Gość: AdamT Olsztyn IP: 141.194.5.* 19.12.06, 11:33 Czy ktos z was ma informacje na temat tuningu filtrów stożkowych. Bardzo potrzebuje szczegółowych informacji łacznie z gdzie mógłbym kupic tego typu akcesoria. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Neog Re: Filtr stożkowy - tuning IP: *.foxnet.com.pl 19.12.06, 11:42 Witam po pierwsze o doborze stożka decyduje pojemność silnika czyli jego wielkość i ilość powietrza jaką jest wstanie przepościć, po drugie dzwiek silnika na stożku lepiej brzmi tylko może sie zdarzyć tak że po zmianie filtra na stożek będzie on zasysał więcej powietrza i samochód bedzie sie dusił. ggdzeie kupić norauto, intercars, lub na allegro . nie wiem co masz za auto wiec wiecej ci nie jestem w stanie powiedziec. Link Zgłoś
Gość: autorobo Re: Filtr stożkowy - tuning IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 21:04 mam pytanko mam opla astre 1,6 16v z 1997roku i chcialbym zalazyc do niego filtr stozkowy i tu jest problem poniewaz na rynku jest wiele roznych filtrow. wiec mam pytanko czy mozesz mi doradzic konkretnie jaki filtr powinienem kupic do swojego auta i jaki byl by najlepszy a mam do wydanie nie wiecej niz 250zl. dziekuje z gory i prosze o odpowiedz na mojego maila: autorobo1@o2.pl jesli to nie jest problem. dzieki jeszcze raz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Filtr stożkowy - tuning IP: 217.116.100.* 07.03.07, 12:06 Sam filt ro tylko element filtujący. Ważna jest długość dolotu bo mozna tym wpłynac na charakterystyke silnika oraz temperatura powietrza. Im mniejsza tym lepiej. Niewiem jak można pisać głupoty, że silnik moze dostawać za duzo powietrza to sie bedzie "dusił" jak by tak było to wszystkie doładowane spręzarkami auta by się dławiły a nie jeździły. Link Zgłoś
Gość: sylwek Re: Filtr stożkowy - tuning IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.07, 19:28 Mam pytanie do użytkowników filtra stożkowego. Czy warto założyć ten filtr do Peugota 405 silnik 1,6. Link Zgłoś
Gość: y2k Re: Filtr stożkowy - tuning IP: 199.67.138.* 10.01.07, 02:12 filtr mozna zalozyc wlasciwie do kazdego auta ale na oczuwalne przyrosty mocy nie ma co liczyc. troche fajniej bedzie brzmial silnik. powazne firmy sa w stanie doradzic jaki stozek do jakiej pojemnosci bedzie odpowiedni. Link Zgłoś
Gość: abdul Re: Filtr stożkowy - tuning IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 10:27 hehe nie macie co robic z kasą że kupujecie "optykę pod maską" Po jakiego czorta ktoś wymienia filtr na stożkowy ? Kupcie lepiej nowe zawieszenie i hamulce ,wymięcie zużyte części ... tu kasa jest dobrze ulokowana. Link Zgłoś
mms81 Re: Filtr stożkowy - tuning 06.03.07, 00:35 - ostatnio zakładałem w astrze 2 1.6 16v -czlowieku 175 km/h na 4 biegu - rakieta - myśle , że zamknęła by budzik na 5 . Co chcesz wiedzieć/////? Link Zgłoś