Gość: martynka IP: *.lukowa7.waw.pl 16.02.03, 17:14 motoryzacja.interia.pl/news?inf=350972 Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Marek Re: wszystko się psuje........ IP: *.atlanta-01-02rs.ga.dial-access.att.net 16.02.03, 17:26 A wczoraj Chrysler oglosil jakis olbrzymi recall swoich samochodow... Link Zgłoś
robert986 Re: wszystko się psuje........ 16.02.03, 17:59 Gość portalu: Marek napisał(a): > A wczoraj Chrysler oglosil jakis olbrzymi recall swoich samochodow... dotyczy 1.2mln samochodow.chodzi chyba o problem z ECU Link Zgłoś
robert986 Re: wszystko się psuje........ 16.02.03, 17:55 Gość portalu: martynka napisał(a): > <a href="motoryzacja.interia.pl/news? inf=350972"target="_blank">motoryza > cja.interia.pl/news?inf=350972</a> Nic nowego.Przydarzylo mi sie to juz w zeszlym roku w moim x5 4.4.Cos mnie tknelo zeby zobaczyc jakie recalls dotycza mojego autka.......i bylo o hamulcach i skrzyni biegow.Ale za bardzo sie tym nie przejalem-mojego to nie dotyczy.Rano chce jechac do pracy a tu plama pod samochodem.Zadzwonilem do serwisu i w ciagu 2h przyjechala laweta.Wszystko zostalo naprawione w ciagu 2 dni(skrznia tez).Ale nie zgodze sie z trscia artykulu ze awaria hamulcow moze sie zdarzyc tylko w extremalnych warunkach.Jesli tak mozna nazwac zla jakosc pewnych czesci .Dolaczam tresc raportu dotyczcego tego wlasnie problemu z NHTSA Make: BMW Model: X5 Year: 2000 Recall Number: 03V001000 Summary: ON CERTAIN SPORT UTILITY VEHICLES, IT MAY BE POSSIBLE FOR THE FRONT BRAKE LINE TO SLIP OUT OF THE RETAINING BRACKET LOCATED AT THE FRONT STRUT. THE BRAKE HOSE THAT IS ATTACHED TO THE BRAKE LINE COULD COME IN CONTACT WITH THE TIRE AND BE SUBJECTED TO WEAR AND ABRASION. Consequence: THIS COULD INITIALLY CAUSE SOME BRAKE FLUID LEAKAGE, AND EVENTUALLY LEAD TO A SUBSTANTIAL LOSS OF BRAKE FLUID. THERE COULD BE A NOTICEABLE REDUCTION IN BRAKE PERFORMANCE IF A LOSS OF FRONT BRAKE PERFORMANCE OCCURS. Remedy: DEALERS WILL INSTALL AN ADDITIONAL RETAINING CLIP TO FURTHER SECURE THE BRAKE LINE TO THE FRONT STRUT. ADDITIONALLY, IF INSPECTION OF ANY BRAKE HOSE INDICATES THAT IT HAS EXPERIENCED DAMAGE, THE HOSE WILL BE REPLACED. OWNER NOTIFICATION IS EXPECTED TO BEGIN DURING JANUARY 2003. OWNERS WHO TAKE THEIR VEHICLES TO AN AUTHORIZED DEALER ON AN AGREED UPON SERVICE DATE AND DO NOT RECEIVE THE FREE REMEDY WITHIN A REASONABLE TIME SHOULD CONTACT BMW AT 1-800- 831-1117. Notes: CUSTOMERS CAN ALSO CONTACT THE NATIONAL HIGHWAY TRAFFIC SAFETY ADMINISTRATION�S AUTO SAFETY HOTLINE AT 1-888-DASH-2-DOT (1-888-327-4236). Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: wszystko się psuje........ IP: *.kolornet.pl 16.02.03, 19:41 Czy ktos z panstwa kiedys hamowal przy urwanym przewodzie hamulcowym? Nie ma "zmniejszenia sily hamowania". Po prostu hamowania praktycnie nie ma! Tym bardziej, ze dotyczy to przednich kol. Jezeli juz wypuszcza sie buble, to taka szanujaca sie firma jak BMW powinna NATYCHMIAST sciagnac wszystkie X5 do serwisu - przeciez to nie jest to samo, co uszkodzenie cewki zaplonowej (choc VW tez nabralo wody w usta i dla mnie jest smieszna firma) - chodzi mi o to, ze nie ma az takiego wplywu na bezpieczenstwo jazdy. Dla mnie ta akcja przypomina Kia Carnival CRDi - awaria jest, ale pan od Public Relations probuje sprawe bagatelizowac. Cos mi sie zdaje, ze firmy motoryzacyjne za duzo zarabiaja i maja w d... klientow. Link Zgłoś