zappa6 29.12.06, 18:38 Jedno z waznych wydarzen w historii konstruowania silników. Link Zgłoś Obserwuj wątek
kirpek Diesel w Subaru 29.12.06, 23:47 jeśli subary miało by zudować wysokoprężnego dwusówa to pewnie też byłby boxer!!! subaru rządzi!!! Link Zgłoś
bejrutek nawet jesli.. 30.12.06, 01:06 ..to te 150 kucy w Tribece (ktora mi sie podoba), to troche kupa z masłem, miksery maja większą moc... 3.0 litrowy benzyniak o mocy 245Km (fakt faktem połączony z automatem) zapewnia dopiero co normalne/przeciętne osiągi zwykłego szarego auta... tam brakuje czegoś w rodzaju V6 turbo albo V8, o ile właściwości jezdne sprostałyby takiej mocy (tu sie moge mylić)... 150kucy w legacy to bedzie minimum... Link Zgłoś
bejrutek przepraszam bo wzgardziłem samym soba 30.12.06, 01:11 chodziło mi przede wszystkim o jakies B6 najlepiej z turbo ;) ... albo zupelnie popularne rozwizanie cos w ukladzie V albo rzędówka, ale nie 150KM- porażka... Link Zgłoś
wowo5 Re: przepraszam bo wzgardziłem samym soba 30.12.06, 02:00 By zaistniec w Europie diesel jest niezbedny. Taka jest niestety smutna rzeczywistosc. Tym nie mniej ten silnik zapowiada sie ciekawie. Nikt inny nic podobnego nie produkuje ani nie zamierza produkowac. Jezeli im sie uda to moze byc ciekawa konstrukcja. Link Zgłoś
bejrutek Re: przepraszam bo wzgardziłem samym soba 30.12.06, 17:47 ten silnik sam w sobie będzie napewno bardzo ciekawy, chodzi mi tylko o zastosowanie go w cięzkiej Tribece która będzie pewnie ważyć z tym silnikiem przynajmniej 1800kg... może i sie myle, BMW X3 (bo to raczej ta półka konkurentów) 2.0D 163KM przyspiesza do setki w 9,5 sek... tyle samo co Tribeca z 3.0 litrowym benzyniakiem...benzynowy BMW X3 3.0 R6 7,2sek do setki... Tribeca bedzie wiec autem komfortowym dla osób o wybitnie spokojnej jeżdzie, ekonomiczny( starsi ludzie, mamy z dziećmi itd..)... dla mnie to jednak troche nie praktycznie(słabe osiagi) zwłaszcza, że i tak wywalisz sporo kasy na zakup tego auta, a wiec w domysle powinno cię stać na utrzymanie troche wyższych kosztów np. paliwa... ja obstawiam, że bede Tribece brali spokojnie starsi ludzie, mieszkajacy na zadupiach, gdzie nie ma dużego ruchu,raczej nie ma warunkow do wiekszych predkości, przyspieszeń, do tego chlebem powszednim jest taplanie sie w polnych drogach... pozdro Link Zgłoś
chavez6 Re: nawet jesli.. 02.03.07, 23:04 zawsze masz 400 konną imprezę, a w najbliższym czasie ma podobno wejść do produkcji Legacy STI... też ma mieć coś koło 400 koni Link Zgłoś
chavez6 Re: Diesel w Subaru 02.03.07, 23:07 wyobraźcie sobie koszty eksploatacji: diesel + boxer + japończyk + subaru + mała popularność ciekawe, który mechanik będzie to naprawiał ;/ Link Zgłoś
nautilus.pompilius Re: Diesel w Subaru 03.03.07, 09:56 Ten, co do tej pory. > diesel + boxer + japończyk + subaru + mała popularność A to, może oprócz diesla, same zalety. Link Zgłoś
karakalla Re: Diesel w Subaru 03.03.07, 11:19 Według nowszych informacji ten 2,0 ma mieć jednak 170 KM. Mowa jest o „nowych silnikach”, więc może i w takim razie powstanie też 6-cylindrowy boxer, a może wersja o większej pojemności, jakieś 2,5 litra? Ciekawe, w którą stronę pójdzie Subaru, ma być hybryda bazująca na systemie z Lexusa GS 450h, 8-cylindrowy boxer raczej nie, ale jakiś 6-cyl., 3,5-4,0 litra albo 3,0 turbo czy biturbo, 300+ koni, czemu nie? Link Zgłoś