Gość: pit IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.03, 23:11 Zamierzam kupić Jaguara (XJ6) rocznik 1991 - proszę o praktyczne informację dot eksploatacji ww auta (ew. awaryjność, koszty części zmiennych itd). Dziękuję Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: wojtek Re: Jaguar IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.03.03, 02:40 Daj sobie spokoj z Jaguarem.Pali ogromne ilosci benzyny ciagle sie psuje a czesci drogie.Watpie czy wogole poradzisz sobbie z takim autem w Polsce.W Canadzie takiego Jaguara mozna kupic doslownie za grosze/ Link Zgłoś
Gość: pit Re: Jaguar IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.03, 14:16 Aż tak zle? Jednak w Polsce jeżdzą ludzie Jagami i jakoś dają sobie radę. Czyżby tylko magia marki ? Ciekaw jestem opinii od użytkowników Jaguara. Link Zgłoś
Gość: zx Re: Jaguar IP: *.crowley.pl 18.03.03, 17:15 Też niegdyś zamierzałem sobie takowego kupić, ale po konsultacjach w kraju i zagranicą nie zrobiłem tego, gdyż: 1. Horrendalne ceny części zamiennych (typu 2400 zł za cewkę wys. napięcia), praktycznie brak jakichkolwiek zamienników. 2. Wysoka awaryjność egzemplarzy sprzed 1995 roku (głównie elektryka/elektronika). 3. Tragiczny na ogół stan pojazdów używanych będących w Polsce. Reasumując słuszne wydają mi się poniższe wnioski: 1. Jak kupować w PL to wyłącznie w miarę nowy (). 2. Jak starszy to wyłącznie zagranicą (np. we Francji zdarzają się takie kwiatki, jak auto z 1989 roku z przebiegiem 80.000 km - ale nie kosztują wtedy 1000$ bynajmniej...). 3. Poczekać do maja 2004 - wtedy bydlaki z rządu będą zmuszeni znieść te złodziejskie opłaty typu 65% akcyzy itp. wynalazki chorego kraju. Tym niemniej mam nadzieję, że jeszcze kiedyś sobie takie auto kupię... Link Zgłoś