Dodaj do ulubionych

Do Michala

IP: *.bmj.net.pl / 192.168.50.* 26.01.03, 23:03
Czesc
Mam takie pytanie - z racji, iz mieszkasz w Szwecji - wydaj mi sie, ze
bedziesz wiedział najlepiej - jaki model Saba jest najbardziej exluzywny ew.
najdrozszy - np. na przykladzie mieszkanca Szwecji (po przeliczeniu na
euro) .
Dzieki z gory ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: Wojtek Re: Do Michala IP: *.telia.com 27.01.03, 00:36
      Korzystajac z tego ze Michal juz spi o tej godzinie podpowiem ze najnowszy
      bajer saaba to saab performance by hirsch. To jest taka szwajcarska firma ktora
      odrobine silniki podrabia i zrobili z tego biednego saaba 305 konikow .W
      efekcie jak chcesz tym jezdzic to trzeba TCS wylaczyc(naped dalej tylko na
      przod) a poza tym kosztuje ok 540 tys.koron co na euro jest 57000 euro .Dla
      biedniejszych wystarczy SAAB aero 250 KM za ok 33000 euro a zapewniam ze jest
      czym jezdzic
    • Gość: robert jeśli mozna wtrącic trzy grosze IP: *.acn.pl / 10.71.9.* 27.01.03, 08:54
      to chyba najbardziej prestiżowym (najrzadszym) modelem wypuszczanym przez Saaba
      (fabryke, a nie tunera) jest 9-3 Viggen, najlepiej w wersji cabriolet.
      Nie wiem czy nadal jest produkowany.
      • Gość: Michal Re: jeśli mozna wtrącic trzy grosze IP: *.telia.com 27.01.03, 10:42
        Zapytam dzisiaj kolegow w pracy,naprawde nie wiem.Bede rowniez w Saabie tez
        ich poprosze o informacje.Nie lubie tych samochodow i sie nimi nie
        interesuje.Drgawek dostaje jak przychodza ciagle do naprawy.Pzdr.Michal
        • Gość: Henryk Do Poldek IP: *.telia.com 27.01.03, 10:59
          Nie zapomnij przy zakupie Twojego wymarzonego SAAB`a (albo VOLVO),ze 50 % to
          fama i reklama ,pozostale 50 % to auto .
        • Gość: poldek Re: jeśli mozna wtrącic trzy grosze IP: *.bmj.net.pl / 192.168.50.* 27.01.03, 13:13
          Gość portalu: Michal napisał(a):

> Zapytam dzisiaj kolegow w pracy,naprawde nie wiem.Bede rowniez w Saabie tez
          > ich poprosze o informacje.Nie lubie tych samochodow i sie nimi nie
          > interesuje.Drgawek dostaje jak przychodza ciagle do naprawy.Pzdr.Michal

Czesc - wlasciwie nie chodzi mi o modele seryjne - nie Saaby zrobione przez
          tunerow - a dokladniej o model w stylu klasy "limuzyna" - wiec coupe czy
          kabriolety tez odpoadaja
          • Gość: Michal Re: jeśli mozna wtrącic trzy grosze IP: *.telia.com 27.01.03, 19:29
            Nie to Saab takiego modelu nie posiada.Spotkalem modele robione na zamowienie
            przez fabryke,karosa dluzsza od normalnej okolo pol metra,zawsze ten sam motor
            4 garki.Wiesz zeby cos sie nazywalo limuzyna to musi posiadac minimum 6garkow.
            Volvo posiada takie modele.Dla ludzi interesow,bonzow,rzadow itp.Sa to maszyny
            opancerzone z mocnymi motorami i lepszym wykonczeniem.Te auta sa sprzedawane i
            odbierane tylko w fabryce i odrazu przekazywane w rece odbiorcy.Pzdr.Michal
            • greenblack Re: jeśli mozna wtrącic trzy grosze 27.01.03, 19:32
              Jedyny SAAB, który może uchodzić za jako tako luksusowy, to 9-5 3.0 V6t 200
              KM+5-biegowy automat. 4-cylindrowy samochód za luksusowy uchodzić nie może.

Pozdrawiam
              • Gość: Michal Re: jeśli mozna wtrącic trzy grosze IP: *.telia.com 27.01.03, 20:45
                Greenblacku widziales gdzies luksusowa limuzyne napedzana dieslem?
                Pzdr.Michal
                • greenblack Re: jeśli mozna wtrącic trzy grosze 27.01.03, 20:54
                  Są dwa SAABy 9-5 V6. Jeden 9-5 3.0 V6t (benzynowy) 200 KM+5-biegowy automat i 9-
                  5 3.0 V6 TiD(diesel) 176 KM tylko z ręczną skrzynią. Ten sam silnik montowany
                  jest także w Renault Espace i Vel Satis, ale tam tylko z 5-biegowym automatem,
                  oraz w Oplu Signum - 5-biegowa ręczna albo 5-biegowy automat. Diesle są
                  montowane także w Mercedesie S, BMW 7 i Volkswagenie Phaetonie i jakby nie
                  patrzeć, to są to luksusowe samochody, chociaż według mnie diesel w tej klasie,
                  to świętokradztwo.

Pozdrawiam
                  • Gość: Michal Re: jeśli mozna wtrącic trzy grosze IP: *.telia.com 27.01.03, 21:09
                    Dzieki.Z tym ostatnim to sie podpisuje za Toba.Pzdr.Michal
                    P.S dzisiaj pojechalem do jednej firmy z 50km odebrac silnik.Wzialem pierwszy
                    lepsze auto podczepilem przyczepe i sobie jade.Bylo to Mitsubischi,piekny
                    dzwiek motoru,syczy swietny moment,pod gorke nic nie zwalnia i tak sie
                    zastanawialem to musi byc szostka.Tak to byla.To naprawde jest eleganckie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka