wowo5 14.11.06, 03:25 Logan odniosl zawrotny sukces. W 2009 roku Logan ma byc produkowany w zawrotnej ilosci 1 miliona rocznie. Bedzie to prawie 1/3 produkcji Renault. Inne firmy planuja wypuscic konkurencyjne modele. Link Zgłoś Obserwuj wątek
wowo5 Re: Logan ogromnym sukcesem Renaulta 14.11.06, 03:27 wowo5 napisał: > Logan odniosl zawrotny sukces. W 2009 roku Logan ma byc produkowany w > zawrotnej ilosci 1 miliona rocznie. Bedzie to prawie 1/3 produkcji Renault. > Inne firmy planuja wypuscic konkurencyjne modele. Powyzsze dane podalo Automotive News. Link Zgłoś
programistajava Re: Logan ogromnym sukcesem Renaulta 14.11.06, 09:18 Ile kosztuje teraz Logan z klima i 2ma poduszkami, ABS wspomganie, elektryczne szyby? Ktos chodzil ostatnio po salonach? Tak z ciekawosci pytam? Link Zgłoś
logis_on_line Re: Logan ogromnym sukcesem Renaulta 14.11.06, 09:41 Może tylko cieszyć, że ludzi normalnych jest więcej. Link Zgłoś
mejson.e Jednak prawda 14.11.06, 09:49 Myślałem, że to podpucha, ale dane są prawdziwe. Tu pełny artykuł w pdf: www.automotivedigest.com/OpEd/MacShots23.pdf A wracając do tematu - czy można dziwić się ludziom, którzy za cenę fiata pandy kupują sedana o rozstawie osi porównywalnym z oplem vectrą? Za tę cenę nie należy spodziewać się opla vectry, więc siermiężność i ewentualne drobne usterki zostaną wybaczone. Pewnie łatwiej niż prześmiewy "bogaczy". Pozdrawiam, Mejson -- Automobil Forum pozytywnie zakręconych automaniaków. Link Zgłoś
simr1979 Re: Jednak prawda 14.11.06, 11:50 mejson.e napisał: > (...) > Pewnie łatwiej niż prześmiewy "bogaczy". > (...) Dlatego u nas się Logan nie sprzedaje - widać jednak róznimy się mocno od sąsiadów.... Link Zgłoś
edek40 Re: Jednak prawda 15.11.06, 11:27 Niejaki Clarcson o loganie powiedzial mniej wiecej tak: jest OK - to jest po prostu samochod. Link Zgłoś
emes-nju Wielki odwrot? 16.11.06, 11:53 Coraz wiecej firm chce produkowac "zwykle samochody". Zapewne dlatego, ze rynek chce to kupowac... Czyzby ludzie chcieli urzadzenia na czterech kolach do przemieszczania sie, a wcale nie czuja potrzeby kupowania pojazdu, do ktorego uruchomienia i eksploatacji potrzebne jest wnikliwe przestudiowanie kilkusetstronicowej instrukcji? Link Zgłoś
zenon77 Re: Jednak prawda 12.12.06, 11:12 Witam. Trochę z tym porównaniem do Vectry to przesadziłeś drogi mejsonie. Tym niemniej cenowo jest to zupełnie ciekawa propozycja. Rozstawy osi: Astra/Logan/Vectra 2616/2630/2700. Link Zgłoś
666art Re: Logan ogromnym sukcesem Renaulta 14.11.06, 12:46 straszne ale prawdziwe. ale kiedys tez były trabanty, wartburgi; teraz skody, logany, chinskie wynalazki... tańsze nowe modele i wiekszosc czesci (nawet do najdrozszych modeli) vw-ludowóz ma robic w chinach :) Link Zgłoś
wowo5 Re: Logan ogromnym sukcesem Renaulta 15.11.06, 04:31 Toyota szykuje Loganowi konkurenta. www.edmunds.com/insideline/do/News/articleId=117540 Link Zgłoś
chris62 Re: Logan ogromnym sukcesem Renaulta 15.11.06, 11:35 Taa a za rok uczyni to GM potem Honda potem Mercedes i BMW .... 10 lat temu był tylko Scenic teraz już wszyscy mają coś na kontrę (Verso, FRV, Zafira, C max Golf Plus Mercedes B klasse itd.). Potem wyścig w testach bezpieczeństwa - gdyby nie Renault to do dziś byłyby 2 gwiazdkowe auta z 1 pasem bezpieczeństwa i 1 poduszkąw standardzie. Dziwne, że Renault przeważnie jako pierwsze coś wprowadza w danym okresie a potem inni dołączają. Auto za 7 tys $ to podstawa żeby robić biznes na rynku moto przecież jak nasz maluszek kosztował 10 tys. też się świetnie sprzedawał a teraz co ?? następca Panda za 30 tys. To młyn na wodędla takich firm jak Dacia 2x większy pojazd w tej samej cenie o lepszych osiągach to konkretna konkurencja. Wniosek: FIAT przegina z ceną Panda powinna kosztować 15 tys. PLN. Link Zgłoś
robert888 Re: Logan ogromnym sukcesem Renaulta 15.11.06, 14:24 reno jest na całym świecie słynne z tego że "wprowadziło poduszkę bezpieczeństwa", hehe. Pewnie jako uzupełnienie kiepskich hamulców:) Link Zgłoś
wowo5 Re: Logan ogromnym sukcesem Renaulta 15.11.06, 16:12 A mi sie zawsze wydawalo, ze to Volvo zapoczatkowalo wieksze zwracanie uwagi na bezpieczenstwo. Minivany Chryslera tez byly pierwsze. Link Zgłoś
pindoll Re: Logan ogromnym sukcesem Renaulta 15.11.06, 16:31 wowo5 napisał: > A mi sie zawsze wydawalo, ze to Volvo zapoczatkowalo wieksze zwracanie uwagi na bezpieczenstwo. Minivany Chryslera tez byly pierwsze. a jakie one bezpieczne są! www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=5&id2=56 Link Zgłoś
chris62 Re: Logan ogromnym sukcesem Renaulta 16.11.06, 09:33 > reno jest na całym świecie słynne z tego że "wprowadziło poduszkę > bezpieczeństwa", hehe. Pewnie jako uzupełnienie kiepskich hamulców:) To może uzasadnisz jak kiepskie są te hamulce w porównaniu do konkurencji co? Tylko podaj konkretne dane drogi hamowania ze 100 km/h do 0 a nie pierdoły. Link Zgłoś
sum_tzw_olimpijczyk Re: Logan ogromnym sukcesem Renaulta 15.11.06, 20:06 Chris, wszyscy wiemy jak wspaniały jest Twój Scenic, co to ściga na trasie wszystkie inne wozy (kiedyś tak pisałeś:), pora na wyścig z innym super wozem naszego forum - ze Sierrą Tiges_wiza, która to ma krzywą momentu lepszą od wszystkich turbodiesli razem wziętych :> Link Zgłoś
chris62 Re: Logan ogromnym sukcesem Renaulta 16.11.06, 09:38 Sorry nic o moim pojeździe tu nie napisałem. Nie wiem o co Ci chodzi. A jeśli kiedyś coś pisałem to na pewno nie że "wszystkie wozy" tylko konkretne porównywalne - nie wprowadzaj w błąd opinii publicznej. Sądzę, że większość kierowców ma w sobie żyłkę sportową i próbuje swoich sił nawet na drodze publcznej jak jest okazja i warunki ku temu więc i Ty zapewne lepszy nie jesteś. Link Zgłoś
wlk.brytania Re: Logan ogromnym sukcesem Renaulta 16.11.06, 13:07 kiedys napisales jak to ciesza cie zdziwione miny wlascicieli Hond,kiedy nie moga za toba nastarczyc. Mialem nadzieje,ze w ostatnim wyscigu Formuly 1,Alonso usiadzie za sterami twojego Scenica i zdobedzie w nim tytul... Z zasady nie jestem pamietliwy ani zlosliwy,ale fakt ze wybitne bzdury zapamietuje dosc dobrze ;-D Link Zgłoś
sum_tzw_olimpijczyk Re: Logan ogromnym sukcesem Renaulta 16.11.06, 16:09 O to to, oto mi chodziło :D Jak to Scenic odstawiał na trasie osobówki o podobnej mocy:) A może oni się nie ścigali?:) Też lubię przycisnąć, ale połowa samochodów zostawia mnie w tyle, a osiągi mam podobne do tego Scenica:) Link Zgłoś
cc_2004 Re: Scenic nie był pierwszy 11.12.06, 22:13 minivany na bazie kompaktów robili pierwsi Japończycy (seria Mitsubishi, Nissan Praire, a nawet Honda Civic Shuttle - na początku lat 80-tych), kiedy Renault trzaskał R14 - następce Dacii ;-)) Link Zgłoś
swoboda_t Re: Scenic nie był pierwszy 11.12.06, 23:05 Miło, ze ktoś to przypomniał. Dorzuciłbym jeszcze Multiplę. Link Zgłoś
hiphopowiec.man Ile kosztuje najtańsza Dacia? 15.11.06, 17:14 Nie mam na mysli ceny katalogowej (28.850zł) ,ale cenę za jaką faktycznie można wyrwać autko i jakie ma wyposażenie oraz pakiet ubezpieczeń. Link Zgłoś
wowo5 Re: Ile kosztuje najtańsza Dacia? 15.11.06, 19:47 Pindol - chodzilo mi o to, ze Scenic nie byl pierwszym minivanem. Link Zgłoś
apodemus Re: Ile kosztuje najtańsza Dacia? 15.11.06, 21:13 wowo5 napisał: > Pindol - chodzilo mi o to, ze Scenic nie byl pierwszym minivanem Oczywiście że nie - Polska też miała swój udział, dobre parędziesiąt lat wcześniej: syrena.nekla.pl/hist_mik.php niestety, jak wiele naszych prototypów, także i ten nie doczekał się produkcji seryjnej. Link Zgłoś
pindoll Re: Ile kosztuje najtańsza Dacia? 16.11.06, 00:04 wowo5 napisał: > Pindol - chodzilo mi o to, ze Scenic nie byl pierwszym minivanem. Tak pozwoliłem się wtrącić, bo akurat zderzyły sie w Twym poście dwie sprzeczności: bezpieczeństwo i minivany chryslera. Ot co. ( a że chris62 przytruwa o tym scenicu 2.0 16V RXT (czy tam cuś) od zarania dziejów.. to już większość ma gdzieś, choć poniekąd cieszy każdy zadowolony użytkownik francuzczyzny. :) P.S. A jakby co to "pindoll", ok? Z góry dzięki Link Zgłoś
chris62 Re: Ile kosztuje najtańsza Dacia? 16.11.06, 08:16 Panowie czytajcie ze zrozumieniem. Napisałem w danym okresie a nie w historii motoryzacji. Przecież nie będziemy siesprzeczać co było 100 lat temu bo wiele marek na świecie wówczas nie było. I sorry ale nic nie pisałem o Scenicu więc naprawdę piszecie Off topic. Faktem jest że renault w ostatnich latach jest pionierem w kategorii tanich aut (bioroąc pod uwagę gabaryty i osiągi) przez co konkurencja musi działać czego dowodzi zapowiadany przez Toyotę podobny model. Faktem jest że wyśrubowało wyniki w testach i pozostali musieli dołączyć do tego wyścigu co na dobre wychodzi klientom wszystkich marek. Scenic nie był pierwszym minivanem w historii ale 1-szym w roku 1996 a Voyager chryslera to segment wyżej i konkuruje z Espace więc nie można go braćpod uwagę w kategorii minivana kompaktowego. Link Zgłoś
dr.wal2 Re: Logan ogromnym sukcesem Renaulta 16.11.06, 09:04 Autor: wowo5 Data: 14.11.06, 03:25 Logan odniosl zawrotny sukces. W 2009 roku .. noo too bedzie miau "Logan" konkurencje,- do tego czasu EU zaleje "Chinszczyzna" . Link Zgłoś
sven_b Re: Logan ogromnym sukcesem Renaulta 16.11.06, 11:09 Jakby komus bylo jeszcze drogo to rynek juz to uwzglednił: www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1868441 www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1289599 www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1838827 Link Zgłoś
macgregor-72 Re: Logan ogromnym sukcesem Renaulta 16.11.06, 11:32 Dobre :-))) 2 samochód ma 8 miesięcy a jest z 2005r a trzeci o pojemności 14litrów Link Zgłoś
traktorzysta Logan to przyszłość socjalistycznej Jevropy . 16.11.06, 12:58 Nareszcie ludzie na zasiłkach będą mogli kupić na 200 rat luksusowy samochód . Link Zgłoś
odin-2 Re: Logan ogromnym sukcesem Renaulta 11.12.06, 18:18 Piekna Paskuda www.auto-motor-und-sport.de/news/fotoshows/dacia_logan_mcv.126722.htm Szwecja to kraj aut kombi,ok.50% wszystkich aut to kombi ale czy przecietny "Svensson" przetrawi wyglad zewnetrzny tego auta ?,-jeszcze nikt Logana do Szwecji nieimportuje ale to tylko qvestia czasu ... Link Zgłoś
mazowsze123 Re: Logan ogromnym sukcesem Renaulta 11.12.06, 22:52 I tak sie dziwie nabywacom logana z salonu skoro mozna miec za ta samo cene kilkuletnie auto z lepszym wyposazeniem, lepsza prezencja i kilkoma bacharami na tylnym siedzeniu w pakiecie. Link Zgłoś
odin-2 Re: Logan ogromnym sukcesem Renaulta 12.12.06, 08:19 mazowsze123 11.12.06, 22:52 ... mozna miec za ta samo cene kilkuletnie auto z lepszym wyposazeniem, lepsza prezencja i kilkoma bacharami na tylnym siedzeniu w pakiecie. Widze ze nietylko na prestiz pazerny jestes,leniwy tez - bachory wchodza w cene uzywki ? niemusisz sie w lozku wysilac ? .. oj leniuszek , leniuszek ! Link Zgłoś