frequentflyer Re: Kia Pro_Cee'd - piękna koreanka 19.09.06, 19:21 od dobrego miesiąca pięciodrzwiówka, też apetyczna, wisi na www.kia.pl/news/2006/20060816_II.htm Link Zgłoś
b12.ie Re: Kia Pro_Cee'd - piękna koreanka 20.09.06, 14:08 Rzeczywiście bardzo kształtne formy na zewnątrz i przyjazne wnętrze. Wreszcie zaczęli zlecać rysowanie europejczykom, to co wypacali sami nie działało dobrze na płynność trawienia.. Link Zgłoś
10danek Re: Kia Pro_Cee'd - piękna koreanka 20.09.06, 14:28 b12.ie napisał: > Rzeczywiście bardzo kształtne formy na zewnątrz i przyjazne wnętrze. Wreszcie > zaczęli zlecać rysowanie europejczykom, to co wypacali sami nie działało dobrze > na płynność trawienia.. Za to dobrze na plynnosc wydalania. Na szczescie czasy sie zumieniaja Link Zgłoś
wallenrode Re: Kia Pro_Cee'd - piękna koreanka 20.09.06, 14:36 owszem ładna ale to nadal kia a co za tym idzie użyte materiały i spasowanie muszą iść w kierunku ceny... chyab ze podniosą ceny na ich produkty. zresztą zobaczymy czy tak będzie wygladać w serii? brawo stylistom - groźnie wygląda Link Zgłoś
followme.pl Re: Kia Pro_Cee'd - piękna koreanka 20.09.06, 15:51 wallenrode napisał: > owszem ładna ale to nadal kia a co za tym idzie użyte materiały i spasowanie > muszą iść w kierunku ceny... > > chyab ze podniosą ceny na ich produkty. Robotnik w Korei nie zarabia 4000 euro miesiecznie brutto i nie ma 27 dni urlopu rocznie przy 38 godzinnym tygodniu pracy... Jakość już jest porównywalna, to co piszesz miało miejsce 15 lat temu. Link Zgłoś
b12.ie Re: Kia Pro_Cee'd - piękna koreanka 20.09.06, 17:18 followme ma rację, wystarczy przyjrzeć się komentarzom użytkowników nowych modeli aut europejskich i ocenom dziennikarzy mot. Flagowy przykład - jakość nowych Mercedesów. Do składania samochodów azjaci zawsze będą mieli więkse predyspozycje - są bardziej skrópulatni i duuużo bardziej zdyscyplinowani. Argumentu zbijanie ceny nie rozumiem zupełnie - tylko azjaci oszczędzają?!? Link Zgłoś
wallenrode Re: Kia Pro_Cee'd - piękna koreanka 20.09.06, 23:37 nie bądź śmieszny - nie czerp wiedzy z opinni niewiadomo skąd pochodzących lub czasopism <pieniądze nie smierdzą> a co Mercedesa, to w czym ta jakość spadła? w jakości skóry czy weluru? owszem Mercedes miał wpadki ale z systemami elektronicznymi które innym firmom się nie śniły ale jakość wykończenia i użytych materiałów jest nie do podważenia. a co azjatów - a skąd wiesz jacy oni są ,zresztą to zalezy od jakości odlewu i spasowania elemntów w fazie projektowej bo sam montaż jest banalny i nie ma w tym nic szczególnego-sam wiem bo bawiłem się lekki demontaż deski rozdzielczej w moim wozie. szczegóły jakości są ukryte detalach. Link Zgłoś
wallenrode Re: Kia Pro_Cee'd - piękna koreanka 20.09.06, 23:28 nie wiem jakie stawki pracowników z europy i azji. a co do jakości to zalezy z jakim smaochodami porównujesz. miałem przyjemność być pasażerem kia rio i uważam że użyte materiały są dalekie od aut europejskich. Link Zgłoś
frequentflyer Re: Kia Pro_Cee'd - piękna koreanka 20.09.06, 23:56 teraz ty porównujesz chyba jabłka do pomarańczy. nie widzę różnic na niekorzyść Kia Rio II w porównaniu np z C3 czy fiestą - segment ten sam, tu i tam twardy plastik, nieoczyszczone "szwy" w miejscu, gdzie stykały się dwie połówki formy wtryskowej - czy to na zewnętrznych klamkach, dźwigni kierunkowskazów czy w dowolnym innym miejscu - gdzie zatem ta wyższość europy? w mercedesie A klasy w wykonaniu Avantagarde kosztującym ponad dwa razy więcej? Link Zgłoś
wallenrode Re: Kia Pro_Cee'd - piękna koreanka 21.09.06, 10:08 w sumie to nie porownałem do żadnego modelu. mam dylemat gdyż jeździłem rózbego rodzajami samaochodów przeważnie jako pasażer i zwracam uwagę na jokość wykonania i uzytych materiałów. i to co mnie udzerza na niekorzyść koreańczyków to twardy szary plastik łatwy do zarysowania. kolega ma koreańczyka i sam mi to pzryznał ze bardzo łatwo o zarysowania i to fakt bo widziałem. poprostu mam taką opinnię o koreańczykach gdyż 3 znajomych ma i zaden jakoś nie wyróżnia się jakimś detalem , szczegółem , poprostu tanie bryki czaem w ładnej karoserii ale bez jakiegoś własnego stylu - nuda. dlatego ta kia na linku pozytywnie mnie zaskoczyła. pzdr. Link Zgłoś