Dodaj do ulubionych

Audi A6 3.0 TDI, BMW 530d, Mercedes E320 CDI

09.06.06, 18:02
BMW w środku to straszna kupa... zewnętrznie to wg mnie najładniejsze auto...
ale ten środek... ech.... szkoda gadać.... za to nowe volvo S80 to
majstersztyk wykończenia wnętrza ...
Obserwuj wątek
    • olewam garbage 09.06.06, 21:30
      Gdzie sie p[odzial moj post? Komus widac nie pasuje prawda...Niemieckie
      samochody to przeszlosc..Teraz produkuja rozlatujacy sie syf
    • wonnan29 A6 3.0 TDI, BMW 530d, Mercedes E320 CDI 10.06.06, 00:24
      Mialem do czynienia ze wszystkimi 3 i powiem jedno,gdyby BMW mialo wnetrze A6
      to dla mnie wybor bylby prosty.
      • kkkamilw A6 3.0 TDI, BMW 530d, Mercedes E320 CDI 10.06.06, 00:43
        Ja osobiście załamałem się z jednego powodu.
        MERCEDES schodzi na psy !!!!
        Już od wejścia "okularników" coraz z nim gorzej. Po tym jak z rynku znikneły
        poczciwe 124 zaczeła się tragedia ceny części z kosmosu (jeżeli dobrze pamiętam
        to wymiana rozrządu ok 2 tyś zł ale nie jestem pwenien) a bezawaryjność to
        pojęcie obce. Mój znajomy oddał nowe Vito po 22 wizytach w serwisei z czego
        bliko połowa była na lawecie zmienił na Transportera.

Rozmawiałem też z taxi driverem :) który po kupnie merca okulara sprzedawał go
        czym prędzej bo w ciągu kilku tygodni eksploatacji ciągle miał naprawy a nie
        należały do tanich.

Niestety ale mercedesy które robiły 500tyś albo więcej bez zaglądania w silnik
        to już przeszłość.... teraz została tylko elegancja i historia ale czy ona
        starczy aby zatrzymać klijętów na tak wymagającym rynku gdzie konkuręcją jest
        BMW AUDI a Jaguar też nie odstaje w jakości ani cenie.
        • wonnan29 A6 3.0 TDI, BMW 530d, Mercedes E320 CDI 10.06.06, 01:24
          kkkamilw napisał:
          > Niestety ale mercedesy które robiły 500tyś albo więcej bez zaglądania w silni
          > k
          > to już przeszłość....

To akurat bzdura,jezdze E 270CDI ktory dobija powoli do 300.000 i jak narazie
          nie bylo z nim zadnych problemow,choc rozni heretycy cuda opowiadali.Nie
          kombinowac,nie lac gowna do zbiornika i wszystko bedzie ok.
        • zoltan99 Re: Mercedes 23.06.06, 15:29
          Jak czytam wypowiedzi takich frajerów to się nie dobrze robi :) Ty i twój
          kumpel taxi man to przykład ludzi co kupują jakieś wyru..e zajeżdżone wersje
          po kilku ludziach. Myślisz że jak kupisz Merca za 30 tys okulara to jesteś
          bogiem??? Nie rozśmieszaj mnie stary. Ludzie sprowadzają auta, które z pozoru
          wyglądają dobrze ale w rzeczywistości to rujny bo do takiego stanu doprowadza
          je ich własciciel typowy niechluj. No ale to mercedes po dbac o niego w końcu
          to merc niezniszczalny. Mam znajomego który wykończył silnik po 10tys o to
          przykład.
          Jak byś chciał wiedziec to niektóre okulary robia nawet milion a pół napewno
          widziałem kilka takich ogłoszeń. Zresztą czytałem artykół o smarcie który ma
          ponad 0.5mln km i wszystko ok.
          Tak, a o osiągnieciach merca i testach przeróżnych które wykazały niezawodnośc
          tych autek to nikt nie pamięta tylko czyta wypociny jakiegoś właściciela
          zajechanego gów... i pisze takie brednie.
          Nie na darmo mercedes dawał gwarancje do 300tys na swoje ciężarówki.
    • przemekthor eee tam 10.06.06, 00:56
      Ciekawe opinie. Najgorzej mesia oceniaja ci, ktorzy co najwyzej ogladali go
      przez szybe, wzglednie podeszli na odleglosc 3 krokow, zanim spuscili psy.
      • wojtek_blankietowy BMW najładniesze wnetrze ma. 10.06.06, 01:45
        Bardzo mi sie podoba wnetrze BMW. Ta symetria po prostu sliczne. Nie moge
        natomiast patrzec na wnetrze Audi. Wyglada jak po chorobie popromiennej
        wykrzywione na kierowce. Tragedia.
    • srull Syrena Bosto. 11.06.06, 10:11
      j/w
    • kamil01233 Re: mesie&audi sucks 11.06.06, 13:31
      HA HA HA HA HA!!! to wlasnie wiekszosc drechów jeździ beemkami
      • wojtek_blankietowy Re: mesie&audi sucks 11.06.06, 14:47
        kamil01233 napisał:
        > HA HA HA HA HA!!! to wlasnie wiekszosc drechów jeździ beemkami

no co ty przeciez audi to ulubione auto drecha bo to w porstej lini od
        dresowozu czyli golfa (jeden koncern)
        co do merca to auto taksairzy wiec prestiz tez slaby
        • kamil01233 Re: mesie&audi sucks 11.06.06, 15:25
          pewnie ze golf to ulubione auto drechów. Zaraz po nim są bmw. to ze mercami
          jeżdża taksiarze to tylko o tych mercach dobrze świadczy tak samo jak audi.
          • wojtek_blankietowy Re: mesie&audi sucks 11.06.06, 16:32
            kamil01233 napisał:
            > pewnie ze golf to ulubione auto drechów. Zaraz po nim są bmw.

z moich obserwacji wynika inaczej, dresy lubia bmw ale audi duzo bardziej

> to ze mercami
            > jeżdża taksiarze to tylko o tych mercach dobrze świadczy tak samo jak audi.

dziwny jestes. na calym swiecie ludzie wzoruja sie na znanych ludziach -
            politykach, artystach, czy pilkarzach (bekham) i chca jezdzic autami takimi jak
            oni - ty zas uwazasz ze nalezy wzorowac sie na taksiarzach - dziwny wzor do
            nasladaowania. Kupiles sobie juz kampizelke z kieszeniami ze skaju taka jak
            maja taksiarze?
            • kamil01233 Re: mesie&audi sucks 11.06.06, 17:35
              Czy ja napisalem ze nalezy sie wzorowac na taksiarzach??. a z moich obserwacji
              wynika ze wiekszosc drechow jezdzi bmw. przynajmniej w kuj-pom
              • wojtek_blankietowy Re: mesie&audi sucks 11.06.06, 17:54
                A dobrze świadczy o jedzeniu ze śmietników że żule je jedzą?
                Wiesz zazwyczaj ludzie porównują się z klasami wyższymi z zamożniejszymi lepiej
                wyedukowanymi dlatego dziwi mnie że zdanie taksairzy jest dla Ciebie takie
                wazne.
                • mobile5 Re: mesie&audi sucks 11.06.06, 21:50
                  wojtek_blankietowy napisał:
                  > Wiesz zazwyczaj ludzie porównują się z klasami wyższymi z zamożniejszymi lepiej
                  >
                  > wyedukowanymi

Z politykami?
                  • wojtek_blankietowy Re: mesie&audi sucks 11.06.06, 23:16
                    mobile5 napisał:
                    > > wyedukowanymi
                    >
                    > Z politykami?

wszedzie na swiecie politycy to ludzie wyksztalceni ale u nas nie jest
                    tragicznie prezydent - doktor prawa profesor uniwersytecki, premier wyzsze
                    nauczyciel.
                    Ciekawe jest ze wsrod politykow na audi stawia zlodziejska lewica: np. niemcy
                    zawszze byl mercedes a szreder przesiadl sie na audi. Cos w tym jest
                • wallenrode Re: mesie&audi sucks 11.06.06, 23:28
                  nie rozumiesz pojęcia.

nie wiem gdzie ty widziasz nowe Eklasy na taxówkach ????

w wawie jeżdżą eski.

a taxówkarze kupują samochody do których sie nie dokłada i dlatego ich ukochany
                  był W123 i W124.

• wojtek_blankietowy Re: mesie&audi sucks 11.06.06, 23:37
                    wallenrode napisał:
                    > nie rozumiesz pojęcia.

ja rozumiem to tak ze chcialbym miec cos wyjatkowego a nie jest czyms
                    wyjatkowym marka jaka jezdzi co drugi taksiarz.

> nie wiem gdzie ty widziasz nowe Eklasy na taxówkach ????

we frankfurcie nad menem

> w wawie jeżdżą eski.

byc moze

>a taxówkarze kupują samochody do których sie nie dokłada i dlatego ich ukochany
                    > był W123 i W124.

jak mowilem taksiarze nie sa dla mnie wyrocznia a nie wzorem do nasladowania.
                    kto chce moze wzrorowac sie na taksairzach nie tylko pod wzgledem aut ale i
                    ubioru, mozna tez wzrowac sie na smieciarzach (nic tym ludziom nie ujmujac)
                    tylko czy to jest dobry wzor do nasladowania?
                    • wallenrode Re: mesie&audi sucks 12.06.06, 00:01
                      ale wydaje mi sie ze ze złego , nikt nie kupuje merceda bo nim jeżdżą taxówkarze
    • mlody2200 Audi, BMW, Mercedes 12.06.06, 09:48
      Audi.BMW.Merc
      a gdzie pozostałe szwaby... VW Phanton i Passat; może jedynie Opelek nie ma
      takich limuzyn
      a z zaprezentowanej trójki to ja jednak wole Audi
    • map4 Cieniutki ten test ... 12.06.06, 14:41
      bo dziennikarz na przykład nie zauważył nie tak dawnego przecież, pierwszego w
      historii firmy wezwania do wymiany wadliwych hamulców i sypiącej się elektroniki
      w serii E właśnie.

Zastanawia mnie, że dziennikarz był w Monachium i nie zaciągnął na piwo
      pierwszego lepszego robola z taśmy, żeby posłuchać o tym, jak na pych taśmę
      produkcyjną opuszczają nowiutkie piątki, bo im eletronika strajkuje.

Ciekawe, że dziennikarz nie przeszedł się do pierwszego lepszego salonu Audi w
      Niemczech, żeby obejrzeć sobie te zawalone zepsutymi nowymi A6 serwisowe place.

Nie bez powodu wszyscy trzej producenci obniżyli w Niemczech gwarancję na nowe
      samochody do sześciu miesięcy.

U wymienionych w teście producentów ze starych, dobrych czasów na starym
      poziomie pozostała tylko cena. Kiedyś 50 tys marek, dziś 50 tys Euro.

Chcecie jakości i niezawodności, to kupcie sobie lepiej Lexusa.
      • marilicia Re: Cieniutki ten test ... 12.06.06, 19:45
        > bo dziennikarz na przykład nie zauważył nie tak dawnego przecież, pierwszego w
        > historii firmy wezwania do wymiany wadliwych hamulców i sypiącej się
        > elektronik i w serii E właśnie.

Cieniutki ten twoj tekst, bo o hamulcach akurat napisali:

"Układ hamulcowy CBC - reklamowany swego czasu jako rewolucyjny - nie do końca
        się sprawdził, dlatego został zastąpiony przez tradycyjne hamulce hydrauliczne
        uzupełnione o system Adaptive Brake maksymalnie dociskający klocki do tarcz
        podczas gwałtownego hamowania."

Ukladu SBC w nowej E-Klasie juz nie ma.
      • caesar_pl Re: Cieniutki ten test ... 23.06.06, 15:36
        Jak wygram w Toto to tez lexusa nie kupie,bo by sie ze mnie smiali,ze ma forse a japonca kupil...
    • salek_0 Zdecydowanie Mercedes! 29.12.08, 22:13
      Mówi się, że Mercedes to samochód dla osób starszych. Może jest to prawdą.
      Żeby mieć taki samochód trzeba dorosnąć i dopiero się zobaczy ogromne zalety.

Nie patrząc na luksusowe wyposażenie nawet mercedes jest najlepszy jeśli
      chodzi o sport samochodowy. Modele AMG przewyższają nawet modele Porsche Turbo.

Zobaczcie ile klas ma mercedes a ile audi, bmw.

Czy audi albo bmw posiadają takie samochody jak CLS, CL?!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka