Dodaj do ulubionych

Jaki CICHY samochod

17.08.06, 10:47
Witajcie,

Na poczatek to ze jestem zielona z samochodow - chce kupic jakis do okolo 50 tys (raczej nowy z salonu w PL) i sedan z silnikiem do 1.6 - tyle wiem kolor wybiore pozniej :) ale wazne jest dla mnie zeby autko bylo ciche w srodku. Nie lubie jak mi silnik wyje - wole posluchac radia. Jezdze duzo ale najwiecej po miescie (20-25 tys rocznie).

Jaki samochod o takich "parametrach" jes najcichszy?

Pozdrawiam
Anna
Obserwuj wątek
    • iberia30 Re: Jaki CICHY samochod 17.08.06, 10:52
      a moze po prostu kup samochod z radiem, ktore gra tym glosniej im szybciej
      jedziesz-ford mial taki wynalazek, nie wiem jak konkurencja.
    • programistajava Re: Jaki CICHY samochod 17.08.06, 12:40
      dosc ciche:
      1. Nowa ALbea
      2.Aveo
      w tej kolejnosci. Tylko nie wiem czy ww. auta ci przypadna do gustu jako autka
      miejskie, no moze Aveo Hatchback.
      • programistajava Re: Jaki CICHY samochod 17.08.06, 12:41
        Aha gdybys sie decydowala Na Fiata (Nowa ALbea) to okres oczekiwania z fabryki
        3miesiace :(. Chyba ze gustujesz w srebnych lub niemetalizowanych kolorach - te
        prawie od reki.
        • zbynia78 Re: Jaki CICHY samochod 17.08.06, 13:26
          Jakos do Fiata nie mam zaufania - jezdzilam jakis czas punto... tragedia... jak wloskie to tylko lody :-) ale nie auta... no moze Lamborgini...
          czy jest jakas strona na ktorej zbiorczo pokazuja halas w samochodach np przy kilku predkosciach?
          • radioaktywny Re: Jaki CICHY samochod 17.08.06, 14:04
            Bardzo ciche sa peugeoty.
            • dr.rocco Re: Jaki CICHY samochod 17.08.06, 14:56
              Same awaryjne marki tu wymieniacie hehe , i do tego szajs jak pugi , fiaciory,
              fordy i daewoo ze znaczkiem szewiego , hehe
              Ciche sa samochody komfortowe z duzym silnikiem jak nie krecisz do wysokich
              obrotow , najlepiej by nie mialy sportowego zaciecia , mam na mysli zawieche ,
              wyciszenie w kabinie itp.
    • kodem_pl Re: Jaki CICHY samochod 17.08.06, 15:29
      Szczerze mowiac to bladzisz troche. Moja opinia wyglada tak:

W Twojej sytuacji (jazda po miescie, niewielkie predkosci) przy zachowaniu
      rozsadnych predkosci obrotowych silnika wszystkie auta danej klasy beda podobnie
      glosne.

Kolejna sprawa jest uciazliwosc niektorych dzwiekow. Jest ona niezmierzalna,
      trzeba tego doswiadczyc. Powinnas wziac wybrane auta na jazde probna i
      posluchac. Zawieszenie moze stukac, deska moze trzeszczec... rozne bywaja
      dzwieki, a na naszych boskich drogach delektowac sie mozna prawdziwa symfonia...

I wreszcie ostatnia sprawa:
      Wiem, ze rozne sa zdania na ten temat, ale za 50 kola kupisz z nowych jakiegos
      parcha jak fabia sedan czy inne badziewo.

Ja pomyslal bym nad czyms takim:
      tinyurl.com/rgxss Nietuzinkowe, dobre zawieszenie, odpowiednie
      wyposazenie... przy takich fabiach czy innych albeach to... sama zobacz:-)

Jest jeszcze pare innych aut, ale to pewnie Cie urzeknie.
      • frequentflyer Re: Jaki CICHY samochod 17.08.06, 15:49
        zwłaszcza brak serwisu w 4.RP jest urzekający. co cię tak pociągaw tym
        hiszpańskim klonie focusa? za niewiele więcej możesz mieć NOWY oryginał. i nie
        tracić tygodnia na formalności importowe, a potem jeszcze na zwrot akcyzy od
        trzylatka - przynajmniej w rozumieniu przepisów, gdzie tegoroczny jest już
        roczny.
        • b.b.chy Re: Jaki CICHY samochod 17.08.06, 21:42
          Kurza twarz, taka mazda jest zajebista! A że brak serwisu? Serwisowanie w ASO
          nie jest obowiązkiem.
          • frequentflyer Re: Jaki CICHY samochod 17.08.06, 21:49
            to se kup, i serwisuj u pana Waldka.
            • b.b.chy Re: Jaki CICHY samochod 17.08.06, 22:02
              Nie widzę problemu, sam mam mazdę i jakoś mechanicy nie mają z nią problemów,
              zresztą, warsztatu nie musi za często odwiedzać. Wg ciebie lepszy jest jakiś
              ludowóz?
              • frequentflyer Re: Jaki CICHY samochod 17.08.06, 22:13
                nic nie mówię o ludowozie. sam mam mazdę trójkę ale w karoserii focusa ii, ergo
                produkt niemiecki a nie hiszpański. jakoś nie widzę zbyt wiele japońskości w tym
                klonie forda, więc przewagi jakości też bym się nie spodziewał. focus stoi
                wysoko w rankingach niezawodności.
            • kodem_pl a to ci dopiero... 18.08.06, 02:58
              www.mazda.pl/dealers.html
    • kazimirz Najcihszym jerzdrzacem autem jest Tojota Prius ! 17.08.06, 17:51
      Pewnie za 100 lat bendom w Pomrocznej takie auta modne.
      Mudlmy siem.
      • callafior Re: Najcihszym jerzdrzacem autem jest Tojota Priu 18.08.06, 16:51
        A lesz skont! Tam jest warczoncy motur na bęzynem! Lepiej takie mitsubiszi na pront:
        motoryzacja.interia.pl/news?inf=737538
        Ja jeszcze nie słyszałem rzeby pront szeleśił f kablah!
    • fredoo Re: Jaki CICHY samochod 17.08.06, 19:03
      Laguna jest b.cicha i komfortowa a z silnikiem 1.8 wcale nie droga i pali 7-8 l.
    • polski_murzyn Pomyśl co bys kupiła w USA za te 50000 zł ,a tak 17.08.06, 21:54
      głosowałaś na byłych komuchów i związkowców z solidarności i teraz musisz
      wybierac między nowym wozem drabiniastym ,a trupem z zachodu .
      • frequentflyer Re: Pomyśl co bys kupiła w USA za te 50000 zł ,a 17.08.06, 22:08
        sam pomyśl. może wymyślisz jakiś związek między wynikami głosowania w PL a tym
        że w całej Europie ceny są wyższe niż w USA. a może dolar jest niedoszzacowany o
        np. 30%? zresztą w USA nic by nie kupiła za 50000 zł. chciałem jednemu dać 20 zł
        napiwku to mnie wyśmiał jak je zobaczył.
    • callafior Re: Jaki CICHY samochod 18.08.06, 16:44
      Przede wszystkim benzynowy. A dokładnie który to sprawdź na jeździe próbnej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka