Dodaj do ulubionych

Aleksandrów Kujawski - potrzebna informacja

17.10.06, 15:35
Znalazłem w internecie ogłoszenie firmy zajmującej się sprzedażą aut
sciąanych z zagranicy. Nazywa się ona BANG REJOWIECKI. Aleksandrów Kujawski
Słowackiego 3a. Proponują oni dość dziwny sposób przeprowadzania transakcji.
Najierw zaliczka, później w przeciągu iegoś tam czasu sciągną auto etc.
Oferta jest niespotykanie dobra - niska cena samochodu. Chciałbym wiedzieć
czy mieszkańcy Aleksandorwa kiedykolwiek słyszeli o tej firmie. Interesują
mnie wszystkie opinie. Z góry dziękuję i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mazowsze123 Re: Aleksandrów Kujawski - potrzebna informacja 17.10.06, 16:05
      Pierwsze co to czy maja jakis numer stacjonarny albo komorke na abonament. Jak
      kontakt tylko na prepaid'a to od razu wiadomo ze to sciemia. A jak nie to i tak
      trzeba podrazyc dalej
      • zloty_rybek Re: Aleksandrów Kujawski - potrzebna informacja 17.10.06, 16:15
        mają numer stacjonarny, komórki zaczynają się od 505 więc to chyba nie są pre
        paidy jednak dalej jestem jakiś podejrzliwy. Potrzebuje kogoś z Aleksandrowa
        Kujawskiego, kto potrafiłby powiedzieć więcej.
        • robert888 Re: Aleksandrów Kujawski - potrzebna informacja 17.10.06, 16:31
          jeśli są tacy tani, ich auta takie wspaniałe a oferta bogata i bezkonkurencyjna
          to w czym problem? Co ci nie odpowiada? Przecież cechują ich same pozytywy,
          więc skąd twoje wątpliwości?

PS. Zaproponuj im dostawę auta pod akredytywe w banku.
          • zloty_rybek Re: Aleksandrów Kujawski - potrzebna informacja 17.10.06, 16:34
            Chodzi o to, że auto, które na polskim rynku warte jest około 70 - 75 tysięcy
            mają w swojej ofercie za 52. Zadzwoniłem do nich i usłyszałem, że auto znajduje
            się na aukcji w ubezpieczalnii w Holandii i należy wpłacić im 6 tys zł, a
            sciągną samochód w przeciągu 30 dni. Jak zapewne słyszałeś wiele osób zostało w
            takiej sytuacji oszukanych. Wpłacili zaliczkę, a firma "krzak" się zwinęła i
            ślad po niej zaginął.
            • robert888 Re: Aleksandrów Kujawski - potrzebna informacja 17.10.06, 16:38
              no i?
              cos z tego wynika?
              juz sam sobie odpowiedziałes na własne pytanie czy nadal nie?

auto znajduje się "w ubezpieczalni"? Przecież większość tych aut stoi na
              placach u dilerów. Dlaczego nie kojarzysz prostych faktów? Kup lepiej uzywanego
              matiza w salonie fso. To twój sajz.
              • zloty_rybek Re: Aleksandrów Kujawski - potrzebna informacja 17.10.06, 16:48
                chyba jednak poczekam na opinię kogoś kompetentnego, bo zdaje się, że ósemki w
                nicku Roberta świadczą, że jest z 1988 roku i nie ma za dużego doświadczenia.
                Dzieki, że się odezwałeś. Widać, że chciałeś zabłysnąć, ale komentuj lepiej
                tematy o któych masz pojęcie.
                • robert888 Re: Aleksandrów Kujawski - potrzebna informacja 17.10.06, 16:52
                  a ty dalej zagryzaj palce w stylu "jak tu kupic merca S600 z 2005 roku za 50
                  tysięcy ale nie dac się wydymać".
                  Miłych wrażeń:)
                  • zloty_rybek Re: Aleksandrów Kujawski - potrzebna informacja 17.10.06, 16:56
                    Najpiękniejsze jest to, że to Ty całe życie będziesz bujał się matizem, bo
                    będziesz uważał, że każdy człowiek oferujący Ci okazję chce Cię wydymać.
                    Tymczasem nie wydyma Cię ani twój facet, ani Ty nie wydymasz żadnej kobiety, bo
                    na matiza to raczej nie da rady nic poderwać....
                    • robert888 Re: Aleksandrów Kujawski - potrzebna informacja 17.10.06, 17:12
                      hohoho, widze że się rozwijasz. Teraz przechodzimy powoli do mocniejszych
                      inwektyw i wycieczek osobistych. Nawet poruszyłes kwestię (oczywiście w dobrej
                      wierze) mojej wydolności seksualnej, no no. Koniecznie pisz więcej....

bangrejowiecki będzie miał z ciebie pozytek (i niezły ubaw).

PS. Rozwalaja mnie takie łajzy, które lekką ręką obrażają innych, ale
                      koniecznie w zgodzie z netykietą (wielkie litery w Ty, Ci, etc). Na końcu tego
                      steku fekalii zabrakło jakże oczekiwanego "pozdrawiam". Koniecznie z
                      usmieszkiem.
                      • zloty_rybek Re: Aleksandrów Kujawski - potrzebna informacja 17.10.06, 17:16
                        Taki nawyk. Świadczy o kulturze człowieka.

P.S. Skuti cie (według uznania - z małej litery) pozdrawia. Nie on jeden poznał
                        się na tobie

Pozdrwiam:)
                        ...frajerze
    • robert888 chciwy dwa razy traci 17.10.06, 16:10
      hehe
      big bang! (niech będzie rejowiecki)
      • skuti Re: głupi dwa razy pisze 17.10.06, 17:00

jezeli ktos pyta to chyba logiczne ze oczekuje odpowiedzi,
        a nie kazania na temat co by było itd..
        prosta zasada nie wiem nie odp chyba ze chce z siebie zrobic osła
        to takie moje skromne zdanie ktore musiałem napisac;)

pozdrawiam i powodzenia przy szukaniu auta dla zloty_rybek
        • mis.z.wiertarka Re: głupi dwa razy pisze 17.10.06, 17:19
          misiu rybku sluchaj misia roberta bo dobrze gada. nie ma ku.. na tym swiecie
          tak ze ktos daje cos za darmo. ze w ogole slyszales cos ze to typowy sposob
          na wyludzenie kasy to chwala ci ze chociaz sie troche zainteresowales. jest
          kupa lamerow co nic nie wiedza, nic sie nie interesuja i ida jak owieczki na
          rzez. teraz szybko ochlon i przestan szukac tego typu okazji.

i tu znowu sluchaj misia roberta bo dobrze gada. jak masz kase na matiza to
          sie nie podniecaj ze super okazyjnie mozesz merca wyjac bo wyjmiesz...

... reke z nocnika.
          • zloty_rybek Re: głupi dwa razy pisze 17.10.06, 17:22
            Ja nie szukam ani Matiza, ani nocnika. Szukam informacji i opinii od ludzi,
            którzy kiedykolwiek mieli do czynienia z tą firmą, o której wspomniałem. Dzięki
            za troskę i nazwanie mnie misiem - to słodkie
    • silen Re: Aleksandrów Kujawski - potrzebna informacja 25.10.06, 22:53
      witam,
      mam ten sam problem, maja naprawde ciekawa i bogata oferte, przyslali mi nawet
      wzor umowy, wszystko wyglada zbyt pieknie i nie wiem co robic
    • silen Re: Aleksandrów Kujawski - PHU Bang Rejowiecki 25.10.06, 22:54
      aha jeszcze strona internetowa dla zainteresowanych bangrejowiecki.gratka.pl
      czy ktos sie spotkal z ta firma? moze cos kupil? nie wierze, ze nikt kupujac nie
      szuka najpierw po necie
    • silen Re: Aleksandrów Kujawski - potrzebna informacja 26.10.06, 15:31
      witam,
      jutro jade do nich, pogadam zobacze i napisze moje przemyslenia
      • mis.z.wiertarka opowiastka 26.10.06, 16:02
        idzie gosc, patrzy a tam ktos probuje zarzucic line. petla na szyi w pelni
        profesjonalna. pozostala kwestia przezucenia liny przez galaz. najwyrazniej
        probuje sie powiesic. gosc podchodzi. niedoszly wisielec:
        -powiedz mi dokladnie jak mam to przerzucic i zamocowac zeby utrzymalo moj
        ciezar.
        -nie rob tego, jutro tez jest dzien, zycie ma sens.
        -nie pytam cie o sens zycia tylko prosz eo instrukcje obslugi rzucania lina.
        • robert888 Re: opowiastka 26.10.06, 16:06
          hehe, tyle że za tym niedoszłym wisielcem juz czeka nastepny i mówi "przestań
          mu przeszkadzac bo sie gościu guzdrze i guzdrze a ja tez chciałbym jeszcze
          dzisiaj podyndać". I to by było na tyle:)
    • silen Re: Aleksandrów Kujawski - potrzebna informacja 29.10.06, 22:24
      witam,
      bylem w piatek (27-10-2006) w PHU Bang Rejowiecki, pomyslalem, zeby pojechac
      (pelen podejrzen), sprawdzic na wlasne oczy. Plan byl taki, pojechac, nawet
      podpisac umowe, a na zaliczke mam 2 dni, ostatecznie nie przeleje.

Pod adresem ciezko ich bylo znalezc, ale jakos dopytalem i wejscie od tylu,
      drugie pietro sa.

W srodku nowe pomieszczenia, 2 biurka i szafka. 2 mlode panie, na 100% przed
      20-tka i do tego jeszcze wielce niekompetentne. O co nie spytac - prosze dzwonic
      do szefa, a szef zagranica. Podsuwaja mi umowe do podpisania, podpisana przez
      szefa in blanco, no to ja na to ze cos nie tak, ze skad ja mam wiedziec kto to
      podpisal, no ale przeciez tak mozna mowi jedna z Pan, a ja mowie, ze nie mozna,
      no wiec znalazlo sie pelnomocnictwo (notarialne) do podpisywania umow i wyszedl
      Pan przedstawiciel. Takiej lajzy drugiej daleko szukac, walilo od niego
      alkoholem na 2 metry. Pokazali tez zasw o nr REGON.
      Wypytuje dalej, od kiedy firma - od 2005, pokazuja mi wypis z rejestru
      faktycznie, zarejestrowana w REjowcu, a czemu teraz akurat w Aleksandrowie? A to
      jest filia - odpowiada Pani, a ile tych transportow juz zjechalo? <b>A to bedzie
      pierwszy!!!</b> A co firma robila od 2005? Cisza...
      A od kiedy Pani tu pracuje?
      - Ja od tygodnia, ale kolezanka jest od poczatku pazdziernia (to juz 4 tygodnie!!)
      - Od kiedy jest filia w Aleksandrowie?
      Przedstawiciel odpowiada jakajac sie i patrzac na Panie
      - Od pazdziernika 2006
      - Aha!!
      Bylem tam 15 min, ze mna 3 innych klientow, kazdy wypytuje
      W koncu spisuja umowe, Pani wpisuje moj PESEL w miejce NIP'u na umowie,
      - Ale to jest NIP
      - No to ja musze wypisac nowa umowe
      W koncu sie udalo, podpisuje umowe, zabieram kopie pelnomocnictwa, REGON i wypis
      z rejstru dzialalnosci, wczesniej sprawdzam tez dane pelnomocnika proszac o dowod,
      -Zgadza sie
      W koncu wychodze, sprawdzam jeszcze czy notariusz, ktory sie podpisal ma
      siedzibe w podanym adresie no i jest.

A zadzwonie jeszcze na Policje, Policjant zdenerwowany,
      - ciagle ktos dzwoni i pyta o ta firme!! Panie ja bym tam na Pana miejscu dal
      sobie spokoj
      - a byly jakies zgloszenia?
      - na razie bie bylo, bo juz bysmy zamkneli
      - aha, to dziekuje bardzo

Wracam do domu z mysla, ze nie ma co. Zadnego doswiadczenia, nikt ich nie zna,
      Panie - podlotki, i zapijaczony przedstawiciel handlowy, co wyglada jak ostatnia
      lajza, poczekam, zobaczymy jakie informacje zycie przyniesie o tej firmie.

Sa to moje subiektywne odczucia, wiec prosze sie nie sugerowac w swoich wlasnych
      wyborach.
      A moze zaczynaja, wtedy fakt fajne auto za dobra cene stracilem, ale 6 tys
      zaliczki szkoda.

Pozdrawiam
      • mis.z.wiertarka Re: Aleksandrów Kujawski - potrzebna informacja 30.10.06, 00:15
        wplaciles zaliczke?
        a coz to za auto-ze tak nieskromnie spytam- ze trzeba zaliczke wplacac?
        to zabawna historia, ze zadaja zaliczek za auta niesamowicie chodliwe po
        smiesznych cenach. ostatnio mi kolega mowil ze octavia w pelnej wersji, diesel
        kombi, oczywiscie bezwypadkowa, za 3/4 ceny najnizszej oferty jaka widzialem na
        allegro.
        i gosc zadal zaliczki!!!!
        co ciekawe zafundowalem mojemu kumplowi takie mycie glowy ze mu jej niemal nie
        urwalem. bo kto normalny zada zaliczki za auto na ktore bedzie mial za taka
        cene tysiac klientow?
        kumpel i tak negocjowal. na szczescie ostatkiem rozumu dal sobie spokoj, a gosc
        mu napisal sms ze takich klientow to on pie...
        • silen Re: Aleksandrów Kujawski - potrzebna informacja 30.10.06, 14:39
          no cala sprawa sie o to toczy, ze ja nie zamierzam zaplacic, bo sie po prostu
          boje, ze to przekret
          • darekzyg Re: Aleksandrów Kujawski - potrzebna informacja 15.11.06, 09:44
            Niestety ja chyba dałem się nabrać i jeszcze jak podejrzewam około 30 osób - od
            kilku dni nikt w tej firmie nie odbiera telefonów - jeśli ktoś ma jakieś
            dokładniejsze informacje na temat PHU Bang Rejowiecki będę bardzo wdzięczny za
            info
            Darek Z.
            • robert888 Re: Aleksandrów Kujawski - potrzebna informacja 15.11.06, 09:48
              hehe, ciekawe czy doczekam się przeprosin od złotegorypka.
            • foreks Re: Aleksandrów Kujawski - potrzebna informacja 15.11.06, 09:52
              bosz, co za kraj. jak mozna tak sie dac zrobic???
              • robert888 Re: Aleksandrów Kujawski - potrzebna informacja 15.11.06, 09:55
                chciwość rybciu, chciwość. Ty tez jak widze jesteś zafascynowany forexem, mimo
                że od dawna wiadomo że to rynek, na którym jest najmniejsza szansa zarobić
                powazne peniądze, hehe.
            • trente Koniec Gangu Rejowieckiego :)) 03.12.06, 21:46
              Ostatni numer lokalnaej gazety z Aleksandrowa Kuj. podaje, ze 16.11.2006
              policja lokalna zatrzymala tu 40 letniego mieszkanca okolic Chelma (nie trudno
              sie domyslec ze chodzi o Rejowiec), ktory jest winien wyludzenia ok 180 tys PLN.

Trzeba byc naprawde debilem, zeby zalozyc firme, pobierac zaliczki od ludzi i
              tak sobie ich bezkarnie - do czasu - zwodzic hehe, i jeszcze ta nazwa, bang
              rejowiecki hehe :))) Rownie dobrze gosc molg sie nazwac Pospolity złodziej i w
              bialy dzien wejsc na komisariat policji i powiedziec "to jest napad" hehehe...
      • silen Re: Aleksandrów Kujawski - potrzebna informacja 03.02.07, 16:43
        k...a miałem nosa!!
        współczuję tym co stracili kase
        trzymajcie się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka