Dodaj do ulubionych

Renaul Kangoo czy Fiat Doblo ??

20.07.06, 20:39
Prosze Was o radę - szczególnie uzytkowników:
zamierzamy kupić albo Renault Kangoo lub Fiata Doblo - który lepszy? bo cena
prawie porównywalna
czy sa jakies mankamenty,czy któres jest bardziej bezawaryjne?
dodam,że zamierzamy kupic uzywane,rocznik około 2003-2001

będe wdzięczna za podpowedzi,sugestie,opinie
z góry dziekuje!!

pozdrawuam
Obserwuj wątek
    • zs27000 Re: Renaul Kangoo czy Fiat Doblo ?? 20.07.06, 21:13
      W jednym z ostatnich "Motorow" jest test porownawczy tych aut oraz Citroena
      Berlingo. Nie pamietam dokladnie numeru, ale z przeciagu ostatniego miesiaca.
      Przejezdzilem troche Doblo 1.9 JTD, i musze powiedziec, ze auto, pomijajac
      nieco tandetne wykonczenie wewnatrz, jest wg mnie rewelacyjne. Mnostwo miejsca,
      olbrzymi bagaznik (to byla wersja osobowa), swietnie wyciszony silnik, spalanie
      w granicach 5.5 - 6.0 l/100km (przy takiej budzie i predkosciach na trasie pod
      140, uwazam to za niezly wynik). Swietne auto do rodzinnej turystyki. Kangoo
      jechalem raz, w porownaniu do Doblo zwracalo uwage duzo gorsze wyciszenie
      silnika - po prostu halas.
    • iberia30 Re: Renaul Kangoo czy Fiat Doblo ?? 20.07.06, 21:21
      sluzbowe :kangoo 2005 r i doblo z grudnia 2002.
      Nie pamietam jaki przebieg ma kangoo-ale raczej bezawaryjny, Doblo no coz
      natluczone w calej Europie jakies 280 tys km i....ani razu nie odmowil jazdy.
      Z tych dwojga na nasze drogi wybieram moze mniej urodziwego i bardziej
      plastikowego Doblo 1,9jtd-mnie sie tym b.dobrze jezdzilo mimo, iz nie przepadam
      za fiatami.
      • nie_banalny [...] 20.07.06, 22:16
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • cool_piwo Re: Renaul Kangoo czy Fiat Doblo ?? 20.07.06, 21:58
      Zależy do czego ma Ci ono służyć.

Jeśli tylko do przewożenia towarów - lepszy jest doblo. Ma bodajże większy bagażnik, bardziej kształtny. Doblo to typowy dostawczak (czy tam 'towos' jak niektórzy mówią:)
      Kiedy zastanawialiśmy się nad kupnem mieliśmy ten sam problem - kangoo/doblo. Diler fiata chwalił się, że do doblo jako jedynego w tej klasie pojazdów wejdzie europaleta... Nie wiem ile w tym prawdy - w końcu nie kupiliśmy żadnego.

Nam zależało na przewożeniu towarów oraz pasażerów. Byliśmy zainteresowani wersjami 5 osobowymi z kratką. Oprócz towarów miałaby więc czasem jeździć samochodem rodzinka... I w tej kwestii ZDECYDOWANIE wygrał kangoo. Piszę o modelu kangoo po FL, nie wiem kiedy się on odbył, ale miej to na uwadze:)

W każdym bądź razie kangoo jest lepiej wykończony, ma przyjemniejszą deske rozdzielczą (choć to rzecz gustu, to wg mnie deska fiata jest BARDZO brzydka. Zero ergonomii...).

Podsumowując wg mnie:
      Towary : Doblo
      Rodzina + towary : Kangoo

Na temat usterkowości sie nie wypowiadam, bo jednak nie kupiliśmy żadnego z nich, zmieniły się nieco nasze wymagania i kupiliśmy auto z całkiem innego segmentu:)

Napisz coś więcej. Jakie wersje, jakie silniki, jakie macie wymagania. Forumowi znawcy będą mogli Ci wtedy napisać coś nt usterek itp.
    • recon4 Re: Renaul Kangoo czy Fiat Doblo ?? 21.07.06, 09:30
      Witam!Nie jeździłem Kangurem ale mamy w firmie "el Diablo" z silnikiem 1,9
      multijeta i uważam ze ten silnik jest fajny! Rocznik 2005 i moc 105 KM!
      Zaznaczam ze jest to "cargo" 2 osoby + spora ładownia! W kabinie jak to Fiat!
      Plastiki takie sobie ale spalanie silnika rekompensuje reszte! Do firmy spoko autko!
      • dziadek_mroz81 Re: Renaul Kangoo czy Fiat Doblo ?? 27.07.06, 22:02
        Ludzie wybrałbym Renault kangoo solidne wykonczenie i jest zagraniczny !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka