Dodaj do ulubionych

Nissan Pick-up czy Toyota Hilux?

IP: *.acn.pl / 10.64.9.* 16.01.03, 11:25
Jest jeszcze mitsubishi L-200 ale to inny przedział cenowy.
Obydwa samochody fajowo wyglądają , jakbyście mieli coś o nich powiedzieć to
co dobrego a co złego.
Mówię o najnowszych wersjach i może nie tych topowych jak navarra lecz
podstawowych double-cab.
Obserwuj wątek
    • vwdoka Re: Nissan Pick-up czy Toyota Hilux? 16.01.03, 11:36
      Witaj,

Ja przez blisko rok mialem do dyspozycji firmowego Hiluxa SR5 (rocznik 2000).
      Jak na moje potrzeby autko było świetne. Nie miało jednak automatycznej
      klimatyzacji no i trochę jednak żłopał. Nie jeździłem dużo w prawdziwym
      terenie, jednak jego zachowanie na szosie i poa nią było wyśmienite. Dla
      ułatwienia dodam, iż rozpoatruję Hiluxa DC jako jedną z alternatyw na samochód
      prywatny, nieco starszy, ale tak krawiec kraje jak mu pieniędzy staje...

Pozdrawiam,
      vwdoka
      • Gość: Adam W. Re: Nissan Pick-up czy Toyota Hilux? IP: *.acn.pl / 10.64.9.* 16.01.03, 11:44
        Ja słyszałem , że silnik tego bydlaka ( hiluxa) jest ponoć praktycznie nie do
        zarąbania.
        Jaką mocą dysponował ten hilux , którym jeździłeś i jak oceniasz jego
        elastyczność na drodze?
        PZDR.
        • vwdoka Re: Nissan Pick-up czy Toyota Hilux? 16.01.03, 12:04
          Gość portalu: Adam W. napisał(a):

> Ja słyszałem , że silnik tego bydlaka ( hiluxa) jest ponoć praktycznie nie do
          > zarąbania.
          > Jaką mocą dysponował ten hilux , którym jeździłeś i jak oceniasz jego
          > elastyczność na drodze?
          > PZDR.

Moc miał 90KM, elastyczność średnia, to jeszcze nieco mułowaty tdiesel bez
          żadnych fajerwerków. Wyprzedzanie trzeba starannie zaplanować... No i w takiej
          jeżdzie szosowo-miejskiej potrafił 10-11litrów żłopnąć.
          Aha, co 30-35tys. km leciało pióro (jedno) w tylnych resorach. koszt naprawy
          około 200PLZ. Z tego co mi mówili w serwisie Toyoty, to powszechna przypadłość
          Hiluxów do 2001 roku.

Nowy Hilux, którym miałem okazję się przejechać jest atrakcyjniejszą wersją,
          silnik ma "już" ponad 100KM i jeszcze większy moment obrotowy. Jest szybszy i
          dynamiczniejszy.
          Jeżeli masz pieniądze to nowy Hilux jest lepszy, ja się rozglądam za
          poprzednim...

Znam osobiście przypadek Hiluxa, który przejechał ponad pól miliona km bez
          naprawy głównej! Żałuję tego "mojego" Hiluxa bardzo.

Pozdrawiam,
          vwdoka
    • Gość: Kosiarz Re: Nissan Pick-up czy Toyota Hilux? IP: 195.94.205.* 16.01.03, 17:59
      Nie znam Toyoty, choć od znajomych wiem, że to całkiem solidne auto w
      szczególności model ze sztywnym mostem z przodu. Jednak narzekali oni na
      silnik, a dokładniej na jego słabe osiągi i spory apetyt.
      Spróbuj odwiedzić Nissana i przejechać się nowym Pick-up'em z silnikiem YD25.
      Zimny chodzi jak traktor, ale jak już się rozgrzje to trzeba mocno trzymać się
      kierownicy:) Samochód z tym silnikiem ma rewelacyjne osiągi a przy okazji pali
      zdecydowanie mniej. Na dzień dobry należy włożyć jakieś obciążenie na pakę bo
      raz, że mniej skacze na nierównościach, a dwa, przy mocnym dociśnięciu pedału
      gazu jest nadzieja, ze tył nie wyprzedzi przodu:)
      Nie mniej jednak nie spodziewaj się super komfortu w tym samochodzie, ale to
      taka uroda wszystkich pick-up'ów.
      Pozdro,
      Kosiarz
      • Gość: Adam W. Re: Nissan Pick-up czy Toyota Hilux? IP: *.acn.pl / 10.64.9.* 17.01.03, 10:38
        Dziękuję Panowie za wypowiedzi. Z danych wynika , że nowy hilux ma podobne
        osiągi co pick-up.
        Tak się składa , że ja nie zamierzam kupować któregoś z tych pojazdów (
        wcześniej myślałem o toyocie) a pytałem dla ciekawości i na prośbę znajomego
        sadownika.
        Osobiście czekam do lipca na mojego wymarzonego land cruisera 90 - trzylatka w
        b. dobrym stanie i wyboru już nie zmienię.
        Pozdrawiam.
        • vwdoka Re: Nissan Pick-up czy Toyota Hilux? 17.01.03, 15:04
          Baaa, ja też bym nie zmienił na Twoim miejscu... choć właśnie kupiłem samochód
          nie calkiem przystający do moich potrzeb... alejest taki piękny....
          vwdoka
          • Gość: Adam W. Re: Nissan Pick-up czy Toyota Hilux? IP: *.acn.pl / 10.64.9.* 17.01.03, 15:11
            No pochwal się - co kupiłeś?
            PZDR.
            • vwdoka Re: Nissan Pick-up czy Toyota Hilux? 17.01.03, 15:20
              T-birda z 1968 roku... Zakup całkowicie nieracjonalny, bo żlopie jak pięc
              smoków wawelskich, wiadro na 100.... Ale zobaczyć to zrozumieć....
              vwdoka
    • Gość: cracovian Re: Mitsubishi IP: proxy / *.bankofamerica.com 17.01.03, 16:49
      Hej - Moj 92 Mitsu Mighty Max (L200) jest nadal na sprzedaz :-)
      Czarny jak diabel, 2.4l, 119KM, oryginalna i dzialajaca klima, ladnie utrzymany
      z powiekszona kabina, nowe opony Firestone i hamulce i "tylko" 140tys.
      bezproblemowych mil. Nadal nim duzo jezdze, troche mu stukaja zaworki jak jest
      zimno, ale maszyna ma juz 11 lat i ciagle czuje sie jak mlodziaszek :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka