Dodaj do ulubionych

Ford Focus 1,6

IP: 213.17.181.* 23.01.03, 12:35
Witam,

chciałbym nieco zabrać się za swój samochód (zarówno wewnętrznie jak i
zewnętrznie). Czy ktoś z Was może mi polecić, od czego zabrać się na
początek... Ewentualnie jakieś linki.

Obserwuj wątek
    • Gość: Wicio Re: Ford Focus 1,6 IP: *.isep.pw.edu.pl 23.01.03, 12:56
      Umyj go (tuning zewnętrzny) oraz odkurz (wewnętrzny).
      Możesz też wkręcić sportowe wentyle - identyczne jak
      standardowe, ale kosztują 100 zł sztuka.
      • kklusek Re: Ford Focus 1,6 24.01.03, 09:07
        OK, to było śmieszne, ale pytam poważnie. Napewno ktoś z Was ma jakieś
        doświadczenie w tej sprawie.

KK
        • krakus.mp Re: Ford Focus 1,6 09.02.03, 11:22
          Ja w swojej "FOCE" zamontowałem czarne brewki na przednie lampy w stylu Focusów
          WRC.Zmieniłem felgi na alusy (Ronal),zamontowałem ładną końcówkę (owal z
          nierdzewki o śr.100 mm),przyciemniłem folią same kierunkowskazy tylne.Przednie
          i boczne kirunkowskazy mam białe.Zamontowałem fabryczny spoiler (typ RS) na
          tylną klapę (kombi),w środku aluminiowe pedały, gałkę biegów od Skody Oktavii
          L&K.Mam zamiar wykleić aluminiową folią słupki B i C(zamiast czarnych)i dodać
          przedni spoiler pod zderzak.Ponieważ "FOKA" jest srebrna,to wygląda
          kozacko.Pozdrawiam.
          • greenblack Re: Ford Focus 1,6 09.02.03, 15:09
            krakus.mp napisał:

> Ja w swojej "FOCE" zamontowałem czarne brewki na przednie lampy w stylu
            Focusów
            >
            > WRC.

Nie wiem, w którym Focusie WRC widziałeś "brewki". Rajdowcy myślą i wiedzą, że
            założenie "brewek" ogranicza skuteczność świateł i dlatego ich nie stosują.
            Poza tym, to straszny kicz.

(owal z
            > nierdzewki o śr.100 mm),

Teraz pewnie fajnie dudni i niesie się po ścianach bydynków, co?

przyciemniłem folią same kierunkowskazy tylne.

Wspaniale! Ciekawe, co na to kierowcy jadący za Tobą?

to wygląda
            > kozacko.

Dla Ciebie kozacko, dla innych żałośnie.

Pozdrawiam

• Gość: krakus.mp Re: Ford Focus 1,6 IP: *.bphpbk.pl 10.02.03, 09:58
              greenblack napisał:

> krakus.mp napisał:
              >
              > > Ja w swojej "FOCE" zamontowałem czarne brewki na przednie lampy w stylu
              > Focusów
              > >
              > > WRC.
              >
              > Nie wiem, w którym Focusie WRC widziałeś "brewki". Rajdowcy myślą i wiedzą,
              że
              > założenie "brewek" ogranicza skuteczność świateł i dlatego ich nie stosują.
              > Poza tym, to straszny kicz.
              Lampy zrobiłem na wzór tych z WRC,tzn. w martwym punkcie szkła jest naklejona
              błyszcząca folia która w żaden sposób nie ogranicza świecenia lampy!Niektóre
              Focusy rajdowe miały tak lakierowane lampy.Nie były to brewki.
              >
              > (owal z
              > > nierdzewki o śr.100 mm),
              Owszem, odgłos wydechu jest basowy lecz nie błośny.Końcówka jest z atestem i
              pochodzi z włoskiej firmy BOSI.
              >
              > Teraz pewnie fajnie dudni i niesie się po ścianach bydynków, co?

Nie budzę w nocy sąsiadów bo głośność jest na poziomie fabrycznym.

>
              > przyciemniłem folią same kierunkowskazy tylne.
              >
              > Wspaniale! Ciekawe, co na to kierowcy jadący za Tobą?

Kierunkowskazy są tak samo widoczne jak przed przyciemnieniem,bi folia
              przepuszcza światło w przeciwieństwie do lakierów! Samochód bez problemu
              przeszedł badania techniczne.Polica podczas kontroli drogowej też nie ma uwag!
              >
              >
              > to wygląda
              > > kozacko.
              >
              > Dla Ciebie kozacko, dla innych żałośnie.

Zapewniam Cię Gościu,że moja bryczka podoba się wielu kierowcom. .Mam wielu
              chętnych,gotowych do kupna w przypadku sprzedaży."Foczka" jest stuningowana z
              głową i w gustowny sposób.Rozumię Twoje rozgoryczenie tuningiem w Polsce.Wiele
              samochodów wygląda koszmarnie.W dużej liczbie to auta po dużych
              dzwonach,odbajerowane z lepszym lub gorszym skutkiem.Niekture nie powinny
              jeżdzić po drogach,bo stearzają zagrożenie dla innych.Jednak tuning nie jedno
              ma imię i ja tuninguję swoje autko rozsądnie i za małe pieniądze.W moim autku
              wszystko jest OK i dbam oswoje oraz innych bezpieczeństwo.Pozdrawiam.
              >
              > Pozdrawiam
              >
              • Gość: X Re: Ford Focus 1,6 IP: 213.17.181.* 11.02.03, 11:47
                Dziekuje za pomysly. A czy robiles cos z silnikiem / wydechem / itp?

X
                • Gość: Oozie Re: Ford Focus 1,6 IP: 195.100.68.* 11.02.03, 14:33
                  Tjunig opticzny a silnik kicha...pozakładasz co chcesz a i tak auto będzie
                  powolne...
                  Zamiast marnować kasę na gadżety dla dresów kup sobie mocniejszy samochód...
                  albo włóż choć NOSa
                • krakus.mp Re: Ford Focus 1,6 11.02.03, 14:35
                  Silnik na razie jest taki jak go fabryka stworzyła.Auto jest na opcjonalnej
                  gwarancji.Mam zamiar w przyszłości założyć stożkowy filtr powietrza oraz
                  zmienić świece na NGK lub Brisk.Wydech puki jest cały, to będzie
                  fabryczny.Potem ,gdy będę wymieniał ostatni tłumik to zmienię na Remusa.
                  • Gość: ewenement Re: Ford Focus 1,6 IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 21.02.03, 17:38
                    ale ty masz marzenia krakus hahah twoj focus hahahah normlanie bajera ja
                    sie zastanawiam po co ty na zlot przyjedziesz pochwalic sie ze masz brewki
                    hahahaha bo wiesz chetnie sie poscigam z twoim focusem 2.0 turbo 600 koni z
                    brewkami hahahahahah no ty mnie rozbrajasz i przeczytaj sobie na temat vectry
                    3,2 i porównaj osiągi twojego focusa wiec posigam sie z przyjemnoscią z
                    marnym focusem podam ci nawed numer rej auta pajacu wp 218887 kolor niebieski
                    wiec znajdz mnie na zlocie tylko nie bij mnie hahahahahahhahahah
          • Gość: ewenement Re: Ford Focus 1,6 IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 21.02.03, 17:34
            krakus twoj zpedalony focus musi byc uroczy hahahahahahahahaha dla takiej
            dziwki jak ty
            • krakus.mp Re: Ford Focus 1,6 21.02.03, 19:06
              Gość portalu: ewenement napisał(a):

> krakus twoj zpedalony focus musi byc uroczy hahahahahahahahaha dla takiej
              > dziwki jak ty

Widzę chłopie że masz ze sobą masę problemów !!!
              Musisz mieć małego członka i być sam jak twój mały!.Skoro tak często
              przyrównujesz wszystkich do pedałów to chyba sam nim jesteś.Ponieważ ja ich nie
              toleruję,więc więcej na twoje posty skierowane pod moim adresem nie będę
              reagował(w myśl zasady,że głupiemu się ustępuje).
              • Gość: ALBATROS Re: Ford Focus 1,6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 22:10
                Łapy precz od Foki!
                Zrozumcie wiesniaki, ze Foka wygląda najlepiej tak, jak wyglada, na
                fabrycznych, dedykowanych alufelgach, bez brewek, progów, spychachy, skrzydeł i
                innych balastów....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka