Dodaj do ulubionych

Najgorszy SERVIS na jaki dotąd trafiliście.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.03, 01:16
Zdecydowanie - servis Renult "anioł car" w Rybniku
- nazwa jest myląca - zostałem tam potraktowany jak intruz - na gównianą
zatyczke do zborniczka na plyn do spryskiwaczy kazali mi czekac 3 dni. same
problemy przy servisowaniu auta. niekompetentna obługa - co innego przez
telefon co innego na miejscu. odradzam - mam nadzieje ze tylko ja mialem
takiego pecha.
Obserwuj wątek
    • Gość: Henry Re: Najgorszy SERVIS na jaki dotąd trafiliście. IP: *.telia.com 31.01.03, 09:45
      Gość portalu: e.t. napisał(a):

> Zdecydowanie - servis Renult "anioł car" w Rybniku
      > - nazwa jest myląca - zostałem tam potraktowany jak intruz - na gównianą
      > zatyczke do zborniczka na plyn do spryskiwaczy kazali mi czekac 3 dni. same
      > problemy przy servisowaniu auta. niekompetentna obługa - co innego przez
      > telefon co innego na miejscu. odradzam - mam nadzieje ze tylko ja mialem
      > takiego pecha.
      """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
      Najgorszy w Polsce?-nie wiem. Najgorszy w Szwecji jest VW service,pewnie
      niepewny .
      """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
      • Gość: Jarek Re: Najgorszy SERVIS na jaki dotąd trafiliście. IP: *.szeptel.net.pl 31.01.03, 10:40
        Dixi-Car z Raszyna POD Warszawą (przeciwieństwie do tego co piszą na
        podkładkach pod tablice - "Warszawa Raszyn").

Mieszkaniec Raszyna
    • mrzagi01 Re: Najgorszy SERVIS na jaki dotąd trafiliście. 31.01.03, 10:47
      We wloskim sudtirolu- w miejscowosci Egna-Neumarkt niedaleko zjazdu z
      autostrady niby z autoryzacja peugeot-a.
      Porzuccie wszelka nadzieje ci ktorzy tam traficie.
    • Gość: +k Re: Najgorszy SERVIS na jaki dotąd trafiliście. IP: *.golczewo.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 13:10
      servis forda w szczecinie. nazywa sie ford nad odra. po remoncie blach rdza
      wylazi ze hej. niestety minelo 1,5 roku i reklamacji nie uwzgledniaja. poza tym
      dlugie terminy, niekompetencja i w ogole do niczego. na przegladzie
      gwarancyjnym nie zauwazyli ze wentylator nie dziala (wczesniej to
      zglosilem).oddali samochod z uszkodzonym. mowili ze przeglad trwa minimum 2
      godz. po 1 godzinie skonczyli. aha po remoncie blacharki samochod byl w srodku
      brudny i musialem jeszcze 2 razy jezdzic na poprawki. nie polecam.
    • Gość: malko Auto-Res w Rzeszowie IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 14:06
      Moje przygody:

W maluchu miałem jakies problemy z elektryką. Stwierdzili, że oni sa serwisem
      fiata i maluchów nie naprawiają :-)

Jadąc noca za cieżarówką zaliczyłem potężną dziurę. wynik - amortyzator do
      wymiany. Jako że po wymianie jednego byłaby za duża różnica musiałem zmienić
      dwa. Wycena w serwisie to ok. 240PLN za sztukę + odbój + wymiana. Podaję
      cenę "około" bo każdy pracownik serwisu podawał inną cenę, z odbojami było
      podobnie. W końcu kupiłem amorki delphi w jednym z sąsiadujących z ASO trzech
      sklepów z częściami do fiata za 104PLN/szt. Odboje musiałem kupić w ASO, bo w
      sklepach nie mieli takich do 1100, a tylko do 900. Żeby było ciekawiej to po
      wymianie zauważyłem na tablicy z promocjami " amortyzator przedni do SC 1,1 -
      113PLN". Mało mnie szlag nie trafił.

Przegląd - chłopaki nie dokręcili filtra paliwa. Lało się za samochodem, ale
      tylko w czasie jazdy więc na postoju nie widziałem. Dziwiło mnie tylko, że
      samochodzik który palił naprawdę mało nagle dostał takiego apetytu. skończyło
      się całkowitym odcięciem paliwa i holowaniem (nie bede w zimie właził na środku
      drogi pod samochód). Początkowo chcieli kasę za usługę, ale wyperswadowałem im
      to.

Przy montażu tulejek do szyb uchylnych (trzeba mieć przyrząd, 15PLN za 5
      minutową usługę), porysowano mi lakier.

Wymiana oleju w punciaku. Ustaliliśmy cenę za filtr i olej, a po usłudze cena
      wzrosła na fakturze o chyba 40 PLN. Kiedy powiedziałem ze umowa była inna,
      usłyszałem ze przecież nie moga znać wszystkich cen i różne są filtry i mogło
      się cos w systemie pomylić. Żeby było ciekawiej mają ISO :-) Zazyczyłem sobie
      zmianę kwoty na fakturze, przez co wszyscy byli obrażeni, łącznie z pania
      kasjerką, która wygłosiła mi kazanie, że jestem taki niedobry klient. Na
      dodatek nie można u nich płacić kartą!!!!!
      Przy okazji wymiany oleju prosiłem o sprawdzenie klimatyzacji bo coś przez
      kilka dni posmierywała (całe szczeście jej to przeszło samo), ale zrezygnowałem
      po tym jak mechanik krzyczał na warsztacie: "Wie któryś gdzie w punto jest
      filtr przeciwpyłkowy?!?" Zgroza...

Wymiana poszycia tylnej kanapy (gwarancja) - wysnuło się kilka nitek na szwie -
      jakies 0,5 cm. Słynny mistrz M. zapytał dlaczego przyjechałem do nich skoro
      samochód kupiłem u konkurencji i zasugerował żebym tam też serwisował. Musiałem
      mu wyjasniac, ze fiat daje gwarancję o zasięgu europejskim i mam prawo
      serwisować tam gdzie chcę. Zapewniłem go przy tym, ze z poważniejszymi
      usterkami do nich na pewno nie przyjade, a z tym poszyciem to tylko dlatego, że
      nie jest to poważna naprawa więc jest 50% pewności, że nic nie spieprzą.

Generalnie serwis ten nastawiony jest (podobnie jak mój szef)na obsługe
      tzw. "łosi". Szkoda, że chłopaki nie dorośli do nowej sytuacji rynkowej, bo w
      końcu firma ta się przewróci i prace straci pary porządnych ludzi spoza serwisu.
      Jak dla mnie to fiat powinien im zabrac autoryzację.

Mam nadzieję, że nie będe musiał mieć więcej do czynienia z tym serwisem. Żeby
      było ciekawiej znam na gruncie prywatnym kilka osób, które pracowały w Auto-
      Resie i będac jeszcze pracownikami ostrzegały żebym był czujny w kontaktach z
      serwisem. Chłopaki z salonu są natomiast OK, chociaż znam lepszych i u nich
      kupiłem samochód :-)
      • Gość: Kaszana Re: Auto-Res w Rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.03, 14:39
        Salon Forda "Moto Market" w Bydgoszczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka