alicja1000 kobietom wciaz brakuje miejsca na torebke! 23.08.06, 10:57 czym bym nie jezdzila to nie mam gdzie polozyc torebki i w efekcie klade ja na siedzeniu obok, niezbyt bezpiecznie tyle torebek ukradziono wybijajac szybe na swiatlach, w seicento byla fajna gleboka polka z prawej strony ale tez niebepieczna-na widoku, w polo jest polka pod kierownica i pod fotelem kierowcy juz lepiej ale obie polki sa plaskie bardziej na aktowke a nie normalna torebke, nie bede wymieniac wszytskich marek, ktorymi jezdzilam nie ma sensu podkreslam jednak ze NIE MA dobrego miejsca na torebke! wogole samochody sa malo-damskie! :) jestem rowniez za wprowadzeniem fajnych kolorow, bardziej odwaznych tapicerki, nadwozia, elementow wykonczenia, uchwyty na kubki tez nie sa doskonale , albo za male albo za nisko za wysoku, na srodku tez przeszkadzaja czasem bo przy biegach cos z tym trzeba zrobic kombinujcie Panowie Auto-Moto stylisci ! Link Zgłoś
iberia30 alicji1000 wciaz brakuje miejsca na torebke! 23.08.06, 11:06 ja moja wrzucam za fotel kierowcy i po problemie. Link Zgłoś
alicja1000 Re: alicji1000 wciaz brakuje miejsca na torebke! 23.08.06, 11:12 ja lubie miec w miare na widoku,bo ciagle do niej siegam albo po blyszczyk albo komorke w kazdym razie gdzies z przodu nie za soba :) Link Zgłoś
business3 Potencjalnie twoja komórka to wypadek... 26.08.06, 20:44 Potencjalnie twoja komórka to wypadek... Błyszczykiem smaruj się w domu. alicja1000 napisała: > ja lubie miec w miare na widoku,bo ciagle do niej siegam albo po blyszczyk albo > > komorke w kazdym razie gdzies z przodu nie za soba :) Link Zgłoś
wallenrode do Iberii 23.08.06, 11:21 widziałem Twojego Fordzika - malina! mucha nie siada ! śliczniutki :) Link Zgłoś
iberia30 Re: do wallenroda 23.08.06, 13:13 wallenrode napisał: > widziałem Twojego Fordzika - malina! mucha nie siada ! > śliczniutki :) normalnie ....<spasowialam> <rumieni sie> :-)))) Dodam nieskromnie, ze teraz wyglada jeszcze lepiej, bo ma pomalowana klape, zero rudego i odnowiony przedni zderzak-po bliskich spotkaniach z lopata :-))). Mam nadzieje, ze mi sie uda i wkrotce na motoryzacji bedzie foto dla...Ciebie, oczywiscie foto pewnego auta zeby nie bylo watpliwosci :-))) Link Zgłoś
iberia30 Re: do Iberii 26.08.06, 22:30 wallenrode napisał: > moje już tam jest ale.. ???ale co?bo chyba jakos cos przeoczylam ? Link Zgłoś
mary_elx nie stawiaj torebki na ziemi ani na podłodze! 27.08.06, 20:01 iberia30 napisała: > ja moja wrzucam za fotel kierowcy i po problemie. Bo od tego ucieka forsa z takiehj torebki. Podobny przesąd doptyczy sedesu. Zawsze zamykaj klapę :-) Link Zgłoś
ppo Przesądy są mądrością głupich. 28.08.06, 15:39 Bzdurny przesąd. Znam babkę, która całe życie hołdowała tym zabobonom (zamęczała całą rodzinę swoją torebką na honorowym miejscu) i zawsze była biedna (samochodu nigdy się nie dorobiła). Link Zgłoś
wallenrode Re: kobietom wciaz brakuje miejsca na torebke! 23.08.06, 11:13 a załużmy że TY jesteś projektantką , więc gdzie byś chciała mieć przestrzen dla torebki.... to wielce pomoże... moja kobieta kładzie między fotelami i przykrywa podłokietnikiem. pozdrawiam Link Zgłoś
alicja1000 Re: kobietom wciaz brakuje miejsca na torebke! 23.08.06, 11:19 tak i to jest chyba najlepsze rozwiazanie miejsce na torebke pomiedzy fotelami, jak narzie widze ze mniejsze samochody wogole maja tylko reczny pomiedzy wiec to jest takie nieeleganckie klasc tam torebke a wieksze maja zamykany schowek np almerka, ktora jezdze teraz ale ten schowek jest za maly mieszcza sie jakies drobiazgi;napiszcie, ktory samochod ma duzy schowek pomiedzy przednimi fotelami to moze to bedzie moj nastepny :) w kazdym razie za malo jest takich na rynku; Link Zgłoś
wallenrode Re: kobietom wciaz brakuje miejsca na torebke! 23.08.06, 11:22 wiem że Mercedesy mają tak dosyć dużą jaskinię :) Link Zgłoś
alicja1000 Re: kobietom wciaz brakuje miejsca na torebke! 23.08.06, 11:24 gdyby mi za to placili to napewno wymyslilambym jakies cacuszko dla kobiet hmmm tylko ze zadna firma nie zaczelaby go produkowac seryjnie bo by sie pewnie nie oplacalo najlepiej byc przecietnym i ograniczac koszty=tak jak konkurencja a wiec realnie patrzac na temat nie przewiduje duzych zmian niestety.a wydaja sie wazne dla klienta.jeszcze przypomnial mi sie citroen C3 jest fajny babski ale nie jestem zwolleniczka tej marki czekam na wash&go sportowo-damski :) Link Zgłoś
gnch Re: kobietom wciaz brakuje miejsca na torebke! 29.08.06, 00:24 alicja1000 napisała: > gdyby mi za to placili to napewno wymyslilambym jakies cacuszko dla kobiet hmmm > > tylko ze zadna firma nie zaczelaby go produkowac seryjnie bo by sie pewnie nie > oplacalo najlepiej byc przecietnym i ograniczac koszty=tak jak konkurencja a > wiec realnie patrzac na temat nie przewiduje duzych zmian niestety.a wydaja sie > > wazne dla klienta.jeszcze przypomnial mi sie citroen C3 jest fajny babski ale > nie jestem zwolleniczka tej marki czekam na wash&go sportowo-damski :) jako fan szwedzkiej marki polecam vovlo ycc- to na razie prototyp ale projektowany przez kobiety dla kobiet, jak wejdzie na rynek to zakupie go mojej żeby przestała zrzędzić, że jeździ szowinistycznym autem;) clabedan.typepad.com/photos/uncategorized/volvo_ycc.jpg www.diseno-art.com/images/volvo_ycc_front.jpg Link Zgłoś
stara_izyda Re: kobietom wciaz brakuje miejsca na torebke! 23.08.06, 11:34 wallenrode napisał: > a załużmy pisze się "załóżmy" > > moja kobieta kładzie między fotelami i przykrywa podłokietnikiem. A moja między moimi kolanami. > > pozdrawiam Również. Link Zgłoś
krzychbe Re: kobietom wciaz brakuje miejsca na torebke! 24.08.06, 10:21 Kangoo ma nad głową duży schowek! Choć nie wiem, czy wystarczająco duży, nie znam rozmiarów Twojej torebki :) Pomyślałby kto, że to samochód stworzony dla kobiet? Link Zgłoś
sybirak Re: kobietom wciaz brakuje miejsca na torebke! 26.08.06, 14:15 Jest koncept kobiecego auta. To volvo YCC. Jest wszystko, czego kobieca dusza zapragnie, lacznie z miejscem na torebke. :) Link Zgłoś
business3 Miejsce na torebkę-bagażnik. Albo jazda, albo pacy 26.08.06, 20:42 Miejsce na torebkę-bagażnik. Albo jazda, albo pacykowanie się. Co potrzebujesz z torebki? Podpaskę? Wkładkę hig.? Perfumy? Notes? To się robi podczas postoju. Albo komórkę? Są zestawy głośnomówiące, czy Bluetooth... alicja1000 napisała: > czym bym nie jezdzila to nie mam gdzie polozyc torebki i w efekcie klade ja na > siedzeniu obok, niezbyt bezpiecznie tyle torebek ukradziono wybijajac szybe na > swiatlach, w seicento byla fajna gleboka polka z prawej strony ale tez > niebepieczna-na widoku, w polo jest polka pod kierownica i pod fotelem kierowcy > > juz lepiej ale obie polki sa plaskie bardziej na aktowke a nie normalna > torebke, nie bede wymieniac wszytskich marek, ktorymi jezdzilam nie ma sensu > podkreslam jednak ze NIE MA dobrego miejsca na torebke! wogole samochody sa > malo-damskie! :) > jestem rowniez za wprowadzeniem fajnych kolorow, bardziej odwaznych tapicerki, > nadwozia, elementow wykonczenia, > uchwyty na kubki tez nie sa doskonale , albo za male albo za nisko za wysoku, > na srodku tez przeszkadzaja czasem bo przy biegach cos z tym trzeba zrobic > kombinujcie Panowie Auto-Moto stylisci ! Link Zgłoś
turzyca Re: Miejsce na torebkę-bagażnik. Albo jazda, albo 27.08.06, 00:19 dzięki czemu odpadają "krótkie" miejsca parkingowe. A potem tworzą się mity, że kobiety nie umieją parkować... Swoją drogą kradzieże torebek z bagażników też się zdarzają (źródło: mój dzielnicowy, mieszkam w mało bezpiecznej okolicy). O takim drobiazgu, że dokumenty samochodu i swoje należałoby mieć przy sobie nie wspomnę. Torebka ma być ze mną i wskazane byłoby znalezienie dla niej bezpiecznego miejsca w każdym samochodzie. Z braku takowego można przewlekać ucha torebki swoim pasem, oczywiście o ile torebka jest zamknieta i na tyle trwała, żeby się nie rozlecieć przy szarpaniu. Link Zgłoś
alicja1000 Re: Miejsce na torebkę-bagażnik. Albo jazda, albo 28.08.06, 15:06 no wlasnie sam napisales...torebka musi byc pod reka...stojac w korku w wawie mozna sie pomalowac, spr.cos w notesie, wyjac gumy , cukierki, albo fajki oejjeku ile rzeczy kobieta moze miec w torebce i ich akurat potrzebowac, perfumy tez ;) Link Zgłoś
business3 Warszawianka-guma/fajki/pomadka na nosie... 28.08.06, 23:07 Warszawianka-guma/fajki/pomadka na nosie... alicja1000 napisała: > no wlasnie sam napisales...torebka musi byc pod reka...stojac w korku w wawie > mozna sie pomalowac, spr.cos w notesie, wyjac gumy , cukierki, albo fajki > oejjeku ile rzeczy kobieta moze miec w torebce i ich akurat potrzebowac, > perfumy tez ;) Link Zgłoś
alicja1000 Re: Warszawianka-guma/fajki/pomadka na nosie... 30.08.06, 10:04 oj chyba zazdrosc przez Ciebie przemawia...ze ktos moze byc zadowolony z zycia... Link Zgłoś
business3 Jak można być zadowolonym z życia w Wa-wie ??? 30.08.06, 20:18 Jak można być zadowolonym z życia w Wa-wie ??? Pytam serio? Brud, chaos, spaliny, korki, i ludzie wiecznie spieszący się, nie potrafiący się relaksować, poświęcający partnerów, rodziny i przyjaciół dla pseudo-kariery - w efekcie samotni, sfrustrowani, żałośni... alicja1000 napisała: > oj chyba zazdrosc przez Ciebie przemawia...ze ktos moze byc zadowolony z > zycia... Link Zgłoś
alicja1000 Re: Jak można być zadowolonym z życia w Wa-wie ?? 31.08.06, 09:47 hmmm podzielam Twoja opinie, nie ma lekko, czy w Warszawie czy w Nowym Yorku zycie w dzisiejszych czasach (hehe pisze juz jak 60-tka) jest ciezkie, zwariowane, falszywe, tragedia sama czesto mam ochote uciec gdzies na "hale"posiedziec z owcami jak zrobil chyba Pan Kluska (wcale mu sie nie dziwie po tym jak go wykolowali z interesem zycia)... ale mam to szczescie , ze twu twu odpukac jestem urodzona pod szczesliwa gwiazda mam "plecy"w rodzicach i mam najfajnieszego meza,nie mowiac o stabilnej sytuacji materialnej bez kredytow,ale mam tez prace w bardzo znanej prestizowej firmie, w ktorej pracuje 6 lat i jak jade na 9 to flaki mi sie przekrecaja jak wiem co mnie czeka...ci falszywi ludzie w wiekszosci , beznadziejne uklady itp.musze to zmienic, takze rozumiem Ciebie doskonale i Twoja flustracje bo gdyby nie to co mam bylabym zgorzkniala Polka byc moze myjaca garnki w Londynie (nie chce obrazic tych co to robia bo to tez moi znajomi po studiach)...; z tematu auto-moto przeszlismy na tematy zyciowe, zaraz to skasuja ;) Link Zgłoś
ppo Poproszę tego VW z dwiema Polkami ;) 28.08.06, 15:11 >w polo jest polka pod kierownica i pod fotelem kierowcy > > juz lepiej ale obie polki sa plaskie Tylko nie płaskie! Mogą być nawet Niemki, jeśli byłyby bardziej krąglutkie ;D Link Zgłoś
wallenrode automatycznej anteny 23.08.06, 12:26 oraz skąłdanych bocznych lusterek - miasto/parkowanie i myjnia Link Zgłoś
stara_izyda Re: automatycznej anteny 23.08.06, 13:32 wallenrode napisał: > oraz skąłdanych bocznych lusterek - miasto/parkowanie i myjnia Pisze się "składanych" C. Link Zgłoś
skyddad Uchwytu na bron krotka i dluga 23.08.06, 13:52 Jak sie jedzie na strzelnice to jest problem,krotka za pasem przeszkadza,wschowku prawie sie nie miesci,rzucona na fotel tak sie niewozi broni,no w kufrze ale tez musi byc uchwyt.Naprawde brakuje dobrego uchwytu. pzdr.sky. Link Zgłoś
ppo Re: Uchwytu na bron krotka i dluga 28.08.06, 15:19 Ja tam przewożę sztucer w specjalnej walizce z zamkiem szyfrowym. A TY NIE?!?! Kultura obchodzenia się z bronią jest w tym walecznym narodzie zaskakująco niska... P.S. Rozumiem, że sformułowanie "za pasem" to skrót myślowy. Bo jeśli nie, to kwestią czasu będzie odstrzelenie sobie małego :) Pozdrawiam. Link Zgłoś
jorn Re: automatycznej anteny 24.08.06, 18:16 Ta Izyda jest nie tylko stara, ale i upierdliwa! Link Zgłoś
business3 Nie "pisze się" ale "jest pisane" lub "powinni być 26.08.06, 20:48 Nie "pisze się" ale "jest pisane" lub "powinni być pisane", polonistko z Bożej łaski... stara_izyda napisała: > wallenrode napisał: > > > oraz skąłdanych bocznych lusterek - miasto/parkowanie i myjnia > > Pisze się "składanych" > C. > Link Zgłoś
ppo "Powinno być" 28.08.06, 15:23 Jeśli już się czepiamy, purysto (trudne słowo?) > Nie "pisze się" ale "jest pisane" lub "powinni być pisane", polonistko z Bożej > łaski... A forma "pisze się" jest tu jak najbardziej na miejscu. Link Zgłoś
business3 Re: "Powinno być" 28.08.06, 23:10 Typing mistake - ale nie pojmiesz. Purystom nie jestem, ale polecam ci Edwarda Stachurę, i jego dywagacje na temat "Pisze się palcem po niebie..." itp., itd. Akurat może nie zajmujesz się językiem zawodowo - to ci wybaczone jest... ppo napisał: > Jeśli już się czepiamy, purysto (trudne słowo?) > > > Nie "pisze się" ale "jest pisane" lub "powinni być pisane", polonistko z > Bożej > > łaski... > > A forma "pisze się" jest tu jak najbardziej na miejscu. Link Zgłoś
ppo Re: "Powinno być" 29.08.06, 14:22 > Typing mistake - ale nie pojmiesz Wyobraź sobie, że pojmę. >Purystom nie jestem Komu nie jesteś? "Purystą" powinno być. > Akurat może nie zajmujesz się językiem zawodowo Nie. Ale ty też nie. A jeśli tak, to powinieneś natychmiast przestać. Już lepiej zajmij się businessem. Może wtedy bedziesz miał możliwość (finansową) docenić walory nowego auta. Link Zgłoś
business3 Najlepsza była 12-letnia Toyota Camry... 30.08.06, 20:20 Najlepsza była 12-letnia Toyota Camry... A to nie ja pisałem - tylko przekleiłem. Znam takich co kupują hurtowo nowoczesne antyki - ty też ??? ppo napisał: > > Typing mistake - ale nie pojmiesz > > Wyobraź sobie, że pojmę. > > >Purystom nie jestem > > Komu nie jesteś? "Purystą" powinno być. > > > Akurat może nie zajmujesz się językiem zawodowo > > Nie. Ale ty też nie. A jeśli tak, to powinieneś natychmiast przestać. > Już lepiej zajmij się businessem. Może wtedy bedziesz miał możliwość > (finansową) docenić walory nowego auta. > Link Zgłoś
wallenrode chlapaczy :) 23.08.06, 18:15 tak tak ,, i jak jedzie przedemną samochód bez kufra to rzuca mgiełką błota Link Zgłoś
ekolog55 Re: czego brakuje wam w samochodach ? 23.08.06, 21:21 W samochodach teraz brakuje juz tylko autopilota i stewardessy! :) Chociaż bez tego pierwszego jazda jest przyjemniejsza... A co do drugiego...... hmmmm.... ______ s2.bitefight.pl/c.php?uid=82761 Link Zgłoś
przeem36 Re: czego brakuje wam w samochodach ? 24.08.06, 15:01 Brakuje mi zwykłego nie dużego, wkomponowanego kubła na śmieci Brakuję mi wycieraczek(spryskiwaczy?) bocznych szyb i lusterek Link Zgłoś
przemekthor Re: czego brakuje wam w samochodach ? 24.08.06, 19:40 przeem36 napisał: > Brakuje mi zwykłego nie dużego, wkomponowanego kubła na śmieci Volvo s40/v50/c70 ma takie cos, pojemnosc 1 litr, zamontowane za centralna konsola Link Zgłoś
wallenrode ps do owiewek.. 24.08.06, 15:19 producenci mogli by dokłądać je za darmo lub za śmieszną sumę a wybór należał by do kierowcy... Link Zgłoś
ppo Miałem. Kiedyś... 28.08.06, 15:36 Naście lat temu w polonezie. Zrezygnowałem z nich, jak znalazłem je parę razy połamane na dachu samochodu. Ale to było w czasach, kiedy samochodu się zazdrościło i z zawiści niszczyło komuś, kto ma. Dziś już chyba AŻ TAKIEGO chamstwa nie ma. Link Zgłoś
wallenrode lepszych hamulców 24.08.06, 22:29 czyli większych tarcz na przednich kołach , bo czemu nie mozna zwiększyc ich srednicy tym samym skrucić drogę hamowania. nawet 10mm lub 20mm zwiększa lepsze tarcie a koszt produkcji większej tarczy chyba jest nieporównywalny do bezpieczeństwa..... mogę się mylić ale w moim samochodzie jest miejsce na większą tarczę.... Link Zgłoś
stara_izyda Re: lepszych hamulców 25.08.06, 09:25 wallenrode napisał: > skrócić Jestem z Ciebie dumna :) Link Zgłoś
w_r_e_d_n_y Re: lepszych hamulców 25.08.06, 17:59 wallenrode napisał: > czyli większych tarcz na przednich kołach , bo czemu nie mozna zwiększyc ich > srednicy tym samym skrucić drogę hamowania. ales walnal gosciu - najlepszt kawal jaki ostatnio slyszalem hahahahaha jezdzisz jakas padaka w ktorej z tak slabymi hamulcami ze nie da sie zablokowac kol przy hamowaniu ???? widocznie tak bo inaczej po ch...j wieksze tarcze Link Zgłoś
piekny_romanek skoro sie mieszcza to mozesz to zrobic we wlasnym 26.08.06, 15:10 zakresie. Jednak wymiana samych tarcz to "se ne da". Trzeba jeszcze wymienic zaciski. Najlepiej wiec - zaciski/tarcze, dobry plyn hamulcowy, a do tego jakies porzadne przewody hamulcowe, zamiast tych "gumowych". Sama pompe juz raczej malo kto wymienia na lepsza ;) Wszystko jest kwestia kosztow - gdyby produceni zaoferowali opcje "lepsze hamulce" do zwyklych samochodiw to mysle, ze malo kto by ja zamowil. Producenci celuja tak z hamulcami, zeby ze 100km/h auto wyhamowalo na okolo 40metrach. Link Zgłoś
pan_klex Re: czego brakuje wam w samochodach ? 25.08.06, 17:02 mnie takiego czegos, mozna sobie ogladac tv sat w trasie: www.allegro.pl/item122874114_fte_mobile_zestaw_sat_na_dzialke_w_trase_.html Link Zgłoś
lejnamur Re: czego brakuje wam w samochodach ? 26.08.06, 11:11 w fotelach, dla dziewczyn wibratory, dla facetow branzlarki. Link Zgłoś
blq Re: czego brakuje wam w samochodach ? 26.08.06, 12:24 Porządnego napędu w nich brakuje. Fakt używania z grubsza tego samego co 100 lat temu uważam za jeden z najwiekszych skandali naszych czasów. Za 100 lat będą się śmiać, że zamiast od razu wymyślić coś, co wtedy będzie normą, ludzkość przez tyle leat trzymała się kurczowo ropy (wiadomo zresztą, czemu). Link Zgłoś
piekny_romanek dlaczego? 26.08.06, 15:13 bo to zdecydowanie najtansza energia. Mozna rzucac sie na cos innego, ale tu chodzi wylacznie o koszty. Swoja droga www.oilpeak.pl/ Link Zgłoś
mareklacki Re: czego brakuje wam w samochodach ? 26.08.06, 14:12 Mercedes wymyslił a raczej zastosował coś co pozwala widziec w nocy i wyświetla obraz na ekranie. Chciałbym aby było to na szybie przedniej i pokrywało sie z polem widzenia na żywo niezaleznie od kąta patrzenia. Byłoby to genialne. Marek Lacki Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Re: czego brakuje wam w samochodach ? 26.08.06, 17:16 Przedewszystkim kibla. A potrzebny jest jak się stoi w korku. Wystarczy możliwość awaryjnego odsikania się, rozwiązanie jak w szybowcach. Super awaryjnego hamowania. Urządzenie podłączone pod czujnik obliczający nieuchronność zderzenia zatrzymuje samochód na powiedzmy 5 m. Mogłoby to się odbywać za pomocą wystrzeliwanej kotwicy w podłoże która by była połączona z samochodem elastyczną liną umocowaną w samochodzie na hamowanej rolce.Możecie sobie opatentować - jak macie wolne 500 zeta. Automatycznego pilota, szczególnie na autostradzie. Elektrycznego samochodu szczegóły tutaj- www.members.lycos.co.uk/mymek/index2.html Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Metro dla samochodów 26.08.06, 17:48 Zamiast autostrad ktorymi jazda jest bardzo nudna i męcząca (duża prędkość),chętnie zapakowałbym się na platformę kolejową na następujących warunkach - nie wysiadam z samochodu. Odpadałby problem z przedziałami osobowymi. Koszt przejazdu nie powinien przekroczyć 1,2 kosztów paliwa. Szybki za i wyładunek z takiej platformy. Odpowiednia jej prędkość. Krótkie przystanki (3 min)co 30- 40min na załadunek i wyładunek aut . Na każdym postoju mogę się wyładować (np. na siusiu)i poczekać na następny pociag. Częstotliwość pociagów powiedzmy max co 20min. A koszt nie powinien przekroczyć tej ceny i linnia powinna być rentowna.Czym większy silnik tym jednostkowe zużycie paliwa mniejsze, a tu wchodziłby napęd elektryczny - a może się mylę co do oplacalności tego rozwiązania. Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Wielkiej poduszki z przodu pojazdu 27.08.06, 04:43 Na wzór tych małych w środku. Link Zgłoś
racy1 Re: czego brakuje wam w samochodach ? 26.08.06, 18:04 mi najbardziej brakuje knebla dla żony Link Zgłoś
ohnedich Re: czego brakuje wam w samochodach ? 26.08.06, 18:18 Cholernie brakuje uchwytu na napoje.Teraz to standard w większości autek ale w moim (ford scorpio)niestety tego nie ma.A tandetne uchwyty z Tesco mają tygodniową żywotność nie mówiąc że kształt mojej deski rozdzielczej jest taki że gdzie nie wetknę to źle,nieporęcznie.Najbardziej chciałbym taki wysuwany jak ma moje drugie autko VW Sharan. Podobno inżynierowie mieli też nam zafundować specjalne urządzonko z generatorem gazowym (takim jak napełnia airbagi)żeby w razie poslizgu na mokrym wydmuchiwał warstwę wody spod koła bądz nawet podsypywał czyms w razie poślizgu na lodzie..Narazie cisza.. Link Zgłoś
r_mol Miejsca, miejsca, miejsca... 26.08.06, 23:03 I w środku, i na bagaż. Producenci aut "dla zwykłej rodziny" prześcigają się w pomysłach technicznych, zamiast zwyczajnie zrobić samochód, który wygodnie przewiózłby cztery osoby, psa i parę walizek. A z kwestii technicznych - może system automatycznego gaszenia pożaru, na wzór pojazdów wojskowych? Link Zgłoś
proocent Re: czego brakuje wam w samochodach ? 26.08.06, 23:30 pomijajac wiele gadzetow sluzacych do podniesienia komfortu i funkcjonalnosci auta, brakuje mi silnikow napedzanych energia odnawialna (np. sloneczna), ale takich, zeby osiagaly moce podobne jak obecne konstrukcje. marzenia :) nie to zebym byl jakims chorym ekologiem ale ropa się konczy... Link Zgłoś
mitffoch Joystick zamiast kierownicy 27.08.06, 01:01 Wchodzimy w czasy gdzie wiekszosc kierowcow juz zostala wychowana na gierkach komputerowych wiec powinno sie zmienic kierownice na joystick. Wiecej miejsca, jedna reka moglaby sluzyc do czegos innego (np trzymac komorke) i nikt by sie mnie nie trzepial za prowadze jedna reka. A poza tym joystick moglby sluzyc jako hamulec i gaz wiec nozki by sie tez lepiej poczuly. Albo mi sie snilo albo gdzies czytalem, ze gdzie robili proby z tym i nawet niezle wyszlo. Link Zgłoś
lekarzzewsi Kotwicy ! 27.08.06, 02:52 którą możnaby wstrzelić w podłoże w czasie hamowania na lodzie... A tak serio, to brakuje mi radia satelitarnego :( Już przed wielu laty miał powstać taki projekt, ale jakoś upadł. Móc non-stop, w całej europie, słuchać tej samej stacji - to byłoby wygodne i przyjemne. I setki stacji do wyboru... Link Zgłoś
mniklas5 Re:GM 27.08.06, 05:09 wlasciwie samochody przyszlosci beda mialy systemy glosowe ostrzegajace kierwcow przed korkiem ulicznym( autostrady) i po wprowadzeniu danych celu podrozy , system bedzie wybieral droge gdzie nie ma korkow, lub gdzie jest mniejsze zageszczenie, W miastach beda rozmieszczone anteny jak do komunikacji telefoni komorkowej i radary samochodow beda odbieraly komunikaty z anten o korkach a komuter pokladowy w samochodzie bedzie analizowal komunikaty z celem podrozy analizowal plan miasta na podstawie GPS samochodu i wybieral optymalna droge . Prace te sa dosyc zaawansowane technicznie przez General Motors. Link Zgłoś
toban1 Re:GM 28.08.06, 16:48 To co opisujesz jest drogie. Są mądrzejsi (cwansi) na świecie. Monitorujemy przemieszczanie się tel. komórkowych i raportujemy o prędkości efektywnej pojazdów na podstawie danych od operatora tel. komórkowej. Z kolei abonenci dostają te informacje czy to na swoje terminale GSM czy to do systemów nawigacji. Mała prędkość na odcinku - omijamy, duża prędkość - tę drogę wybieramy. Jest, działa, sprawdzone, tanie i proste. Link Zgłoś
gelimer Nie wiem czego brakuje, ale wiem czego jest... 27.08.06, 06:52 ...nadmiar. Gigantyczny nadmiar zer znajduję w cenach samochodów. Link Zgłoś
wgrzeg1980 Re: czego brakuje wam w samochodach ? 27.08.06, 10:36 hm... chyba tylko instalacji gazowej zeby taniej jezdzil. Od wczoraj mam zestaw nawigacyjny i ciesze sie z niego ojak dzieciak bo naprawde udany model (mio510E) polecam! Link Zgłoś
megi_ma Re: czego brakuje wam w samochodach ? 27.08.06, 14:29 -pilot do radia!!!! brzmi może dziwnie ale radio mam jakoś blisko dźwigni zmiany biegów i jak pasażer mi pstryka coś przy muzyce to przeszkadza mi to w zmienianiu biegów. albo jak dzieci z tyłu marudzą żeby im przełączyć stację czy piosenkę to nie pozwala mi się to skupić na drodze a tak to by same sobie przełączyły :):):) - czujnik zapiętych z tyłu pasów , bo dziecko czasem się wypina, a ja nie jestem w stanie tego kontrolwać (chociaż coś takiego chyba juz istnieje, ale mogliby to dawać w standardzie we wszystkich autach :) ) - takie metalowe połączenia między szabami bocznymi a szybą przednią żeby były cieńsze, bo czasem cały samochód tam się schowa Link Zgłoś
wgrzeg1980 Re: czego brakuje wam w samochodach ? 28.08.06, 09:59 > - takie metalowe połączenia między szabami bocznymi a szybą przednią żeby były > cieńsze, bo czasem cały samochód tam się schowa aaaa to Ci o slupek chodzi :) Rozumiem. Z tego co wiem to slupek jest czescia nosna dachu auta i w razie dachowania przejmuje na siebie wiekszosc ciezaru samochodu. Ale wiesz jakbys chciala to mercedesu coupe takie cos maja tyle, ze tam dzieci raczej na kanapie nie posadzisz ;) Link Zgłoś
agniesia.g Re: czego brakuje wam w samochodach ? 28.08.06, 21:48 zartujesz? ja w swojej corsie mam przyciski do radia w kierownicy :D Link Zgłoś
ohnedich Żeby jeszcze przy pierdnięciu fotel(e) się same 27.08.06, 15:14 wentylowały,automatycznie obieg zamknięty powietrza się otwierał i usuwało "zapaszek"z wnętrza kabiny.. Link Zgłoś
realkrzysiek Re: czego brakuje wam w samochodach ? 27.08.06, 16:10 Drogi, zielona fala i oczywiście więcej dobrych kierowców... a reszta zależna od preferencji, bo jak czegoś nie ma fabrycznie to zawsze można to zrobić samemu... Link Zgłoś