Dodaj do ulubionych

kombik do 65 000

31.08.06, 16:30
i diesel
octavia I 1,9tdi
focus 1,6tdci?
czy coś innego?
dzieki za podpowiedzi

Obserwuj wątek
    • dlugopisem Re: kombik do 65 000 31.08.06, 16:48
      Focus bo to świetny samochód, ładnie wygląda
      jeśli szukasz czegoś oszczędnego to lepiej Opla z Gliwic 1.7Diesel
      Gorzej wygląda, ale po pierwsze jest "Made in Poland"
      a po drugie tanie części i mniejsza awaryjność, zwłaszcza blach.
      Powinno się kupować samochody krajowe, żeby dać rodakom zarobić. Pamiętaj o tym. Bo jeśli dziś kupisz auto zachodnie, to za rok na zachodzie będziesz szukał pracy. No a po co?
      • mike68 Re: hahaha 31.08.06, 17:26
        padłem na klawiaturę :))
        • kriss_333 Re: hahaha 31.08.06, 18:56
          hehhehe, ale mnie rozbawiłes mike, super :))
          ja polecam BMW E 46
          www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1545860
          P.S. NIe bójcie sie BMW :)

mike68 napisał:

> padłem na klawiaturę :))
      • kriss_333 Re: kombik do 65 000 31.08.06, 18:48
        a dlaczego jezdzisz Mazda??

dlugopisem napisał:

> Focus bo to świetny samochód, ładnie wygląda
        > jeśli szukasz czegoś oszczędnego to lepiej Opla z Gliwic 1.7Diesel
        > Gorzej wygląda, ale po pierwsze jest "Made in Poland"
        > a po drugie tanie części i mniejsza awaryjność, zwłaszcza blach.
        > Powinno się kupować samochody krajowe, żeby dać rodakom zarobić. Pamiętaj o tym
        > . Bo jeśli dziś kupisz auto zachodnie, to za rok na zachodzie będziesz szukał p
        > racy. No a po co?
        >
        • romank51 Re: kombik do 65 000 31.08.06, 21:16
          BMW - chcemy owy samochód
          ma trochę pracować , nie koniecznie chcę ciągle mieć na niego baczenie.
          Astra mi się nie podoba , ot tyle.
          Chodzi mi też po głowie corolla d4d
          Z tym kupowaniem polskich produktów to owszem dużo racji ale w przypadku
          samochodów to wyboru nie mamy -(
          pzdr
          Romek
          • mike68 Re: kombik do 65 000 31.08.06, 21:22
            No, masz problem , uzywka czy nowy - ja miałem tak i tak otóż;
            w styczniu 2003 kupiłem nowe megane - 57650zł - teraz warte może
            jakieś 25000zł a ma dopiero 73tyskm i mam zamiar je sprzedać w tym roku
            bo teraz w czerwcu kupiłem używane BMW 320d z 2002r w ponadstandardowym
            wyposażeniu ale salonowe a nie sprowadzane - kosztowało mnie minimalnie mniej
            jak wartość nowego megana - już meganem nie chcę jeżdzić - BMW to jest to co mi
            odpowiada i nie za markę / no może częściowo / ale za ten komfort jazdy i
            spalanie jakie jest bardzo niskie w stosunku do mocy - 150KM
            • mike68 Re: kombik do 65 000 31.08.06, 21:23
              zapomniałem - obydwa auta mam w kombi
        • dlugopisem Re: kombik do 65 000 01.09.06, 12:39
          Mazda to samochód służbowy, były do wyboru albo Mazda albo Toyota

prywatnie mam SC 900 z 99r, ale nie wykluczam zmiany na nowego Lanosa za rok
          • ramonka27 Re: kombik do 65 000 01.09.06, 23:13
            Jak będą go jeszcze produkować. Ale znając naszych to będą go trzepać tal długo
            jak poloneza - buahahahaha aż się nie zestarzeje tak, że nikt nie będzie chciał
            na niego spojrzeć. Wtedy kupią inną licencję od KOREAŃCZYKÓW i będa klepać
            GÓWNANZĘ.
            • iberia30 Re: kombik do 65 000 01.09.06, 23:32
              ramonka27 napisała:

> Jak będą go jeszcze produkować. Ale znając naszych to będą go trzepać tal
              >długo jak poloneza - buahahahaha aż się nie zestarzeje tak, że nikt nie będzie
              >chciał na niego spojrzeć. Wtedy kupią inną licencję od KOREAŃCZYKÓW i będa
              >klepać GÓWNANZĘ

i kto tu ma schize na punkcie daewoo?Czy ty naprawde nie masz nic innego do
              roboty jak wrzucac w forumowa wyszukiwarke hasla:daewoo, lanos, tico, matiz,
              nubira, tacuma, legazna tylko po to aby udowadniac zla jakosc na podstawie
              swoich wyimaginowanych teorii?

Moze zacznij pisac na temat bo jestes nudny z tym bezpodstawnym najezdzaniem na
              daewoo, polec autorowi watku jakies BMW a nie pastw sie nad koreanczykami.
    • kriss_333 Re: kombik do 65 000 31.08.06, 23:28
      szkoda naszego czasu mike, kolega chce nowe, a nie porzadne auto, ale juz dawno
      do tego doszedlem , ze Ci , ktorzy nie jezdzili BMW nie rozumieja o co chodzi :)
      P.S. Jak ci to pali, podaj ile przy jakich predkosciach i w ogole cos napisz o
      tym aucie, moze byc na priv
      • mike68 Re: kombik do 65 000 31.08.06, 23:34
        nie mam nic do ukrycia , minimalne przy lekkiej nodze ale max załadowane -
        trasa 400km - zawoziłem rodzinkę więc max 120km/h - srednia z komputera wyszła
        4,8 ale jak już wracałem sam to dałem mu po obrotach więc średnia aż 5,8
        wypadła - ogólnie trasa szybka - Międzyzdroje - Kraków w 7 godzin w porywach
        200km/h - srednia 5,6 - nie mogę wskoczyć na 6l/100km bo jeżdżę przeważnie poza
        miastem - nie jest żle w porównaniu do byłego i co dziwne głośniejszego
        benzynowego audi 1.8T
        • mike68 Re: kombik do 65 000 31.08.06, 23:36
          no zapomniałem , zrobiłem od czerwca ok 7000km bezawaryjnie , spalanie naprawdę
          niskie a mam z tiptronikiem / 5 biegowy /
          • kriss_333 Re: kombik do 65 000 01.09.06, 22:50
            TO REWELACJA takie niskie spalania, ja mysle raczej o E 39, chyba 530 D, ale
            moze wlasnie E46, 320 D, jescze nie wiem dopiero na wiosne-lato chce zmienic.
            • mike68 Re: kombik do 65 000 01.09.06, 23:04
              szukałem długo 330d a najlepiej 330xd - wszystko bite lub oszukane a zależało
              mi na dobrym i pewnym autku - tylko jedno , własnie to co kupiłem od 1
              właściciela - szefa kliniki , kupił nówkę BMW i to miał na sprzedaż - po jedno
              pojechałem Kraków - Szczecin - było salonowe i bezkolizyjne jak własciciel
              zapewniał / 330xd / na oględzinach byłem 5 minut - wściekły odjechałem - 1400km
              i nici - za Odrą tak pewne auta od rodowitego niemca / 1 właściciel / są
              niestety drogie - u nas sprowadzane sa oszukane co do jednego - nie ma regół
    • misza36 Re: kombik do 65 000 02.09.06, 19:52
      kup octavie tdi pojemny kombi wiekszy od focusa z dobrym oszczednym silnikiem
      • mike68 Re: kombik do 65 000 02.09.06, 22:57
        i to chyba najlepsze w tej kwocie rozwiązanie , nie wiem jaka cena jest
        Avensisa oraz Civic ale z octavią z pewnym vw dieselkiem chyba się zmieści
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka