Dodaj do ulubionych

volvo v40 tdi

06.08.06, 13:05
mam pytanko czy t en samochod jest drogi w utrzymaniu np. czesci ,palivo .
Obserwuj wątek
    • dr.rocco To volvo ma niemieckie silniki diesla ? 06.08.06, 14:35
      Bo chyba TDI to oznaczenie niemieckiego silnika ?
      • 10danek Re: To volvo ma niemieckie silniki diesla ? 06.08.06, 16:29
        dr.rocco napisał:

> Bo chyba TDI to oznaczenie niemieckiego silnika ?

Swego czasu Volvo kupowalo silnikie diesla u Audi.
    • riverisland Re: volvo v40 tdi 06.08.06, 19:27
      Wieśniacki to jest Ursus S600.....Z tym silnikiem V40 to całkiem dobry samochód
      bo benzyniaki Volvo to szrot.
      • rysio88 Re: volvo v40 tdi 06.08.06, 19:39
        ja nie trawie dyzli w samochodach osobowych - ale niektore benzyny volvo robiło
        i robi niezle - np. pieciocylindowka którą wkladaja tez do focusa rs czy jak to
        sie tam zwie
        • riverisland Re: volvo v40 tdi 06.08.06, 20:00
          Mam właśnie S40 z 2 litrowym silnikiem. Co prawda się nie psuje ale jest
          głośny, mułowaty i dużo pali.Jak kupować v40 to tylko TDI. Przynajmniej pożytek
          będzie taki że będzie mało paliwa zużywał, a cenowo jest zbliżony do VW golfa
          TDI z takiego samego roku. Ale ogólnie nie polecam. Do minusów zaliczyć można
          jeszcze słabe, twarde zawieszenie, mało miejsca w środku i słabej jakości
          materiały w porównaniu np.do Audi czy BMWE...(ta sama klasa "premium" niby...)
          • baartur Re: volvo v40 tdi 06.08.06, 20:09
            Ja mam też S40 2.0 16V 140KM i jest dynamiczne nie narzekam na przyspieszenia
            dobrze sie prowadzi i jest wygodne. Ale są różneopinie o tym aucie ale jeździłem
            1.9 TD i zadna rewelka ciezko się nim wyprzedza :( i wcale malo nie pali...

Pozdrawiam
            Artek
            Zapraszam na www.forumsamochodowe.pl
            • riverisland Re: volvo v40 tdi 06.08.06, 20:17
              hehe....mi też się wydawało że mam dynamiczny, dobrze prowadzący się samochód,
              dopóki nie pojeździłem Bmw z 2 litrowym silnikiem (nie jestem szczególnym fanem
              marki BMW ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka