
      podobno ten system pozwolił na zwiąkszenie ilości lamelek o prawie 60%
      stoję przed wyborem właśnie Ultra Grip 6 a Michelina Pilot Alpin
      Michelin Pilot Alpin cena około 430 - 450 złotych jest najlepsza to asmochodów
      o duzej mocy, powyżej 2 litrów pojemności
      indeks prędkości H (do 210 km/h)
      większa niż w zwykłej Alpin ilość lamelek
      samoblokujące się lamele "Z" - lepsza przyczepnośc na lodzie (jeśli takowa w
      ogóle istnieje) i sniegu
      podobno mniejsze wibracje
      • Gość: R@fal Re: do hocest IP: 10.0.210.* / 212.191.188.* 26.10.01, 17:53
        W najnowszym Auto dzis i jutro jest test opon zimowych 195/65 R15 i w nim
        opony Michelin Pilot Alpin zmieszali z blotem. "Jakosc Pilot Alpin jest nizsza
        niż jakosc odpowiednich opon wiekszosci firm". Najlepiej wypadli: GoodYear,
        Pirelli i Uniroyal. Takie testy ja trakutje jako ciekawostke, ale juz wczesniej
        czytalem niepochlebne opinie o michelin alpin. Sam wlasnie kupilem kola z GY
        ultra grip6 ale zamontuje je gdzies za tydzien wiec jeszcze nic nie moge
        powiedziec.
        • Gość: hocest Re: do hocest IP: *.bbnplanet.com 29.10.01, 11:07
          prawdę mówiąc testy kolorowych gazet mam gdzieś bo gdybym im ufał to bym pewnie
          zakupił Dębicę albo właśnie UG 6. do takiej decyzji skałaniają przecież
          chociażby w Auto Świecie, którego wiarygodność zmienia się w zależności od ceny
          za tzw artykuł.
          kupuję Pilotki Alpin i wierzcie mi że przekonały mnie o tym trzydniowe rajdy
          po serwisach opon w wawie.
          widziałem chyba 8 prezentacji multimedialnych zarówno GY, Miechelina,
          Continentala i Pirrelli
          widziałem ze 20 próbek opon
          i podjąłem decyzję że to jednak Michelin
          warte są swojej ceny
    • Gość: Michal Re: Zimówki Goodyear UG6 IP: *.telia.com 26.10.01, 19:56
      Widzicie Panowie! macie racje Michelina jest notowana na 4 miejscu przez ADAC
      i Auto Motor und Sport, cz<yli potwierdzaja sie Wasze opinie.Pzdr.Michal
    • Gość: Ralph Re: Zimówki Goodyear UG6 IP: *.bielsko.dialog.net.pl 27.10.01, 22:43
      Jak można napisać o czymś, na czym jeszcze 'nikt' nie jeździł? Testy jakie są,
      każdy widzi...
    • Gość: man Re: Zimówki Goodyear UG6 IP: *.olsz.gazeta.pl 28.10.01, 13:44
      Rewelacja, kupiłej je 31 grudnia ub.r. za 230 zł (straszna okazja, super
      promocja - wcześniej kosztowały grubo ponad 300 zł). Tego samego dnia, w
      Sylwestra spadło u mnie około metra sniegu. Tego nie da sie zapomnieć jak
      poruszali się po drodze inni, a na co ja mogłem sobie pozwolić. Na snieg sa
      rewelacyjne bez żadnego ale. Wiadomo, że taki snieg nie zdarza się często, ale
      na mokrej nawierchni też nie miałem problemów. W ubiegłorocznym teście bodajże
      Auto Moto UG 6 na sniegu wypadały na 5, a na mokrej nawierzchni na 4+ lub na 4.
      Ja nie miałem żadnych kłopotów. Oczywiście są głośniejsze niż opony letnie, ale
      bez przesady, nie wyróżniają się na niekorzyść. Oby każde zimówki były tak
      głośne. No i ten bajerancki nieżnik. Nie do podrobienia. Polecam i to gorąco.
      • Gość: rob Re: Zimówki Goodyear UG6 IP: *.13-L13-SLO-P.elektron.com.pl 28.10.01, 20:55
        Dzięki wszystkim za informacje,wczoraj założyłem te opony do swojej
        bryki,kupiłem zeszłoroczne w cenie 340zł za sztukę rozmiar 195/65
        R15.Przejechałem już około 200km przy tem.8 C,są trochę głośniejsze od letnich
        Dunlopa na ,których jeździłem przed zmianą.Dam znać jak się spisują w dalszej
        jeżdzie.
        pozdr.
    • Gość: rewal Re: Zimówki Goodyear UG6 IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.01, 22:53
      Jeżdziłem na UG4 przez 5 lat - rewelacja. W serwisie gdzie zakładałem w tym
      roku nowe zimówki - odradzono mo UG6 - podobno są wiele gorsze niż UG5.
      Zamontowałem Michellin alpin pilot - nie wiem co sa warte na sniegu bo nie
      byłem jeszcze w alpach ( :) )ale toczenie maja super nie sa wcale głośne(letnie
      mam szajsowate dunlopy)mimo prędkości 180/godz. Cena w promocji 390/szt prz UG6
      ok 470/szt. Ciekawe co wam napisze jak wiade na snieg. CZe.
      frugo3@hoga.pl
    • Gość: greg Re: Zimówki Goodyear UG6 vs.ContinentalTS790 IP: 192.168.1.* 04.12.01, 17:54
      Gość portalu: rob napisał(a):

> Chcę poznać opinie o tych kapciach.Napiszcie jeżdżący na nich.
      > pozdr.
      Witam mój ojciec jeździ na UG5 i nie narzeka myslę więc że UG6 bedą jeszcze
      lepsze Sam teraz musze sie zdecydowaqć na UG6 lub Continental TS790
      Jeśli macie jakieś sugestie Napiszcie

• frugo3 Re: Zimówki Goodyear UG6 vs.ContinentalTS790 04.12.01, 21:59
        Ja kupiłem piloty , mialem wcześniej doświadczenie z UG4. Nie wiem , mam teraz
        cięższe auto (1.9 TDi) przy szybkiej jeżdzie ok 190km/h - bez zarzutu (lepiej
        sie toczą niż letnie szjsowate Dunlopy)ale miałem farta że nie skasowałem auta
        na drodze osiedlowej- tak mnie rzuciło przy skręcie na sniegu- tego nigdy nie
        miałem przy goodyearach UG4. Więc muślę ze testy jednak mówią prawdę. Jestem
        zły że oszczędziłem bańkę na kapciu i mam niesmak(cholerna promocja i pośpiech
        w kupowaniu!). (cena zkupu 15-tek M- 390/ ~490 - UG)Nawiasem mówiąc sprzedawca
        zniechęcił mnie do UG6 mówiąc że są gorsze od UG5- a tych w sprzedazy nie było.
        pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka