chrongen 11.07.06, 18:17 najczęstszym miejscem kradzieży są ulice i przylegające do nich miejsca parkingowe GENIALNE! faktycznie nigdy nie ukradli mi samochodu np. z kieszeni, albo z piwnicy. Link Zgłoś Obserwuj wątek
nessuno Uwaga! Złodziej! 11.07.06, 18:21 Jasne.Tak trudno domyśleć się,skąd małolaty jeżdżące wypasionymi furami mają na nie kasę.Nie każdy musi być odrazu dealerem prochów.Problem jest,ale nikt go nie umie,nie chce zauważyć?Widuję codziennie łebków,którzy uczciwą pracą nie zdążyli się zhańbić,mamusia lub tatuś też raczej nie dali,a latorośl rozbija się niezłą furą. Link Zgłoś
kot9999 Taki swieto-katolicki kraj, a tak kradna !!! 11.07.06, 23:18 Taki swieto-katolicki kraj, a tak kradna !!! Czegos tu nie rozumiem Link Zgłoś
mis22 Wiara nie chroni przed kradzieza 12.07.06, 00:38 kot9999 napisał: > Taki swieto-katolicki kraj, a tak kradna !!! Czegos tu nie rozumiem. Zgaduje, ze oczekujesz korelacji miedzy procentem ludnosci zarejestrowanej w kosciele, a przestepczoscia. Obawiam sie, ze nie ma takiej korelacji. Mlodziez Wszechpolska, patriotyczno-katolicka oraganizacja, na swojej stroni internetowej pisze, ze nalezy robic wyjatki od przykazania "Nie zabijaj". Zlodzieje robia wyjatki od przykazania "Nie kradnij". Szkoda, ze statystyki nie podaja jak wyglada szansa kradziezy samochodu w roznych miejscowosciach w przeliczeniu na 1000 mieszkancow lub 1000 samochodow. Jesli niewiele ludzi mieszka w danym przedziale misjscowosci to oczywiscie bedzie tam malo dzialalnosci ludzkiej wlaczajac kradzieze. Link Zgłoś
mageillusionist Najlepsze zabezpieczenie 12.07.06, 09:14 I tak najlepsza jest blokada skrzyni biegow wmontowana tak, ze jedyna mozliowscia aby ja pokonac jest rozwieratanie. Aczkolwiek szybka akcja i nawet najlepiej zabezpieczone auto moze trafic do tira :P Link Zgłoś
squonk Re: Najlepsze zabezpieczenie 12.07.06, 10:06 rok temu ukradli mi samochod z blokada skrzyni biegow zamontowana tak, ze tylko rozwiercanie by dalo mu rade; rzeczywiscie najlepsze ale tylko do tego razu:-) wsadzasz samochod na pake albo holujesz na sprzegle i juz. Link Zgłoś
marekatlanta71 Wszyscy na studia 11.07.06, 18:32 Z wysoce zaawansowanych danych statystycznych podanych w tym artykule wynika ze gdyby wszystkich bezrobotnych wyslac na studia, to ilosc kradziezy by znaczaco zmalala. Gdyby do tego parkowac samochody w mieszkaniach zamiast na ulicach i parkingach, to kradzieze by wlasciwie znikly... Dziekujemy Gazecie Wyborczej za opublikowanie tego wspanialego raportu. Link Zgłoś
mooj Re: Wszyscy na studia 11.07.06, 18:57 www.policja.pl/index.php?dzial=1&id=1515 niestety wyborcza nie skopała danych z raportu ten "szczegółowy raport" rzeczywiście tak wygląda:( Link Zgłoś
marekatlanta71 Re: Wszyscy na studia 12.07.06, 01:23 Ciekawe ze w raporcie nie podano danych o tym ile osob kalekich kradnie samochody z dokladnym podzialem na typ kalectwa... Link Zgłoś
megas2 Re: Uwaga! Złodziej! 11.07.06, 18:33 Cholera, strach wyjeżdżać na wieś... Normalnie mordownia. Zakładając, że na wsi mieszka jakieś 100 osób, to każda z nich pada ofiarą kradzieży samochodu średnio 40 razy na... właśnie, co? Miesiąc? Normalnie małorolni na nic innego nie mogą mieć czasu... ;) Link Zgłoś
franki8 Re: Uwaga! Złodziej! 11.07.06, 19:23 Ale to prawda! Z szafki jeszcze żadnego samochodu mi nie ukradli, a mam ich sporo, i to w różnych skalach! Link Zgłoś
brylant1 katolicki kraj - katolickie zwyczaje... 11.07.06, 19:37 widac że w kraju gdzie wiara KK sięga 95% kradzieże to skala minimalna (sic!) Tak widocznie nauczają w KK - radz sobie w życiu a w niedzielę daj z "zarobionych" pieniązków na tacę i wyspowiadaj się :)) - i od pon. od nowa :))) P.S. Swoją drogą gdyby nie katolicy to policja, sędziowie, lekarze, adwokaci, prokuratorzy byliby BEZROBOTNI :)) Link Zgłoś
greg0.75 ??? 11.07.06, 20:01 Do takich uwag będziesz uprawniony jak udowodnisz, że odsetek złodziei wśród katolików jest wyższy niż wśród np. niewierzących; oczywiście rzetelność wymaga, żeby porównywać z podziałem na grupy wg. statusu społecznego. Bez tego twój tekst jest czystą i - wybacz - raczej prostą złośliwostką. Powodzenia Link Zgłoś
brylant1 Re: ??? 11.07.06, 21:13 masz pewnie rację :)) to te 5% niewierzących i/lub innowierców dokonuje tych przestępstw, gwałtów, pobić, kradzieży, rozbojów itd. Papież B16 zapytany komu kibicuje w piłce nożnej: niemcom czy włochom odpowiedział: iż jednym i drugim :)) zupełnie jak w czasie II wojny światowej (sic!) Link Zgłoś
januszz4 Przeżegnał się 12.07.06, 00:24 greg0.75 napisał: > Do takich uwag będziesz uprawniony jak udowodnisz, że odsetek złodziei wśród ka > tolików jest wyższy niż wśród np. niewierzących; oczywiście rzetelność wymaga, > żeby porównywać z podziałem na grupy wg. statusu społecznego. > Bez tego twój tekst jest czystą i - wybacz - raczej prostą złośliwostką. Nie chcę wchodzić w dyskusję na temat religii wyznawanej przez złodziei samochodów, ale zaszokowała mnie scena pokazywana w TV z policyjnego nagrania prowokacji złodziejskiej. Niewidoczna kamera zainstalowana w samochodzie zarejestrowała, jak to złodziej po włamaniu się do tej kabiny i po uruchomieniu silnika przeżegnał się znakiem krzyża zanim rozpoczął jazdę. Link Zgłoś
krawcol Re: katolicki kraj - katolickie zwyczaje... 11.07.06, 23:21 Owszem, katolicy, którzy co niedziela są w kościele są dla mnie jednymi z gorszych ludzi (nie wspominając już Jehowców chodzących z gazetkami od drzwi do drzwi i wyznawców "Jihad")... Ale jednego nie rozumiem... Co Ci przeklęci katolicy mają do tego, że lekarze nie są bezrobotni?! Brylant1 chyba przegina!!!:/ Link Zgłoś
k_r_m Re: katolicki kraj - katolickie zwyczaje... 12.07.06, 10:30 na jakiej podstawie wnioskujesz ze to katolicy kardna samochody. Jesli 95% ludnosci to katolicy to zawsze pozostaje 5% "niewiernych" i to zawsze oni moga dokonywac 100% kradzierzy. Pozatym to ze rodzice kogos ochrzcili w dobrej wierze ze wyrosnie z niego porzadny czlowiek i widnieje on w koscielnych rejestrach nie oznacza wcale ze ten ktos chodzi do koscila i stosuje sie do jego nauk. Link Zgłoś
swoboda_t Re: katolicki kraj - katolickie zwyczaje... 12.07.06, 10:45 Jeżeli przyjąć kryterium chodzenia do kościoła, to katolików jest w Polsce ok. 35%, jeśli dodatkowo kryterium stosowania się do jego nauk to max kilkanaście procent?? Link Zgłoś
poznan.is.4.lovers Niemców pobiliśmy 11.07.06, 20:18 w roku 2004 ukradziono w Niemczech ok. 30.000 samochodów. Ciekawe jest, że w odróznieniu do POlski jako częste miejsce kradzieży wymieniono "zagranicę";) Link Zgłoś
mniklas5 Re: hej greg 11.07.06, 21:09 ty tak od razu z grubej rury, co ten facio ma ci udawadniac, jezeli w katolandzie wszyscy sa katole to oni kradna, innych zlodzie nie ma , ani czarnych , ani zoltych,ani muzulmanow a to zyczenie Powodzenia na koncu to bylo w skradzeniu samochodu przez adwersarza , to ci sie udalo, swoja droga gdzyby Ziobra karal obcieciem reki zlodzieja nie byloby rak do pracy w Polsce Link Zgłoś
engelbert2 Re: Uwaga! Złodziej! 11.07.06, 22:00 EEE TAM MIEJSCEM KRADZIEZY W WIEKSZOŚCI SĄ :KNAJPY,BARY ITP TO TAM USTALA SIE KIEDY MA UTO ZGINĄĆ I ODBIERA SIE ZAPLATE OD "FIRMY" A NASTĘPNIE ZGŁASZA SIE MAFII POLICYJNEJ I BIERZE SIE DRUGĄ ZAPLATE Z UBEZPIECZALNI HAHAHAHA. W TYM PRYM WIODĄ CZŁONKOWIE I SYMPATYCY PO,PD,SLD =LIBERAŁOWIE. Link Zgłoś
wallenrode Re: Uwaga! Złodziej! 11.07.06, 22:07 i się zgadzam z tym! ciekawe że niby kradną sejnika... pytanie: po co???? te tabelki to lipa i tyle.... jeżeli kradną samochody to super luxusowe gdzie jest przebitka finansowa.... a co do starzuszków i maluszków różnej maści- ciezko spzredać to się umawiamy na kradzież i tyle - Link Zgłoś
killgore Re: Uwaga! Złodziej! 12.07.06, 13:13 engelbert2 napisał: > EEE TAM MIEJSCEM KRADZIEZY W WIEKSZOŚCI SĄ :KNAJPY,BARY ITP TO TAM USTALA SIE > KIEDY MA UTO ZGINĄĆ I ODBIERA SIE ZAPLATE OD "FIRMY" A NASTĘPNIE ZGŁASZA SIE > MAFII POLICYJNEJ I BIERZE SIE DRUGĄ ZAPLATE Z UBEZPIECZALNI HAHAHAHA. W TYM > PRYM WIODĄ CZŁONKOWIE I SYMPATYCY PO,PD,SLD =LIBERAŁOWIE. Ja tam znam człowieka, który na PiS głosuje, a nie ma najmniejszych oporów przed kupowaniem rzeczy u złodzieja. Z jednej strony pokazuje to miałkość intelektualną typowego wyborcy PiS'u, a z drugiej pokazuje to, że jest pewien, że PiS nigdy złodziejom nie zagrozi. Typowa mentalność wyborcy PiS, czyli LUMPENLIBERAłA:))))) Link Zgłoś
wallenrode Re: Uwaga! POdgłupek 12.07.06, 22:15 twoja hipoteza jest tak badziewiasta jak wyborcy PO lub SLD.... Link Zgłoś
swordman69 na autostradzie? jak? Ktoś zostawia samochód na 11.07.06, 22:13 autostradzie i pójdzie piechotą gdzieś do znajomego i w międzyczasie kradną mu auto?A może zostawił bo autko się zepsuło i zanim zdążył przyprowadzić pomoc to już auta nie ma? Chyba że kradną podczas jazdy na autostradzie ale jeszcze jakoś nie umiem to sobie wyobrazić Link Zgłoś
yuleeda Re: na autostradzie? jak? Ktoś zostawia samochód 11.07.06, 23:15 jesli chodzi o ulice jako miejsce kradziezy sytuacja prezentuje sie jak w gta: zlodziej otwiera drzwi, wali w morde, wywala kierowce, wsiada i jedzie dalej... Link Zgłoś
krawcol Re: na autostradzie? jak? Ktoś zostawia samochód 11.07.06, 23:24 A co z sytuacjami, kiedy ktoś zmienia koło na autostradzie??? Wiem, że to łamanie przepisów, ale mało kto wzywa wtedy pomoc drogową... Poza tym sworman69 nie słyszał jeszcze chyba nikty o sposobach kradzieży na stłuczkę lub na przebite koło... Kilka lat temu moim rodzicom też jacyś Ukraińce trąbili i pokazywali palcami na przednie koło... Dobrze, że się wtedy nie zatrzymali! Link Zgłoś
boykotka Re: Uwaga! Złodziej! 12.07.06, 06:06 A może warto pokusić się również o taką statystykę : ile samochodów skradziono, gdy skończyło się ubezpieczenie ac albo ( przypadek mojej znajomej ) kiedy zdjęto zabezpieczenie samochodu w celu naprawy ??? Link Zgłoś
dr.szlafrok Afera 12.07.06, 10:12 Kidyś była niezła afera w FSO. Okazało się, że w fabryce jacyś ludzie wkładali pod tylny klosz migaczy zapasowy kluczyk. Samochód wyjeżdżał z fabryki, został sprzedany, a właściciel nieraz nie zdążył go nawet ubezpieczyć, bo już fury nie było. Link Zgłoś
alfredo5 Re: Uwaga! Złodziej! 12.07.06, 10:16 O co ten wrzask. W Polsce nie ma kradzieży, jest "krótkotrwałe użycie". A ze krótkotrwałe może oznaczać wieczność, to cóż, jak nie definiuje się pojęć używanych w prawie, to tak jest. Tylko kto to ma robić, chłopki po podstawówkach, lub naykowcy za cielecinę, kurczaki i jajka? Link Zgłoś