Dodaj do ulubionych

mandaty za parkowanie?

IP: 195.116.155.* 21.02.03, 09:28
Jeśli zaparkuję leasingowy samochód w miejscu niedozwolonym i nie wypełnię
karty postojowej to dostanę mandat za szybkę , który naturalnie wyrzucę do
kosza. W jaki sposób mogą wyegzekwować płatność tego mandatu? W żaden!
Samochód należy do banku, jeśli nawet bank poda kto użytkuje auto, to a nie
mogą przecież ukarać firmy tylko konkretną osobę. Czy mam rację ? – proszę o
opinie.

P.S. no chyba , że założą mi blokadę............
Obserwuj wątek
    • Gość: robert kolejny mały cwaniaczek IP: *.acn.pl / 10.71.9.* 21.02.03, 09:36
      wiecie juz skąd potem wszyscy trzaskaja auta? To sie tak zaczyna - od
      przyzwolenia na małe oszustewka.
      Gościu - jesteś ochłapiarz i smieć.
      • Gość: garett Re: kolejny mały cwaniaczek IP: 195.116.155.* 21.02.03, 09:41
        Gość portalu: robert napisał(a):

> wiecie juz skąd potem wszyscy trzaskaja auta? To sie tak zaczyna - od
        > przyzwolenia na małe oszustewka.
        > Gościu - jesteś ochłapiarz i smieć.

Nie musisz mnie od razu obrażać. To tylko świadczy o tobie. Co?..... Sam sobie
        odpowiedz.
        • Gość: robert no co O MNIE świadczy? powiedz.... IP: *.acn.pl / 10.71.9.* 21.02.03, 09:43
          • atria Re: no co O MNIE świadczy? powiedz.... 21.02.03, 10:19
            to świadczy, że jesteś cham i prostak
            człowiek mówi jak wyglada sprawa a ty go wyzywasz.... bez komentarza....
            a poza tym jeśli masz ochotę płacić waparkowi mandaty za postój na państwowym
            miejscu to sobie płać, bo miasto z tego ma ochłap a ja np nie będe utrzymywała
            prywatnej firmy ściągającej haracze
            • Gość: robert gratuluję rozumowanie i wyważenia argumentów IP: *.acn.pl / 10.71.9.* 21.02.03, 10:29
              atria napisała:

> to świadczy, że jesteś cham i prostak
              > człowiek mówi jak wyglada sprawa a ty go wyzywasz.... bez komentarza....
              > a poza tym jeśli masz ochotę płacić waparkowi mandaty za postój na państwowym
              > miejscu to sobie płać, bo miasto z tego ma ochłap a ja np nie będe
              utrzymywała
              > prywatnej firmy ściągającej haracze

Człowiek chce się dowiedzieć czy stosowany przez niego proceder olewania prawa
              i cwaniactwa ma sens i czy może się czuc bezkarny. Widzę że znalazł
              popleczników. Brawo, brawo, tylko pozazdrościć dobrego towarzystwa.

Oszukujące cwaniaki, ale ważne, że kulturalne, prawda?
              A potem - złodziej, ale jaki on czarujący:-)) I co tydzień mówi mi dzień dobry
              jak wychodzimy z kościoła:-))

Ach jakie to polskie. Skąd ja to znam?
              • atria ja również 21.02.03, 11:46
                a uważasz może że miasto miało prawo wynająć PAŃSTWOWE miejsce prywatnej firmie
                i zrzec się praktycznie całych zysków ??? ty w takim razie utożsamiasz się i
                popierasz jakiegoś eleganta, który w białych rekawiczkach wziął za to grubą
                łapówę i teraz obaj z dającym się cieszą że i tak za wszystko zapłaci zwykły
                kierowca

> atria napisała:
                >
                > > to świadczy, że jesteś cham i prostak
                > > człowiek mówi jak wyglada sprawa a ty go wyzywasz.... bez komentarza....
                > > a poza tym jeśli masz ochotę płacić waparkowi mandaty za postój na państwo
                > wym
                > > miejscu to sobie płać, bo miasto z tego ma ochłap a ja np nie będe
                > utrzymywała
                > > prywatnej firmy ściągającej haracze
                >
                > Człowiek chce się dowiedzieć czy stosowany przez niego proceder olewania
                prawa
                > i cwaniactwa ma sens i czy może się czuc bezkarny. Widzę że znalazł
                > popleczników. Brawo, brawo, tylko pozazdrościć dobrego towarzystwa.
                >
                > Oszukujące cwaniaki, ale ważne, że kulturalne, prawda?
                > A potem - złodziej, ale jaki on czarujący:-)) I co tydzień mówi mi dzień
                dobry
                > jak wychodzimy z kościoła:-))
                >
                > Ach jakie to polskie. Skąd ja to znam?
                • Gość: robert uważaj o czym rozmawiasz IP: *.acn.pl / 10.71.9.* 21.02.03, 11:57
                  atria napisała:

> a uważasz może że miasto miało prawo wynająć PAŃSTWOWE miejsce prywatnej
                  firmie
                  >
                  > i zrzec się praktycznie całych zysków ??? ty w takim razie utożsamiasz się i
                  > popierasz jakiegoś eleganta, który w białych rekawiczkach wziął za to grubą
                  > łapówę i teraz obaj z dającym się cieszą że i tak za wszystko zapłaci zwykły
                  > kierowca
                  >

Zespół napięcia........ cie męczy?
                  Nie wypowiadałem sie na temat prawa miasta do wynajęcia prywatnej firmy.
                  Nie wiem nawet czy autor wątku parkował w tym mieście, które ty masz na mysli.
                  Nie poruszałem również problemu czy autor wątku nie kupi dzieciom chleba za te
                  pieniadze, które wydałby na opłatę parkingową.

Ja wyłącznie skrytykowałem - i nadal uważam że zrobiłem słusznie - naganne
                  postępowanie autora wątku.
                  Polityka administracji municypalnej w temacie zarządzania miejscami
                  parkingowymi w gminie, nie leży w poruszanym temacie. I prosze abyś tego tematu
                  nie rozmydlała. To do niczego nie prowadzi poza tym, że wszystko mozna
                  zrelatywizować oraz, że do każdego można sie przypieprzyć.

A wiesz ile ludzi z głodu ginie w Etiopii - ilu z nich uratowałabyś nie kupując
                  sobie auta tylko przekazując pieniądze na ten szczytny cel? Na odpowiedź nie
                  oczekuję. To pytanie zadałem aby ci unaocznic, że każdy temat można
                  zrelatywizować i zamotać.

Reasumując - nadal uważam, że taki cwaniak, co się łasi na 2,50 za parking jest
                  ochłapiarzem i łachem cmentarnym i tyle:-)
                  Powinien się wstydzić a nie szukać kumpli po fachu na listach dyskusyjnych.
                  • atria Re: uważaj o czym rozmawiasz 21.02.03, 12:09
                    > Zespół napięcia........ cie męczy?

Miałam rację - jesteś prostakiem i chamem do kwadratu - myślę że kontynuowanie
                    rozmowy z kims takim nie ma sensu....
                    • Gość: robert hłe hłe z tym napięciem to widzę trafiłem:-))))))) IP: *.acn.pl / 10.71.9.* 21.02.03, 12:48
                      I ile złości w tym co piszesz:-)))

Niech zgadnę - Wielce Szanowna Słuchaczka Radia "Maryjan"?

Szkoda, że obracasz swój "słuszny" gniew w niewłaściwym kierunku. Walka dla
                      samej walki?

Kończe na tym moje wypowiedzi, niech inni sami wypwowiedzą sie na temat tego
                      wątku.
                      Ale podkreślam - TEGO WĄTKU a nie na MOJ temat:-)))

Miłego syczenia:)
              • Gość: garett Re: gratuluję rozumowanie i wyważenia argumentów IP: 195.116.155.* 21.02.03, 13:12

> atria napisała:
                >
                > > to świadczy, że jesteś cham i prostak
                > > człowiek mówi jak wyglada sprawa a ty go wyzywasz.... bez komentarza....
                > > a poza tym jeśli masz ochotę płacić waparkowi mandaty za postój na państwo
                > wym
                > > miejscu to sobie płać, bo miasto z tego ma ochłap a ja np nie będe
                > utrzymywała
                > > prywatnej firmy ściągającej haracze
                >
                > Człowiek chce się dowiedzieć czy stosowany przez niego proceder olewania
                prawa
                > i cwaniactwa ma sens i czy może się czuc bezkarny. Widzę że znalazł
                > popleczników. Brawo, brawo, tylko pozazdrościć dobrego towarzystwa.
                >
                > Oszukujące cwaniaki, ale ważne, że kulturalne, prawda?
                > A potem - złodziej, ale jaki on czarujący:-)) I co tydzień mówi mi dzień
                dobry
                > jak wychodzimy z kościoła:-))
                >
                > Ach jakie to polskie. Skąd ja to znam?

Ja tylko wykorzystuję lukę prawną. Jeśli taka jest to powinno się a niej
                korzystać, albo niech państwo to naprawi. A co do kościoła, to nie chodzę bo
                mam dość hipokryzji i zakłamania.
                Pozdrawiam

• Gość: Henry Re: mandaty za parkowanie? IP: *.telia.com 21.02.03, 09:52
      Uczciwosc i honor nakazuje-popelnilem wykroczenie?,no to wezme na siebie tegoz
      konsekwencje!. A jak Wy to widzicie?,szanowni wspol forumowicze .
      ********************************************************************************
    • dypsoman Re: mandaty za parkowanie? 21.02.03, 09:56
      Właśnie dlatego jest obowiązek prowadzenia karty drogowej samochodów firmowych
      i lesingowanych. Oczywiście prawie żadna mała firma tego nie prowadzi. Tego
      nikt nie sprawdza. Jednak podczas opisanego zdarzenia i jemu podobnych ktoś w
      przypadku wątpliwości zarząda takiej karty. Tam jest data, godziny przejazdów i
      nazwisko kierowcy. Jeżeli firma nie ma takiej karty płaci karę (nie wiem jaką,
      ale podejrzewam, że jest wysoka). Dlatego bez problemu wewnątrz firmu ustalą
      osobę, która w danym czasie prowadziła pojazd.
      Pzdr.
      • Gość: Rycho Re: mandaty za parkowanie? IP: *.acn.pl / 10.72.2.* 21.02.03, 10:04
        W tym konkretnym przypadku nikt nie zapłaci mandatu.Pozdr
        • dypsoman Re: mandaty za parkowanie? 21.02.03, 10:20
          Dlaczego tak się stanie w tym przypadku? Masz na myśli to, że firma przykryje
          sprawcę?
    • mrzagi01 Re: mandaty za parkowanie? 21.02.03, 10:19
      a jezeli masz racje, to co? bedziesz teraz specjalnie parkowal tylko pod X-ami
      zeby udowodnic calemu swiatu ze moga ci skoczyc?
      ...chyba ze ci zaloza blokade... juz widze ciebie- rozhisteryzowanego facecika
      ktory tlumaczy sie ze tylko odprowadzal babcie do przychodni..
      • Gość: Rycho Re: mandaty za parkowanie? IP: *.acn.pl / 10.72.2.* 22.02.03, 10:53
        Wyegzekwować można tylko taki mandat który jest podpisany przez sprawcę,lub
        udokumentowany w inny sposób.Wszystkie inne świstki wkładane za wycieraczki są
        nie do sciągnięcia.Chciałbym zaznaczyć,że nie namawiam do niepłacenia za
        parkowanie lub do łamania wszelkich innych przepisów.Pozdr.
    • wichura Re: mandaty za parkowanie? 21.02.03, 16:42
      Nie ściągną za nic! Popieram Cię w 100%, ja również pierdolę wkładanie
      pieniędzy firmie, która akurat zainwestowała w łapówkę dla urzędasa. Za
      używanie drogi płacę już w paliwie, że o innych podatkach nie wspomnę.
      • Gość: Henry Re: mandaty za parkowanie? IP: *.telia.com 22.02.03, 09:25
        Coraz wiecej miast europejskich sprzedaje za udzial w zysku miejsca
        parkingowe,powod?-w gesti miasta byla to zawsze dzialalnosc deficytowa,w
        niewielu przypadkow miasto wychodzilo na `zero`.
        Fakt ze miasto W-wa otrzymuje od prywatnej firmy az 25 %,swiadczy o dobrej
        gospodarce miasta, inne europejski miast zarabiaja na tym mniej,ale sa
        zadowolone ze ktos dba o plynnosc ruchu kolowego i niezbyt dlugiego parkowania ,
        chcac zaparkowac na dluzej-parkuje sie na obrzezach miasta-czesto w P-haus .
        ********************************************************************************
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka